Új hozzászólás Aktív témák

  • coco2

    őstag

    A blockchain témát nem kívánom folytatni, de a másodlagos véleményekre egy pár hozzáfűzést hagynék itt.

    @Drizzt

    >...most a szenzor adatokat tarolo alkalmazasok verig lettek sertve...

    Vagy inkább csak a pancser fejlesztőik. Ahol szenzor adatokat tárolnak, normális design gyárt belőle sorfolytonos adat stream-et valami helyi flash-en, amit távoli állomás időszakosan átolvas, feldolgoz, mindenféle statisztikát gyárt belőle, és már csak a kész statisztikát tolja fel adatbázisba. Az a statisztika egyszer kap felírást, és életciklusa során vagy milliószor olvasást. Csináltam már, láttam másokat is csinálni, és azért vagyok képben arról, hogyan lehet valamit elcseszni, és normálisra csiszolni. Az egyetlen kivétel, vagy majdnem kivétel, amivel valaha életemben találkoztam szenzor információ témában, az haccp környezetében termelési log-ok esete. Volt ügyfél, aki az egészet db-ben kérte, és nem szöveges log file-ba. Nem mintha valaha valami másra kellett volna neki, mint a leállások időtartamának ellenőrzésére, amit külön megkapott feldolgozott információk formájában.

    @cucka

    >...Azt nem tudom, mit jelent a "kiegyensúlyozott alkalmazás"...

    Ha nagyobb arányban tartozik egy alkalmazáshoz olvasás, mint írás, és már olyan sok az ügyfeled, hogy egy node nem képes kiszolgálni, olyankor jönnek azok a játékok, hogy több adat copy-t gyártasz, és osztod az ügyfelek kiszolgálását.

    @emvy

    >De tudom, most jon az, hogy a Google-nel amatorok dolgoznak :DDD

    Nem állítottam olyat, bár tuti használ a Google is filléres rabszolgákat, ahogy az Apple is.

    Hanem azt észrevételezném, hogy én még sosem találtam a Google keresőjét offline állapotban. Pedig idestova nagyon régen használom. Sőt, senkivel sem találkoztam még, aki olyat látott volna. Google, Facebook, Messenger, Amazon, AliExpress, DealeXtreme és társaik látszólag nem 99-95-öt, meg nem 99.99-et használnak, hanem 100.0-t. Meg úgy általában, amelyik brand-nek fontos a köztudatban betöltött pozíciója, látszólag mindegyik 100.0-t használ, és nem csak 99.99-et.

    Ami a 99.99-et illeti, az a matek szerint minden másnap egy alkalommal valamikor az összes aktuálisan futó felhasználói munkafolyamat folyó adatainak az elvesztése abban a 16 másodpercben, amíg a szerver hidegen újraindul. Persze elfogadom azt a célzást a sorok között, miszerint a fukar mindenit neki, mert jelentős a költséghatékonyságon kaszálható profit. Természetesen értem. A BesenyőPistikeNénike Bt 10-15 havi aktív felhasználójának nincsen szüksége a 100.0-ra. És olyan kevés cégnek van legalább 1 millió havi aktív felhasználója, hogy őket nyugodtan elhanyagolhatjuk, mint olyan apró statisztikai adatot, ami lehet, hogy csak kerekítési hiba. Szóval az sem biztos, hogy tényleg léteznek. Sokáig éljenek a BesenyőPistikeNénike Bt-k.

    [ Szerkesztve ]

    កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

Új hozzászólás Aktív témák