Új hozzászólás Aktív témák

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz Directors #2595 üzenetére

    Ha digitális van, akkor nem kell, a jelenlegi elosztó helyére meg akkor valami olyasmi kellene, mint pl. ami a bejövő kábelen van kettes osztó.
    Ami a kábeleket illeti, a második linkre csak széria jön be, tehát nem a konkrét típus, de mindegy, a kábelek minőségébe igazából ne menjünk bele, mert a mai kábelek kb. 60%-ra rá lehet fogni, hogy egy rakás szar és jelenleg csak azért felelnek meg, mert a minőségi mércét mindig lejjebb rakják az illetékes barmok.
    Ezek is amik most vannak ilyen rézzel futtatott acél kábelek, amire hagy ne mondjak semmit, kb. ugyan az a kategória, mint a CCA UTP kábelek, vagyis egy rakás szar, bár az acél belső mag még nagyobb baromság az anyag tulajdonságai miatt, ugye az acél egy mágneses fém, a külső árnyékolás meg pont azért van a koaxon, hogy az elektromos, mágneses, meg hasonló zajoktól védje a belső ért, csak ugye ha maga a belső vezető is mágneses, illetve képes ezt a tulajdonságot felvenni, illetve megtartani, akkor felesleges a védelem is, na mindegy, vicc az egész.
    Én úgy vagyok vele egyébként, hogy a kábeleket, vagy legalább a csatlakozókat érdemes bizonyos időnként (2-3 év) cserélni úgy, hogy a kábelből 1-2 cm is le legyen vágva ugye az oxidáció meg hasonló dolgok miatt, hogy javuljon a csatlakozás minősége és azért mondtam, hogy legalább a csatlakozókat érdemes cserélni, mert kb. hasonló "jó minőségű" kábeleket kapsz a helyi boltokban is, ráadásul jó drágán, ha normális tömör réz kábelt akarsz venni, akkor azt is csak netről lehet és kapásból ilyen 200 Ft/m áron tudsz venni normális minőségi kábelt, csak ugye ha már az is szar, amit a szolgáltató az oszlopokon használ, akkor felesleges ezzel bajlódni, meg egy csomó pénzt elszórni rá, szóval megfelel az ilyen szar rézzel futtatott acél kábel is, főleg arra a szolgáltatásra, amit a PR ad, hiszen az se jobb minőségű.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák