Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
dreamdancer
őstag
válasz Nagy Gábor #17 üzenetére
Pongyolán fogalmaztam, sorry, tudom, hogy vannak linuxos malware-ek ("vírusok"), de átlag userként, amíg éveken át Ubuntut használtam, én sose találkoztam eggyel sem. Ehhez képest Mac-en már bele lehet futni vírusokba (bár minimális odafigyeléssel elkerülhető a fertőzés), Windows-t viszont öngyilkosság vírusvédelem nélkül használni. (De ezzel nyilván semmi újat nem mondok senkinek.)
A fentieket "egyszerűsítettem le" a kommentben.
Nem a lényeg a fontos.
-
törölt tag
válasz dreamdancer #14 üzenetére
Nekik az kell, "új script tavmanagementhez" és ugyan ott van a helyzet. Man in the middle mindegy, hogy hülyebéééla, vagy okospisti a célpont, van amire ráugrik mint a gyöngytyúk.
-
Nagy Gábor
tag
válasz dreamdancer #12 üzenetére
Kedves dreamdancer!
Írod: Linuxra azért nincs vírus, mert egyrészt elég kicsi az elterjedtsége, másrészt a júzerek többsége hozzáértésben messze meghaladja az átlagot - egyik se kedvez a vírusok terjedésének.
Részben egyetértek, részben vitatkozom fenti állításoddal.
Kezdjük a tényekkel.
1. Valóban a megérdemeltnél sokkal kisebb a Linux elterjedtsége, ezért kevésbé "értékes" célpont a malware készítők/fejlesztők/terjesztők számára.
2. A Linux felhasználók között valóban jóval nagyobb azok aránya akik hozzáértőbbek, vagy legalábbis tudatosabb felhasználók.Amit azonban vitatok: nincs vírus
Már 2000-ben birtokomban volt - virusok tanulmányozásával, vírusvédelemmel foglalkozom 20+ éve! - vagy kéttucatnyi Linuxra írt malware. Ezek természetesen nem egyenértékűek - az oprendszer és a felhasználói hozzáférés szabályozása különbözőségéből adódóan - a DOS/Windows világ kártevőivel, ám mára már ebben is (sajnos) rossz irányban mozdult el a világ. Mára már Linuxra is százezres nagyságrendben léteznek malware-ek, még ha nem is okoznak olyan világméretű (és a sajtó által feleslegesen túllihegett) járványokat, mint a Windows kártevői. Ez a Windows, és mostanában az Android világában is ugyanezt a tendenciát mutatja. A szerzők motivációja nem a grafitti-hez hasonlítható, hanem a pénz és hatalom (spam és spyware!) motivál. Ehhez pedig észrevétlennek kell lennie, ezért nincsenek a korábbiakhoz hasonló világméretű járványok.A további állításaiddal újfent egyetértek, hiszen ha a mob-nak fejlesztenek, akkor a mob a korábbi szokásainak, gyakorlatának megfelelően fogja az új rendszereket használni. Ami megint széles teret nyit a malware terjedésének és pusztításának.
[ Szerkesztve ]
dr. Nagy Gábor
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Vajon lesz belőlük fizikai billentyűzetes telő (valami szétcsúsztatható)?
Felkeltette az érdeklődésemet egy ilyen teló, szimpatikus a koncepció.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
zseko
veterán
Egyelőre nem látom sok értelmét, de legyen ilyen is, nem vagyok ellene. a 150€ baráti ár, főleg ha használható is a telefon A nyílt marketplace-ről én is rögtön vírusokra és egyebekre asszociáltam De igencsak le kellene tenniük valamit ahhoz, hogy itthagyjam az összevásárolt cuccaimat és átmenjek egy teljesen új platformra, ahol semmi nincs még meg abból amit eddig használtam.
Egy kis elírás a végére (vagyis kettő, egy mondatban ): A kimaródtak közül alán csak az NFC lenne érdekes
[ Szerkesztve ]
HR24.hu
-
dreamdancer
őstag
Az a "rengeteg" szerver a pc-khez és laptopokhoz képest nem is annyira rengeteg... és igen, érdemes, csak ahhoz azért több kell, mint egy "I love you" tárgyú mail meg egy hülye júzer... Az elterjedtség és a vírus-célponttá válásra jó példa az OS X elmúlt 10 éve - amíg 1-2% között volt a részaránya, a kutya se írt rá vírust, és nem azért, mert minden Mac-es kedves és jó fej. Mert ahogy lassan nyomul előre (az USÁ-ban tavaly már minden 7. eladott pc vagy laptop egy Mac volt!) elkezdtek megjelenni a Vírusok is, lett is fertőzés meg ijedtség.
Nem a lényeg a fontos.
-
ViZion
félisten
válasz dreamdancer #12 üzenetére
Nah, ez örök téma. A kicsi az elterjedtség alapból bukta, mert asztali OS mellett ott a rengeteg szerver, és ha valamit, akkor a szervereket érdemes megfertőzni.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
dreamdancer
őstag
Linuxra azért nincs vírus, mert egyrészt elég kicsi az elterjedtsége, másrészt a júzerek többsége hozzáértésben messze meghaladja az átlagot - egyik se kedvez a vírusok terjedésének.
Ezt a mobil OS-t viszont néptelefonnak szánják, ergo mezei júzerek fognak össze-vissza kattingatni. (És nem, nem használok Androidot.) Ha meg van kontrol a mozillás marketplace-en (megnézik, ellenőrzik az appokat), akkor az mitől nyíltabb, mint a Google Play vagy az App Store?
Nem a lényeg a fontos.
-
ViZion
félisten
válasz dreamdancer #8 üzenetére
Linux is ingyenes, nyílt, van SW center és mégsincs rá rengeteg vírus. Másként működik. De ha para, akkor használj 'droidot... jah, az is linux...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
anulu
félisten
elméletileg a Google Play-t is ellenőrzik, mégis hemzsegnek a kérdőjeles jogosultságot kérő appok.
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
KAMI911
aktív tag
válasz dreamdancer #8 üzenetére
A marketplace.firefox.com helyre történő app feltöltés nem kontroll nélküli, ellenőriznek minden feltöltést, ahogy a kiterjesztések esetében is.
-
dreamdancer
őstag
válasz enginev3.0 #3 üzenetére
Nekem is hasonló gondolataim vannak, csak nem akartam "ünneprontó" lenni.
Nyílt, ingyenes OS, lelkes fejlesztői közösség... mintha a jó 10 évvel ezelőtti linuxos híreket olvasnám, ami ugye azért nem változtatta meg a világot. A kontrol nélküli Marketplace-ről meg rögtön az ugrott be, hogy a vírusok, spam- és malware-ek melegágya lesz. Eh, nagyon negatív vagyok.
Nem a lényeg a fontos.
-
Hawerr
tag
noh, ez tetszetős
Minden embernek alanyi joga, hogy hülye legyen, de látom élnek is vele rendesen...
-
ViZion
félisten
Nah, várjuk. Hátha tudnak valami normálisat összekalapálni. Csak nehogy betegyék a nagy cégek ide is a mancsukat, és agyonb.szák a saját, rohadtul fontos előre telepített vackaikkal.
Árban is jónak tűnik máris gyanúsHold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
VIC20
őstag
,,Minden, ami a kijelzőn megjelenik a rendszer indulása után, webalkalmazások futásának eredménye. A felület megjelenését teljes egészében a Gecko motor biztosítja, így amit látunk, az szabványos HTML5 weboldalakból áll, kiegészítve a CSS3 stílusokkal és a JavaScript programokkal. Az összes funkció mind egy-egy webapp."
Ez érdekesen hangzik.
De jó is ez? Úgy értem, jelent valami előnyt?[ Szerkesztve ]
-
tlac
nagyúr
Van a piacon ma olyan cég, mely nagyjából fél évvel a megjelenés előtt elérhetővé tesz telefonokat, és kipróbálható rendszert nyújt a fejlesztőknek, az érdeklődőknek?
ubuntu phone?
-
enginev3.0
félisten
Csak én érzem már is halott tervnek?
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
őstag
Van valami hír az itthoni ár-ról?
Nem az érdekel,hogy hova postázod,hanem hol van a termék!!!!!
-
xmaas
őstag
Bejonn igy kinezetre a telefon remelem majd ha beindul a buli lesz a nagy aruhazakban is vagy telefonszolgaltatoknal kirakva peldany amit nymogatni lehet
Új hozzászólás Aktív témák
- Synology NAS
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hardcore café
- Windows 10
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Assassin's Creed: Valhalla
- Xbox Series X|S
- Crypto Trade
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest