Új hozzászólás Aktív témák

  • Piftuka

    veterán

    válasz ztsoft #6512 üzenetére

    Visszaolvastam a vonatkozó hozzászólásaidat, és azok alapján számomra nem volt egyértelmű (de még mindig nem az), hogy az említett 3D szemüveg a te Panasonic televízióddal egyáltalán nem működik, vagy az a probléma számodra, hogy a 2D-ről 3D-re konvertálás nem működik és/vagy annak eredményét nem látod?

    Nagyon nem mindegy, hogy melyik esetről van szó!

    - Előbbi esetben ugyanis nagy valószínűséggel valami technikai probléma akadályozhatja meg a megfelelő kapcsolatot (a tévének fel kell ismernie, "regisztrálnia" kell a működőképes, és vele kompatibilis 3D szemüveget). És könnyen lehet még a szemüveg hibája is. (Annak ellenére, hogy egy másik tévével működött.)

    Kompatibilitási problémák mindentől függetlenül is előfordulnak bizonyos típusú szemüvegek esetében, és még adott gyártó adott szemüvege sem feltétlenül megfelelő minden tévéhez, amit ugyanaz az adott gyártó állít elő.

    Ezen felül alapszabály, hogy IR rendszerű készülékhez IR-es szemüveget kell használni, rádió frekvenciával működő (Bluetooth) szemüveghez pedig RF-es szemüveget. "Átjárás" nincsen a kettő technológia között.

    Meggyőződtél arról, hogy a Te tévéd és szemüveged esetében megvan legalább a technológiai egyezés?

    - Ami a másik esetet illeti... ha 2D tartalmat szeretnél 3D-be konvertálni, akkor a szervizes megállapítása maximálisan helytálló. És nem szabad a Panasonic-ot szidnod, vagy a tévét "leírnod", pusztán amiatt, hogy nem képes megfelelő eredményt produkálni.

    Sajnos, nem sajnos... de tudomásul kell venni, hogy a 3D technológiának akkor van értelme, ha megfelelő minőségű lejátszóval és tartalommal jeleníted meg a szintén megfelelő, arra alkalmas tévén a képet.

    Ez pedig csak és kizárólag egy jó 3D-s televízió (amelyben a tesztek legalább 9/10 pontot adtak a 3D képminőségre), egy jó 3D BD lejátszó, és eredeti 3D filmek.

    Ezek adják vissza azt az élményt, amit az ember egy 3D film tartalomtól elvár.

    - Ne vedd magadra, illetve vegye csak magára mindenki, akit illet, de az a baj kis hazánkban, hogy viszonylag sokan képesek és hajlandóak sok százezer forintot, vagy akár milliókat költeni egy drága 3D televízióra, de BD lejátszóra és eredeti BD filmekre már egy fillért sem adnak.

    Mindenféle Half-SBS, Half-OU, konvertálgatott, agyontömörített fájlokat töltögetnek le innen-onnan, és azokat nézik 3D-ben.

    Aztán pedig csodálkoznak, hogy "nem jó a 3D élmény"...

    Pedig az eredeti 3D lemezek által nyújtott látványhoz képest ezek messze elmaradnak minőségben.

    Aki szeretné a kedvenc filmjeit 3D-ben élvezni, az bizony vegyen egy jó minőségű BD lejátszót (szerencsére sok ilyen modell elérhető a piacon), és kezdje a filmeket megvásárolni eredeti BD 3D változatban.

    Az élmény páratlan lesz. Más út nincsen. :N

    "Aquila non captat muscas."

Új hozzászólás Aktív témák