Új hozzászólás Aktív témák
-
tylerddd
veterán
Üdv! Bármilyen felületen zajló konferenciahívasok esetében kap-e jelzést a másik fél arról, hogy én veszem OBS-sel a beszélgetést? Esetleg olyan van-e, hogy mint a streamingek esetében nem tudja rögzíteni a képet? Köszi!
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
Ablakos
őstag
válasz bobalazs #297 üzenetére
A mellékelt kép alapján most vettem észre, hogy lehet speciális módban több mindent változtatni. Így beállítható a kívánt bitráta.
Még egy kérdés: a felvétel alatt csak reménykedem, hogy valóban elindult, megy a felvétel. Van lehetőség a képernyőre (a játék ablakra overlay) kirakni ikont, hogy lássam a működést?
-
Ablakos
őstag
Játék felvételi minősége "Jó minőség, közepes file méret" beállításban is kb 80 Mbps az eredmény. A media playerem már nem akarja lejátszani folyamatosan. (akadozás)
Lehetne ezt lejjebb venni? (kb 40-50 Mbps -t még stabilan lejátsza.) -
Abrion
senior tag
szoktam nézni livestreameket és a legtöbbnél a képernyő jobb oldalán írás volt mint mondjuk enyi bosst ölt meg, vagy die count, minek hívják ezt és szeretném ezt instalálni a livestreamemre.
[ Szerkesztve ]
-
rsanya87
tag
válasz bobalazs #293 üzenetére
Ott a hiba leírva. Azt hiszi, hogy 1920x1082 a felbontásom.
1920x1080 vászon és kimenet, AMD HW AV1 decoder, CBR 10000bit/sec beállítás, youtube platform.
Ha static a kép, tehát állok a karakterrel, akkor 3-5000bit/s az adatátvitel, abban a pillanatban ha megmozdulok felszalad 20-30000bit/s közé a bitrate és megakad a stream, és bedobja ezt a hibaüzenetet. Ha H.265-öt használok, akkor semmi baja nincs, de AV1-et szeretnék mert annak jobb a minősége, mellesleg windows újratelepítés előtt tökéletesen működött ugyanezekkel a beállításokkal -
rsanya87
tag
Hali!
Megint itt...
Újratelepítettem a gépem, és egyszerűen nem tudok rendesen streamelni youtubera.. Telepítés előtt ment szépen, minden beállítás ugyanaz mégis a képen látható hibát dobja folyamatosan és dobálja el a frameket. Hiába állítok be CBR-t és 10000bit/s-et, amikor megmozdul a játék, azonnal 20-30000bit-re felugrik a bitrate és rommá akad, majd dobja a hibaüzenetet... Valakinek valami ötlet? -
bpmcwap
senior tag
Sziasztok
youtube-ra szeretnék élőzni. A hang audio mixerből jön - több mikrofon van -, a kép két ip cameráról jönne rtsp-vel. Az a gondom, hogy a kamerának hol van képe, hol nincs, de ha van akkor is fél/egy percet késik, majd elmegy... A gépen VLC-be beírom a címet és realtime akadás mentesen jön az anyag. Arra tippelek, hogy esetleg a gép kicsit öreg már ehhez Elitbook 840 g1, de ez most csak tesztelésre és próbálkozásra van, a végleges megoldás valami mini pc vagy windows tablet lenne... Nem tudom mi lenne a minimális igény, ha csak erre a célra lenne használva. Szerintetek elmenne egy N100-as procival 8gb rammal és az integrált intel uhd grafikus kártyával?Túrista vagyok
-
-
-
veterán
Sziasztok,
Játékfelvétel készítéséhez, ha legjobb minőséget akarok elérni... akkor mindenképpen szükséges lehet egy második PC capture card társaságában?
2560x1080-ban csinálok egy felvételt 60 fps-en, de akárhogy is lentebb veszem a grafikát, valahogy darabos marad az egész... Nem tudok rájönni, hogy mi nem tetszik neki. Beállításaim:Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
rsanya87
tag
válasz bobalazs #283 üzenetére
50" LG tv-n tolom 60hz, szóval max a v-sync van, azt tudnám kikapcsolni. Ezt megnézem majd.
Amúgy a játékban van 80-90 fps-em raid alatt csak ugye ennyinél már "szétesik" a kép ha gyorsan mozgatom a kamerát (emiatt van vsync on). Max még megprobálom bekapcsolni a frame generationt is, hátha úgy jobb lesz az eredmény[ Szerkesztve ]
-
rsanya87
tag
Sziasztok!
Mint "kezdő" felhasználó lenne kérdésem..
Streamelés közben azt vettem észre, hogy mikrolaggok lesznek a játékban, de ezt a streamben nem venni észre (legalábbis én nem látom amikor visszanézem). Vajon mi okozhatja?Gép:
R5 7600, 32gb ddr5, Rx7800xt, 4k felbontás.OBS beállítások:
Vászon:1080p
Kimeneti: 1080p (muszáj, mert a 4k-hoz kevés a net (25mbit upload))
Kódoló: AMD AV1
Bitrate: 15000Próbáltam 4k vászon és kimenet 1080p lanczos-al, így már a streamben is látszanak a microlaggok és a kép is sokkal rosszabb...
Bármi ötletet szivesen fogadok (nem váltok nvidiára), hogy ne rontsa a játékélményem a stream.
Köszi.Sanya
Szerk: Esetleg egy hozzáértőbb mondhatna valamit, hogy amúgy jó e a minősége
https://youtu.be/vnE1DBdW4tY?si=rmEdFNZzUorxnNzI[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
válasz bobalazs #279 üzenetére
Nem, egy citromsárga keretet kap az a terület, amit épp felveszek. Ez akkor is látszik, ha az OBS a tálcán vagy az értesítési területen van. De most közben újraindítottam a gépet, most nincs ott. Olyan keret, ami pl. ablak rögzítésekor jelenik meg [kép]
-
tylerddd
veterán
Üdv! Kijelző felvételénél megjelent a sárga keret, ami a felvételi területet mutatja gondolom. Szerintem egy teljes képernyőnél nem volt eddig. Ki lehet kapcsolni? Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
user112
senior tag
Sziasztok!
Az obs stúdióval felvett videó szaggatottan játszik le, laggol. Mi lehet a gond? Gyenge a gép, rossz beállitás vagy más illesztőprogram kellene. Mov, mp4 -et probáltam hardveres illesztőprogrammal
AMD Ryzen 5 1600; 16 GB; AMD Radeon XFX RX 580 8GB OC -
Abrion
senior tag
egyre jobban pixelesedet a kép még a végterméken is látszott a homályosodás, aztán elkezdtem test livestreamet és nem tudom hogy de megjavult, megpróbáltam megtalálni mi okozza a pixelesedést, de nem jöttem rá, lehet hogy a reset shader cache oldta meg a gondot.
mármint próbáltam az amd driverében állitgatni[ Szerkesztve ]
-
Abrion
senior tag
én inkább másképp oldanám ezt meg, ha valamit mutatni akarsz vagy felvenni, én inkább egy mások böngészőt használnék rá, és másik bönmgészön meg dolgoznék, firefox az egyik és a másik meg chrome, így elkerülnéd a rutinból való hibát. a böngésző vagy fül bezárásra értem
-
tylerddd
veterán
válasz bobalazs #268 üzenetére
Köszönöm, de én ebben nem látom a kérdésemre a választ. Azt, hogy csak a webböngészőt vegye, azt meg tudom oldani. De hogy egy konkért tabot, azt nem. Bármit csinálok a böngészőben, azt veszi. Én a böngészővel szeretnék mást is csinálni.
OK, vágom! Két külön böngészőt kell nyitnom és úgy forrást választani. Bár ez a leírásban szerintem nincs.[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
-
tylerddd
veterán
Üdv! Hogy tudom azt beállítani, hogy az OBS a webböngészőm adott tab-ját vegye csak, hogy közben tudjak mással foglalkozni a gépen, mert jelenleg a teljes kijelző felvételével oldom meg a dolgot? Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Abrion
senior tag
most visszanéztem és nem láttok pixelezést, hogy a francban? livestreameltem, és a tévé rálett állitva a streamre és láttam a sok pixelt, de most semmi WTF
De azért elküldtem a video linkjét nézd meg ha gondolod, de ez most fura, mármint a tévén pixelezést láttam de most itt nincs semmi, tiszta kép valamennyire.[ Szerkesztve ]
-
Abrion
senior tag
elírtam, 25000 kbps
[ Szerkesztve ]
-
Abrion
senior tag
Valamit rosszul állítottam be? néztem tutoriált hogy hogy kéne beállítani a OBS t Radeonra, ha a karakter fut egy játékban, akkor kockás a kép youtubeon. az fps a játékban folyamatos 60 FPS
Stream Servert: Primary Youtube Ingest servert állitotam beés a Outputba ezt
Video Encoder: AMD HW H.265 (HEVC)
Rate Control: CBR
Bitrate 25 kbps
Keyframe interva 2sec
Preset Quality -
biker
nagyúr
Tud valaki olyan trükköt, hogy egy adott elem a stream elindítása után X idővel jelenjen meg és maradjon loopban?
Háttérzene lenne a coming soon alá, de ez ugye megy folyamatosan ha az intro scene megy, és eltűnik ha a stream scene megy. de ha megy az intro, akkor ha elindítom a YT felé a streamet, de még az intro scene marad ugye, mert hamarosan kezdünk, akkor a zene közepén is kezdődhet az adás.
Én eddig nem találtam ilyet.
Esetleg tegyem az adott elem megjelenését arra a gomb kombinációra ami a stream kezdése?Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
a bemenetek aminek van hangja, megjelenik középen a hangsávoknál, és le lehet némítani. Meg némítsd le a master keverőben az összes hangot amit már mixelve ad a hangszóródra, így apponként eldöntheted, meg bemenetenként melyik mikrofonnak/kamerának a hangja megy a streamre
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Abrion
senior tag
még egy kérdés, gondolom azt nem tudom megszabni hogy az ablak amit kiválasztottam livestreamre, csak annak a hangját játssza le livestreambe, és ne minden hangot.
-
bobalazs
nagyúr
Azt hiszem ez az.
https://help.twitch.tv/s/article/ingame-overlay?language=en_US -
bobalazs
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- 3D nyomtatás
- Nők, nőügyek (18+)
- Autós kamerák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Okos Otthon / Smart Home
- Politika
- Mikrotik routerek
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Digitális Állampolgárság Program
- További aktív témák...
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- EREDETI JÁTÉK KULCSOK - STEAM, EA, UBISOFT, EPIC GAMES - LEGJOBB ÁRON
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10/11 Professional 64-BIT HUNGARIAN (USB) - Retail dobozos operációs rendszer - BONTATLAN ÚJ
- Retail kulcsok 999 Ft-tól Windows 10/11, Office 2024/21/19 és egyéb szoftverkulcsok
- Surfshark Starter VPN 3/6 hó / 1 év / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
- Diablo IV ! Battlenet GIFT !
- Fifa20-24