-
IT café
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
DarkByte
addikt
válasz szabi__memo #16800 üzenetére
Hardveresen nem, szoftveresen igen, de ott maximum az SD megy vele (ezt egyébként teszteltem, H.265+Opus-os mkv-t szépen vitte a Kodi)
[ Szerkesztve ]
-
DarkByte
addikt
válasz szabi__memo #16803 üzenetére
Nem próbáltam, de úgy olvastam Raspberry fórumon hogy az már sok neki. Talán valami lebutított profillal kódolt fájlnál még elmegyeket.
[ Szerkesztve ]
-
synar
őstag
Most hogy lehet már regisztrálni, kipróbáltam volna, de a KODI-ban legalább is OpenElec alatt nem működik a Netlflix, mert ha jól értem kell hozzá egy androidos Chrome böngésző, amit meghív kívülről az addon. Valaki tud erre más megoldást?
-
azbest
félisten
Én is keresgéltem. De androidra van elvileg natív app, nem tudom annak kellene-e chrome. Desktop gépen láttam olyat, hogy menübe felveszik a netflix pontot a Kodiban és valójában egy chrome-ot indít. Igazi beintegrált megoldásból régebbit láttam (netfixbmc), de a másolásvédelem miatt az sem tud működni állítólag. Szóval ebben a formában valószínűleg nem fog menni a pi-ken.
Ja meg volt egy videó, ahol egy pécé képernyőjét streamelték át valami fizetős programmal, ami netflixként volt felvéve openelec-ben. De ennek sem sok értelme van szerintem, mert kell hozzá a program és egy bekapcsolt pécé.
[ Szerkesztve ]
-
ther
aktív tag
Korábbi kommentemben már más kérdés kapcsán felsoroltam, hogy mire szeretném az rpi2-m használni, de ismét leírom:
- Kodi (HDMI-CEC supporttal)
- Transmission kliens
- NAS (külső HDD Samba share, auto mount)
- Print serverA kérdésem az lenne, hogy a fenti feladatokat melyik distro tudná ellátni? Ahogy néztem ami inkább Kodi orienált az az openELEC és OSMC, bár ahogy néztem pl openELEC-en valamilyen addonos megoldással lehet Transmissiont haszálni, nem tudom, hogy a többi dolog megoldható-e rajta. Frissen ropogósan érkezett, úgyhogy most próbálom ki találni mit kéne rá rakni.
[ Szerkesztve ]
Aálírás
-
hpeti2
aktív tag
Ennyi dolgot nem fogsz megkapni out-of-box csomagban. Neked kell egyesével felrakni. Rasbiant ajánlom én is, sőt kb. ugyan erre használom, igaz a print server nem akar összejönni hp 1018-al akárhogy csinálom is.
Rasbian - kodi - samba - nfs - deluge - minidlna - print server.[ Szerkesztve ]
Hirdetéseim --> http://tinyurl.com/mx5cpn3
-
ther
aktív tag
Abban biztos vagyok, hogy a raspbian jó erre, inkább amiatt gondolkoztam el a többi distron, hogy azok kevésbé univerzálisak (bár tény, hogy amit én akarok az viszonylag univerzális ). Config.txt-s tippet köszi!
(#16809) hpeti2: Azt tudom, hogy nem lesz out-of-box, nem bánom ha nekem kell összerakni. Igazából az érdekel, hogy ti hasonló dolgokra például milyen megoldásokat használtok. Köszi az eddigi tanácsokat!
Aálírás
-
vargalex
félisten
válasz hpeti2 #16809 üzenetére
Szia!
HP1018 esetén kell egy hotplug script, ami a nyomtató bekapcsolásakor feltölti rá a firmware-t.
(#16809) ther: Igaz, én nem használok OpenElec-et, de ahogy írtad, telepíthető rá transmission, alapból van samba és gondolom a print server is megoldható. Igaz, én Arch linux-ot használok a Pi2-n is, így azt ajánlanám.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
-
ada19
senior tag
-
nagyúr
Sziasztok!
Az 5.0.8-as, vagy a 6.0.0-ás Openelec-et érdemes felrakni Pi2-re?
Köszönöm
-
nagyúr
válasz crissprivat #16820 üzenetére
Köszönöm.
-
Celtis
veterán
válasz crissprivat #16824 üzenetére
Persze működik kiválóan, csak éppen lehet, hogy egy addon újabb verzió már nem kompatibilis vele. 5.0.8-cal az ember kizárja magát egy csomó fejlesztésből.
-
nagyúr
válasz crissprivat #16824 üzenetére
Az openelec.tv oldalról az img.gz kiterjesztésű file-t szedjem le, vagy a tar kiterjesztésűt?
(#16827) Celtis: a 6-os verziónál HDMI-n kimegy a DTS és DD hang erősítőre?
[ Szerkesztve ]
-
-
Laca0
addikt
válasz Celtis #16833 üzenetére
Majd rápróbálok megint, hogy megy-e a digitális hang átadása.
Sok furcsaság volt nálam ( mint pl. a tvheadend hiánya), úgyhogy lehet, hogy ez is csak nálam hiba...Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
Laca0
addikt
Érdekesek ezek a töltők...
Eddig az LG G2-es telóm 1,8A-es töltőjével ment a Pi2. Amíg rá nem kötöttem a tv vevőt, addig tökéletesen elég volt neki, wifi adapter is ment vele. A tv vevővel már szivárványozgatott.
Tegnap vettem hozzá egy kiskocka 2,1A-es adaptert, amivel eltűntek a szivárványok.
Gondoltam rámérek a telefonon az Ampere alkalmazással, hogy mennyit bír. Ledöbbentem, mert 280mA-nél többet nem mutatott... Rádugtam kontrollként a saját mobil töltőjét, ami 1600mA-el nyomatta azonnal...
Hogyan lehet ez? Valahogy biztosan kommunikál egy telefontöltő a telefonnal, hogy milyen töltőáramot engedjen. A "nem telefontöltő" meg ismeretlen neki, ezért óvatosan, minimum töltéssel kezeli. Másképpen nem tudom elképzelni.Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
ada19
senior tag
válasz Blaise #16838 üzenetére
Elhiszem, sokan panaszkodnak hogy mégsem, pont ugyanerre a töltőre is.
Using modern 'smart' USB Power Adapters with Raspberry Pi?
Pi / Pi 2 using modern 'smart' USB Power Adapters to supply power to the Raspberry?"For example, Apple's iPod and iPhone chargers indicate the available current by voltages on the D− and D+ lines. When D+ = D− = 2.0 V, the device may pull up to 500 mA. When D+ = 2.0 V and D− = 2.8 V, the device may pull up to 1 A of current."
Mégsenem
-
Laca0
addikt
Kipróbáltam, most már megy a digitális hang átengedés OE6-on.
Megy a DD és a DTS is, viszont a DTS-HD csak sima DTS-ként megy, hiába jelölöm be a beállításoknál a 'support 8 channels DTS-HD' opciót.
A TrueHD-t még nem próbáltam.
Lehet, hogy van még valami trükkje enneg a HD-nak, hogy átmenjen, csak még én nem jöttem rá.
Pedig olyan szépen felismerte az erősítőt is, a tipusát is kiírta. Az erősítőre kötött LG tévé távirányítója tökéletesen működött (HDMI-CEC).Esetleg van valakinek ötlete, hogy milyen paramétertől függhet még a HD hang?
Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
Laca0
addikt
válasz Celtis #16841 üzenetére
ha-ha-ha... tudom, hogy most user-error-ra utaltál...
De csak megadtad a választ! Nem a user error-al, hanem a kiadással! Ugyanis most jutott az eszembe, hogy egy testbuild-et tettel fel utoljára, melyet itt a topicban javasolt valaki a BD 3D miatt!!!
Szóval tényleg "egyedi" verzióm van! Ez már magyarázatot ad sok furcsaságra.Egyébként én most csak annyit változtattam, hogy beírtam a config.txt-be a "hdmi_force_edid_audio=1" sort.
Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
Laca0
addikt
Na frissitettem 1204-es testbuild-re. Eddig 15.2-es kodi volt alatta, most már 16-os beta.
Most már megint nem megy át a hang digitálisan
Azt hiszem, jobban teszem ha ledúrom az egészet és előröl kezdem egy hivatalos 6-ossal...Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
-
consono
nagyúr
válasz scream #16846 üzenetére
Nálam már pár hete megy, egy szóval: jó. Nálam OSMC megy rajta, kellet egy 2000 Ft-s USB wifi adapter, meg egy USB HUB (igazából ez is elég lett volna, mert a 3 USB port mellett van rajta RJ45 is, de nem volt kedvem drótot húzni) és kész is voltam. Az a baj, hogy nagyon meg is azokta a család, nem tudom buherálni... Lehet, hogy kellene vennem még egyet
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
Celtis
veterán
válasz Celtis #16847 üzenetére
Első eredmény.
- A PI2-n konfigurált öntözés vezérlő SD kártyával nem működik. Talán csak a wifi-vel van gond.- Adtam egy esélyt az OSMC-nek. Még soha nem próbáltam, gondoltam itt az ideje. Ugyan a honlapjuk említi a Pi Zero-t, de a telepítésnél már nincs ilyen opció. Sima Pi-ként telepítettem. Bekapcsolás után megjelenik egy nagy szivárvány, aztán eltűnik és onnantól se kép se hang. Még a LED sem világít a panelen.
- Ezután felraktam a normál Pi-re szánt Openelec 6.0-t. Ez elindul, ahogy kell. CEC megy szerencsére azonnal, így tudom konfigurálni. A wifi adaptert is felismeri. A GUI elfogadható sebességű, de ha valami történik a háttérben, akkor nagyon belassul.
Helyenként még brutálisan lassú a videó feletti menü kezelés, de lehet, hogy csak a kezdeti szkennelések a háttérben terhelik nagyon. Tvheadned kliens HD csatorna nézése közben 80-90% CPU load, pedig nem SW-es a dekódolás. -
tupacamaru
veterán
válasz Celtis #16834 üzenetére
Nekem tíz nap alatt ideért.
Látom, megkaptad te is.
[ Szerkesztve ]
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
Új hozzászólás Aktív témák
- GAMER PC: Új i5-10400F/11400F -RTX 3080 GDDR6X -512GB-4TB NVMe SSD -Új 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!!!
- Mac Studio M1 Max 10C CPU, 24C GPU, 32G RAM, 512GB SSD
- Gamer számítógép konfiguráció /Ryzen 7 2700X, 16GB DDR4, RTX2060 6GB/ (használt)
- AMD asztali PC , R5 2600 , RX 480 8GB , 16GB DDR4 , 256GB NVME , 500GB HDD
- HP EliteDesk 800 G3 TWR PC, 6. generációs i5-6500 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest