- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
arnyekxxx
veterán
nincs róla statisztikám, de van egy olyan sejtésem, hogy az emberiség történetében legalább annyian találták már meg az olajleeresztő csavart mint ahányan hdd-t cseréltek a számítógépükbe.
-
nemlehet
őstag
válasz arnyekxxx #18 üzenetére
A kocsi alja vagy 2 m^2 a gép belseje 1/3-ad sincs. A gépben van kb 5 alkatrész ami nagy és látszik és amúgy nem is hasonlítanak egymásra 1x megmutatod melyik a HDD aztán annyi. Most lehet vitatkozni ezen, de nem érdemes.
Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
-
bambano
titán
válasz arnyekxxx #16 üzenetére
az a pár mozdulat nem bonyolultabb, hanem a többi, ami kell hozzá.
ahhoz, hogy beleönthesd az olajat, lenni kell nálad olajnak. na ez sokkal bonyolultabb lett mostanában.
a kifolyt olajjal is kezdeni kell valamit.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
válasz arnyekxxx #14 üzenetére
"Egyébként ugye nem gondolod komolyan, hogy az olajcsere sokkal komplexebb feladat mint egy HDD csere.": lol. mekkora tévedés.
a motorolaj jövedéki termék lett, miután szorgos kis kezek rászoktak a hamisítására.
a fáradtolaj meg veszélyes hulladék.
mindkét pont olyan mértékű adminisztrációt feltételez, amit el sem tud képzelni az, aki éppen vinyót cserél.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
arnyekxxx
veterán
"Ha már egyáltalán érti a Mancika, hogy mivel kapcsolatos a hiba, lehet nem kell fél napig kutakodni az IT-nek. Mondjuk gondolok ilyenekre, hogy mi a különbség a böngésző és az internet között, mi az OS, mi a program, CPU, HDD, memória, szerver-kliens, online és offline működés fogalma stb..."
nem tudom ismered-e a klasszikus viccet:
Állatorvos elmegy a háziorvoshoz, aki köszönés után megkérdezi:
- Mi a panasza?
Mire az állatorvos maga elé dünnyög:
- Ja, hát így könnyű.
Egyébként ugye nem gondolod komolyan, hogy az olajcsere sokkal komplexebb feladat mint egy HDD csere. Max koszosabb.
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
ha felhívom dr. veér istvánkát, hogy szereljen be nekem egy hdd-t, elkér 10 rugót.
ha felhívom x.y kft-t ugyanezért, akkor elkér 50 rugót, viszont ha nem sikerül, akkor fülön csípem és gariban javítja. az kerül sokba, hogy van kit hibáztatni.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
nemlehet
őstag
válasz #06658560 #11 üzenetére
Azért az autószerelés nem ugyan az a nagyságrend. Egy HDD cseréje 1 perc, az olajcsere meg legalább 30, eszköz kell hozzá ráadásul a nem is egyforma helyen kell keresgélni minden autón. Plusz retkes meló, tehát igazából egy kosztümös mancika nem fogja megcsinálni az utcán, míg otthon a gépében HDD-t tud cserelni nagyestélyiben is.
Amúgy ha konkrét hardver cserét nem is kell mindenkinek tudni megcsinálni, de az alapfogalmakat jó lenne mindenkinek megtanítani. Ha már egyáltalán érti a Mancika, hogy mivel kapcsolatos a hiba, lehet nem kell fél napig kutakodni az IT-nek. Mondjuk gondolok ilyenekre, hogy mi a különbség a böngésző és az internet között, mi az OS, mi a program, CPU, HDD, memória, szerver-kliens, online és offline működés fogalma stb...
A mi cégünknél nem tragikus a kollégák tudása (meg legalább a hozzáállásuk jó, nem a "ez nekem bonyolult" típusú tagadás), de néha nagyon fárasztó úgy beszélgetni az új programról, hogy nem érti még nagy vonalakban sem, hogy milyen elv alapján működik.
Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
-
törölt tag
-
haxiboy
veterán
De nem csak céges gépen dolgozik az ember. Igaz lehet így is hozzá állni, mindenre lehet szakembert hívni.
Az meg hogy van notebook, ok, de ott a PC-is, és elég durva látni hogy mondjuk egy hdd beszereléséért, ami legrosszabb esetben is 4 csavar + 2 kábel elkérnek akár 10k-t.Mindenesetre ahol én tanultam elég részletesen tanultunk mindent. Még Linux, Programozás Win/Linuxra, Hardverek részletes működése, Elektrotechnika, Digitális technika is volt. Mindez kötelezően...
De egy gimnáziumból jött diák az egyetemen nem tud feltelepíteni egy drivert, vagy os-t akkor sem ha szájba rágósan van elmagyarázva akkor hova tartunk.
Pont mondtad hogy terjednek a dolgok, de az emberek nem értik azt amit használnak...
"Értem én hogy gőzgép, de mi hajcsa? "Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
törölt tag
"Igazából az oktatással van a gond, általános/közép iskolákban -tisztelet néhány kivételnek- leragadtak a Microsoft Office alkalmazásokban pötyögés szinten. Azt mondjuk hogy hogyan kell feltelepíteni egy OS-t, vagy épp drivert, vagy kicserélni egy hardvert már nem tanítják. Sokan emiatt még az oldalát sem merik leszedni a gépháznak"
Egyrészt régebben sem tanították általánosan a hardverek cseréjét, működését, másrészt, amikor a desktop gépekről a hangsúly a notebookokra és a tabletekre, smartphoneokra került át, miért is kéne a hardvercserét tanítani, részletezni? DOS idején még érthető volt a hardver nagyfokú elérése miatt, de már egy *IX rendszerrel se tudott volna mit kezdeni az ember. Valamint irodában sem fordul nagyon elő, hogy Gizikének a gépben kell turkálnia, ha az kék halált dob. Azért van fizetve az IT-s részleg.
-
nyisziati
veterán
Ja ez nekem is gyanús volt, itt inkább multikról van szó. Magyar cég nem is engedne belelátást a dolgaiba. .
Magyar tulajdonú kkv-nál dolgozom, több, mint 350 ember van itt, és kb. a digitális kőkorszakban vagyunk. A legtöbb vezető a számítógéphez sem ért, céges egyenteló a Nokia C2, a teherautókba Szmenákat (!) osztogattak eseményrögzítésre, nincs informatikai vezető, a pár adminisztrátor néhány ősi PC-n dolgozik, ki tudja, milyen OS-sel, milyen védelemmel...
[ Szerkesztve ]
-
derive
senior tag
Vagy csak jobban tisztaban vannak a valosaggal Az olyan IT vezetot, aki azt mondja, hogy feltorhetetlen a rendszere, visszazavarnam a Word-Excel-Explorer haromszogbe.
Nekem ezek a szamok gyanusan nagyok... A felet elhinnem, de a Magyar viszonyokat ismerve 70-90%okat olvasgatva ez messze nem a magyar cegeket reprezentalja, hanem a hazai multikat. Ez az info trukkosen el van rejtve "nagyvallalat" cimszo alatt..
-
haxiboy
veterán
Hát, a totál analfabéta azt sem tudja mit csinál, néha sikeresen meg tudnak fektetni komolyabb rendszereket is.
Egy vérprofi felhasználó meg ha meg van fizetve/becsülve akkor nem fog rosszat tenni...Csak ha gond van, akkor az analfabéta el sem tudja magyarázni, sem reprodukálni a problémát.
Igazából az oktatással van a gond, általános/közép iskolákban -tisztelet néhány kivételnek- leragadtak a Microsoft Office alkalmazásokban pötyögés szinten. Azt mondjuk hogy hogyan kell feltelepíteni egy OS-t, vagy épp drivert, vagy kicserélni egy hardvert már nem tanítják. Sokan emiatt még az oldalát sem merik leszedni a gépháznak.
Hogy kicsit a cikkhez is hozzá szóljak : A jelszavas védelem nagyon kevés pláne ha 20-an használják ugyanazt az accountot. Legalább 2FA, de ahol kicsit kényesebb adatok vannak ott mindenkinek egyesével kéne jogokat osztogatni. Ahol nyáron melóztam (egy szerszámbolt, webshoppal), 1 rosszindulatú kattintással az egész adatbázist üríthettem volna, mindenki ugyanazzal az userrel dolgozik így még azt is mondhattam volna hogy...sorry nem én voltam....
Jogokkal itt pont az volt a gond, hogy a 20 embernek kellett 50 féle jog, de senkinek nem kellett mind, mégis mindenki mindenbe belelátott...[ Szerkesztve ]
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
Kékes525
félisten
"A magyar informatikai vezetők bíznak meg a legkevésbé a rendszereikben" Ez azért is érthető, mert a hardvereik nagyon gyengék és a felhasználók számítástechnikai képzettsége nagyon kicsi. Ez a két tényező jelenti a leggyengébb láncszemet.
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Logitech G935 Vezeték Nélküli Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Sennheiser Epos GSP 370 Gaming fejhallgató // Számla+Garancia //
- Hibátlan Apple MacBook Pro 14" 16/500 2021 M1 Pro Chip ! 3 Hó Jótállás
- ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro Max 256GB Desert Titánium ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- AMD GAMER KONFIGURÁCIÓ/RYZEN 5 4500/16GB/3060Ti/1TB/ Rendelhető
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest