Új hozzászólás Aktív témák

  • Ghummmy

    csendes tag

    válasz Szirty #3494 üzenetére

    Még valami. :)

    Mivel karbantartó vagyok én is így belülről látom a dolgokat. 8 éve mikor idekerültem akkor a közvetlen (már nyugdíjasként itt lévő) főnököm mindig csak azokat az alkatrészeket cseréltette ami tényleg behalt. Pl egy tengely végén csak az egyik csapágy ment szét akkor azt...
    Gondolom tisztában vagy vele, hogy ezeknek mi volt a következménye. Én nagyon utáltam hetente javítgatni ugyanazokat a gépeket egy 1000-5000 forintos alkatrész miatt.
    Azóta sikerült azt elérnem, hogy amiket az ifjabb kollégákkal javítunk gépeket, ott értelmesen cseréljük az alkatrészeket (a nyugdíj előtt állók még mindig csak akkor teszik meg ha ott vagyunk velük és nem engedjük a linkeskedést). Tudom, hogy ez nem egy frankó rendszer, de már azt sikerült elérni vele, hogy nincs minden napra egy komolyabb gépjavítás és így akad már olyan nap is amit kibírnak a gépek végig.
    Remélem erről a szintről sikerül továbblépni majd a tényleges TMK változatra is.

    Az, hogy a vezetőség műszaki analfabéta, néha kedvez nekem is, mert bizonyos dolgokat elhisznek idővel, ha ügyesen van előadva. :)) Másrészt a saját hülyeségeikbe lehet belekergetni és belezavarodnak. :)) Jó látni mikor kiül az értetlenség a fejükre. :))

Új hozzászólás Aktív témák