Új hozzászólás Aktív témák

  • DeFranco

    nagyúr

    válasz 8 #102015 üzenetére

    kering erről egy hsz linkje itt a ph-n, azt hiszem winner linkelt egyszer abban a hsz-ben egy komplett ügyiratot jogszabályi hivatkozásokkal végzéssel mindennel, az alapján kb. meg tudod ismerni hogy _abban az esetben_ miért és hogyan vonták felelősségre ott az illetőt.

    akkor ott fel is merült ha jól emlékszem, hogy a törvény szerint onnantól hogy vámeljárás alá kerül az áru az "importőr" felelőssége hogy mit és hogyan akart behozni, ezt azért nem szoktam visszaidézni mert nem tudtam még annyi energiát belefektetni, hogy ezt validáljam is, de egyébként egy olyan tag írta és támasztotta alá aki nemzetközi kereskedelemből él vagy élt akkor, szükség esetén ez visszakereshető.

    Ha engem valamiért megbírságolhatnak, akkor úgy gondolom, kell lennie általam elérhető publikus információnak, amiben az esetlegesen jogsértő szoftver/hardver pontosan meg van nevezve. Szerintem ez kell, hogy alapja legyen bármi ilyen ügynek, mert ha nem elérhető publikusan, általam nem megismerhető, akkor esélyem sincs jogkövetően viselkedni.

    Nagyon egyszerű, van a törvény (törvények, vám, szerzői jogi, iparjogvédelmi (?) stb.), abban le van(nak) írva, hogy mi a jogszerű és mi nem. A hatóság/bíróság ez alapján jár el, senkinek nem kötelessége taxatív listát, gyíkot, faqot, szórólapot gyártani ehhez, a törvény a mérvadó és annak nem ismerete meg nem ment fel.

    Életből vett példa: lassan ez már tényleg közismereti szinten elterjedt a fórumban, hogy lehet ebből gond. Ha jóhiszemű vagy, akkor minimum utánajársz és megismered a szabályokat, kikéred nem fórumjóska hanem kompetens ember segítségét vagy nem rendelsz. Ez tiszta sor. Csak sokan meg úgy gondolják, hogy nehogymáne, berendelik, ha átcsúszik akkor k.va okosak lesznek hirtelen vámtarifálásiból, ha meg nem csúszik át akkor fizetnek és csendben lapítanak hogy ne derüljön ki hogy melyik végére kerültek a... szerzői jognak.

    @cadtamas: a posta mióta jogalkotó? kicsit használjátok már az eszeteket. adjak hozzá kuponkódot?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák