- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
doberman
senior tag
Próbáld úgy ki, hogy a TM letöltési mappájában nem te hozol létre al mappát hanem bízd ezt a TM remote-ra.
tehát mikor betallózod a t filét akkor mikor megkérdezi hova, ott ad meg az útvonalat. a remote "megmondja" a TM-nek annak meg van jogosultsága arra, hogy létrehozza az almappákat a megfelelő jogokkal...[ Szerkesztve ]
8lnu
-
dugesz77
őstag
-
SwissAirplan
aktív tag
Sziasztok!
Uj NAS-t raknék össze. letöltöttem a 4.1.3-at , telepítő elindul, de amikor a lemezparticiohoz ér akkor kidobja hogy a fájlrendszer létrehozása meghiusult.
Az alany egy kicsit sántitó 120 GB samsung volt, de ugyan ezt irja egy 500 GB-s WD-re és egy teljesen uj ( most kibontott ) Kingston 480 GB ssd vel is.Mi lehet a gond? Mert nem hiszem hogy az összes vinyó hibás
-
Core2duo6600
veterán
válasz SwissAirplan #9757 üzenetére
Ird ujra a pent
Nekem sem ment fel elsoneklGigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
SwissAirplan
aktív tag
válasz Core2duo6600 #9759 üzenetére
Na erre eddig nem is gondoltam... eddig mindig pen ről telepítettem... most akartam csak dvd-ről... az lehet a baja?
-
SwissAirplan
aktív tag
-
ht42
senior tag
válasz SwissAirplan #9762 üzenetére
Ööö... nem neked ment a válaszom
-
Core2duo6600
veterán
válasz SwissAirplan #9760 üzenetére
Hogy mi a baja nem tudom, de pont ugyanez volt nálam is, ugyanúgy a file rendszernél szált el.
(#9755) dugesz77
A system hdd lesz a gázos, ugyenez volt nálam a Synology -n amikor az első hdd lehalt, annak ellenére, hogy ott mindegyiken rajta van a rendszer, de alapvetően az elsőről dolgozik.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
dugesz77
őstag
válasz Core2duo6600 #9764 üzenetére
Köszönöm neked is és a többieknek is. Akkor újrarakom a rendszert amiből kikerül ez a HDD-t és egy olcsó SSD-n lesz helyette.
-
SwissAirplan
aktív tag
Plussz infó!
Az USFF re felment az OMV...
Na gondoltam akkor azt a winyot átrakom a compaqba...
Átraktam.. telepitettem... nem akadt meg a particionálásnál, végig memt a telepítés.... kiirta hogy kivehetem a pent... kivettem... ujraindult és nem talált boot ot.
Mintha üres lenne a HDD.
Most kiváncsiságból visszaraktam rá egy WIN-t nem jelez hibát... most pedig egy Linux Mi tet telepitek... de ugy néz ki az is gond nélkül felmegy...Merre keressem a hibát? Esetleg alaplap lenne?
-
ht42
senior tag
válasz SwissAirplan #9766 üzenetére
A gép BIOSában UEFI helyett LEGACY legyen beállítva. A Secure Boot legyen kikapcsolva. Így telepítsd.
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Inkább a fórumba írok hozzátok, mint nekiálljak egyből és elcseszek valamit mint szoktam
Adott Egy OMV-vel szerelt NAS, jelenlegi WD 6TB-os HDD-n élvő adatokat akarok menteni egy WD 2TB-os HDD-re.
Egyik megoldás az Rsync lenne, melyhez videot is találtam és nem tűnik vészesnek.
Ezen kívül van más program ami ajánlott? Dockeres app is lehet mert Docker-t is használok.Amit backupolni szeretnék az úgy nézne ki, hogy van egy gyökér mappa , melyen belül van 6-8 másik almappa és azok körül szeretnék csak 4-5 mappát menteni.
Ahogy az Rsync-et néztem minden olyan mappát, melyet a Backup-ra akarok menteni meg kell osztani, majd az Rsync menüben tudok job-ot hozzáadni, hogy mentse.Kb ennyi a lényege ugye?
Segítségeteket előre is köszönöm.
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
lovi27
addikt
Először mindenki hibázik, ezért feleslegesen ostorozod magad.
Csak van aki beismeri, van aki nem szereti...Szerintem elég csak a legfelső, gyökér mappát a rendszereszközök számára elérhetővé, megoszthatóvá tenni. Az almappákat már nem kell. Így ha azt a 4-5 mappát egy mappába szervezed - azaz beteszed őket egy mappába, akkor csak egyet kell megosztani.
A pluginok között nézd át a Backup részt, ott található még az Rsync-hez hasonló mentési megoldás.
-
_Smooth
senior tag
Sziasztok,
még mindig aktuális problémára kérnék segítséget.
Totál idióta a rendszerem. Jó ideje futott folyamatosan, nem volt gond. Ma párom úgy gondolta, áramtalanítja a routert (meg szerencsére azzal együtt minden mást is - pedig fos digi miatt nem volt net)... na azóta megint nem látom az egyik raid tömböt. Egyszerűen nem tudok vele mit kezdeni, nem tudom feléleszteni.Ha lehúzom a tápot mind a két tömbről majd újraindítom a rendszert, akkor üresen bejön OMV. Ezt követően, ha az egyikre visszadugom, akkor az megjelenik. Ha megint leveszem, újraindítom és rádugom a másikat, az sehogy sem akar visszatérni (pedig felpörög, megy).
Mi a rák okozhatja ezt? Mit tudok csinálni vele, hogy visszanyerjem?
Köszi előre is.
# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
_Smooth
senior tag
válasz _Smooth #9770 üzenetére
Egyféleképpen sikerült most visszanyerni:
- újraindítom a hiányzó tömbbel, a másik addig lehúzva
de ekkor nem képes bebootolni, mert erről a merevlemez tömbről próbálkozik
ezért minden ilyen alkalommal rá kell dugnom monitort is, biosba be, USB elsődleges, többi disable (persze ezt valamiért képtelen megjegyezni), és akkor USB-ről bebootol és megvan ez a szutyok is.
- ezt követően rádugom a másik tömböt és akkor az is előkerülSemmilyen más formában nem járható.
Korábban ez a tömb, ami most vacakol, a Zyxelben volt. Formáztam ugyan (OMV-vel), és létrehoztam új tömböt, de létezhet, hogy valami ott maradt, ami zavarja? Az ottani linuxnak valami boot partíciója vagy bármi?Mert ez ki fog készíteni... jön egy áramszünet, vagy csak levágja valami az É.V. relét és akkor jön egy 20perces tortúra...
Van valami ötletetek?
# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
stigma
addikt
Hali, köszi szépen.
Előreláthatólag holnap kipróbálom, legrosszabb esetben hétvégén, de kíváncsi vagyok hogy fog működni hosszútávon.
Sajnos van egy Torrent gyökér mappa melyben minden fontosabbat beletettem (Etc,sorozatok,programok,filmek, Telefon backup, stb) melyből elég lenne 1-2 csak melyeket lementek), viszont még lehet inkább csinálok egy másik gyökér mappát, melybe csak azokat teszem bele, melyeket a Backup vinyóra akarok majd menteni, így a probléma megoldódikKöszi szépen.
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Csinált már valaki olyat, hogy "átnevezte" az adat hdd-ket?
Erre gondolok:
A kettőnek azért van rendes neve, mert adtam neki címkét, amikor készült a fájlrendszer, viszont a másik három csak átkerült a régi gépből, ezért ennek ilyen nehezen kezelhető lett a neve. Na most, telefonról nem tudok transmission-remoteban tallózni, kézzel kellene beírnom, de inkább nem teszem. Van arra mód, hogy ezt megoldjam adatvesztés nélkül? Gondolom először le kell csatolni, majd terminálban megoldani, de ha van rá howto, annak örülnék.[ Szerkesztve ]
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
nagyúr
válasz Flowtation #9775 üzenetére
Ez engem is érdekelne, baromi zavaró, hogy olyan hosszú a neve.
-
Flowtation
őstag
válasz KaiotEch #9776 üzenetére
Gyanítom, hogy úgy a legbiztosabb, ha új fájlrendszert csinálunk, de nekem 6-700 Gb adat van vinyónként, semmi kedvem újrakezdeni a "beszerzést". Ha nem jutunk itt dűlőre, majd átdobom a kérdést a linux haladóba, hátha ott csináltak ilyet.
-
Patice
nagyúr
Én ezt OMV alatt nagyon nem ajánlanám.
Szerintem nagyon sok config fájlt kellene egyenként szerkesztened, hogy ez működjön.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
aicon
senior tag
válasz KaiotEch #9776 üzenetére
Én így csináltam:
OMV-ből GParted elindít
hdd felcímkéz (nem töröl, nem formáz semmit, csak címkéz!)
újraindít
ha a hdd fel volt csatolva, akkor lehet le kell választani és újra felcsatoni======== Sim kártyás routerek olcsón ======== https://hardverapro.hu/tag/aicon#aprohirdetesei
-
Flowtation
őstag
Nyilván, első körben elméleti volt a kérdés.
(#9779) Core2duo6600:
Az a baj, hogy ezt nem lehet megtenni gui alól. Új vinyóval (új fájlrendszerrel) igen.(#9780) aicon:
Ez elméletileg nem tűnik rossz eljárásnak. Na kezeket fel, ki meri bevállalni?[ Szerkesztve ]
-
lovi27
addikt
Igen, ez nem egy misztikus feladat.
Csak azzal számolni kell, hogy ez az egyszerű kijelentés miszerint "ha a hdd fel volt csatolva, akkor lehet le kell választani" azt jelenti minden a HDD-hez tartozó megosztást a leválasztás előtt meg kell szüntetni, mert addig nem fogja engedni. Majd az "újra felcsatoni" után megint el kell végezni a megosztásokat. És muszáj megcsinálni, mert különben galibák lesznek a megosztásoknál![ Szerkesztve ]
-
wopi
aktív tag
Sziasztok!
Valahogyan, valamivel beállítható, hogy az OMV logolja a CPU és a HDD-k hőmérsékletét?
Jól látom, hogy nem látom, hogy volna Docker topic a PH-n?
Köszi, Peti
-
lovi27
addikt
Szia!
A HDD S.M.A.R.T. nem tudom folyamatában tárolja-e, de a min és a max értékeket biztosan, amikből már több minden következtethető. De be lehet állítani ütemezést a lekérdezésre és akkor már nagyon közel vagyunk a log fájlhoz. Sőt, most jut eszembe a rendszernaplók között ez is megtalálható, tehát a HDD-ékről ott van.
A CPU hőmérséklet figyelése is elég egyszerűen megoldható, csak mivel tudtommal plugin még nincs rá (v4), így mindenkinek magának kell megcsinálnia. Lehet a fejlesztők fórumán található írás aki már megcsinálta, de vagy 4 éve már mi is megcsináltuk itt. Csak elhalt a dolog, mert például mivel nincs visszajelzés sokra nem megyek vele ha most tudom meg már tegnap ropogósra sült a CPU-m...
[ Szerkesztve ]
-
lovi27
addikt
válasz Core2duo6600 #9785 üzenetére
Én megértem azokat is akik szeretnék használni ezt a lehetőséget, jogosnak is tartom, csak tisztában kell lenniük néhány dologgal.
Az OMV-t sok, különböző gyártók által készített hardveren használják. Ki többet, ki kevesebbet tart be - ha egyáltalán létezik ilyen - a követelményből. Teljesen más a helyzet amikor egy adott gyártó termékét vesszük meg, amikor a hardver és a szoftver is egy kézben van (Apple kontra Android mobilok). Jogosan várhatók el ilyen szolgáltatások, még is többen elfordulnak tőlük.
De sajnos az OMV-n belül is különbséget lehet tenni a Volker irányításával végzett, a központi mag fejlesztéséért felelős csapat és a pluginok elkészítését végző különböző fejlesztők között. A tapasztalat azt mutatja mind tudásban, mind kitartásban különbség van közöttük az előbbiek javára. De mivel mindannyian a szabad idejüket áldozzák a projektre, csak tisztelettel beszélhetünk róluk. Mondhatjuk azt is ez az ingyenesség ára.
[ Szerkesztve ]
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Megcsináltam. Nem volt nehéz, nehezebbre számítottam, persze a sorrendeket be kell tartani. A lépések a következők:
Lépések a GUI-ban:
1. megkeressük azt a meghajtót, amit meg szeretnénk nevezni, címkézni. Ez abban az esetben áll fent elsősorban, ha egy lemezt átrakunk egyik gépből a másikba és automatán kap nevet.
2. törölnünk kell a megosztásokat, nálam volt SMB és NFS is. Külön megjegyzem, az egyik lemezre volt beállítva a felhasználók saját mappája is, ezt kerestem egy ideig. Ezt is át kell helyezni egy másikra, ideiglenesen.
3. A megosztott mappákból törölni kell a megosztást, FONTOS: itt lehet választani, hogy csak mappa vagy mappa+tartalom, értelemszerűen csak a mappa törlés kell.
4. Ha minden rendben a fájlrendszerek közül le lehet csatolni az adott meghajtót.Lépések SSH-n keresztül:
5. SSH-n be kell lépni az OMV-s gépre. Itt még egyszer ellenőrizzük, hogy nincs csatolva a meghajtó, az lsblk parancs segít ebben, a mountpoint oszlopban nem szabad szerepelnie semminek.
6. Most jön a lényeg: Az e2label parancsot kell használnunk, mégpedig így:e2label /dev/sdxx [új címkenév]
a gyakorlatban egy példa:
e2label /dev/sdb1 FILM
Látszatra nem történik semmi, viszont ha ennyit írunk be: /e2label /dev/sdb1 és entert ütünk, kiírja az új címkét (labelt). Ezt ellenőrizhetjük a GUI-n keresztül is, a fájlrendszerek részben, a címkék oszlopban.Ezzel majdnem készen is vagyunk, annyit kell tennünk, hogy a fenti GUI-s lépéseket visszafele megcsináljuk, azaz csatolás->megosztott mappa létrehozása->megosztások megadása.
Dióhéjban ennyi. Nekem azért tartott kissé tovább, mert inkább többször ellenőriztem, hogy a régi bonyolult nevek pontosan melyik lemezhez tartoznak, nehogy összekeverjem és mindhárom lemezt egyesével csináltam végig, tehát egyszerre csak egyet neveztem át.
Remélem tudtam segíteni.
Üdv!
-
ht42
senior tag
válasz Flowtation #9787 üzenetére
Kösz az infót!
Hála neked, most már ezt is tudjuk. -
Core2duo6600
veterán
Köszi, ezt be kéne tenni az első hsz be !!!
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
iff
senior tag
Köszi!
Ez most pont jól jött, újra kellett telepítettem és az egyik címkenév nem volt jó, és ezzel pikk-pakk megoldódott.
..........""..........
-
SwissAirplan
aktív tag
Sziasztok!
Ahogy irtam is pár napja uj NAS összerakására adtam a fejem.
Igazsag szerint a régivel nem volt semmi bajom csak " fejlesztek" és pont ez a baj hogy nem volt baj....
Mert anno összeraktam és azota hozzá se kellett nyuljak, olyan jol ment!
Most meg nem tudom az ujat beállitani... odáig már eljutottam hogy felcsatoltam a winyókat és totál commanderrel elérem de ennyi... szerintem valamit nagyon elkavarok... nem enged se rá másolni se semmit .Ha valaki megtenné hogy tőmondatokba leirja a lépéseket... mert tuti hogy vagy egyet kihagytam... vagy valahol még pluszt is csináltam :
Akár privátba is..... Nagyon hálás lennék.
Illetve anno keringett egy jo video Youtube-on az OMV beállításárol de azt se lelem... -
Core2duo6600
veterán
válasz SwissAirplan #9792 üzenetére
A jogokat beállítottad arra a felhasználóra amivel rákapcsolódtál ?
-
SwissAirplan
aktív tag
válasz Core2duo6600 #9793 üzenetére
Hohooo... még többet is mint kéne!
Adtam személyes mappákat is... az meg is jelenok amikor TC vel lépek fel... de az a fura hogy csináltam egy fő mappát "Adat" névvel... de amikor belépek akkor nemnaz jelenik meg hanem egy " home" mappa meg a felhasználó névvel azonos mappa. -
doberman
senior tag
válasz SwissAirplan #9794 üzenetére
ha veszel fel felhasználót és engedélyezed a "home" -t akkor a bekapcsolt autentikációnak megfeleltetett home könyvtárra tesz...
8lnu
-
laracroft
aktív tag
Sziasztok,
tegnap azt vettem észre, hogy nem fut a plex szerverem (OMV v4.1.19-1 odroid).
Megpróbáltam leállítani/újraindítani, de ezt a hibakódot kaptam:Error #0:
OMV\ExecException: Failed to execute command 'export PATH=/bin:/sbin:/usr/bin:/usr/sbin:/usr/local/bin:/usr/local/sbin; export LANG=C.UTF-8; omv-mkconf plexmediaserver 2>&1' with exit code '1': Traceback (most recent call last):
File "/usr/sbin/omv-mkconf", line 23, in <module>
import argparse
File "/usr/lib/python3.5/argparse.py", line 87, in <module>
import copy as _copy
File "/usr/lib/python3.5/copy.py", line 51, in <module>
import types
File "/usr/lib/python3.5/types.py", line 166, in <module>
import functools as _functools
File "/usr/lib/python3.5/functools.py", line 23, in <module>
from weakref import WeakKeyDictionary
File "/usr/lib/python3.5/weakref.py", line 119
_atomic_removal(d, wr.key)
^
IndentationError: unindent does not match any outer indentation level in /usr/share/php/openmediavault/system/process.inc:182
Stack trace:
#0 /usr/share/openmediavault/engined/module/plexmediaserver.inc(35): OMV\System\Process->execute()
#1 /usr/share/openmediavault/engined/rpc/config.inc(168): OMVModulePlexMediaServer->applyConfig()
#2 [internal function]: OMVRpcServiceConfig->applyChanges(Array, Array)
#3 /usr/share/php/openmediavault/rpc/serviceabstract.inc(123): call_user_func_array(Array, Array)
#4 /usr/share/php/openmediavault/rpc/serviceabstract.inc(149): OMV\Rpc\ServiceAbstract->callMethod('applyChanges', Array, Array)
#5 /usr/share/php/openmediavault/rpc/serviceabstract.inc(565): OMV\Rpc\ServiceAbstract->OMV\Rpc\{closure}('/tmp/bgstatusbs...', '/tmp/bgoutputiU...')
#6 /usr/share/php/openmediavault/rpc/serviceabstract.inc(159): OMV\Rpc\ServiceAbstract->execBgProc(Object(Closure))
#7 /usr/share/openmediavault/engined/rpc/config.inc(213): OMV\Rpc\ServiceAbstract->callMethodBg('applyChanges', Array, Array)
#8 [internal function]: OMVRpcServiceConfig->applyChangesBg(Array, Array)
#9 /usr/share/php/openmediavault/rpc/serviceabstract.inc(123): call_user_func_array(Array, Array)
#10 /usr/share/php/openmediavault/rpc/rpc.inc(86): OMV\Rpc\ServiceAbstract->callMethod('applyChangesBg', Array, Array)
#11 /usr/sbin/omv-engined(536): OMV\Rpc\Rpc::call('Config', 'applyChangesBg', Array, Array, 1)
#12 {main}van ötletetek?
köszi -
Asztee
aktív tag
Sikerült végre eltávolítani a nem létező mappáimat (MC-vel létrehoztam újra a törölt mappát) és azóta tudok mostmár létrehozni / eltávolítani megosztást ,de azért még mindig van egy kis problémám...
Van egy megosztott mappa amit nem tudok törölni ,mert nem aktiv a törlés gomb. Rámentem a "Shared Folders In Use"-ra és ott ez van :
In Use By :
config/system/resetperms
config/system/shares/sharedfolder
Le ellenőriztem a szolgáltatásoknál is és csináltam Reset Permissions-t is ,de továbbra is inaktív a törlés gomb.
Mitévő legyek ???
Köszönöm.''A világon 10 féle ember létezik : az egyik ismeri a kettes számrendszert a másik nem."
-
lovi27
addikt
Még azt írja használva a resetperms és a sharefoldrers által. Nem világos hogy lehet a resetperms által használva, mikor az pont arra való, hogy megszabaduljunk az addigi beállításoktól. De lehet, hogy az illegális bejegyzésekből ide is jutott és nem kell logikus magyarázatot keresni, csak valahogy meg kell szabadulni tőle.
Azt javaslom nézz át mindent aprólékosan még egyszer. Valahol még meg van osztva (lehet csak egy fals bejegyzés miatt) és azért nem engedi törölni. Minden protokollt, felhasználót ellenőrizz, ami felesleges azt töröld. Az ACL menüben is nézd meg nem-e látsz valami gyanúsat.
-
Asztee
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Google Pixel topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Call of Duty: Black Ops 6
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Gyors microSD kártyák a PNY-től
- Netfone
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Külpolitika
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest