Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • kcsa

  veterán

  válasz #06658560 #46 üzenetére

  szívemből szóltál. Ja apró mellékszál hogy én fordítva gondolom, mint amit te mondani szerettél volna.

  Ha Kertészt be lehetett hipp-hopp emelni tantervbe (mert valljuk be őszintén, nem sokan ismerték munkásságát a Nobel díja előtt, igazából nem is volt a tanterv része - hogy miért kapta, azt pedig nem vizsgáljuk), akkor Wass Albertet miért nem lehet? Picit demagóg dolog ez...

  A "hazaáruló" jelzőt én speciel olyan "másképp gondolkozók" esetén olvastam idáig (bár nem vagyok nagy szélsőjobbos sajtófogyasztó) mint egykori köztársasági elnökünk leánya, aki feltűnően azon dolgozik több esetben, hogy kis hazánkat elítéljék mindenféle random okokból. Jogi aspektusból ez nem hazaárulás, de mindenki érti miért alkalmazzák a jelzőt.

  Ha pedig annak a bizonyos országnak a befolyását, illetve annak okát keresed itthon, gondolkodj el azon, hogy a kommunista eszmék alapjait kik fektették le, és kik erőltették évekig ezt itthon is. Ja hogy nem a nyugati világ volt ez? Nyilván ezek inkább "megérzések" bár nálam tájékozottabb emberek alá is tudják támasztani egy-két elhallgatott érvvel. Ezt a gondolatot tovább fonva, sejtheted hogy a mai magyar gazdasági élet irányítása honnan történik zömében (zömében persze áttétesen).

  A magyarországi zsidók pedig mindig éppen annak tüntetik fel magukat, aminek látszani szeretnének: "üldözött" népnek, vagy egy sima vallásnak. Ami éppen jobban jön.

Hozzászólok Aktív témák