Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • tomtyi

  veterán

  válasz Kopi31415 #26 üzenetére

  Éppen nem. Az ENSZ határozatok ellenére vannak a megszállt területeken. A neve is ez: MEGSZÁLLT TERÜLETEK. Jogilag nem, csak katonai erő okán rész még csak nem s Izraelnek, csak az izraeli ellenőrzés alatt tartott területeknek.

  乾屎橛 Hobbyjúzer vagyok. People liked NASCAR because the constant crashes made it exciting, and this gave me an idea. Bill Gates on Microsoft Windows

 • Syl

  nagyúr

  válasz Kopi31415 #26 üzenetére

  Nekem a vízre, de olybá tűnik, nekik az olajra...

  The past tempts us, the present confuses us and the future frightens us. And our lives slip away moment by moment… lost in that vast, terrible in-between.

 • attila9988

  őstag

  válasz Kopi31415 #26 üzenetére

  Jogilag jelenleg Izrael része az adott terület.

  Nem igazán van ez így. Nem véletlen a világban a sok vita ezzel kapcsolatban. Izrael meg mindig úgy mesterkedik, hogy ne legyen semmi baja a pofátlanságokból. A palesztinokat minden létező módon nyomorgatja. Fizikailag, és diplomáciai értelemben is. Közben meg sírnak az antiszemitizmus miatt. De egy olyan állam, ami így bánik egy másikkal, illetve nyíltan faji alapon különböztet meg népeket, az ne terjessze itt az igét az liberális maszlagról. Én azóta nem kedvelem ezt a népséget (ne tessék feledni, azt írtam hogy nem kedvelem, nem azt hogy utálom, és nem kedvelni azért még van jogom... azt hiszem :) ), amióta sok évvel ezelőtt felfigyeltem rá, hogy mennyire taktikáznak a különböző nyilatkozatokban a megítélésüket illetően. Ha épp úgy gondolják akkor "nép", ha éppen máshogy akkor "vallás". Ha helyi dolgok zavarják akkor "magyarok csak a vallásuk más", ha meg a hazának kell teljesíteni akkor meg nem magyarok. Ha meg valaki kérdez valami okosat, akkor az fasiszta, antiszemita, meg a jó ég tudja mi még.
  Na ez a baj velük. Sok minden más dolog is van még itt, ami minimum furcsa. Pl ha én nem akarom a gyerekem együtt iskolába járatni valamelyik beilleszkedni képtelen erősen pigmentált.... na hogy is volt ez Feri? :) Na szóval azokkal, akkor én egyből kirekesztő vagyok, meg szegregáció az rossz, meg náci, meg mittomén még mi.... az persze senkit sem zavar hogy ezeknek a dolgoknak van valami alapja is, az meg pláne nem, hogy Magyarországon van Zs óvoda, ahova magyar gyerek nem járhat. Na most... az nem szegregáció?

  Szóval az embereknek sok mindenen el kellene már gondolkodniuk... már az is haladás lenne, ha megértenénk mit jelentett Trianon, illetve hogy miként is váltunk ilyenné amilyenek vagyunk. Ha nem az agymosó tanterv lenne érvényben.

  Az utóbbi időben is mekkora rinya ment le azért, mert két-három író bekerült a tantervbe, akinek nem a liberális ömlengés volt a világnézete. Érdekes hogy a fene nagy demokráciában azt sem akarták megengedni, hogy a gyerekeknek megmutathassák pár nagy magyar író munkáját. Hát ennyire valódi ez a demokrácia amiben éppen élünk. Itt most eszembe jutottak olyan törvényeink is, amiket le sem merek írni, mert kb a szabad véleménynyilvánítást korlátozzák, ami szintén nem épp a demokratikus látásmódot tükrözi.

  Reméljük nem kapok bant ezekért a mondataimért, igyekeztem a közhangulatot nem túl nagy mértékben zavaró megfogalmazást használni. :)

  Bocs hogy ilyen hosszúra nyúlt. Csak pár mondatot akartam, csak aztán megszaladt a kezem...

  [ Szerkesztve ]

  „Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)

 • gergo0007

  tag

  válasz Kopi31415 #26 üzenetére

  Ha izrael része, akkor a lakosai miért nem izraeli állampolgárok?
  A közel-kelet "egyetlen demokráciájában" faji alapon fosztanak meg egyeseket az állampolgárságtól és a szavazójogtól?

  Látom gyorsan beindult a Hasbara-kommandó! Így tovább, mosdassad csak a közel-kelet egyetlen atomfegyverrel zsaroló megszálló hatalmát!

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák