Új hozzászólás Aktív témák
-
Robo sapiens
tag
Ha komoly C++ programozo szeretnel lenni, akkor ezt az utat jard vegig.
Az egyetemekrol:
Egy darab orokervenyu szabaly van, es ez fuggetlenul az egyetem szintjetol (Stanford, MIT, Berkley) mindenhol igaz: semmibol se epits arra, hogy az egyetem majd megtanitja vagy hogy majd jol megtanitja. Tanulj magadtol, tanulj otthon. A fenti ut az, amit mindenhol elismernek. Ha azt mondod egy jo szakembernek barhol a vilagon, hogy olvastad a Code Completet, vagy a C++ Concurrency In Action -t, azt tudni fogja hova tenni. -
Darth Sith
tag
én mint BME-n épp szakdolgozatot író, némi rálátással azt mondanám, hogy attól függ mivel akarsz foglalkozni. Amennyire én látom, a pázmány kicsit gyakorlatiasabb, mondhatni kvázi főiskolai megközelítésű, míg az elte inkább a matekos oldalról közelíti meg a dolgokat, rengeteg algoritmus és társai, míg a bme inkább a mérnöki szemszögből, tehát komplex rendszer látás, probléma megoldás. Inkább egyfajta gondolkodásmódot ad, és hozzá alap eszközöket, amelyeket ha jól megtanulsz használni, később bármilyen irányba mész, tudod magad képezni. Valóban a c++ oktatás nem egy csúcs, de az alapokat jól leadja, és ha jobban érdekel a dolog, vannak C++ -os szabadon választható tárgyak ahol mélyen belemennek, felvehetsz ilyen témát önálló labornak illetve szakdolgozatnak, és akkor az utolsó bit-ig megismered az egész nyelvet. Én speciál hasonlóan jártam el, csak .NET vonalon, de ettől még nem zárkózom el a C++ -tól, mert megvan a helye, csak az olyan problémák amelyekkel én találkozom, oda kevésbé kell. Nyilván ha írnom kell valami teljesítménykritikus algoritmust akár egy C# alkalmazásban, azt megírom C++ -ban, berakom egy dll -be és behivatkozom a C# alkalmazásomban. Mindegyik eszköz megfér a másik mellett, csak megfelelő területen kell használni. Pl. GUI-t szar benne fejleszteni, arra ott a .NET meg a WPF, de pl. banki alkalmazások matematikai számításaihoz meg az egyik legjobb.
-
LordX
veterán
-
malwy
senior tag
Reklám: (
)
Menj Pázmányra. C-t nem sokat fogsz látni, de C++-t rendesen. Modern fícsöröket figyelembe véve, az alapoktól megtanítanak programozni.
Tanrend felépítésileg:
Egy házi "Plang" nyelven tanulod meg a nagyon alapokat és elméletet, majd átállsz C++-ra.
Későbbiekben rengeteg nyelv és nem nyelvhez között tárgy felvehető.
Új hozzászólás Aktív témák
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Samsung Galaxy A8 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest