- A CNET, IGN és PCMag kiadója is beperelte az OpenAI-t
- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Hiába a nagy ígéretek, sok az aggasztó kérdés az Intel jövője körül
- Microsoft Edge
- Mikrotik routerek
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Manjaro Linux
- Bitcoin topic
- Gmail
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- VoIP telefonálás
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
CosworthF1
csendes tag
-
Alteran-IT
őstag
válasz
Graphics #4649 üzenetére
Szia!
Biztos hogy a laptop akasztja meg? Mert ilyennel még én sem találkoztam, ötletem lenne rá több is, hogy-hogy lehetne megoldani, csak éppen értelme nincs.
Azért kérdeztem a laptopot, mert ha a DS led sárgán világít a Cisco modemen, akkor azt jelenti, hogy csak egy letöltési csatornára csatlakozik a 8-ból valami hiba miatt, viszont ugye egy ilyen csatorna sávszélessége ~50 Mbit/s, ha ezt más is intenzíven használja a saját előfizetésével, akkor az jóval kevesebb, ha meg a laptopon is fut valamilyen torrent kliens esetleg, vagy letölt a háttérben egy Windows frissítést, akkor azt a maradék kevés pár mega sávszélt könnyen elviszi és ezzel úgymond megakasztja a hálózatot.
Javaslom, hogy a hiba további keresését ne a laptopon kezd, hanem a Cisco modemet kellene helyre rakni. Újra kell indítani, ha újraindítás után is sárgán világít a DS led, akkor valami hálózati vagy modem hiba van, hívni kell a szolgáltatót, menjenek ki és oldják meg, ha cserélnék a modemet, akkor szólni kell, hogy a tápjával együtt cserélik, mert lehet az a modem még a régebbi típusú tápegységgel van és azért is instabilabb.
A lényeg hogy először a modem, ha a modem már teljes kapacitáson működik, akkor elvileg a laptop bármilyen forgalmat generál, nem szabad hogy megakassza a hálózatot, de először ellenőrizni kell a modemet, hogy megvan-e az előfizetett sávszélesség, utána jöhet a többi, de a jelenlegi státusz alapján a modemmel is probléma van, sőt lehet azzal van csak a probléma, mert egyébként mást nem tudok elképzelni, főleg ha router csere is történt, mert olyan már volt TP-Link routernél, hogy az ARP táblával sikerült megakasztania egy egész hálózatot, de cserénél ez megoldódik, nálam egy reset, egy firmware frissítés és egy újra konfigolás esetén megoldódott, szóval ilyen jellegű hiba is létezik, nem csak sávszél, de mivel router csere is volt, így érdemes a modem probléma fele elmenni.
Bocsi ha kicsit zavarosan írtam, most 1000 másik dolgon jár az agyam
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S21 Ultra 256GB Hibátlan kijelző, S Pennel!
- Alkalmi áron DeLL Inspiron 16 Plus 7640 Intel Ultra 7/16RAM/1TBSSD/RTX4060/120Hz 300nit/gyártói gar.
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- Ryzen 7 CPU-k
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- HyperX Cloud Alpha 2 Wireless + HyperX Cloud Alpha 2 Olvasd el
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest