Új hozzászólás Aktív témák

  • tomee987

    tag

    válasz Alteran-IT #2265 üzenetére

    Jajj már ne is haragudj meg, de tudod én élek is életet és nem csak a cybervilágban kalandozok ahogyan te non-stop. (Családot alapítani, d*gni, meg házasodni, meg gyereket csinálni nem fogsz tudni az interneten, ahhoz élni is kell. ;) )
    Amit leírsz az megint csak a te cybervilágod, amit én írok az pedig színtiszta üzleti gondolkodásmód. De melléfogtál nagyon, mert én vagyok az az ember aki egy héten kb. 2-3 órát TV-zik összességében, nem többet. Tehát veled ellentétben én nem a saját életemet írom le, hanem reálisan látom a világot. :) A szolgáltatóknak rohadtul nem éri meg pont az ilyen gondolkodásmód miatt kiszolgálni a kockákat, mert fizetsz egy 3000-4000 Ft-os internetcsomagot és le van tudva az előfizetés. Ebből meg egy szolgáltató sem fogja tudni magát eltartani. Béreltvonali költségek, hálózatfenntartás, dolgozók bérei, járulékok, adók karbantartási és fejlesztési költségek, ügyfélszolgálat és még sorolhatnám a rengeteg kiadást.
    Amikre én hivatkozom azok színtiszta számok. 2016. év végén 3,2 millió televízió ELŐFIZETÉST tartottak nyilván Magyarországon. Ebbe nincs benne az ingyen tévéző 200.000-300.000 Mindig TV-s.
    Csak, hogy konkrét szolgáltatót is nézzünk számokkal.
    UPC-nek 2016. év végén 926000 televíziós előfizetője volt és 550000 internetes és mindössze 55000 mobilelőfizetője. Remélem érzed a számokat, majdnem dupla annyi a TV előfizető, mint a net és bizony a TV előfizetések jócskán több hasznot és bevételt hoznak, mint az internet.
    Persze lehet itt mondani, hogy az illegális fájlcserélésé a világ szerinted, mert amit te írsz az az. Ahhoz, hogy valaki legálisan megnézzen egy TV műsort előfizetéssel pl. Netflixen, HBO GO-n, RTL Most-on...stb. vagy meghallgasson zenét Deezeren, Spotify-on bizony nem kell 100-200 Mbit/s net, mert egy HD streaminghez bőven elég 10-20Mbit/s, egy zene streaminghez meg 1 Mbit/s, feltöltés meg nem kell. De ugyanígy a YouTube-hoz is bőven elég 10-20 Mbit/s internet, tehát megintcsak nincs kihasználva a 100 Mbit/s feletti internetcsomag.
    És így van, igazad van ez a jövő, azért is ad már az HBO is ingyen HBO GO hozzáférést, azért van jelen a legtöbb TV csatorna online VOD szolgáltatással is. De mint említettem ezekhez nem kell több 100 Mbit/s-ú le és feltöltés sem.
    Akármilyen furcsa, jelenleg még mindig a 35+ korosztály a keresőképes és fizetőképes korosztály. Senkinek nem érdeke, hogy eladjon neked 5000 Ft-ért egy 1 gigás netet és akkor onnan mindent illegálisan, ingyen beszerezz. Ez nem mozgatja a gazdaságot sehol sem. Viszont egy 40-45 éves ember aki előfizet TV csomagra is a net és a telefon mellett, akár prémiumcsomagokra is, fizet a szolgáltatónak nettel együtt 7000-10000 Ft-okat is, na ők hozzák a bevételt és lendítik a gazdaságot is.
    Levehetnéd már a cyberszemüvegedet és láthatnád reálisan is a világot, nem pedig virtuálisan! :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák