-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
lovi27
addikt
válasz ilovedigweed #2099 üzenetére
Úgy volna korrekt, ha nem a transmissiont hasonlítanád egy speedtesthez, hanem ugyanazt a tesztet: link
-
ilovedigweed
senior tag
Ezt már csak holnap tudom megcsinálni mert dolgozom.
Ezeket a parancsokat hova kell majd beirni? Kezdő vagyok nagyon, sry!
Van egy sejtesem, hogy a Tv-n megjelenő "console"-ba kell beirni?
[ Szerkesztve ]
-LG 27GN850 -INTEL Core i5-12400 -GIGABYTE B660 GAMING X -Kingston Fury 32GB Renegade RGB CL16 3600MHz -SAMSUNG 500GB 980 M.2 -FSP Hydro M Pro 700W -GIGABYTE RTX 3070 Ti GAMING OC -NZXT H510 Flow -Nzxt Kraken X63 rgb -Razer DeathAdder V3 Esport -HyperX Alloy FPS Pro -HyperX Cloud Core
-
lovi27
addikt
válasz ilovedigweed #2103 üzenetére
A PC-ről kéne csinálni.
Egy terminál ablak kell. Ez a pc-re telepített Putty programot jelenti. Az OMV-n meg engedélyezed, futtasd az SSH-t (csak egy pipa kell) és akkor kapsz egy terminált, amin futtathatod a parancsokat. -
lovi27
addikt
válasz ilovedigweed #2103 üzenetére
Jut eszembe! Amit érdemes lehet még kipróbálnod a Backpots kernel. Hátha csak valami driver probléma van. Az erőt nem fogja pótolni...
Kicsivel visszább, tegnap írta le egy fórumtársunk hogyan kell telepíteni.
-
ooszi
senior tag
Sziasztok en 2,5 Mb nal tobbel nem tudok letolteni a Nas-on, Windows alatt 5-6-7-8Mb toltottem le.
BY ooszi
-
-
snemeth
aktív tag
válasz ilovedigweed #2099 üzenetére
A kedvedért kipróbáltam a torrentet az enyémen:
Banana Pro
100/50-es Digi net
Ext4 filerendszer (Az NTFS kifejezetten nem jó ide, főleg, ha jó töredezett)
esata Sharkoon külső házA legnagyobb letöltési sebsség 9.4 megabyte/sec (75.2 megabit/s) lett 90% feletti CPU használat mellett. Ezt 1 Debian+2 Ubuntu DVD egyidejű letöltésével sikerült elérnem.
[ Szerkesztve ]
-
ooszi
senior tag
Sziasztok van egy wd red 1tb vinyo a nas-ba, amin egyenlőre csak pár film van egy megosztott mappában, az lenne a kérdésem, hogy ha a fizikai lemezeknél beállítom a leállítási időt 10 perc re. akkor az azt jelenti hogy 10 perc inaktivitás után leáll de ha smb ről meg akarom nyitni a megosztott mappában a filmet akkor automatikusan elindítja????? na ezt jól megaszt mondtam, de remélem értitek???
BY ooszi
-
zsolt501
nagyúr
Szerintetek érdemes OMV alá SSD-t tenni, mert most bele tudnék a gépbe tenni egy 60GB-os SSD-t, most egy 120-as laptok HDD-n fut a rendszer, és olyan érzésem van, hogy ez fogja a rendszert.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
ooszi
senior tag
A nas-on belül egyik vinyórol a másikra másolás, ez azért gáz szerintem:
Asztali gépen amin Windows van 113mb/s
[ Szerkesztve ]
BY ooszi
-
-
HalasKYO
aktív tag
Jogos, ott a pont, úgy értettem egy Ubuntut, eddig nekem az szinte mindent elsőre kezelt. Egy prózát megér.
OMV meg szerintem is nagyon el van találva, nálam gyakorlatilag mikor NAS ra kerestem rendszert konkurencia nélkül nyert. Egyszerű igényem volt bővíthető raid. Tudom, hogy a zfs-t is lehet bővíteni, de egy 3 lemezes zfs alapu "rai5" öt meg tud tolni még egy 3 lemezzel az nekem nem buli
mdadm miatt nyert, ubuntu, vagy más linux meg bonyolult volt ehhez képest.
Azóta van snapraid meg még millió királyság.
Igaziból nem tudom elképzelni még mi az amit bele tudnak tenni. (Amit értelme is lenne használni )[ Szerkesztve ]
Halas - http://www.flickr.com/photos/halaskyo
-
ooszi
senior tag
Valaki esetleg nem tud valami megoldást a problémámra, nas-on belül is 1-2 MB/s a másolás, ezt kétlem hogy így jó.
Esetleg ha megcsinálom a kernel fríssitést attól nem lesz jobb,BY ooszi
-
-
ooszi
senior tag
Köszi végig olvasgattam, a kernel frissítés megtörtént, javulás nincs, a hálózati másolást megértem wifi-elektromos internet hálózat, de azt nem tudom elfogadni hogy NAS-on belül egyik vinyórol a másik vinyóra, 1,38 MB/s másol.
Valami vezérlő, driver hiba, a Sata2 re egy Samsung 250GB vinyó van dugva ezt használom Transmissionra, a Sata3 ra 1TB Wd Red van dugva adattárolás céljából.BY ooszi
-
ooszi
senior tag
Láttam olyan videókat a YT-n, amin egy linux Op. rendszert futtatnak, és azon belül egy virtualbox ban az OMV használják, ez mennyire kivitelezhető, virtual box ennyire megbízható, rendszer, elsőre furcsállom.
BY ooszi
-
lovi27
addikt
Elfogadni semmikép sem szabad, mert így használhatatlan. De, jól értelek? Csak úgymond NAS-on belül ilyen lassú a másolás, hálózatról normális? Ha így van ez egyre rejtélyesebb és nem driver probléma.
Ne haragudj meg érte, de amíg nem működik minden normálisan ne jelentsd le készre. Ne mondd, hogy milyen f***a az OMV, mikor nem jól működik. Már legalább háromszor becsaptál vele.
Pedig először mennyire örültem, hogy ment minden, mint a karikacsapás.... -
ooszi
senior tag
Hat bocs ha felrevezettelek, rosszul fogalmaztam, nagyon tetszik az OMV es szeretnem ha jol mukodne, a letoltes a windows es android megosztas tokeletesen mukodik, Nason beluli masolas egyik vinyorol a masikra na az mar annyira nem jo, 1,40 MB/s ez gaz, mit lehetne teni?
BY ooszi
-
-
ooszi
senior tag
Windowson megnyitom a Hálózati helyeken a NAS gépet, (a rendszer egy 60GB SSD van) a NAS-on belül van egy letöltés mappa ami egy Samsung 250GB vinyón van (ezt használom Transmission nak), van egy másik mappa amit Filmeknek hívnak ez egy WD Red 1TB vinyón van (ezt használom adat tárolásra), megnyitom a Windows intézőből a letöltés mappát, rákattintok hogy másolás, utána bemegyek a Filmek mappába és rákattintok, hogy beillesztés, el kezd másolni és 1,40 MB/s másol.
Remélem érthető voltam, de ha nem akkor csinálok videót. Előre is köszike.
BY ooszi
-
iff
senior tag
Kozvetlen a nason csinálj egy másolást légyszi. Wines gépeden puttyal nyiss egy terminált, ha nincs telepítve a midnight commander apt-get install mc telepíted, majd mc parancs és lenyomod az entert. Ez egy total commanderhez hasonlít és itt csinálj a 2 winyó között egy másolást. Kíváncsi leszek az erednényre.
[ Szerkesztve ]
..........""..........
-
lovi27
addikt
Ezeket jól elmondod, ne fáradj a videóval.
Na, ettől tartottam! Ez sok mindennek nevezhető, csak NAS-on belüli másolásnak nem! Nem kell sokat győzködni, hogy belásd ebben van PC, Windows, WiFi, router, NAS, OMV és még egyszer ugyanez visszafelé, hogy te is lásd, mint kezelő mi történik. Hogy ezen az útvonalon hol lassul meg, ki mennyire felelős ebben, teljesen felesleges innen találgatni.Ha a NAS-ra rádugsz egy monitort meg egy billentyűzetet és egy fájlkezelővel másolgatsz, akkor az belül van. Ha ezt nem akarod, akkor telepítsd fel a Midnight Commandert az OMV-re és hívd be egy terminál ablakba (Putty) és úgy nézd meg. Bár ez is csak kvázi belső másolásnak nevezhető, mivel van kommunikáció a PC és a NAS között, ami lassítja a másolást, bár közel sem olyan mértékben, mint ahogy te csináltad.
Telepítés az apt-get install mc ha root vagy, különben kell eléje a su . Majd az mc paranccsal indítható a Midnight. -
ooszi
senior tag
"""telepítsd fel a Midnight Commandert az OMV-re és hívd be egy terminál ablakba (Putty) és úgy nézd meg"""
"""Telepítés az apt-get install mc ha root vagy, különben kell eléje a su . Majd az mc paranccsal indítható a Midnight."""Sziasztok előre is köszönöm hogy segíteni akartok, de amit leírtatok az számomra Csehül van, mint ha káromkodnátok.
Azért ennyire jártas nem vagyok OMV területén, a bővítmények között kell keresnem a Midnight Commandert ????BY ooszi
-
iff
senior tag
Monitor rákötöd a nasra bill. + egér. Ha ez megvan beírod root illetve a jelszavad amit adtál telepitéskor. Ha minden jó belépfél az OMVbe rendszergazdaként. Beírod feft említett parancsot de ujra apt-get install mc. Feltelepült.Beírod, hogy mc kapsz egy hasonló fájlkezelőt mint a windowsos total commander.
..........""..........
-
lovi27
addikt
Most már talán kellően összezavarodsz....
[ Szerkesztve ]
-
takyka77
tag
Sziasztok!
Arra a meghajtóra amire az OMV települ, nem lehet létrehozni megosztott mappát? -
akipapi
tag
Sziasztok!
A rendszert, vagy annak beállításait le lehet menteni és egy új telepítésnél visszaállítani?
Új hozzászólás Aktív témák
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest