Új hozzászólás Aktív témák

• DS39

nagyúr

válasz grau #98 üzenetére

félreértettél vmit én nem akarok ennek a részese lenni, csak csodálom hogy van aki ezt bevette.

de egy tanulság van, fel kell találni vmit és meggyőzni sok embert hogy az ér is valamit, majd eladni.

amúgy arra kíváncsi vagyok Te vagy aki itt védi mennyi hasznot termelt vele? Ft/Usd/euró-ban pl.

[ Szerkesztve ]

• The Seer

tag

válasz Cathfaern #95 üzenetére

Ezt az eltűnt dolgot azért nehéz elhinni. Nem hülyeségből teremtette meg ezt a rendszert az a Japán ember. Persze ha valóban Japán volt és valóban csak 1 ember.

Egyetlen ember vagy csoport az egyedüli aki az egészet teljesen tudja felügyelni, ez azért elég nagy rizikó. Én azt mondom ezzel célja vagy céljuk van és az nem a világbéke meg bankrendszer legyalulása meg ilyen butaságok...

Ingyen notebook tartó #UPDATE: http://surl.hu/3D7d35

• brd

nagyúr

válasz zone #94 üzenetére

A stabilitás likviditási kérdés. Ha valaki elkezdi gyűjteni az ötforintost, az állam új ötforintost bocsájt ki.

Rossz a példa. A bitcoinnál nincsenek érmék, csak számok, azokat oda osztod, ahová akarod. De értem, mire gondolsz, viszont ahhoz előbb tisztázzuk, hogy az önmagához képesti érték miatt aggódsz (hány libát kapsz egy BTC-ért), vagy a többi fizetőeszközhöz képesti értékről (hány USD-t ér egy BTC), mert a hozzászólásodban kevered a kettőt.

Ki vesz BTC-t? Spekulánsok, vagy akik tisztára akarják mosni a pénzüket, esetleg illegális dolgokat akarnak venni a legkönnyebb módon.

Erről bizonyára saját kimutatással rendelkezel. Én vásároltam már vele pl. számítástechnikai alkatrészt, és szolgáltatást is. Fejlettebb országokban akár éttermekben, vagy szállást is fizethetsz.
    Igen, bizonyosan vannak spekulánsok is, mint mindehol, búzával is spekulálnak, tudtad? Sőt, búzával is követnek el pénzmosást. Erre sok minden lehet eszköz, mint ahogy pl. egy gyilkosságnál is a kés, mégsem tilthatják be a kés tulajdonlását. (Ill. tulajdonképpen igen, de ezt most hagyjuk.)

atti_2010: Ebből most mit akarsz kihozni? Ki mondta, hogy mindenkinek kötelező a mininggal foglalkozni (pláne azt, hogy GPU-val)? Akik csinálják, bizonyára úgy érzik, érdemes, hiszen 4 éve csinálják.

[ Szerkesztve ]

The only real valuable thing is intuition.

• grau

csendes tag

válasz The Seer #102 üzenetére

A rendszert nem felugyeli senki hanem elore meghatarozott algoritmusokat kovetve ketyeg a lenyegi reszeiben ugy ahogy elindult negy eve.

Az algoritmusokat nem lehet megvaltoztatni mert ha a valtozassal sokan nem ertenek egyet akkor egyszeruen nem installaljak a valtozott verziot.

Nincs kozpont csak kozos erdekek.

Bits of Proof

• brd

nagyúr

válasz DS39 #97 üzenetére

a szint a vagyon különbség.

Ja, rohadjon meg az Apple, mert kitalálta a lekerekített sarkú tapis' telefont!

aki rég csinálja van 100k Bitcoinja, ha én holnap belekezdek 0-ról indulok a szétosztás max egyenlő lesz azzal aki már rég benne van, de inkább kevesebb mert neki jobb gépe van termelni.

Hát akkor ne kezdj bele. Ez a jutalom azért, mert fenntartják a hálózat működését. Talán ők tarták $100-$120 környékén az értékét?

a marketing? ez a cikk nem az? nép hülyítés.

Bizonyára Blummer Tamás kereste meg a PH!-t, hogy nyilatkozni akar... Ez egy portál, ahol időnként megjelennek többnyire érdekes cikkek (amit olvasol, és megnézed a reklámokat - nem bitcoinost, mást - amivel bevételt generálsz az oldal működtetőinek, ilyen ez a popszakma). Ha megjelenik egy ThinkPad cikk, akkor az ThinkPad MLM?

miért veszik / adják? amiért a részvényeket is, spekuláció hátha később nyernek rajta.

Még az is lehet (sőt, biztos, hogy jelenleg egy tetemes része ebből áll), de devizával is sokan ugyanezért kereskednek. Miért baj ez? Minél több ilyen van, annál közelebb lesz az árfolyam a valós (vagy inkább úgy mondom, hogy a többség által vélt) értékhez.

• DS39

nagyúr

válasz brd #106 üzenetére

Ha megjelenik egy ThinkPad cikk, akkor az ThinkPad MLM?
    nem, de marketing. egy szóval nem mondtam hogy minden reklám mlm.
    nem véletlen van sok Samsung meg Apple cikk PH oldalain, mert ez generálja a látogatottságot, ez generálja a reklámbevételt, ilyen ez a popszakma. és azon hogy most itt több mint száz hsz született ehhez a spekulált sz.rhoz, azzal is pénz keletkezik, de az valódi. ;)

azzal meg BT is nyer, ha a cikkeket olvasva pár száz ember még beszáll és segíti életben tartani az alapvetően értéktelen pénzt. ugyanis gondolj bele, ha nem írnának róla egy büdös szót sem sehol, előbb utóbb elfelejtődne, a régiek közül biztos sokan abba is hagyják és újra értéktelen pénzzé válna.

[ Szerkesztve ]

• brd

nagyúr

válasz DS39 #107 üzenetére

Ez a portál a reklámból él (akár 100%-osan is, de nem tudom, és nem is érdekel igazából). Ez csak egy cikk róla, mert a portál ezért felelős dolgozója, vagy dolgozói úgy érzi(k), hogy érdekli az embereket. Most téged az zavar, hogy ez a cikk pont a bitcoinról szól?

Várjál, 4 éve mindenki félre van vezetve, aki valaha elfogadott BTC-t, annak ellenére, hogy alapvetően inkább a technikai emberek foglalkoznak vele (akik szinte kizárólag átlag feletti intelligenciával rendelkeznek, sok közülük jóval)? Hát, hihető...

[ Szerkesztve ]

• DS39

nagyúr

válasz brd #108 üzenetére

pont az ilyen embereket lehet a legjobban félrevezetni, ugyanis ez technológiával megmagyarázható dolog, és ők ezt felfogják, megértik és elhiszik.
    ez igazából egy hit valamiben ami lehet beválik, de lehet bukás lesz.

az egyszerű ember az első percben elhajtaná őket, ha meg akarnák téríteni.

de mondd csak, te ha benne vagy évek (?) óta, kerestél-e már rajta profitot, melyet Ft/USD/Euróban ki lehet fejezni? tényleg érdekelne hogy miért csináljátok, vagy csak hisztek ebben az ideológiában hogy egyszer ez lesz a jövő fizetőeszköze.

[ Szerkesztve ]

• zone

őstag

válasz brd #104 üzenetére

Nem keverem a kettőt, mert nincs önmagához viszonyított értéke, mert az elfogadó egyből átváltja valódi pénzre.
    Elhiszem, hogy vásároltál vele, de azt ne mondd, hogy bitcoint vettél csak azért, hogy majd azzal fizess.
    A probléma ott van, hogy nincs a deflációra megoldás. Már rengeteg bitcoin létrejött, de a nagy része nincs forgalomban, senki nem tudja hány ember ül rajta hála az anonimitásnak, az is lehet, hogy 40%-a egy ember kezében van.

YouTube - https://goo.gl/bCKFYP

• grau

csendes tag

válasz DS39 #107 üzenetére

A baj az, hogy nem azt kerdezed milyen technologiai vagy tarsadalmi okokbol emelkedik a Bitcoin iranti kereslet, hanem feltetelezed hogy a kereslet csak propaganda eredmenye es nem is erdemes melyebre nezni.

Ez a technologia akkor is megvaltoztatja a penzugy vilagot ha ezt a Bitcoin-t egy masik valtja, es ennek az atrendezodesnek lesznek nyertesei, de nem azok akik az oldalvonalrol feluletesen informalva bekiabalnak.

Bits of Proof

• azbest

félisten

válasz emvy #37 üzenetére

"A BMW, Toyota meg tarsai meg direkt ugy ontik az elektromos autokba a penzt, hogy ne legyen beloluk semmi."

Ki ölte meg az elektromos autót? - (Who Killed the Electric Car?) [link]
    http://www.youtube.com/watch?v=L_RUEOak1a8

Avagy a General Motors EV1 autók születése és megsemmisítése. Túl kevés adóterhet lehetett kivetni a használatuk kapcsán.

• DS39

nagyúr

válasz grau #111 üzenetére

ezzel lényegében megválaszoltad brd-nek feltett kérdésemet, köszönöm.

bennem csak az merül fel költői kérdésként, hogy oké, bejön a dolog, mert 10 év múlva átalakul a pénzügyi világ, de vajon ki jár jobban aki ezt választotta vagy az aki a jelenlegi vagyonát aranyba vagy gyémántba fektette (vagy más valutafüggetlen értékbe). ugyanis a nemesfémek, drágakövek 10-20-30 év múlva hatványozottabb értékűek lesznek, az aktuális pénzben, bármi is legyen az, mivel belőlük fellelhető készletek kifogynak.

[ Szerkesztve ]

• atti_2010

nagyúr

Amúgy egy Trinity APU elég szépen viszi és még a fogyasztás is kulturált persze CPU kikapcsolva, így még akár nyerni is lehetne a dolgon.

[ Szerkesztve ]

1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.

• azbest

félisten

válasz grau #91 üzenetére

"Vagy azt hogy ha ezzel fizet neked egy felhasznalo akkor nev meszi le az Apple 30%-at az appstore-ban."

Az appstore-nak nem sok köze van a pénznemhez. Az appstore (akár apple, akár más cég platformja) egy közvetítő közeg. Az appstore biztosít egy infrastruktúrát és megjelenési felületet az appok számára. Emellett valamekkora garanciát is jelenthet, hogy az app az tényleg arra jó, mint amit állítanak róla. Az apple megoldása annyiban speciális, hogy a platfpormjuk kizárólagos alkalmazásboltja, így BC-vel sem kerülheted meg. Androidon viszont te magad is készíthetsz alkalmazásbotot, ahová felteheted az appjaidat, így megtartva a teljes profitot. Persze ilyenkor neked kell fizetni a szervert, az internetet, az online fizetési megoldást és a boltod/oldalad reklámját, hogy valaki odataláljon. Nem biztos, hogy jobban jársz, főleg ha kezdő vállalkozás vagy komolyabb tőke nélkül és nem milliószámra vásárolják még a termékeidet. :)

• azbest

félisten

válasz The Seer #102 üzenetére

"Ezt az eltűnt dolgot azért nehéz elhinni. Nem hülyeségből teremtette meg ezt a rendszert az a Japán ember. Persze ha valóban Japán volt és valóban csak 1 ember."

észrevettétek, hogy grau avatarja egy idős japán bácsi, aki csak a bc cikk miatt regisztrált? :DDD

[ Szerkesztve ]

• brd

nagyúr

válasz DS39 #109 üzenetére

Az fel sem merül benned, hogy végiggondolták a lehetőségeket, esélyeket és aztán döntöttek, hogy használják, és nem egyszerű hit alapján? Milyen térítésről beszélsz? Hol láttál olyat bárkitől, hogy bitcoin használatára térített? :F Vagy pl. ez neked már térítés, hogy kérdésre leírom, milyen okból használom?
    Áruld már el kérlek, hol van a félrevezetés benne? A matematikai alapjai egyelőre cáfolatlanok, a hálózat fenntartásához szükséges rendszer is jónak tűnik, 4 éve működik már, ha ennyi idő alatt nem találtak ezekben hibát, mi a félrevezetés benne? Nincs értéke? Jelenleg 1 db 100x többet ér, mint $1. Igen, közvetlenül a világ nagy részén nem fogadják el (nem tudok rajta a legtöbb boltban szalámit venni, de ki mondta, hogy igen?), viszont egyre több helyen.

de mondd csak, te ha benne vagy évek (?) óta, kerestél-e már rajta profitot, melyet Ft/USD/Euróban ki lehet fejezni?

Egyébként konkrétan mire gondolsz? Csereeszközként volt-e belőle jövedelmem? Ez ott nyilván nem volt szempont, de a különböző devizákba átváltáskor jelentkező, ill. a payment processzorok költségeit megtakarítottam vele. Nekem nagyon hasznos a könnyű kezelés, és a letagadhatatlan, azonnali (pár perces) tranzakciófeldolgozás.
    Vagy arra vagy kíváncsi, hogy mininggal kerestem-e BTC-t? Legalább 2x leírtam már, hogy aki ezzel foglalkozik, az nyilván kiszámolja magának, hogy érdemes-e, és feltehetően érdemes, mert sokan foglalkoznak ezzel. Sajnos csak pár hónappal ezelőtt hallottam róla egyáltalán, de ha mondjuk 1 éve lett volna, akkor pár(tíz) millióval beljebb lennék.
    Én spec. nem hiszem, hogy pont ez lesz a fizetőeszköz, de remélem, hogy legalább valami ilyesmi. Ha csak meg nem valósul az Orwell-i világ, jó esélyt látok rá.

• azbest

félisten

válasz azbest #116 üzenetére

Zuhanyzás közben gondolkodtam még ezen.

Az eredeti fejlesztő néhány ezer dollárt beleölt a létrehozásába (gyakorlatilag a munkaidejét / szabadidejét). Ezután népszerűsítette, reklámozta több helyen, hogy mások is megismerjék. Ha farmolt vele az elején egy nagyobb mennyiséget, akkor ha valamennyire elterjed, úgy egész szép "valós" pénzt markolhat fel. Ha egy jelentősebb mennyiséget megtart és kivárja, hogy tényleg világszinten elterjedjen / áttérjenek rá, akkor a világ leggazdagabb emberévé válhat. Ha egy millió egységet megtart és a maradék 20 millión 7 milliárd ember (ez a szám csak tovább nő) osztozik, akkor elérte célját. Profit.

Valószínűleg pont a defláció, ami miatt idegenkedünk tőle.

• brd

nagyúr

válasz zone #110 üzenetére

Miért ne lenne értéke? Veszek HUF-ért BTC-t, veszek rajta mondjuk VGA-kártyát. Értékközvetítő, mint a HUF. A HUF mitől jobb? Az is többnyire csak egy elektromos jelsorozat egy számítógép háttértárán. De ha bányászok BTC-t, akkor közvetlenül ugyanakkora értéket képvisel, mint ha HUF-ért vásárnék belőle, ugyanúgy tudok belőle ugyanannyiért VGA-t vásárolni. Az elfogadó azért váltja át, mert az áramszolgáltató, a pék, a vízszolgáltató, jelenleg általában nem fizethető BTC-vel. Ha az általános szükségleteit tudná vele fizetni, minek váltaná át? Nem a pénz boldogít, hanem a rajta vehető javak (már ha egyáltalán, az igazi boldogító értékek úgysem pénzért eladóak, legfeljebb hozzásegítenek).

De akkor tehát szerinted nem keverted. Ahogy a topictárs írta, mi garantálja az USD/HUF arányát? Mert szerintem semmi. Ha garantálná, nem létezne Forex. (Igen, a jegybankok/állam próbálnak időként erőlködni, de vagy csak irtózatos veszteségek árán, vagy csak elkenik a problémát, lásd pénznyomtatás/hitel).

Elhiszem, hogy vásároltál vele, de azt ne mondd, hogy bitcoint vettél csak azért, hogy majd azzal fizess.

Rendben, nem mondom. Tehát szerinted a minerek vásárolnak csak. A kérdésem az, hogy akkor kinek adják a BTC-t? A bolt utána kinek? Ennyi hülye ember lenne azok között, akik képesek megérteni BTC működését? Nem, nem tudom, mások miért fogadják el, legfeljebb sejtem. Már leírtam, én miért teszem. De ha mégis olyanra van szükségem, amit csak mondjuk HUF-ban tudok elérni (és nincsen HUF-om), (egyelőre?) különösebb probléma nélkül át tudom váltani.

A probléma ott van, hogy nincs a deflációra megoldás. Már rengeteg bitcoin létrejött, de a nagy része nincs forgalomban, senki nem tudja hány ember ül rajta hála az anonimitásnak, az is lehet, hogy 40%-a egy ember kezében van.

Dehogy nincs, szorgosan dolgoztok rajta, hogy ne érjen egyre többet. ;] Miért kellene megoldani? Ha a pénzed egyre többet ér, nem kell enned, ruházkodnod, nem kell fedél a fejed fölé? Költeni úgy is fogsz. Miért baj, ha valaki összegyűjti? Költsége van vele, vette valahonnan, ha úgy jó neki, hajrá, egyszer úgyis elkölti. Hiány nincs BTC-ből, az biztos, nem azért drágul, mert kevés van belőle. Vagy igen? Hol? Adok szívesen. ;)

• brd

nagyúr

válasz azbest #118 üzenetére

Miben másabb ez, mint mondjuk egy internetes keresőt megalkotni, és üzemeltetni? Arról nem is beszélve, hogy ezt más okos is megteheti, és valószínűleg meg is tette mellette? Mitől lehetett volna biztos benne, hogy ennyit fog érni most, vagy a későbbiekben bármikor, és honnan tudná, meddig kell várnia?

• emvy

félisten

válasz brd #122 üzenetére

Abban mas, hogy itt nincs deklaralva az, hogy ez egy vallalkozas. (Nem mondom, hogy az, csak eljatszottam azbest teoriajaval.)

while (!sleep) sheep++;

• grau

csendes tag

válasz emvy #123 üzenetére

Vagy egy US vallalat Square. Square gyart egy kutyut amit radugsz agy okostelefonra es at lehet huzni rajta a hitelkartyat a fizeteskor. Tulajdonkeppen ez teljesen szuksegtelen hiszen igy is felirhatnad kartyaszamot. A kulombseg az, hogy a kutyuvel valoszinusithetni lehet, hogy a kartya tenyleg ott volt a fizeteskor es ezert alacsonyabb az szolgaltato atveresenek eselye ezert alacsonyabb a transzakcio dija.

A kutyu filleres es buta, es Square nem csinal mast mint a tobbi kartyaprozesszor a hatterben. Ennek ellenere a Square tozsdere ment es tobb mint 2 milliard dollarert vettek meg a befektetok ami tobb mint az osszes Bitcoin ara ma.

Tehat, ha talasz egy technologiat ami lecsokkenti a fizetes koltseget es rizikojat akkor az sok penzt er. Errol szol a dolog. A Bitcoin egy virtualis vallalat melynek erteket azok teremtik akik dolgoznak rajta. A Bitcoin egy reszveny ebben a vallalatban ami pont azert ertekes amiert a Square reszvenye.

Mellesleg a Square megoldasa egy nevetseges bovli a Bitcoinhoz kepest.

[ Szerkesztve ]

Bits of Proof

• grau

csendes tag

válasz azbest #115 üzenetére

"Az appstore biztosít egy infrastruktúrát és megjelenési felületet az appok számára...."

Igen es ez er is valamit, talan meg 30%-ot is amig az alkalmazas a felhasznalo mobiljara kerul, de hogy azutan is minden in-app-purchase is ezzel a revenue share-el dolgozik az felveti a kerdest, hogy az meg megeri-e. Ha az alkalmazasod paypalt vagy Bitcoint hasznal erre az apple egyszeruen kidobja az appstore-bol - eddig.

A google megengedi hogy alternativ csatornan ertekesits az alkalmazasbol, es ekkor javaslom nezd meg a Bitcoint ugyanis joval olcsobb neked mint a paypal es a tobbi.

Bits of Proof

• Sanya

nagyúr

LOGOUT blog

válasz Balu12 #126 üzenetére

Amikor már mindenki csak azt használja :-)

A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!

• zone

őstag

válasz grau #124 üzenetére

Mint korábban mondtam, a technológiával nincs gond. A kérdés az, hogy ehhez mi szükség egy köztes váltóra. Ha a technológia a lényeg, mint ahogyan a címben is írják, akkor bitcoin/namecoin/litecoin stb. nélkül is működnie kellene és működne is, csak abban sokaknak nem lenne üzlet.

YouTube - https://goo.gl/bCKFYP

• Turbolada II

őstag

válasz emvy #57 üzenetére

A svájci frankos hiteleket még rengeteg család nyögi. Tényleg jók a bankok, főleg uzsorában, úgy adják a hitelt, hogy ne lehessen kifizetni. Jó dolog az ikerdeficit. :)

"A szabadság az, ha szabadságunkban áll kimondani, hogy kettő meg kettő négy (kivéve Prohardver :D). Ha ezt megtehetjük, minden egyéb magától következik." 1984 "Magyar" Telekom, ja nem csak sima.

• Penge_4

veterán

válasz emvy #56 üzenetére

(#56) emvy: Azért nincs mögötte érték, mert az állam kényszeríti rá az embereket a használatára. Anélkül egy ócska papírfecni lenne az egész.

Ha bemész egy kereskedőhöz egy aranyröggel vagy egy gyémánttal, azért is lehet, hogy ad neked kiló kenyeret (még az állami büntetés terhe mellett is, mivel az nem minősül legális fizetőeszköznek).

Röpke húsz év alatt "csak" 2 tizedesjegyet zuhant ez a "fedezett" pénzünk. 3.60-ról lett 360 a kiló kenyér. (A fizetés meg 5000 Ft-ról lett 500 000 Ft. Oh, wait... Csak 78 000 Ft (nettó)).

• atti_2010

nagyúr

válasz Turbolada II #129 üzenetére

Nem jók a bankok de itt kinek lesz sok millió bitcoin pénze a melósnak, nem mert PC -vel már nem éri meg bányászni, kölcsönt sem kapsz bitcoinban és egyáltalán ki meri ilyen pénzben tartani a jelenleg használatos pénzét mikor hatalmas árfolyam ingadozás van, itt sem a szegényekről szól a mese mint ahogy egyesek ezt próbáljak elhitetni hanem azokról akik már milliomosok és szerverparkkal bányásznak mert ha holnap elveszítik az összes bikoint pénzüket akkor legfeljebb vesznek még ki a bankból.

1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.

• fordfairlane

veterán

válasz azbest #118 üzenetére

Tipikus pilótajáték jellemző. A korán belépőket jutalmazza, a többiek meg szívhatnak.

x gon' give it to ya

• atti_2010

nagyúr

válasz fordfairlane #132 üzenetére

Így van, már az elején is írtam hogy ez tök ugyanaz csak elektronikus változatban.

[ Szerkesztve ]

• Turbolada II

őstag

válasz atti_2010 #131 üzenetére

Szerintem hülyeség a bitcoin, én a kp. híve vagyok.

"A szabadság az, ha szabadságunkban áll kimondani, hogy kettő meg kettő négy (kivéve Prohardver :D). Ha ezt megtehetjük, minden egyéb magától következik." 1984 "Magyar" Telekom, ja nem csak sima.

• Alchemist

addikt

válasz fordfairlane #132 üzenetére

A korán belépőket jutalmazza, a többiek meg szívhatnak.

Ugyanez van a bankoknál, ott pl. Rothschildék voltak a "korán belépők"... ld. "eredeti tőkefelhalmozás".

Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.

• atti_2010

nagyúr

válasz Alchemist #135 üzenetére

Azért a banki tevékenységet nem kellene a piramisjátékokhoz hasonlítani ráadásul nem minden országban engedték meg a bankoknak azt az orcátlanságot amit Magyarban megcsináltak, pld, nem lehetett módosítani a szerződéseket egyoldalúan, valutát csak nagyon korlátozva adhattak kölcsön civil személyeknek és sok esetben csak előre és fix kamatra, legnagyobb hibát az akkori kormány követte el mert megengedett ilyen hajmeresztő dolgokat, gondolom repkedtek a Nokiás dobozok.

• Penge_4

veterán

"Először nem vesznek tudomást rólad, aztán kinevetnek, aztán harcolnak ellened, aztán győzöl." Ghandi

Jelenleg ezen a fórumon még a 2. fázis tart. Az USA-ban már alulról súrolják a 3. fázist.

Tök jó látni, ahogy az egyes hozzászólások mögött főhetnek a levükben az emberek, akiknek az egyetlen fegyverük csupán az üres frázisok pufogtatása maradt, mint: piramisjáték meg nincs valódi értéke, meg nem áll mögötte központi rendszer.

A közös ezekben, hogy mind egytől-egyig baromi demagóg és az a céljuk, hogy az átlag, hozzá nem értő embert (aki nem olvasta el a dokumentációt, mert az már immunis ezekre az érvekre) elrettentsék. Ez az egyetlen fegyverük. A manipuláció. A múltkor egy közgazdász el is köpte magát, idézem: "ha elég sok ökör beszáll, akkor a kontroll hiánya miatt hatalmas rendszerkockázatot is jelenthet. BTW a 2008-as válságot is ez a szemlélet okozta ám." Tipikusan az a effektus, mint mikor a potenciális gyilkosod ráeszmél, hogy nincs megtöltve a fegyvere és próbálja sajnáltatni magát, hogy a kattanás után ne taposd ki a belét.

Félnek, rettegnek, mert a birodalmuk napjai meg vannak számlálva. Egyre stresszesebben, gondterheltebben szürcsölik a koktélokat a yacht-juk fedélzetén.

Ha létrejönnek a decentralizált, megbízható váltók és felvirágzik a belső gazdaság, a Bitcoin megállíthatatlan úthengerként dolgozza bele a betonba a jelenlegi bankárbirodalmat. Ez pedig nem összeomlás, hanem gazdasági felvirágzás képében jön létre, mint mikor a legyengült fehérvérsejtek a vitaminoktól új erőre kapnak és a vírusokat elpusztítva visszaállítják a szervezet egészséges működését.

A vállalkozók és kereskedők megszabadulnak rabláncaiktól, a társadalom hajtómotorjai, a dolgozók és alkalmazottak új erőre kapnak eközben ironikus módon a bankárok és politikusok veszik át az előzőek helyét a szopóágon. Nem szűnnek meg, ultimátumot kapnak: Megszoksz, vagy megszöksz? Alkalmazkodsz az új rendszerhez, vagy átveszi a helyedet olyan, aki képes alkalmazkodni az új rendszerhez?

Nem korrupt ellenőrzőhivatalok korrupt ellenőrzőhivatalain keresztül fogják őket kordában tartani. Az univerzum és a matematika törvényei tartják őket kordában. Egy színtiszta, zseniális algoritmus, amely lehetetlenné teszi számukra a korlátlan hatalmat.

A politikusok újra a népet fogják szolgálni, a bankárok pedig újra kockázatot és felelősséget fognak vállalni a kölcsön adott pénzükért, mert nem tudnak belőle újat nyomtatni, ahogy tartalékráta növelésével sem trükközni.

• The Seer

tag

válasz Penge_4 #137 üzenetére

:U .... :DDD Erre innom kell egy sört így egy órakor úgy érzem

[ Szerkesztve ]

• emvy

félisten

> A politikusok újra a népet fogják szolgálni

A bitcoin miatt, igen. En tenyleg a masodik fazisnal tartok. :R

while (!sleep) sheep++;

• fordfairlane

veterán

válasz Alchemist #135 üzenetére

Értem, szóval minden mindenhol pilótajáték. Az teljesen mindegy, hogy működik-e vagy sem. Kitűnő érv.

Egyébként már az gyanússá teszi, hogy a fórum főkomcsi ideológusa, Penge ilyen agresszívan nyomul mellette.

Engem sokkal jobban érdekel az, hogy vajon hány pénzügyi találmánynak csúfolt mocsok átb*szás mellett érveltek az eredeti tőkefelhalmozással, meg egy új, sokkal jobb világ eljövetelével?

[ Szerkesztve ]

x gon' give it to ya

• DS39

nagyúr

túl sok Star Trek-et néztél, kérlek kapcsold ki a TV-t/gépet. és aludj egyet :)
    ez az általatok idealizált világ nem most fog eljönni, és nem is a gyerekeink, vagy unokáink korában, hanem majd úgy tényleg 2370 körül.

• The Seer

tag

válasz DS39 #141 üzenetére

Miután kitört egy világháború és nem marad 500 embernél több a földön :)

• azbest

félisten

Kicsit sok fantáziát szőttél ebbe a hozzászólásba :)

A gazdasági válságot - tudtommal - az indította el, hogy az amcsi polgárok rengeteg hitelt vettek fel, ami mögött fedezetként az ingatlanok álltak. Nagyon nagyra értékelték az ingatlanok értékét. Mivel ez a hitel nagy kamattal kecsegtetett, így európai és ázsiai bankok is befektettek ezekbe a vállalásokba. Már több volt a kifizetett hitel összege, mint a fedezetéül szolgáló ingatlanok valós piaci ára. Sokan nem tudtak kellőképpen törleszteni, a bank vitte a házat, de kibukott, hogy nem tudja eladni annyiért, mint a névértéke. Így ezek a hitelek, mint befektetés mínuszt veszteséget mutattak. Próbálták eladni másoknak, s még kevesebbet ért. Mindenki házat vagy hitel alapú befektetést akart eladni, ezért ezeknek a piaci értéke csökkent. Valahogy így indult a lavina.

De nézzük, hogy bc alapon mi lenne máshogy. Felveszek x bc hitelt, amit törlesztenem kell. Csakhogy ahogy ez elterjed, úgy egyre többet ér a bc. Egyre többet kell dolgonom / egyre kevesebb bc fizetést kapok a defláció miatt. Hogy is törleszthetném a korábbi összeget (+kamat), amikor nem tudok annyit keresni már. Hasonló szituációba kerülök, mint a chf hitelesek. Egyre kevesebb bc-t ér a fedezetül szolgáló házam, a bank elviszi, csődbe megyek.

• atti_2010

nagyúr

válasz fordfairlane #140 üzenetére

Engem sokkal jobban érdekel az, hogy vajon hány pénzügyi találmánynak csúfolt mocsok átb*szás mellett érveltek az eredeti tőkefelhalmozással, meg egy új, sokkal jobb világ eljövetelével?

Konkrétan mind ezzel indult mert kihasználja hogy az emberek töke tele van a politikával és annak minden mocskos húzásával de aki azt mondja hogy állam, rend, fegyelem nélkül lehet élni 2013 környékén az nem normális.

De nézzük, hogy bc alapon mi lenne máshogy. Felveszek x bc hitelt, amit törlesztenem kell. Csakhogy ahogy ez elterjed, úgy egyre többet ér a bc. Egyre többet kell dolgonom / egyre kevesebb bc fizetést kapok a defláció miatt. Hogy is törleszthetném a korábbi összeget (+kamat), amikor nem tudok annyit keresni már. Hasonló szituációba kerülök, mint a chf hitelesek. Egyre kevesebb bc-t ér a fedezetül szolgáló házam, a bank elviszi, csődbe megyek.

+2 :C

Ugyanaz a séma csak más gazdagszik meg, márpedig egy jó régi mondás szerint "nincs változás és soha ne engedj éhes disznót a vajúhoz ellenőrzés nélkül".

[ Szerkesztve ]

• fordfairlane

veterán

válasz atti_2010 #144 üzenetére

Értem én a mozgatórugókat, csak nem tudom tétlenül szemlélni. pedig megtehetném, én távol tartom magam az efféléktől, de végignéztem az egész 90-es és 2000-es éveket, amikor a pénzügyekhez nem értő jónépet mindenféle revolucionista sz*rsággal b*szták át ott ahol érték az ügyeskedők.

Forradalmi találmányok kombinálva forradalmi disztribúciós technikákkal és forradalmi fizetési- és elszámolási rendszerrel. Ezzel hirdettek drága, eladhatatlan termékeket, csodaszereket, túlvariált befektetési eszközöket. Hogy milyen szuper, meg milyen remek, csak azért nem terjedtek el még, mert gonoszállam, gonoszmultik, gonoszmindenkik akadályozzák, ellenérdekeltek.

Olyan hihetetlen töménytelen mennyiségű ilyen forradalmi izé van a piacon, hogy ami ma, jó előre meghirdeti magáról, hogy forradalmi, az már eleve gyanús.

...de aki azt mondja hogy állam, rend, fegyelem nélkül lehet élni 2013 környékén az nem normális.

:K Az menjen Szomáliába. Az állami újraelosztás ott az egyik legalacsonyabb.

x gon' give it to ya

• BandiHUN

veterán

Érdekes igazából,páran milyen elvakultak tudnak lenni....dehát minden marhaságot ez visz előre,vagy melléáll pár beteg,vagy ha nem,megfizetik...
    És érdekes dolog,hogy általában azért nem is lehet komolyan megbeszélni flame nélkül semmit.
    Sok ember,igaz felszínes ismerettel,de valós és reális aggályokat hoz fel,de mindig vannak habzószájú szakértők letorkollni mindenkit.És elsikkad,hogy a nagy száj mellett is mindig jönnek újak,de ugyanazok a kérdések kerülnek elő,mert válasz nincs,csak elvakult élharcosok,trollkodás,flame.
    Én a PH helyében nem ugranék bele ilyen kétes izékbe,mert csak rombolja az oldal minőségi hírértékét,épp elég baj már,hogy sokszor van reklámszagú cikk,meg olyan "megvettnek" tűnő hardvercsokor...
    És mostmár a hírek is bulvárosodnak...mintha lazulna az általános morál és moráligény itt,és ez gond.2-3 éve egy ilyen téma említése is kirúgással járt,a PH törekedett arra,hogy se cikkben,se topicban ne legyen csak "feddhetetlen" legális téma.Ha ez a cucc olyan jó mindenkinek...akkor akkor kellett volna írni róla...fene tudja,TALÁN pont azért hírérték most,mert gyanúsan most érte el a bányászat,hogy ha nincs ingyen áramod,ne érje meg,de mostmár lehet nyomni,amikor már aki most ismerkedik meg vele,az csak épp költséget kihozva tud bányászni!
    Kérdem én,hol voltak a szájtépők 4 éve?Ja,hogy amíg könnyű pénz volt,akkor susmus,most meg a minden jóval felvértezett világpénz?Ja,hogy ez sem más,mint a többi ilyen dolog,akár az MLM,hogy amíg tutibiznisz,lopva titokban csinálom,aztán mire csak szopóág marad,akkor jöhet a reklám?
    Miértis nem indult úgy ez kezdetektől,aminek most reklámozzák?
    Talán mert akik kiagyalták,de még az első generáció is biztos suskát akart magának,mire kiderül?
    Egyébként legyünk őszinték...nyugodtan lehet egyelőre hanyagolni ezt mindenkinek.Sima géppel már nincs haszon,jön az ASIC kor,bányászni már nem érdemes.Hacsak nem így száll az ember be,DE kockázatosabb taláán mindennél.
    Igazából most kéne a mezei usernek partvonalról szemlélődőbe váltania,ha nem fogott ebbe annó,várja ki,mi lesz.
    Aki meg belefogott,értem,hogy hajtja a dolgot,hisz azt akarja,hogy ne menjen veszendőbe...ezértis az agresszív kampány.Gondolom minden megrögzött "aktivistának" van némi cucc a tarsolyában,és azért megkérdőjelezném MINDEN ILYENNÉL a Tegyük Jobbá A Világot hozzáállást,inkább az árfolyamlesegetést és a sírást/marokdörzsölgetést,mikor épp mi van ezzel az izével.
    Mint a focidrukker...aki istenít egy csapatot,és szurkol...de tökre nem érdekli a sport,csak az,hogy mennyit kaszál,ha nyer a csapat,mert rá fogadott...és mostmár hogy pénze van benne,ha tetszik,ha nem ott kell állnia a csapat mellett.Amíg nem jön a gumicumi...

Itt sem lesz más a vége.Sosem fognak egy ilyet végigverni a világon,mert lehet erős dolog a feketebiznisz,stb...de ki tudja,a valóságban hanyadik "erő" a bankok,autógyárak és egyéb üzleti birodalmak mellett,vagy bizonyos "népcsoport" köre mellett.

Steam barátkód: 39166617 Battlenet:LorenzoHUN#2852 Activision:BandiHUN EA ID(BF-ek): BandiHUN Steam

• The Seer

tag

válasz BandiHUN #146 üzenetére

Röviden tömören ennyi :)

• grau

csendes tag

Nem volt titok a Bitcoin. Menj a bitcointalk.org-ra es lasd hogy mar kezdetektol tobb szaz es tavaly evvegen mar tobb tizezer fos kozosseg beszelget errol nyiltan es epiti a jovot.

Hogy nem volt reklam ami megjelent volna a Blikk-ben? Hat ki aldozott volna ra penzt hogy teged felvilagositson? Es ha tette volna is te csak hamarab kiabaltal volna pilotat meg MLM-et.

Ja, hogy te minden ujat gyanuval fogadsz, hogy csak a te kis penzedet akarjak. Hat elarulom te nem csak ezt kested le, hanem minden kovetkezo lehetosegrol le fogsz kesni, mert olyan soha nem lesz hogy aki nem mer az nyer.

Most megyek vissza dolgozom a jovon. Adtam neked egy lehetoseget, tobb idom erre nincs.

Bits of Proof

• Cathfaern

nagyúr

Ha végre technológia oldalról néznénk a dolgot, akkor rögtön rá lehetne jönni, hogy igazából a bitcoin nagysága az nem az, hogy lehet bányászni és az milyen jó pénz :U A cikk sem erről szól ugyebár...
    Az egésznek a tényleges jelentősége az lenne, hogy egy olyan fizetési csatorna, amin nincsen egy központi felügyelet, ráadásul ki se alakítható ilyen a rendszer felépítéséből adódóan. Minden más csak részlet.
    Aztán, hogy ez jó-e, forradalmi-e, el fog-e terjedni, az megint egy külön kérdéskör. De a bitcoin nem arról szól, hogy de jó bányászni...

Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/

• BandiHUN

veterán

válasz grau #148 üzenetére

Nyugodtan idejöhetsz ám a rendes regeddel is ;-) Tudod,hogy a Világ tudja,kinek emeljen szobrot...mondjuk Én azért bízok a modikban,hogy a duplareg még mindig tilos...

Egyébként miért nem mesélsz arról inkább,mióta,miért és milyen eredménnyel vagy ebben benne?Szerintem a szegény tudatlan párák szomjazzák az INFÓT,és nem a marketingdumát.
    Ja,hogy úgy mondod,mintha üzlet lenne:

"minden kovetkezo lehetosegrol le fogsz kesni, mert olyan soha nem lesz hogy aki nem mer az nyer."

Mester,akkor ez mégsem világpénz törekvés?Ja,hogy neked hasznod van belőle a SEMMIBŐL?Ne az áramszámládat mondd...azt mondd,mit számoltattál a gépeddel belőle.Jahogy feketebiznisz alá toltad a vasat vele,és abból löknek tulajdonképp morzsákat,mint a kábszerneppernek,akinek minden csomag kokó után csusszan egy százas? :DDD
    Külömbözöl egy ilyentől?Nem.Csak te még isteníted is a Cuccot,közben a nepper tökéletesen tudja,hogy az ő cucca megölné,ha ő is tolná...a modernkor "kábszerei" már csak ilyenek.Nem csak arra vesznek rá,hogy "áruld a csodapirulát",hanem arra is,hogy ez Neked is jó,és reklámozd...

Jelen pillanatban senkinek nincs reális alapja,aki hivatalosanpénzt keres,hogy miért is vegyen BTC-t,aminek szintén váltási költsége van mindenfelé,és használja.A megtermelésről volt szó.Igen,itt,MOST kéne fellépni ellene a "hivatalos" pénzforgalmazásnak...és NEM azért,hogy ez vacak.Hanem azért,hogy ne fűzzék az emberek agyát hülyeséggel,sőt mostmár a bányászgépek kapcsán egy lényegében minden másra használhatatlan eszköz is ott van a képben,újabb fejés.Eddig a gép attól jó volt rendes számítógépként...
    Részemről én nagyon remélem,hogy sikerül a lavina előtt a most ennek beugrók hadát még megállítani...hogy az a szűk csoport,akinek ez érdeke,menjen szépen a levesbe.A technológia hasznos,és ami most van,az sem jó...De NE azok kínáljanak már megint világmegváltást,akik már bebiztosították a maguk kis hasznát az egészből,és még termék,eredmény sincs mögötte.
    Ok,sok termékkel is ez van.De ott legalább valamit kapsz,mégha drágán is és sz@r is,de ennyire nem kéne ezt a technikát bevinni mindenhová,a mezei ember megszív épp elég dolgot...
    Sőt merem állítani,hogy a mai világban minden megtermelt egységnyi hasznú termékre a költségének sokszorosa rakódik csak a seftből,trükközésből,közvetítői láncból,inkább ezen kéne dolgozni.Hogy a világ munkaképes lakosságának ne csak elenyésző része hozzon létre tényleges terméket,szolgáltatást.
    Kicsit tanulni a régi időkből...amikor az ember életébe még nem volt belekényszerítve a százféle "kerülőút",és a bankok "segítségére" sem volt szükség annak,akinek nem volt komolyabb befektetése.De erre lehetne mondani az államokat is,ahol az infrastruktúrát üzemeltetők,közalkalmazottak,stb.többen vannak a valódi munkát végzőknél,és a munkavégzőket "kiszolgáló" Állambácsi személyenként többet visz el,mint amennyit a munkából élők termelnek...tele vagyunk kolonccal,bármit is teszünk.Meg is látszik a munka becsületén...nem új pénz kell,nem új kiskirályok,stb...a jelenlegiből kell kivágni a dudvát és a sok lépcsőfokot, és értékén kezelni.Működik az...remek példa az itthoni munkák,pályázatok,stb...már ezeréve nem az szerződik,aki dolgozik,ott vannak a közvetítők.Lényegében mindenbe beépült az ingyenélők hada,akik mindent csak drágítanak.No inkább itt a baj pl.itthon.

Steam barátkód: 39166617 Battlenet:LorenzoHUN#2852 Activision:BandiHUN EA ID(BF-ek): BandiHUN Steam

Új hozzászólás Aktív témák