- Milyen routert?
- A hollandok szerint rossz ötlet lenne, ha elterjedne a boltokban a BNPL
- Windows 10
- Synology NAS
- ASUS routerek
- OpenWRT topic
- Sweet.tv - internetes TV
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- A Holdra vinnék az adatközpontokat
Új hozzászólás Aktív témák
-
sbazsi
veterán
egyébként friss szülők előnyben, mms-ben elküldeni az alvó gyereket nagyszülőknek/rokonoknak.
telefon kattan, gyerek felébred.
sokat csuklana a képviselő anyukája... -
MODERÁTOR
Az enyém nagyon csendben fotóz.
Harrrr!!!!
-
lúzer
veterán
beszéltem a mobilommal:
betiltaná a képviselőketMO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.
-
Alchemist
addikt
Nézzük a dolog jó oldalát... tegyük fel, hogy megszületik a törvény... az ebből létrejövő "új háziipar", a hangjelzést kihekkelő szakemberek tevékenysége közvetve talán még a GDP-t is növeli egy picit.
Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.
-
törölt tag
Kerlek meselj, mennyi alkalommal volt problemad belole, hogy lefotoztak a tudtod nelkul.
Vagy a jovoben minden kornyezetedben elhangzo exponalasra ugrasz, hogy megnezd mit fotoztak le, miert, rajta vagy vagy sem? Nem ezt hivjak paranoianak?Inv1sus: altalaban carspottingra hasznalom a kamerat, neha novenyeket fotozni, vagy a tajat, ha nincs nalam a fenykepezom. Bar minosegre kb azonos a tudasuk. Attol meg marhara idegesit a gep hangja. Mar igy is nagyon zajszennyezett a vilagunk.
[ Szerkesztve ]
-
Male
nagyúr
-
sbazsi
veterán
kész vicc az egész.
Ha veszed egy napod: bemész a melóhelyre, vajon hány kamerával vagy nyomon követhető?
Térfigyelő kamera, metrón a megállókban a kamerák, vagy csak az útközben lévő sima biztonsági kamerák. Valamint a melóhely saját kamerája.
Majd onnan délután elmész bevásárolni, a fentiekhez hozzájön azon bolt kamerája, amelyikben vásárolsz, valamint ha plazában vagy, akkor a plaza kamerája.
Majd beülsz egy sörre a haverokkal. Ma már a kocsmák is tele vannak biztonsági kamerákkal.
Akkor vegyük az olyan fényképezőket/videokamerákat, amikkel nem kell 10 m-es távolságon belül tartózkodni.De ügye a szembejövő hülyegyerek mobiltelefonja zavar csak, nemde?
-
Pötyi
őstag
Akkor megismétlem a korábbi ész-érveket vakok, hülyék és gyengénlátók kedvéért: Tegyük fel, hogy a telefon ad ki hangot fotózás közben. Nem lehet kikapcsolni. Meghallasz egy kattanást. Körbenézel. Meglátsz valakit, akinek fényképezős mobil van a kezében. Megkéred, hogy törölje a rólad készült képet. Ő azt nyilatkozza, hogy nem is rólad készült kép. A hatályos törvények értelmében sajnos te kénytelen leszel elfogadni az ő ilyetén szóbeli nyilatkozatát, mert hogy megmutatni nem köteles neked, az hótzicher! Te meg nem leszel jogosult kivenni a kezéből, hogy megnézd. Ennyit a műbalhéról. Közben meg a 10 megapixeles digitális fényképezőgép nem ad ki semmi hangot, mert azon totál kikapcsolható és arra - ha jól értelmeztem - nem is terjedne ki ez a jogszabály, csak a kamerás mobilokra!
Ergo ha nem tudsz róla - mert nem hallasz majd kattanást - akkor nem fáj?
Akkor meg miről beszélünk?
Világosan levezettük, csípőből, jó pár érvvel, hogy nincs értelme a jogszabálynak...
QNX is cool!
-
Integra
titán
válasz #06658560 #16 üzenetére
az lehet, hogy fog.
de az is biztos, hogy ha meghallom és rólam készít megkérem, hogy törölje. minden esetre mérlegelni tudok, amíg ha nem hallom, nem tudok.
ha pedig kérésemre nem teszi, kicsit erélyesebben fogok fellépni.
és ki fogja törölni.
ha nem, akkor elveszem a telefonját és én törlöm ki.
ezzel nekem adnak esélyt, hogy én dönthessek. nem mindenki szereti, hogy orrvérzésig fotózgassák az engedélye nélkül, főleg nem beteg hülyegyerekek.
te leszarod, én meg nem.
szóval mit zavar téged ha hangot ad ki a telefon fotózás közben? téged úgyse zavar, te magad mondod. akkor meg? ezután is készülhet rólad nyugodtan ölbehányós, árokba borulós....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
moonman
titán
válasz Jim Tonic #31 üzenetére
ha hallom, hogy kattan, akkor legalábbis körbenézek, hogy ki az és mit akar, de ez meddő vita, szerintem lenne értelme, legalábbis mobilok esetén. nyilván nem a hivatásos paparazzik ellen van, hanem a pöcsfej tinédzserek miatt, akik azzal szórakoznak, hogy a mozgólépcsőn a lányok szoknyája alá kattintgatnak a csilivili aputólkapott mobiljukkal.
-
GReddy
tag
Marhája feltalálta a spanyolviaszt. Kitalálom, N73-a van? (nem lehet a kattanós-fotóhangot kikapcsolni, nagyon mélyen hekkelni kell hozzá a szoftvert)
Elképzelem, buflafejű retardált képviselőnk kezébe veszi csorgó nyállal az N73-at. Kattingat. Hangja van. Nagy hangja van. Retardáltunk eszibe villan: "..öööö eeee ezmekkoraaa! Savaztassuk meg!" ...balfasz...Dominate the woods... The Bowhunter.
-
alien24
tag
válasz WonderCSabo #10 üzenetére
ott mar sport szinten ment
volt cikk arrol,h mennyire kelendobbek lettek naluk a halkan fenykepezo mobilokhttp://ahapc.hu kiraly webaruhaz: reszletes es pontos leirasok, alacsony arak
-
nagyúr
-
nagyúr
-
Volu
tag
Ennek az embernek vagy nincs jobb dolga, vagy túl sok képviselő van. Már megint pár retardált barom miatt szopjon a normális többség?
''A számítógépező csajok strasszkövekkel díszített iPodot akarnak és macska formájú USB-memóriát, ami bedugáskor nyávog''
-
Laslow
senior tag
100%, hogy egyetlen képet sem csinálnék olyan mobillal, ami hangot ad ki exponáláskor. Rohadtul zavarnak az ilyen dolgok.
Na meg ennyi erővel a digitális fényképezőgépeknek is kellene hangot kiadniuk, nem? Meg is őrülnék..."A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu
-
Male
nagyúr
Ez így elsőre elég hülyeségnek tűnik...
Részegen az utcán később kellemetlen képek készülhetnek?
Egyrészt nem kell ilyen állapotban mászkálni... másrészt ha már olyan részeg, nem hinném, hogy érdekelni fogja a kattanás...Próbafülkében kiskorút? Ott max a szülei lehetnek bent, ha meg már a pedofil a próbafülkében van, az régen rossz...
Túristalátványosságoknál milyen hangzavar lenne már?
Aki ilyenre akarja használni úgyis megoldja, hogy ne adjon ki hangot... a többieket meg idegesíti.
-
moonman
titán
sejtettem, hogy jön majd az anyázás, de ezesetben egyet kell értsek. ha jól emlékszem, volt is valami határozat valahol már, hogy x dB hangot ki kell adnia minden fotós telefonnak, csak aztán nem lett belőle semmi.
én legalábbis nem szeretném lesifotón viszontlátni a párom valami "amatőr" oldalon...
-
copin
őstag
-
Pötyi
őstag
Nekem kikapcsolható a kamerahang, van ilyen opció. Szinte hallom, ahogy az amerikai határon a vámtiszt majd úgy olvassa fel a jogaimat, hogy:
-Van-e önnél a behozható mennyiségnél több cigaretta, szeszesital? Nem áll kapcsolatban terrorszervezettel? Ne maradjon tovább, mint a turistavízuma lejárati ideje, mert az illegális bevándorlásnak minősül, illetve ha hang nélkül fényképez a mobiljával, akkor kitoloncoljuk...Jogilag érdekes azon készülékek további sorsa, amelyek még a törvény életbe lépése előtt készültek és nem adnak ki hangot. Kötelező lesz leadni őket? Vagy mi van, ha egész egyszerűen elromlott a csipogó? Egy arra járó FBI ügynök fejbe lő, majd később Las Vegasi helyszínlelők megállapítják, hogy gyári hibás volt a telefonom csipogója, de ez rajtam már nem sokat segít, mert addigra a hullaház 17. számú fiókjában pihenek majd, hullazsákban...
Most komolyan nooooormális ez a képviselő? Afrikában éheznek, naponta ezrek halnak éhen, ennek meg ez a legfontosabb?
QNX is cool!
-
siriq
őstag
Volt ott madar is. A masik hogy nem csak lepket fotozik az ember mast is. Esetleg elriad a hangtol(macska stb...). Engem nem zavar ha valaki lefenykepez alkoholos allapotban vagy mas kozben. Volt mar ilyen. Meg sincs a neten. Nem is erdekelne.
Meg mindig nincs 1000 oras BF3 nev, kozben mar masok is erdeklodnek utana... Mar bevallottan nincs 1000 ora neki... Varjunk Dec 31-ig a Mantle-a.
-
Metalfan
senior tag
Szerintem meg monnyon le! Én örülök, hogy ha a K800-amat lenémítom, akkor a kamera is elkussol. Akármilyen szépen is szól az a bizonyos hang, maximum a 100. képnél az őrületbe kergetne. Ennek a baromnak meg azt ajánlanám, hogy próbáljon meg 10000 képet telóval ellőni úgy, hogy a lehető leghangosabban üvöltsön a telefon minden egyes próbálkozásnál. Az utcán még nem gáz, de ha egy színházban/előadáson fotózkodik...
-
Alchemist
addikt
Ebben a javaslatban kb. annyi a józan ész, mintha a hangtompítós fegyevereket akarná azzal az érvvel betiltatni valaki, hogy "mert ha meghallod a durranást, még félre tudsz ugrani a skuló elől."
Ha meg valaki illetéktelenül a csajok szoknyája alá fényképez, arra jöhetne a kézlevágós iszlám törvénykezés.
Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.
-
törölt tag
A celjat ertem a dolognak, ertettem is. ellenben aki kepet akar kesziteni, az akkor is fog, ha a keszites utan hangoskodik a rendszer. Mert kattan, s rohan. Ezzel semmit nem lehet megelozni, csak jol lehet vele viritani a tv-ben, meg mindenhol.
Egyebkent keszultek rolam erdekes kepek reszegen, es pont. Semmi problemam nem volt vele. Bar lehet engem nem zavar annyira, ha valakinek ilyen hobbija van.
Oltozoknel pedig talan biztositani kene, hogy ne lehessen belatni sem alul, sem felul. Pl racsos ajtokkal, amik ferden vannak rakva racsok, igy fedik egymast, de megis szelloznek.Csak valakinek megint jobban megeri a konyebb vegerol megkozeliteni a problemat, es a technologiat vadolni a problema okozasaval, mintsem az ebmereket megvaltoztatni, nevelni.
-
anulu
félisten
kezd elegem lenni, hogy minden, meg a legnagyobb baromsagot indtvanyozo otlet moge is a) kiskoruak vedelmet, b) terrorizmus elleni vedelmet raknak. remelem Obama rendet vag kozottuk is!
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
DeltaPower
addikt
az ilyen agyatlan képviselőket tiltanám be. az átlag mobilozó nem azért vesz kamerás mobilt, hogy lesifotózzon vele, ez a kisebbségben levő hülyék örömködése. ellenük kitalálnak egy nagyon okosnak gondolt újítást, amivel a normális többségnek is lehetetlenné teszik, hogy pl. akár egy hivatalos, akár egy iskolai, stb ünnepségen ne zavarja meg az rendezvényt a gépe kattogásával, ha esetleg készítene pár képet. ahogyan az előbb megfogalmazták, a zárhangra vagy annak imitációjára akaratlanul is odafigyel az ember.
büntessék a lesifotózókat, de ne a normálisak életét keserítsék meg egy ilyen hülye szabállyal.(mod) a részeges témáról: most ha berúgsz, direkt a legsötétebb zugoban bújkálva mész haza, nehogy valaki meglásson? akivel találkozol padlórészegen, az ugyanúgy emlékezni fog a fejedre. mindenki annyira nagyra van most a személyiségi jogokkal és az adatvédelmi törvényekkel, és közben nem tűnik fel nekik a magától értetődő megoldás: ha nem akarsz magadról részeg fotókat, nem kell nyilvános helyen betintázni. ha mégis berúgsz, vállald is fel.
[ Szerkesztve ]
"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser
-
Integra
titán
válasz #06658560 #11 üzenetére
arról van itt szó, hogy egyre többen élnek vissza a lehetőséggel, hogy másokról kényelmetlen, vagy netán ciki helyzetben fotót készítsenek. a paparazzik ezt hivatásosan csinálják, a mobiltelósok meg mert meglehet.
most sarkítok de te sem örülnék ha mondjuk matt részegen dülöngélsz haza és esetleg valaki az arcodba röhögve nyomja rólad a fotót. és nem veszed észre.
az, hogy hangosan csipog vagy hangot ad, arra azért felkapja az ember a fejét, aki meg fotót készítene, tudja hogy hangos és kétszer meggondolja hogy fotózzon e vagy sem.
teljesen érthető hogy ezt szeretnék elérni.
bár ehhez kell egy bizonyos kor és bölcsesség, hogy az ember elfogadja, hogy ezt nem szórakozásból csinálják. és teljesen életszerű ez az egész.
az hogy hogyan és milyen módon próbálják meg magyarázni, milyen szövegkörnyezettel, ez más kérdés. de helye van....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
törölt tag
Nekem kifejezeten a hagnoskodo mobiloktol van bajom, legyenek csondben, ha fotozasra hasznalom oket. Vagy neadjsiten tiltsuk be a camera obscurat is akkor, mert hangtalan es igy barkirol lehet vele kesziteni kepet?
Van egy olyan erzesem, hogy a sok gyereket inkab a gyerekvedoktol kene megvedeni.
WonderCSabo: Nem egybol a kamerat fogjak bedugni.
[ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
Akkor nem fognak majd Japánban befényképezni a lányok szoknyája alá?
-
cigam
titán
Legalább annyi értelme van, mint amikor a honlap megkérdi elmultál 18? Mi a szülinapod dátuma?
A HD felvételre is alkalmas fotómasinák meg folyamatosan, fenhangon olvassálk fel a vonatkozó jogszabályokat, miközben felvételt készítenek?
Miért csak a fénykéező mobilokra korlátozódik a javaslat? A fotó/videó lobbi erősebb volt?[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Inv1sus
addikt
Sztem is szedjék ki. Jó tudni, hogy valahol kattan egy fényképező vagy sem...
*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***
-
negyedes
addikt
Itt a kulcsszo:meg kell védeni. Tiszta baromsag ez az egesz. Ha sw oldjak meg akkor azt ki lehet szedni, max ha hw de akkor kell 1 plusz kiscsipogo bele.
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
Integra
titán
egyet értek vele ezzel.
sok telefonban már most is így van a fotózási funkció....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Kriza
őstag
Ennek komolyan nincs jobb dolga...?
Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.
-
v.tom
őstag
Tipikus téma ez. Azzal akar magának támogatókat szerezni, hogy olyan témákat támogat, amihez semmi köze nincsen. Mint annak idején az ominózus erőszakos játékok esete.
-
FTeR
addikt
lol, hová fajul a technológia.
gépjárműveknél is eddig olyan rendeletek voltak, h mi a max dB, ám az elektromos motorokkal eljött a min dB-s rendeletek kora.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen routert?
- Nők, nőügyek (18+)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Szolnok és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Egy újabb érdekes eset [Update HSZ-ben]
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- LEGO klub
- A hollandok szerint rossz ötlet lenne, ha elterjedne a boltokban a BNPL
- További aktív témák...