Új hozzászólás Aktív témák

  • ngaba

    aktív tag

    válasz yodamester10 #184117 üzenetére

    "Aki nem hisz az elektromos autózásban azt kár győzködni pedig ez lesz a jövő."

    Hát, én még nem nagyon találkoztam olyan mérnökkel, aki szerint a Tesla féle irány nem zsákutca. Szerintem ha már elektromos autó, előbb lesznek "troliautók", mint hogy minden autóban fél tonnás akksi figyeljen. (A villamos vezetékeket is csak kiépítették egyszer...)

    (Amúgy én a gázos autókat is támogatnám, biogázt könnyű előállítani, és sokkal tisztább, mint a benzin. Mégha valószínűleg ez is alkalmatlan arra, hogy uralkodó legyen.)

    Mindenesetre amíg az emberiségben nem tudatosul, hogy csökkenteni kellene az energiafelhasználást, addig reménytelen a helyzet. Rettenetesen sokat autózunk feleslegesen, te is, én is, az áruk feleslegesen sokat szállítódnak. A repülőzésről nem is beszélve... Akármennyire nem tetszik senkinek (pláne egy autós fórumon :D), az energiát rohadtul meg kellene drágítani, különben mindmeghalunk. Ez persze a légkondira is vonatkozik, mindenre. Mert nagyon szép, hogy az EU milyen kibocsátásokat követel meg, de a szegény országok (ld. Afrika és társai) majd csak akkor fognak belelendülni a fogyasztásba, amikor fejlődők lesznek. De lehet, hogy majd a piac / háború elintézi, ahogy fogy az olaj...

Új hozzászólás Aktív témák