Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz MCkey #6704 üzenetére

    Ha jól értem, a felső szinten neked nincs szükséged újabb routerre, csak egy egyszerű AP-re, amelyre minden fenti kliens vezetéknélkül tud csatlakozni. Ha fent is szükség van vezetékes elérésre a wlan mellett, akkor meg vagy eleve egy többportos AP (vagyis AP+switch), vagy az AP mellé egy plusz különálló switch kell oda. De újabb router mindenképp felesleges, mivel megosztásra (mármint házi router funkciókra, mint a címfordítás, dhcp-szerver, meg ilyesmik) csak egyszer van szükség, és az az első szinten már megtörtént. Onnantól mindenki egy alhálózatban lehet.
    Ellentmondva a fentieknek, mégis vihetsz routert a felső szintre, de nem mint routert kell üzemeltetni, hanem csak mint AP-t, azaz a WAN-portot üresen kell hagyni. Ennek csupán azért van értelme, mert egy egyszerű router nem feltétlenül, vagy csak alig drágább, mint egy AP, és a routereken szinte mindig van legalább 4 LAN-port, ha mégis szükség lenne vezetékes kapcsolatra. Remélem nem bonyolítottam meg nagyon ;).
    Mod: Az a "jelerősítő" meg továbbra sem más, mint egy egyszerű külső antenna. Igaz, a nyeresége valamivel nagyobb, mint a routerek beépített dipóljaié.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák