-
IT café
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szicskeee
tag
Sziasztok!
Mit kellene PI-n (OSMC) allitanom, hogy ne akadjon a Samban keresztul a lejatszas akadozas nelkul, nezhetetlen jelen pillanatban.
Notin tokeletesen megy NASrol Samban keresztul..
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
Sziasztok, elővettem a fiók mélyéról vagy 3 éve heverő COMFAST CF-WI150N USB antennás wifi adapteremet és bedugtam a R Pí 2+B készülékembe és a másik szobában is tudtam nagy méretű és bitrátájú filmeket nézni. 70 % mutatott a beállításoknál a jelre. OpEl. van a gépen.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
t.zolka
aktív tag
Srácok, használ valaki pi2-n nas4free-t? PC alapokon hibátlanul működik, de a pi2-n nem tudom működésre bírni!
BitTorrent vacakol, amint elkezdi a letöltést, kb. 5 másodpercen belül eldobja, és onnantól vége, elérhetetlen! Mi lehet a gond, mit hagyhattam ki a beállításoknál? -
Szicskeee
tag
Hali!
ezzel a parancsal SSH-n keresztul feltudom csatolni a HDD-t viszont ha ujrainditom a PI-t efelejti. Hogy lehetne megoldani?
mount -t nfs 192.168.1.190:/mnt/Torrent -o rw,nolock,tcp,soft,posix,noatime,nodiratime,timeo=600,actimeo=0,nfsvers=3,async,rsize=131072,wsize=131072 /mnt
-
zsola32
senior tag
sziasztok
keymap editor-ban szeretném hozzárendelni a következőt:filmnézés alatt szertném ha bejönne egy gombnyomásra az alsó sáv.
(balodalt a tekerés, szünet jel, stop gomb.. jobb felén a hang és felirat beállítások, illetve kép beállítások)
köszi -
envagyok
veterán
Földfelszíni mindigtv adásoknál a legújabb 7.0.2 libreeleccel 3-4 másodpercenként kihagy az ac3 hangsávval az M1hd,m4hd
Ezt mások is tapasztalják? Eddig nem volt, és mp2-es hangra váltva nincs gond -
Celtis
veterán
válasz envagyok #21768 üzenetére
Most megnéztem műholdon, és ott is előfordul a csatornaváltás után 1-2 ilyen drop.
Mondjuk nekem már korábban is feltűnt, hogy más adóknál (nem AC3) is vannak mikro hangszakadások csatornaváltás után, de ilyen hosszúra nem emlékszem. Annyira nem vészes, mert 1-2 drop után jó.
-
Celtis
veterán
A kingston végleg leírta magát nálam. Már korábban is panaszkodtam itt a termékükre, de most egy eddig gyorsnak és jónak tűnő pendrive is feladta. Pi-be volt bedugva, nem volt bolygatva. Tettem rá új rendszert és az újraindítás után már nem jött fel. Úgy tűnik fizikailag is tönkrement, mert nem lehet formázni sem.
Most rendeltem egy sandisk extreme sd kártyát, ami a tesztek szerint nagyon jól muzsikál Pi2-ben. Majd meglátjuk.
-
-
hunaqua
addikt
válasz Celtis #21770 üzenetére
Nekem egy sima 2 és fél usd árú MIXZA van benne,és teljesen jól működik.
[ Szerkesztve ]
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
Damateo
aktív tag
Üdv,
Sikerült hozzájutnom egy pi 3-hoz.
Több dolgot is szeretnék vele.
Jó lenne egy alaprendszer nettezni, filmezni. (Most az Ubuntu MATE-et néztem)
Szeretnék egy Emulátort is rá, retro játékokat próbálgatni. (több rendszert is néztem ez ügyben, de nem tudom milyenek a tapasztalatok)
Dualboot megoldható valahogy?
Melyik emulátor rendszert ajánljátok? -
DarkByte
addikt
válasz perempe #21776 üzenetére
Mondjuk én jövőbe látóan inkább a legnagyobbat venném meg, hacsak nem ezt tervezed beépíteni valamibe és ezért számít a méret. De beépíteni szerintem badarság, akkor már próba NYÁK-ra összehuzaloznám a cuccot, ha nincs is kedvem panelt gyártatni vagy maratni. Nem kell ahhoz elszállt árú forrasztó páka, csak lehetőleg ne hevítse agyon a komponenseket.
[ Szerkesztve ]
-
zsola32
senior tag
pi3as kérdésem lenne
Ti le szoktátok kapcsolni a Pi-t?
Milyen fogyasztása van a kis szerkezetnek, illetve mennyire bírja a folyamatos működést?(kérdezem azért, mert valami nyűg miatt, egy Asus RT-N18U routerre kötöttt USB2-es Hdd-t, csak 10 perc után lát a PI3 (openelec/kodi kombó) van rajta.
még nem jöttem rá, miért a hosszú várakozási idő, a Win-es hálózaton lógó gépeket, pöccre olvassa. -
futizoli
tag
válasz doberman #21780 üzenetére
Én ma vettem át megfejelve egy phat dac-al +kiegészítőkkel. Még csak a zero-t teszteltem openelec-el (OpenELEC-RPi.arm-6.95.3.img), sokkal rosszabbra számítottam...
Bár nem filmnézésre vettem, arra ott az rpi2. Wifi adapterrel próbáltam exodusban hd filmeket lejátszani, szépen viszi őket,(valószínűleg ez sokaknak nem újdonság) lassabban nyitja meg azokat mint a pi2, viszont az lan kábelen csatlakozik a nethez.
Jól sikerült az első találkozás, tetszik.[ Szerkesztve ]
-
consono
nagyúr
válasz futizoli #21781 üzenetére
Remélem nekem is itt lesz a héten, az előző batchből az utolsó darabot csíptem meg Nekem már a második zerom lesz ez, de az első teljesen beépült a TV-hez, nem tudok játszani vele Ebből valami hordozható emulátor lesz, már úton van a GameBoy ház, meg az LCD is hozzá.
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
MontyCrew
senior tag
Üdv, napokban kezdtem nézegetni ezt a kis masinériát, első sorban érdeklődnék, hogy mire elegendő, pi3 természetesen. Monitorra szeretném kötni, hdmi-vel viszont a gubanc az hogy 2560*1080 az felbontású ez. Lehet ebből esetleges probléma? Netezgetni kellene, esetleg film nézés? Mennyire fér ez bele ezzel vagy felejtős? Youtubeot tudja kezelni? Ha ezekre jó kb ki is váltaná az asztali gépemet...
-
vtechun
veterán
válasz vtechun #21524 üzenetére
libreelecben vagy egyéb rendszerekben milyen lehetőség van arra, hogy n-es wifire csatlakozzon a raspi? Mert sajnos csak 50 MBit körül csatlakozik, ezzel meg nem nagyon akart átmenni samban egy fullhd film lejátszása on the fly. Egyszerűbb lenne persze LAN-on, de, ha nem muszáj, akkor nem erőltetném
esetleg valami egyszerű mód wifi antennát erősíteni? Láttam valami forrasztgatós témát, csak ilyen módszerrel lehet esetleg antennát csatlakoztatni hozzá?
-
artiny
őstag
Raspberry Pi hez letezik emulator/simulator ahol led villogtatas es hasonlokat tudok kiprobalni, arduinohoz talaltam az https://circuits.io/, de RP hez kene ilyen?
k é p -
wassermann
Topikgazda
válasz MontyCrew #21784 üzenetére
Ez egy mobilhoz hasonló felépítésű herkentyű, PC teljes kiváltására nem alkalmas. Netezni ezzel szerintem elég gyötrelmes, főleg ha PC-n böngésztél korábban... a H.264-es gyorsítás korlátja a FullHD, egyébként nagyobb felbontást is tudhat, de én nem próbáltam: kb. lapközépen a lista
-
vargalex
félisten
válasz vtechun #21785 üzenetére
Ha 50 Mbps valós átviteli sebességről beszélünk, az már egy Lite-N wifi gyakorlati sebességéhez közel van.
50 Mbps egyébként fullhd-hez bőven elég kell, hogy legyen. Ugyanis ez ugye 50/8=6,25 MB/s. 90 perces filmet feltételezve akár 32,9 GB méretű is lehetne. Persze lehet, hogy te ennél nagyobbat szoktál nézni...Alex
-
Burki
aktív tag
Sziasztok!
Nagyon szemezek egy Raspberry Pi 3-mal.
Mennyire lenne bonyolult Openelec/Android dual bootot pakolni rá?
1 terás WD külső HDD lenne rákötve, és főleg filmezésre, torrentezésre lenne használva.Érdemes vele foglalkozni, vagy ilyen célra inkább valami androidos media boxot keressen az ember Kínából?
Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K+CM Hyper 103, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX, Cooler Master N300
-
MontyCrew
senior tag
válasz wassermann #21790 üzenetére
köszi, sajna az én felbontásomat meg sem találtam... esetleg a win 10 lot oprendszerrel ez változhat?
Új hozzászólás Aktív témák
- Mac Mini M2 8GB/256ssd/Újszerű/1-3 hónap gar./p3837
- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X -RTX 3060 Ti GDDR6 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Csere-Beszámítás! Középkategóriás Gamer PC! R5 5600X / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 512 GB Nvme SSD
- Retro PC - P5QL Pro/Core2 Duo/3GB RAM/NO HDD
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer PC : I5 4690K / RX 590 8GB / 24GB DDR3 / 240SSD+1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest