-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
ooszi
senior tag
Hát ez tényleg tuti rendszer, élesbe beüzemeltem az OMV-t, windows-android látja.
Transmission-t kéne már csak beállítani, na az se lesz könnyű.BY ooszi
-
ooszi
senior tag
Na mára én feladom, Transmission szo....... de keményen, el kezd letölteni és leáll, már szét nyomkodtam az agyát 4 órán keresztül, feladom, remélem valaki tud rajtam segíteni, hogy a redvába kell beállítani,
BY ooszi
-
iff
senior tag
Szia! Nem tudom, hogy milyen házba szeretted volna berakni a lapot, én ezt vettem végül meg. Ebben lazán még jóval nagyobb is elfér. Külső tápról megy a lap, hozzá adott táp ki, így rengeteg helyem van. Fogyasztás csökkentés volt a célom 15-26W között van OMV-vel. Ha később esetleg nincs szükségem a "nas-ra" akkor mehet normál gépként is esetleg. A te géped így mennyit fogyaszt? Sokat szívtam az új kernellel (3.2). Nálam is már minden meghülyült pl: rá másoláskor egyszer csak nem volt elérhető a hálózaton, a transmission elindult ment pár percet és leállt ill. auto shutdown nem működött. Szerintem egy teljesen új telepítés és a legfrissebbre frissíteni az OMV-t. A kernelt is, hátha azzal már jó lesz, nekem most már úgy megy mint régen. A legújabb most a 3.16-os alapból csak a 3.2 lesz rajta. Nem kell izgulni a régebbi kernel is megmarad, ha nem jó vissza lehet állítani a régire, viszont ha jó, akkor lehet törölni a régit és így egy kis hely is felszabadul. Egy próbát szerintem megér.
[ Szerkesztve ]
..........""..........
-
ooszi
senior tag
Szia en ezt a hazat vettem: [link]
Meg nem mertem a fogyasztast, egyenlore azzal foglalkozok hogy az OMV mukxizen.
Hat a kernel csere az szamomra oroszul van, nem tudom segitseg nelkul meg csinalni, megosztas mukxik android windows, masolgatas meg mukxik, valamit ki hagyok vagy nem jol csinalom.BY ooszi
-
iff
senior tag
Ne idegeskedj én már túl vagyok rajta, Lovi27 megmondhatja. Ha gondolod segíthetek a kernel frissítésben. Én 5db házra szűkítettem le, köztük volt a tied is. De én max 2-3db winyónál többet nem akarok használni, ennél meg akármekkora hűtő elfér. Ha kell, akkor még normál tápot is tudok belerakni. Egyébként kipróbáltam a FreeNast meg a free4nas de nekem nem jöttek be. Megszoktam már az OMV-t lassan 3 éve használom.
[ Szerkesztve ]
..........""..........
-
HalasKYO
aktív tag
Igen mostanában elkezdtem megint agyalni ezeken.
2 dolgot szeretnék még.
Van 3 routerem (1 szolgáltatói, modemként beállítva)
A fő router a wdr4300 as. ez kapja a zinternetet. (Stock firm- ehhez keresek most valami alternatívát)És van egy régebbi ASUS WL-520GU amit meg wifi WDS re szeretnék rávenni, hogy az egész ház/ kertben legyen wifi.
Ezen felül szeretném még a WDR4300 ast befogni VPN-re hogy bárhol is legyen a világon neten keresztül be tudjak jönni a hálóra, a routerről WOL-packkokat küldeni, böngészni a NAS-t , vezérelni a Transmissiont.
WDS el esetleg nem próbálkozott itt valaki DD WRT alatt ?Halas - http://www.flickr.com/photos/halaskyo
-
iff
senior tag
Nem nagy ördöngösség Rendszer-OMV-Extrák-kernel fül-Backports 3.16 kernel telepítése rábök ablak felugrik indítás. Ha végig megy, utána reboot. Az új kernellel fog indulni. A törlés az már bonyolultabb terminálban kell megcsinálni, de azt majd később ha kell. Ha a régebbit akarod indítani akkor csak kiválasztod a Telepített kernelek közül és Alap rendszerindító kernel beállításra nyomsz és legközelebbi indításnál az indul el. Ennyi.
Ahogy néztem a 3.16-os cirka 200MB nagyobb méretű. De legalább minden működik, legalább is nálam.
[ Szerkesztve ]
..........""..........
-
akipapi
tag
Sziasztok!
Hogy tudom a merevlemezem leformázni? A rendszer USB meghajtón van.
Segítséget előre is köszönöm.
-
iff
senior tag
Persze, rakd fel a frissítéseket. Ezzel szívtam, már ki akartam dobni az egészet. Nekem kellett rájönni erre. Azért tesztelj le mindent amit használni akarsz. Esetleg egy másolási sebességre kíváncsi lennék.
Most már öröm és bodogság.[ Szerkesztve ]
..........""..........
-
iff
senior tag
Pl. A gépedről egy másolást a nas-ra nagyméretű fájl másolnál rá és vissza. Erre lennék kíváncsi.
"Létrehoztam a letöltő mappát, de hogy tudom megnézni hogy mit tartalmaz, mint windows-ban? ugye ez nincs megosztva smb-n, ezért át szeretném másolni a Filmek mappába ami meg van osztva SMB-n." Letöltés közben nem tudod megnyitni a fájlt, csak ha lejött teljesen. Ha áthelyezed akkor nem fog menni a seed. Azt a mappát is oszd meg, amibe a véglegesek kerülnek ha úgy jó.pl
[ Szerkesztve ]
..........""..........
-
-
lovi27
addikt
válasz HalasKYO #2064 üzenetére
Engem is a biztonságosabb távoli elérés miatt érdekel, de szerintem ehhez nem sok köze van a routernek, és mivel nagyon elégedett vagyok a működésével, nem gondolkozok főzött ROM-ban. Persze, ha kiderülne, hogy mégis jobb cserélni, nem riadok vissza tőle. Utána nekem is valami dinamikus név szerver után kell néznem.
-
HalasKYO
aktív tag
Kicsit utánanézek, begazolok és felrakok egy OpenWRT-t
Idegesít, hogy a WDS nem tud kapcsolódni...
Jelentkezek majd az eredményekkel.
Neted egyébként milyen ?
Nálam 120/10 es UPC van , elvileg olyan 200-300 az amit főzött ROM al el tud NAT olni WAN-LAN a router izomból, hardweres NAT nélkül. Ha erősebb neted van kétszer is meg kéne gondolni, és ha ragaszkodsz a VPN hez akár még routercsere is benézhet :S ? Most hogyan éred egyébként el kívülről ?Halas - http://www.flickr.com/photos/halaskyo
-
ilovedigweed
senior tag
Sziasztok!
Egy BananaPi-re akarok OMV-t telepíteni! Addig meg vagyok, hogy beállítottam a hdd, belépés, stb!
OMV oldalon letöltöttem a transmission plugint és letöltöttem a sz.gépre is a transmission-t!
(Diginet 100/50Mbps internet. A BananaPi-re egy 750GB-os 2.5"-os sata3 hdd van kötve)
A probléma ott kezdődik nekem, hogy letölteni le tudok a transmission-nel, viszont max 1.5 Mbps-el tölt le!
Ha TotalCommanderrel akarok másolni a HDD-re akkor max 5600kbps-el másol!
A BananaPi ennyit bírna? Gigabytes port van benne elméletileg!
Továbbá az lenne még a kérdésem, hogy mi a módja annak, hogy a torrent letöltést az OMV BitTorrent pluginnál is jelezze?
Ha rákattintok a torrent hozzá adásra akkor URL címet kér...
Bocsi ha badarságokat kérdeztem, de ma kezdtem el "nas"-al foglalkozni és nem megy még sok minden!
Előre is köszi!
-LG 27GN850 -INTEL Core i5-12400 -GIGABYTE B660 GAMING X -Kingston Fury 32GB Renegade RGB CL16 3600MHz -SAMSUNG 500GB 980 M.2 -FSP Hydro M Pro 700W -GIGABYTE RTX 3070 Ti GAMING OC -NZXT H510 Flow -Nzxt Kraken X63 rgb -Razer DeathAdder V3 Esport -HyperX Alloy FPS Pro -HyperX Cloud Core
-
lovi27
addikt
válasz HalasKYO #2075 üzenetére
Nincs erősebb netem, 100/50 Digi és egyenlőre nincs is szükségem gyorsabbra. Emiatt nem vettem jobb routert se. Tetszett az ASUS, de minek fizessek kb. háromszor annyit, ha nem használom ki.
Most sehogy. Eddig volt egy havonta megújítandó ingyenes dyndns hozzáférésem, de mintha január óta már nem élne.
-
lovi27
addikt
válasz ilovedigweed #2077 üzenetére
Szia!
"Ha rákattintok a torrent hozzá adásra akkor URL címet kér..."
Vagy válaszd a Feltöltést és akkor a gépedről tallózhatsz be *.torrent fájlt."...a torrent letöltést az OMV BitTorrent pluginnál is jelezze?"
Ott van a Status (Állapot) ami jelzi, hogy megy-e a letöltés.
A BananaPi-t nem ismerem.[ Szerkesztve ]
-
HalasKYO
aktív tag
Az első drop down menü az a Share - Ez mutathat akár a meghajtó gyökérre is így az alatta levőbe tudod megadni a mappát.
Képzeld el úgy mintha a Share lenne a "meghajtó" és a folder rajta a mappa.
pl.:
Share XY TORRENT
folder "/" --> ekkor a XY TORRENT sharebe tölti le, de ide pl.: "/letoltesek/" írsz akkor az XY TORRENT/letoltesekbe/ .
Ilyen egyszerű.Az incompletet én nem használom, mert azokra ami nincs kész odarakatom a *.part kiterjesztést, így tudom h mi nincs kész.
A watch jó, oda csak behányod a *.torrent fájlokat az meg szépen elindítja mindet, és ha beállítod törli is.Remélem így érthető, ha kérdésed van mond nyugodtan.
Halas - http://www.flickr.com/photos/halaskyo
-
HalasKYO
aktív tag
Csak egy tipp, jogosultság gond. Nálam mindig ez volt a kisördög ACL takarítás, új megosztás, újramegadás és megy is. Nálam legalább is. Ha ennyi után feladod.... Akkor még egy gyári cuccal is nehézséged lenne. Ez a szépsége Az élet egy szivatós játék, de a grafikája az nagyon ott van
-
ilovedigweed
senior tag
Szia!
Sikerült berakni az OMV felületén a BitTorrent kliensbe a *.torrent filet!
Állapotnál az írja "seedelés"!
Az lenne a kérdésem, hogy akkor ha mindig így teszek minden *.torrent file-al amit letöltök, akkor így fogja seedelni a 2.5"-os HDD-ről (OMV felületről?)?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-LG 27GN850 -INTEL Core i5-12400 -GIGABYTE B660 GAMING X -Kingston Fury 32GB Renegade RGB CL16 3600MHz -SAMSUNG 500GB 980 M.2 -FSP Hydro M Pro 700W -GIGABYTE RTX 3070 Ti GAMING OC -NZXT H510 Flow -Nzxt Kraken X63 rgb -Razer DeathAdder V3 Esport -HyperX Alloy FPS Pro -HyperX Cloud Core
-
HalasKYO
aktív tag
válasz ilovedigweed #2085 üzenetére
Igen , de azt is nézd meg, hogy nincs e bekapcsolva az, hogy fél óra inaktivitás után leállítja .
-
lovi27
addikt
Egy picit oda kéne figyelned.
Nem megy a torrent letöltés, de ahelyett, hogy elolvasnád mit kell csinálni:
Make sure the group 'debian-transmission' has read/write access to the shared folder.
belemész olyan kernel cserébe, amiről azt sem tudod mire való. Így nem csoda, hogy állandóan falakba ütközöl. -
ilovedigweed
senior tag
válasz HalasKYO #2086 üzenetére
Értem, köszönöm!
Egész pontosan hol találom ezt a beállítást? BitTorrent kliensben vagy az OMV felületén?
Szerk:
ACL fülre nem tudok rákattintani, szürke!...
[ Szerkesztve ]
-
HalasKYO
aktív tag
Én is jópárszor "brute force" al csináltam és néztem, hogy "izé most mé nem megy "? Doxa órát is szét lehet szedni kalapáccsal, ahogy faterom csinálta gyerekként.
Én először mindent megtanultam virtualon, csináltam egy check listet, arra, hogy mit kell csinálnom, és úgy csináltam a nason.
ilovedigweed
Shared folder ACL fül, legörögsz és trasmission demon- vagy hasonló csoport, és felhasználó r/rw pipa[ Szerkesztve ]
-
ilovedigweed
senior tag
válasz HalasKYO #2089 üzenetére
OMV - BitTorrent - Beállítások - Ütemezés-nél találtam ilyen funkciót, az is jó ha itt beállítom?
-
ilovedigweed
senior tag
válasz HalasKYO #2089 üzenetére
Most azt csinálja valamiért, hogy kb 5 másodpercenként leáll majd 5 mp múlva elindul a hdd újra! 2 torrentet seedel...
Gondolom ez nem normális...?!
Oké, hogy 2.5"-os HDD, de szerintem ezt most így kikapcsolom holnapig és holnap beállítom valahogy.
[ Szerkesztve ]
-
ooszi
senior tag
Hát uraim örök hálám nektek, sokat segítettetek, remélem most már boldogulok egyedül is, de ha nem jelentkezem, eddig win 8.1-el használtam, csak hát azt nem erre találták ki.
Nagyon jó az OMV, csak ajánlani tudom mindenkinek !!!!
BY ooszi
-
lovi27
addikt
válasz ilovedigweed #2090 üzenetére
Igen, az Ütemezés-nél lehet beállítani, hogy hány perc tétlenség után állítsa le a seedelést, de az alapból nincs bepipálva és azt jobb ha úgy hagyod. Nem kell bepipálni.
Az Arány beállításának már inkább lehet értelme - ha sokáig magára hagyod a seedet - hogy hányszor töltheti vissza a fájlt.
A HDD leállítást a Fizikai lemezek / Szerkesztés menüben tudod állítani. Nézd meg, mert az nem jó, hogy ilyen sűrűn kapcsol KI-BE.
[ Szerkesztve ]
-
lovi27
addikt
válasz ilovedigweed #2092 üzenetére
Nem állítottad be a Fejlett energiagazdálkodást? Mert ha igen, tiltsd le.
-
HalasKYO
aktív tag
válasz ilovedigweed #2092 üzenetére
WD Green eknek 6-7 mp ha jól tudom a fejparkolása. Vagy te most konkrét spindownról beszélsz ?
5mp enként nagyon nem egészséges... Én 10p re állítottam ,így még mindennel megy, nagyobbon már nem mindennel. régi 160 as sata vinyótól az új 3Tb os meg 4Tb os okig mindent így használok.OpenWRT fenn. sebesség a béka feneke alatt és nem kicsit bonyolult a cucc. Tp-link-tp-link mé nincs bennek VPN... hogy a csacsi rúgja meg.
-
ilovedigweed
senior tag
Nálam az arány az valahogy nem működik igazán! Tegnap seedelt egy kicsit és 108.1859 arányt ír ki a BitTorrent kliens!
@(#2095) Fejlett energiagazdálkodás ki van kapcsolva!
@(#2096) Spindown az nem tudom mi az Hol és mit állítottál 10 percre?
Nekem WD Blue van, 750GB Ntfs formátumban.
[ Szerkesztve ]
-
HalasKYO
aktív tag
válasz ilovedigweed #2097 üzenetére
Formátuma egy fájlnak lehet, NTFS at fájlRendszer.
A 108 as arány még elképzelhető is ha valamennyit töltött le, vagy már a 100% os fájlt etetted meg vele ?A Spindown meg a Phisical DIsks -- Rámész a lemezedre, és fent Edit. Utána a feugró ablakban a SpindownTime (Lepörgési idő szószerinti fordítésban azaz mennyi idő tétlenség utánengedje leállni.)
-
ilovedigweed
senior tag
válasz HalasKYO #2098 üzenetére
Úgy emlékszem, hogy 100%-os film volt amikor betallóztam BitTorrent kliensbe!
Leállítási idő van itt nekem a Fizikai lemez - Szerkesztés - Fizikai lemez tulajdonságoknál, de itt minden le van tiltva!Időközben átgondoltam és beruházok egy NAS-ra vagy összerakok egy minipc-t erre a feladatra! Nem pálya ez nekem, hogy 775kbps-el szed lefele ha 2 torrentet töltök egyszerre. Ráadásul csak az egyiket szedi ennyivel a másik 50kbps-el csöpög! 2 FULL HD filmet (2x15GB) indítottam el reggel és 17-12%-on van a letöltött film!
Diginet 100/50-es netem van egy TP-LINK TL-WR 1043ND V2.1 routerrel és Smart Tv-n szeretném nézni a FULL HD filmeket kábelen megosztva!
A BananaPi arra jó, hogy a FULL HD filmeket lejátsza a TV-n OMV-vel vagy akár Androidot rátéve is megbirkózik ezzel a feladattal!
Viszont akitől vettem azt mondta,hogy archlinux-on simán vitte a 92Mbps-et, lehet felrakom azt a szoftver-t és kipróbálom azon is...
[ Szerkesztve ]
-
HalasKYO
aktív tag
válasz ilovedigweed #2099 üzenetére
Ki kell próbálni nem tudom én maradtam Intel Atom alapon ott nincs sebesség gondom, 7-8MB al jön, igaz a háló plafon pc-n 14,2MB dehát kis Intel Atom
Szerintem is nézd meg valamilyen Linux disztróval, és keresd meg a bottlenecket.
Új hozzászólás Aktív témák
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest