- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
hát nem tudom itt 18. kerületben a Margó Tivadar utca környékén az oszlopokon a legvékonyabb kábel az optika, kb. olyan vastag max mint egy szobai 2eres telefonkábel és a fehér passzív osztók is max egy SOHO router méretű dobozban vannak. a koax meg a telefonkábel is ezerszer vastagabb mint az üveg.
ahol van telekom telefon hálózat ott gondolom csak nem kell tán fizetni azért hogy a saját hálózata mellé felcsapja a légkábeles optikát is, később meg nyilván amikor már mindenki átállt optikára a rezet meg is lehet szüntetni és leszedni vagy ott hagyni dísznek.
vidékről származom, szüleim falujában a villany és a telefon is külön külön oszlopon megy UPC koax meg föld alatt de engem pl nem zavarna ha az optika valamelyik oszlopon jönne és megszűnne a rezes telefonhálózat.
tavaly szigeteltük körbe a házat is és már gondolva a jövőre behúztam 2 műanyag csövet alá ha esetleg lenne optika akkor már meglegyen neki az út mivel most UPC koax és Telekom telefonkábel is külön helyen jön be a falon.máshol vidéken sok helyen láttam villanyoszlopon kihúzott koax hálózatot úgyhogy elkerülhetetlen hogy a levegőben ne legyen legalább 2 néha 3 hálózat is és ez a jövőben sem fog változni.
községekben nem fognak amúgy sem bohóckodni VDSL+optikával mert nincs annyi előfizető hogy megérje kiépíteni a node-otMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
bambano
titán
a kültéri optika nem vékony. következésképp érdemi tömege van, amit az oszlopok csúcshajlítási nyomatékánál figyelembe kell venni.
másrészt az a szokás, hogy a villanyoszlop villanyszolgáltatói tulajdon, kénye-kedve szerint dönthet arról, hogy kit enged fel rá, kit nem, szélsőséges esetben kit zavar le róla. a szabályozás olyan, hogy bármiféle változtatás után az oszlop akkor kapja meg a szükséges engedélyeket, ha az akkor aktuálisan érvényes előírásoknak megfelel. ennek az a következménye, hogy van egy halom oszlop, amit 20-30-40 éve szúrtak le a földbe, akkor feltettek rá valamit, és az úgy marad, mert ha bármit csinálnának vele, a jelenlegi előírási szintre felhozni a műszaki állapotát, baromi nagy pénz. ha valaki mégis rá akar mászni, megcsináltatják vele ezt a melót.igen, jól hallod: ha a kábeltv-s cég kábelt akar rakni a villanyszolgáltató oszlopára, akkor kábeltv-s pénzekből felújítja a villanyász oszlopát, és utána mehet rá. természetesen utána bérleti díjat fizet, vagyis a felújítás az max. belépési díj volt, vagy csak simán kidobott pénz.
a másik, hogy egyre több önkormányzat próbálja csinosítani a környezetét, ezért megtiltja, hogy légkábelezzenek, kötelező földbe menni. meg fizetni kell a helyi adóját, merthogy önkormányzati tulajdonú közterületet használsz.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
TeeJay
félisten
és ahol van telefon/villany oszlop ott miért nem lehet azt a vékonyka optikai kábelt azon elvezetni? a kutyának sem árt, helyet sem foglal úgy meg legalább nem kellene ásni csak levegőben vezetni a hálózatot.
vidéken főleg telekom területen a telefonoszlopok általában mindent lefednek és azon lehetne bőségesen elvezetni az optikát az elosztókkal együtt.
koax-ból is a légkábeles hálózatra gondoltam nem arra ami nálunk van UPC hálózat a föld alatt KPE csőben mert az tényleg baromi drága lehet.
egy légkábeles ED3.0 vagy később egy ED3.1 azért igencsak királyság még jó pár évig
ADSL és VDSL2 helyett biztosan inkább azt választanám ha lehetneMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
félisten
> kamatot a hiteledre, kölcsönödre kapsz, amikor hitelt adsz, nem kapsz tulajdonrészt. profitja a tőkének, a tulajdonrész ellenében befektetett pénznek van.
Hm, en ugy tudtam mindezidaig, hogy az 'interest' szot szokas hasznalni akkor, amikor a penz hasznalataert fizetsz vagy a penzed hasznalataert penzt kapsz. Annak meg a forditasa 'kamat'. A penzeddel csinalhatsz profitot ugy, hogy odaadod valakinek, es o kamatot fizet. Tehat most akkor a toke vs. penz kulonbseg miatt hasznalod a profit szot a kamat helyett?
> a koaxos jelerősítés analóg módon zajlik, tehát nem olyan store-and-forward jellegű, mint a switch.
Ezt tudom, az optikai erosites is analog modon zajlik, valamikor irtam ebbol egyetemi beadandot, csak most elkezdett erdekelni megint. Arra nem emlekszem, hogy van-e barmilyen hatasa az informacioterjedes sebessegere, valoszinuleg nincs.
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
bambano
titán
top technikai színvonalat képviselő órát párszáz dolcsiért is lehet venni, csak amögött nincs hype.
ez pont olyan marhaság, hogy feszít a paraszt az armaniban, mint két szem krumpli a zsák alján, közben nem tudja, hogy vidéki jómunkásemberek varrták az öltönyét, lehet, hogy itt hajdú-biharban, lehet, hogy ukrajnában vagy romániában.kamatot a hiteledre, kölcsönödre kapsz, amikor hitelt adsz, nem kapsz tulajdonrészt. profitja a tőkének, a tulajdonrész ellenében befektetett pénznek van.
(#87) emvy: a koaxos jelerősítés analóg módon zajlik, tehát nem olyan store-and-forward jellegű, mint a switch. szerintem ez mérhetetlenül kis késleltetést okoz. azt nem tudom, hogy az ilyen gpon jellegű optikák mit csinálnak, nem volt még a kezemben olyan.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
> negyedszer a kommunista maradékok azt nem szokták felfogni, hogy a pénznek is van ára, ezt hívják profitnak
Nem kamatot akartal mondani? Egyebkent mindenben egyetertek, kiveve azt, hogy 20k USD alatt is vannak top technikai szinvonalat kepviselo mechanikus orak, csak nem annyira egyediek. (Hanem pl. tomeggyartottak, pl. a Rolex az a nekem nem tetszo stilus ellenere is kivalo mechanikai kivitellel rendelkezik, de tenyleg teny, hogy nem tul egyedi.)
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
bambano
titán
először is azt szokta elfelejteni pár ember, akiből még nem sikerült kinevelni a komcsi ösztönöket, hogy attól, hogy az armanisnak esetleg rosszabbul menne, *NEKED* nem lesz jobb. olyan történet nem szokott előfordulni, hogy elvesznek vállalkozótól céget, profitot, és azt szétosztják a pórnép között. ha vállalkozótól elvesznek valamit, azt rendszerint nála drágább öltönyös szerzi meg (hogy finoman fogalmazzam meg a nagyobb szemétládát), neked meg ugyanúgy coki, mint addig.
másodszor 100 rugós öltöny az szakadt ruha. a másik hsz-ben emlegetett 2 misis óra is. egy olyan öltöny, amiben már nézel is ki valahogy és nem kínai műszál, az 300 rugótól indul, órában 20-40-60 ezer dollár. amivel foglalkozni lehetne az az, hogy mennyiért gyártják ezeket és miért a kereskedők nyelik le a nagy zsetont.
harmadszor pedig jobb lenne, ha ilyen szinten az állam nem szólna bele mindenkinek az életébe, mert abból csak baj van. ehelyett a "ne adj halat, tanítsd meg horgászni" módszert kellene követnie, vagyis olyan feltételrendszert kellene kialakítani, hogy az általad utált kapitalista munkát hozzon ide, amiből megélhet az, aki most éhezik. ehhez pedig KELL az internet. én dolgoztam ruhagyárban, így azt is tudom, mitől lesz munka.
negyedszer a kommunista maradékok azt nem szokták felfogni, hogy a pénznek is van ára, ezt hívják profitnak. tehát az, hogy valaki q7-esből száll ki, 4 misis öltönyben, az teljesen normális, ha előtte egy kosár pénzt okosan fektetett be. ez van srácok, a kapitalizmus ilyen, vagy a következő útelágazásnál albánia következik.
-
dabadab
titán
"Nem létezhetünk egymás nélkül. A bosszantó az, hogy vannak országok, ahol a tömegek is jól élnek, és nincs az embereknek késztetése ilyen kamaszos hisztiket írogatni tech fórumokba."
Es ezeken a helyeken a gazdagok is gazdagabbak, mint a szegeny orszagokban. Na erre kossel masnit!
DRM is theft
-
Lambach
tag
Uhh sorry, ez nem neked ment volna!
A tömegek mindig begorombulnak, aztán takarítanak, ez afféle történelmi sorsszerűség ami mindig bekövetkezik, mint ahogy a kufárok is mindig felbukkannak!
Nem létezhetünk egymás nélkül. A bosszantó az, hogy vannak országok, ahol a tömegek is jól élnek, és nincs az embereknek késztetése ilyen kamaszos hisztiket írogatni tech fórumokba.
Engem a legjobban az zavar, amikor el akarják hitetni, hogy közel vagyunk ezekhez az országokhoz.Now its too late/I bite I suck I empty you/Theres no escape/You have to follow me into/Into the empire of the vampire/Where dreams turn into fright/Into a land called transsylvania/Where life begins at night
-
bambano
titán
"ha a VDSL helyett koaxra fejlesztenének mert még mindig olcsóbb mint az optika": ez azért nem ilyen egyszerű. egyik oldalról nézve valóban olcsóbb egy méter koax, mint egy méter optika, de nem sokkal. főleg ha úgy tekinted, hogy te csak az F kábelt látod a lakásban, de az csak az utcai elosztóig megy, onnan már qr540-es meg 860-as kábelek mennek tovább, amik sokkal drágábbak, mint az f, drágább rá a szerelvény, csatlakozó és több meló szerelni. ehhez képest önmagában az optika nem olyan nagyon drága.
viszont a kábelhúzásban a költség jelentős része nem maga a kábel, hanem az, hogy engedélyes terved legyen, megkapd a bontási engedélyt, kiásd az árkot, lerakj egy üres csövet, majd visszatemesd és visszaállítsd az eredeti állapotot. Ennek a költsége olyan nagy, hogy ahhoz képest eltörpül a koax-optika árkülönbözet, így én nem látom értelmét új fejlesztés esetén a koaxnak. Pontos, friss számokat nem tudok mondani, de az arányok érzékeltetésére: egy kilométer jó minőségű koax mondjuk 150 ezer forint, 1 km jóminőségű optika mondjuk 400 eforint, 1 kilométer lefektetése cifrább helyeken 10 misi. (cifrább hely: településen kívül, legelőn egyszerű kábelt fektetni, ott olcsó. műemléki védettségű és/vagy díszburkolat alá, pl. pesten a Váci utca, az eszméletlen cifra, az drága).
Persze lehet még az eszközök árkülönbözetéről is beszélni, csakhogy koax nagyjából 800 méter körül bírja a távolságot, utána erősíteni illik, amihez erősítő, hely meg áram kell, optika meg 15 kilométert simán átvisz filléres cuccokkal is.
-
Lambach
tag
Miért nem releváns célokra kunyerálunk pénzt? Tuti van egy rakás olyan lóvé, amivel mondjuk a közétkeztetést lehetne fejleszteni, vagy a szociális védőhálót, már ha még van ilyen nálunk ebben az országban.
Bár ha megigényeljük is, elvész az alvállalkozónak kiadja az alvállakozó mutyiban a pénz, pont azokhoz nem jutván el akikhez kellene. És újfent visszajutottunk az öltönyös gazemberekhez. Csak velük van a gond, ahogy én látom.Now its too late/I bite I suck I empty you/Theres no escape/You have to follow me into/Into the empire of the vampire/Where dreams turn into fright/Into a land called transsylvania/Where life begins at night
-
félisten
> Figyelj már, nem ilyen hozzád hasonló nagy tudásúak vezetik ezt az országot?
Nem, sajnos
> Szabályok amelyek irányítják valójában teljesen virtuálisak
Ha a virtualis alatt azt erted, hogy nincs fizikai formajuk, akkor nyilvan. Ha megegyezunk, hogy nem oljuk le egymast, az is virtualis, nem? Hiszen meg lehet szegni.
while (!sleep) sheep++;
-
veterán
Van egy 70 ezres túrabakancsom, hozzá 25 ezres túranadrág, 10 ezres aláöltöző, 30 ezres softshell. Nem kell annak öltönynek lennie, pajtás.
Amúgy nagyon szórakoztató ez a proli mentalitás.
(#80) emvy
Az már nem tétel.
(#81) Lambach
Nem hiszem el, hogy nem trollkodásból csinálod ezt az egészet.
[ Szerkesztve ]
-
Lambach
tag
-
Lambach
tag
Köszönöm, hogy helyreigazítottál az árakat illetőleg!
Igazából az emberek java semmilyen öltönyt nem visel ha dolgozni megy, de sokan még munkaruhát sem kapnak, enni se sok mindent tudnak, de az hogy, te meg a hozzád hasonlóak mindent tudnak, roppantmód megnyugtatja őket.
Figyelj már, nem ilyen hozzád hasonló nagy tudásúak vezetik ezt az országot? Meg is látszik rajta!A gazdasági folyamatokról meg annyit, hogy a szabályok amelyek irányítják valójában teljesen virtuálisak, és egy fegyverek konfliktus azonnal keresztülhúzza őket.
A fenti kollégát viszont tiszta szívből sajnálom ha szerinte csak az az érték, amit pénzben ki lehet fejezni...Now its too late/I bite I suck I empty you/Theres no escape/You have to follow me into/Into the empire of the vampire/Where dreams turn into fright/Into a land called transsylvania/Where life begins at night
-
félisten
> akin 100 ezer forintos öltöny feszül ritkán lehet tisztességes ember
100e forintos oltony az egy magyar multinal dolgozo alkalmazotton van, egy Armani oltony az inkabb 500e, mint 100.
Nezz fel egy angol orasforumra, ahol 1-2 millio HUF-os orakat vesznek autoszerelok, mert ez a hobbijuk.
while (!sleep) sheep++;
-
Lambach
tag
Ilyeneket ne mondj, mert ezek a mindenhez értők lehurrognak! Ide márpedig net kell, és aki gazdagabb az becsülettel meg is dolgozott érte, mind megérdemli! Egyik se simlis, és én egy hisztis kamasz vagyok, mert szóvá merem tenni, hogy ez sajnos NEM ÍGY VAN!
Szerintem meg akin 100 ezer forintos öltöny feszül ritkán lehet tisztességes ember. Ez úgy igaz bankárokra politikusokra, mint bárki másra. A Zeitgeist lehet butaság, de a szemem csak nem téveszt meg, amikor azt látom pár Armaniba burkolózott >#@>Đ#&@-nek jól megy, sokaknak meg nem. Az a sok biztos hülye, tróger, lusta stb... El ne várja már senki, hogy ezt higgyem el, főleg, hogy dolgozó emberékről van szó, akiket hamegkérdeznénk az utcán, hogy mire költsünk közpénzt, lehet nem az internetet választanák első körben.Now its too late/I bite I suck I empty you/Theres no escape/You have to follow me into/Into the empire of the vampire/Where dreams turn into fright/Into a land called transsylvania/Where life begins at night
-
TeeJay
félisten
UPC a koax-os hálózatán már most tudja teljesíteni a minimum 30megabitet, nekik a következő 6évben talán még ED3.1-re is lesz fejlesztés azzal meg a határ a csillagos ég a 10/2,5gigabites osztott kapacitással...
DIGI-nek ha a román RDS-ből indulunk ki ott már most is van 1000/100-as csomagja és a minimum is 50/50-es, ha hozzánk is bevezetnék ezt akkor a DIGI LAN-os részén is teljesül ez, az optikás részen meg szintén nem nagy cucc a fejlesztés.
a Telekom van legnagyobb gázban mert az FTTH alig haladt náluk míg a VDSL2-höz eszméletlen sok rezes szakaszt kellene fejleszteni át egy bizonyos részen optikára és az az ami eszméletlen pénz lesz.
ADSL-el már nem rúgnak labdába szóval nekik mindenképpen minimum VDSL2 kell meg sűrű optikázás, budapesten meg nagyobb városokban pedig FTTH ha versenyképesek szeretnének maradni 6év múlva isképzelhetitek milyen áron kellene adniuk 6év múlva egy 10megás ADSL-t amikor már mindenhol minimum 100 és 1000megabit között fognak menni a csomagok...
én mondjuk azt sem bánnám ha a VDSL helyett koaxra fejlesztenének mert még mindig olcsóbb mint az optika és van benne bőven lehetőség még évekig. persze ki tudja lehet azóta már nagy tételben vásárolva az optikai kábel meg a hozzá tartozó eszközök olcsóbbak mint a rezes dolog, csak ugye a sok kábel fektetés...
azt sem értem pl hogy vidéken ahol megvan egy faluban a rezes telefonhálózat, mibe tartana levágni a rézkábelt és az oszlopokra áthúzni az optikát és onnantól azon szolgáltatni gond nélkül?Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Garada
őstag
Nem gondolom azt hogy feltétlen erre kéne elmenni a pénznek hisz vannak sokkal nagyobb gondok is amik megoldásra várnak.
-
Bembee12
aktív tag
Feltöltés miatt, most 50/5-ös netem van, de optival 25-re menne a feltöltés.. Hogy mire kell nekem a feltöltés?? Hát az nem ide tartozó téma (Torren... Coinok...
Személyesen már nincs alku *** Az hogy láttál belépve az oldalon, az nem jelenti, hogy üzeneteimet is olvasom *** Android without Root is like donut without sugar, it's tasteless *** Nem szeretek telefonon eladni, írj privátot *** Oneplus 8 Pro*** Viber (ejtsd: Vájber) ***Win10=Spyware, csak az LTSC
-
gargoyl79
csendes tag
Reméljük ez nem azt jelenti,hogy felcsúton mindenkinek 10Gb internete lesz.
-
MODERÁTOR
válasz Speeedfire #61 üzenetére
~600 fős településen lakom, nem jött másik cég, aki akár csak a kábelt behúzta volna, és 10 megabitet adna. És hidd el, sok másik helyen sem.
Everybody lies.
-
Bembee12
aktív tag
Optinetet Érdre PLS
Személyesen már nincs alku *** Az hogy láttál belépve az oldalon, az nem jelenti, hogy üzeneteimet is olvasom *** Android without Root is like donut without sugar, it's tasteless *** Nem szeretek telefonon eladni, írj privátot *** Oneplus 8 Pro*** Viber (ejtsd: Vájber) ***Win10=Spyware, csak az LTSC
-
fordfairlane
veterán
-
bambano
titán
válasz fordfairlane #54 üzenetére
attól, hogy a zeitgeist marhaság, a hivatalos közgazdasági vélemény még nem lesz igaz.
a nagy baj az, hogy amit a közgazdászok mondanak, zömében az is marhaság.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
fordfairlane
veterán
Ne adj ötleteket ezzel a Zeitgeisttal, mert minden gazdaságilag magasanképzett fórumtroll idejön, és belinkelik nekünk az összes primitívséget, amit csak kihány magából a gugli.
És természetesen ezt a pénzt másra kéne költeni, például adják a nekem, ja nem is, a zéhezőknek.
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
zolka95
őstag
a széles sávú internet az optikai kábeles internetet jelenti?
Figyeltél rám? Vagy azt a piros ruhás nőt nézted?
-
dajkopali
addikt
fogalmam sincs, mire gondolt, az államtitkár, de szerintem csak ez jöhet szóba
épp ezért írtam, hogy álom - illetve: ha az általad leírtakat végrehajtották, vajon mi tartja őket vissza attól, hogy törvénnyel kötelezővé tegyék a befektetést? (semmi)"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
MODERÁTOR
válasz Speeedfire #17 üzenetére
Ugye most csak viccelsz?
A "fejlett" nyugati régióban élek, és örülök, hogy idén eljutottunk oda, hogy a 2MBit helyett 6 lett a letöltési sebességem, havi több mint 6k-ért. 10? 100? ADSL még csak hírből sincs a környéken, nemhogy esetleg optika.. Tudod nem mindenki nagyvárosban él.
Az a 2Mbit meg tudod mire elég? Elárulom, lassan semmire..
Everybody lies.
-
-
Speeedfire
félisten
Uhh, valóban, el is felejtettem már...többek között emiatt sem fejlesztenek a cégek.
A fentiből kimaradt, hogy vidék az is ~600 fős település.[ Szerkesztve ]
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
MageRG
addikt
"...a világ valójában egyszerű: egyesek azért gazdagok, mert mások szegények."
A hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
És minden kérdésre létezik egyszerű, közérthető és hibás válasz. Folytassuk?Vedd már észre, hogy az inkompetencia oka maga az ilyen gondolkodás.
Valamit fikázol, hogy nem működik, holott nem is érted. Talán meg kéne érteni a működését ahhoz hogy jobban tudd, és rámutatni, hogy mit csinálnak rosszul (Zeitgeist nem ér!).
Mert így csak összetévesztenek egy hisztis kamasszal."What is bravery, without a dash of recklessness!"
-
Sofian
őstag
válasz Speeedfire #44 üzenetére
Közműadó van a kábelekre... vidéken több kábel kell.. ennyike...
jobban teljesít[ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
válasz proradeon #29 üzenetére
Ok, akkor még mindig ott vagyunk, hogy sehol.
200m, ebből 120m remény a szolgáltatóktól és 80m aminek nagy része az eu-ról jön. Keresd az adót.
Elmondom, hogy ez nem állami dolog, hanem szolgáltatói inkább. Nálunk akkor lett normális net, mikor a kábeltv szolgáltató kiépítette ezt. Nem állambácsi, meg...
Mellesleg a telekom adó az ha jól tudom mobiltelefon és semmi köze a kábeles nethez.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
VIC20
őstag
válasz fordfairlane #42 üzenetére
Így igaz (ld. #6).
-
fordfairlane
veterán
Szerintem számoljuk át lélegezetőgépre, az a hazai szociáldemagógia elfogadott mértékegysége.
x gon' give it to ya
-
félisten
> Cimbora, ha a világon 4x annyi pénz van, mint valós érték az jelent valamit.
Uh, tenyleg, ezt meg hogy szamoltad ki? Valojaban a teljes forgalomban levo penzmennyiseggel se lehetne megvenni 'mindent'. Jelenleg olyan 1.2 trillio USD van forgalomban mint keszpenz, es 10 trillio USD, ha a szamlapenzeket is hozzaveszed. 10 trillio USD-ert nem lehetne megvenni peldaul Europa osszes ingatlanjat. Szoval akkor most mi van?
> Nem értek a mai modern kamugazdasághoz, de a történelemhez elég jól.
"Nem ertek a matekhoz, de szerintem a 2+2 az 5." Valoszinuleg nem ertesz semmihez.while (!sleep) sheep++;
-
Lambach
tag
-
Lambach
tag
Cimbora, ha a világon 4x annyi pénz van, mint valós érték az jelent valamit. Nem értek a mai modern kamugazdasághoz, de a történelemhez elég jól. Sajnos nem írhatom le a valódi véleményemet, mert a so called netikett *****-ág nem engedi, így esetleg max privátban fejtem ki a mondandómat.
Now its too late/I bite I suck I empty you/Theres no escape/You have to follow me into/Into the empire of the vampire/Where dreams turn into fright/Into a land called transsylvania/Where life begins at night
-
VIC20
őstag
,,A bankárokkal, agyasokkal, közgazdászokkal pedig úgy kellene bánni ahogy megérdemlik "
,,Megérdemli! Lehet. Sokan vannak, akik élnek, pedig halált érdemelnek. És vannak, akik meghalnak, pedig életet érdemelnének. Nekik mit tudsz adni? Hát akkor ne siess úgy a halálos ítéletekkel."
(J.R.R. Tolkien: A Gyűrűk Ura) -
Lambach
tag
Pontosan erre gondoltam. Sok agyas ember azt hiszi mindent tud, de a világ valójában egyszerű: egyesek azért gazdagok, mert mások szegények. Grafikonok, kimutatások, jogi nyelvű halandzsák, ugyanmár. Ne akarjunk árnyalatokat keverni abba, ami valójában teljesen egyszerű: brutálrossz politikát folytat a kormány, egyrészt inkompetencia, másrészt korrupció miatt.
A bankárokkal, agyasokkal, közgazdászokkal pedig úgy kellene bánni ahogy megérdemlikNow its too late/I bite I suck I empty you/Theres no escape/You have to follow me into/Into the empire of the vampire/Where dreams turn into fright/Into a land called transsylvania/Where life begins at night
-
Warrax
csendes tag
A falu közepébe valószínűleg most is optika megy. Az optikán nem terem csak úgy a sávszélesség.
Egy szolgáltatónak több lehetősége lehet:
- saját gerinchálózat építés
- sötét szál bérlése a közmű kiépítőjétől
- konkrét sávszélesség bérlése a közmű kiépítőjétől (vagy nepperen keresztül)Kis szolgáltatóknak egyértelműen csak a harmadik marad, nem kis részt köszönhetően állambácsi közműadójának. Tehát szerintem nem ennyi pénzt kellene beleölni, hanem mondjuk nem kellene sarcot kivetni mindenre és mindenkire.
Természetesen ha NER-nek megfelelően a Nagy Nemzeti Internetszolgáltató a cél, akkor nem szóltam.
Wir sind die Borg. Deaktivieren sie ihre Schutzschilde und ergeben sie sich. Wir werden ihre biologischen und technologischen Charakteristika den unsrigen hinzufügen. Ihre Kultur wird sich anpassen und uns dienen. Wiederstand ist zwecklos.
-
őstag
válasz Speeedfire #5 üzenetére
"Nem ilyenre kellene költeni az adót."
Szerintem meg pont ilyenre kellene költeni azt az adót, amit beszednek "Telekom adó" címen, és ami miatt ~teljesen leállt az FTTH optikai hálózat fejlesztése. (Persze erről nekem csak annyi a véleményem, hogy beszedik a telekom adót, aztán pedig ráköltik hálózatfejlesztésre, és így úgy tűnik, mintha a kormánynak lenne köszönhető a hálózatfejlesztés... De ez már politika, nem megyek bele.)
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
Speeedfire
félisten
Hát ha elosztom a 200,000-ret 500-al, akkor kiderül, hogy mekkora települések ezek. Így meg is értem és fura, hogy 3 év alatt nem voltak képesek ezt megcsinálni.
De mint az általad is linkelt szövegben ott van, hogy 30-100mbit. Lényegében 6 év maradt megcsinálni.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
VIC20
őstag
Igen, ezt én is kérdezni akartam: mi is az a szélessáv? Már úgy értem, mostanában. Annak idején, amikor megjelent az ADSL, akkor volt ugye a 384 KILObps (ami az 56000 bps-hez képest tagadhatatlanul szélessáv), most meg már nem is megabitekkel, hanem tizen-megabitekkel, sőt, már néha már száz-megabitekkel dobálózunk...
-
őstag
Mindaddig frappáns sületlenség odavágni valakinek a demagógiát, amíg önmaga nem szembesül a hiányt szenvedő területek rá gyakorolt negatív hatásaival. Onnantól változik a világkép.
-
tomi5244
őstag
Nálunk van széles sávnak nevezett net. De ez elég karcsú: letöltés max. 10-15 megabit, Felfele meg max. 1-2 megabit. A régi telefonos (réz) kábeleken jön. Hozzáértő emberke elárulhatná, hogy ezek a jövőbeni fejlesztések az ilyen területekre is kihatnak majd? A helyi önkormányzat pl pályázhat ilyen fejlesztésekre, gondolok itt optikai hálózat kitelepítésére.
T
[ Szerkesztve ]
-
VIC20
őstag
válasz Speeedfire #20 üzenetére
Próbáltam gyorsan keresni valami magyar statisztikát, de nem találtam, csak ezt: [link]. Egy konkrét adat szerepel benne: kb. 500 magyar településen még nincs szélessávú internet.
-
dabadab
titán
"összegből cakompakk rendbe lehetett volna vágni az egészségügyet."
Nem hiszem. Egyreszt nagyon ugy tunik, hogy az egeszsegugy rendberakasa elsosorban nem penz kerdes (persze, az se art hozza). Masreszt meg szerintem a nagysagrendek nem nagyon jonnek ki (az EU-s penzeket nem szamoltam hozza, mert azok konkret celokra vannak, de mondjuk az csak 20-30%-kal dobna meg a vegosszeget): a metro (~400 mrd) + stadion (~12 mrd) + ez (~0 mrd) osszesen 412 mrd, az egeszsegugy eves koltsegvetese meg ugy 2000 mrd (illetve van az evi 20-100 mrd tajara saccolt paraszolvencia (de szep szo ez!)).
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
Speeedfire
félisten
Pont ezaz, hogy bullshit amit mondanak. Már 2011-re 98%-os volt az adsl lefeledettség Magyarországon. Vidéken is 92%, akkor hol van ez a 60%-os teljes lefedettséghez képest? [link]
De mindegy is, ha ez kell akkor ez lesz. Majd gyorsabban tudom letölteni a trónok harca új évadját vidéken is.[ Szerkesztve ]
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Lambach
tag
Tehát ha valakit zavar az emberek nyomorúsága az már demagóg?
Now its too late/I bite I suck I empty you/Theres no escape/You have to follow me into/Into the empire of the vampire/Where dreams turn into fright/Into a land called transsylvania/Where life begins at night
-
VIC20
őstag
,, Mindig lesznek éhezők? Remek, ha majd közéjük kerülsz rájössz, a közgadaságtani rizsával(micsoda sarlatán egy tudományág) meg a positive bullshittel nem laknak jól sajnos."
Való igaz: a demagógia sokkal táplálóbb...
Speedfire: Ha jól olvastam, a cél az, hogy minden háztartásba eljusson a szélessáv, tehát nem a 10, meg a 100 megabit versenyez egymással, hanem inkább a 10 megabit a nullával.
[ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
Ugye most csak viccelsz?
Aki pl egy 10mbit-es nettel nem tud dolgozni, az nem fog tudni 100mbit-el sem. Ez neked a befektetés? Ez inkább pénzszórás, jólét.
-
Lambach
tag
Nem hiába énekelte a Moby Dick: félig Chicago félig Moszkva.
Elhiszem, hogy ez teremt majd 200 munkahelyet valakiknek, ez is biztos klassz dolog, de szerintem a hajunkra kenhetjük. Nem a rendszerben van a hiba, hanem a rendszer a hiba. Ok nem költhetjük másra, erre adják. De másra is lehetne pályázatot benyújtani. Mindig lesznek éhezők? Remek, ha majd közéjük kerülsz rájössz, a közgadaságtani rizsával(micsoda sarlatán egy tudományág) meg a positive bullshittel nem laknak jól sajnos. Ebben az országban piszok nagy bajok vannak, és ha ezeket pályázott pénzekkel lehetne megoldani, nos ki kell mondani az ítéletet: nem arra kuncsorognak pénzt amire kéne. Mintha egy hajléktakan macbookot akarna. Várj tessa, előbb enni kéne nem? Aztán jöhet a többi.Now its too late/I bite I suck I empty you/Theres no escape/You have to follow me into/Into the empire of the vampire/Where dreams turn into fright/Into a land called transsylvania/Where life begins at night
-
VIC20
őstag
Ami a második mondatodat illeti, azzal tökéletesen egyetértek, hozzád csatlakozva kérdezem: mit jelent az, hogy x Ft elég az egészségügy ,,rendbetételére"? Egy éves költségeit fedezi? És aztán mi lesz?
A vizitdíjjal kapcsolatban az a problémám, hogy szerintem semmit nem oldott volna meg: az orvosok ugyanúgy elvárták volna a hálapénzt, mint eddig.
-
Darth-anyán
tag
Ez olyan lesz, mint a minden embernek 2 feleség, 3 szoba, négy kerék, vagy ez működni is fog?
Csak azért, mert senki nem panaszkodik, még nem biztos, hogy minden ejtőernyő tökéletes
-
musculus
tag
+1 köszönöm
A pénz nem úgy működik, hogy van az országban pl 100 forint, és azt elosztjuk valamilyen módon igazságtalanul, hanem van 100 ft, beruházunk valami előremutatóba, és jövőre lesz 150.
Nagyon kisarkítva: ha mindenhol van internet, széles sáv, az továbblendíti a gazdaságot, a vállalkozások könnyebben indulnak el -> így több a munkahely -> kevesebb az éhező -> kevesebb segélyt kell kifizetni -> több a pénz -> be lehet fektetni előremutató projektekbe -> több lesz a munkahely -> stbstbstb
Éhezők az utóbbi 4 milliárd évben mindig voltak, és csak ilyen jó beruházásokkal és fejlődő gazdasággal lehet kiutat találni a kegyetlen evolúciós törvényszerűségek rendszeréből.
Homo sapiens non urinat in ventum - "And so it goes..."
-
MageRG
addikt
Ezt magyarázd meg az istenadta népnek, aki sajnálta 300 HUF-os vizitdíjat, de tolja az 50+ K-s borítékokat a dokik zsebébe.
(Ezzel csak azt akartam mondani, hogy az általad említett összegek egyszeri tételek, nem képeznek hosszútávú forrásokat.)"What is bravery, without a dash of recklessness!"
-
Speeedfire
félisten
- a 80 milliárdot gyakorlatilag teljes egészében az EU adja
- a 120 milliárdos céges részesedés pedig inkább csak álom - hacsak rá nem kényszerítik valahogy a távközlési cégeket
Ez nem úgy szokott lenni, hogy az eu ad x összeget, ha mi is odarakunk y-t?
Az meg valószínűleg tényleg csak álom, hogy majd a cégek adnak 120 milliárdot arra, hogy nagyobb net legyen.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Csehlala
csendes tag
Minden flame indítás és bántás nélkül: ne legyünk ennyire demagógok! Afrikában is éheznek. Illetve sokan saját hasznukra átvágnak más embereket. Sőt, van, aki lop. Általánosítás. Igen, kellene ezek ellen is tenni, nagyon is! De a költségvetés nem úgy működik, mint az otthoni pénztárca: különböző "alapok" vannak, amit a megfelelő helyre lehet elkölteni. Én örülök, mert kell, fejlesszenek!
És igen: kellene az egészségüggyel és a mélyszegénységgel is vmit kezdeni. De ahhoz meg kell oldani a MIBŐL kérdést. Ezt meg versenyképesség növeléssel lehet elérni, amihez erre szükség van! -
fityesz9
tag
Ez elég demagóg megállapítás lett. Egyrészt az eu pénzek erősen be vannak határolva, hogy mire adják, nem kérhetjük, hogy az IT fejlesztéses pénzt mi had költsük már kajára, mert itt van aki éhezik. Másrészt ha nagyon leegyszerűsítve is szemléljük az emberek életszínvonalat ne mattől nő, hogy egy kormány bevezeti a mindenkinek ingyen kenyér intézkedést, hanem a fejlődés hozhatja el a jobb megélhetést. Nem az ennek a lényeg, hogy akkor ezután végre 300Mbittel torrentezhetek.
Garrus, am I your dirty little secret?
-
janos1988
addikt
Épp ezt akartam írni, hogy a 4-es metró + stadion + az erre fordítandó összegből cakompakk rendbe lehetett volna vágni az egészségügyet.
https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D
-
dajkopali
addikt
részleteket ugyan nem mondott, de "Az államtitkár szólt arról, hogy a 200 milliárd forintból 80 milliárd forint lehet az európai uniós és magyar állami, 120 milliárd pedig a piaci hozzájárulás"
ez szerintem két dolgot jelent:
- a 80 milliárdot gyakorlatilag teljes egészében az EU adja
- a 120 milliárdos céges részesedés pedig inkább csak álom - hacsak rá nem kényszerítik valahogy a távközlési cégeket"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
VIC20
őstag
Mindig lesznek éhezők. Családok is. Magyarok is.
Aztán lehet, hogy pl. ennek (vagy más fejlesztési) beruházásnak köszönhetően csökkenni fog a számuk.Persze oda is lehetne adni segíjként is a fejlesztésekre szánt összegeket...
Tényleg, hány lélegeztetőgép is jönne ki ennyiből...? -
Lambach
tag
Szerintem amíg magyar(!) családok éheznek nem a szélessáv a legnagyobb gondunk.
-
vandeminek
tag
Engem inkább az érdekelne, hogy abból a hangzatos 200 milliárdból ténylegesen mennyi jut majd a megnevezett célokra? No de eztt itt OFF.
-
NoMagix
addikt
Ez jó hír, pont reggel hallottam a rádióban is, de vajon hogyan fog majd lecsapódni a felhasználókhoz a szolgáltatókon keresztül!
-
VIC20
őstag
Ez derék.
Új hozzászólás Aktív témák
- 2x8GB 3600MHz Apacer NOX memóriakitek GARANCIÁVAL/SZÁMLÁVAL! ÁRON ALUL! Hűtőbordás, dobozos!
- Új állapotú M2 Mac Mini
- Eladó! Kishibás Rtx2070 8GB!
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest