- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bitcoin topic
- Már csak a harmadik Kínában az Apple
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mesterséges intelligencia topik
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Milyen routert?
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Hálózati / IP kamera
- Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
Újabb kérdés.
Felvétel készítéshez asztalról 60FPS mellett egy RX550 sokat tudna segíteni? Most csak x264 van szoftveresen és vannak korlátai!Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
A segítségetekre lenne szükségem.
Az OBS-el még csak most ismerkedem, de máris egy érdekes helyzetbe kerültem.
Amikor kiválasztom a programba a két forrást, hogy ablakfelvétel, valamint webkamera, akkor csak az ablak látszik. A webkamera képére teszi rá, nem pedig fordítva. Tehát én nem látszódom, mert az ablak képe eltakar. Hogyhan lehet a webkamera képét előtérbe hozni?[ Szerkesztve ]
Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
rsanya87
tag
Az avermedia akkor lesz jó, ha van külön pc a streamelésre. Ha van otthon egy másik pc, vagy használt alkatrészekből össze tudsz rakni egy másik pc-t, abba mehet a 1050 és az avermedia. Az nvidia encodere fényévekkel jobb mint az amd encodere (a vga-ban), az fx procival meg sokra nem mész az x264 kódolással, mert megöli a gépet. Igazán egy barmilyen basic pc jó streamelni amibe 8giga ram van + a 1050, és obs-ben nvenc new kódolást kell választani.
-
-
bobalazs
nagyúr
Capture cardal lesz a legkisebb fps hátrány. Az amd kódolója úgy látszik nem annyira bírkózik meg obssel mint az nv encodere.
Ha a zárójelben nem x264 volt a kódoló kiválasztva, akkor nem a cpu végzi a kódolást.
Simán lehet hogy driveres nyűgje van.
Próbáld meg hasonló beállításokkal, ha lehet.
[link] -
czanga
őstag
Lejárt, elnézést.
Szóval az OBS simán enkódolt a 1050Ti segítségével, de amikor az FX proci mellé bekerült az RX 570, átfordult a dolog, és FPS növekedés helyett nagyobb CPU kihasználtságot tapasztaltam, magasabb hőfokokkal, a GPU pedig alig terhelődött. Menjen vissza a 1050Ti, esetleg valamilyen capture card kerüljön a gépbe, vagy esetleg proci/lap/ram csere jöjjön?
-
czanga
őstag
Sziasztok.
Átirányítottak ide, mert VGA váltás után jöttem rá hogy az OBS sajnos nVidia orientált. Beírnám ide is a kaotikus történetleírásomat, hátha tudok valamit ajánlani:
Sziasztok. Hosszú lesz, sorry.
Hangosan gondolkodnék picit, hátha tudok hozzáfűzni valamit. (valójában nem probléma ez, hanem inkágg felvetés)
Az is lehet rossz a topicválasztás. Amennyiben igen, akkor irányítsatok átt kérlek, és elnézést. Nem sürgős a dolog, mint a topic címe adná, de nem találtam jobb helyet ennek.
Szóval:
Ajánlásra vettem az “idegesítő zöld manós boltban” RX 570 Pulse ITX-et nagyon jó áron, ami jó kis kártya szó se róla. :) Azért vásároltam, mert fejleszteni szerettem volna, bár utólag visszagondolva magam sem tudtam miért, talán FPS hajhászás volt a célom. (150 felett volt emlékeim szerint) Egyetlen dolog amire használom jelenleg az adott PC-t az PUBG Lite (very low beállítások alatt, 1080p-ben, 60Hz-es monitorral), illetve a játékot streamelem is annak a maréknyi embernek aki nézi és egyúttal rögzítem is saját merevlemezre. Illetve néha 1-1 single player kampány valami random tripple A játékben, de itt sincs túl nagy elvárásom grafika téren, tehát nem szükséges kimaxoltan mennie.
konfig:
FX-6300
12GB DDR3
250GB 850 EVO + 1TB WD Black HDD
GeForce 1050Ti 4GB upgrade volt RX 570 4GB-ra.
DELL 23” 1080p 60HZ IPS monitor (jódarabig nem lesz ebben upgrade)Eddig ez volt a felállás, ebbe a konfigba szereltem bele a fent említett RX 570-et. Ezután szembesültem azzal a problémával, hogy az OBS mint kiderült valamiképpen (használja?) a GeForce kártyákban lévő cuda magokat, és végzi az enkódolást.
Sajnos az RX 570 erre amennyiben jól tudom nem képes, így a konyhára jelenleg sajnos nekem nem sokat hoz. Amennyiben stream-et kezdeményezek OBS-ben váltok az FPS számom is vissza esik, droppol, mikrolagok vannak. Hardveres enkódolás kiválasztható, zárójelben AMD van ott, gondolom ekkor az FX proci dolgozik, de javítsatok ki ha tévedek. A procit húztuk 4,2-re, stabilan működik, hozzáértő segítséget kaptam, de így sem mai csirke. Eszembe jutott emiatt a vásárlástól való elállás gondolata, mivel egy Ryzen redszerre való átállás segítene már csak _talán_, de nem terveztem a kártya mellé hírtelen egy 80-90.000 ft-os kiadást is.
A fő kérdés talán az, hogy hagyjam e meg a kártyát, mert időtálló, vagy inkább vigyem vissza, tegyem vissza a papíron sokkal gyengébb (még garis) 1050Ti-t és majd gondolkodjak 1-2 vagy akárhány év múlva kártya vásárláson újból, amikor oda jutok, hogy egy Ryzen rendszert elkezdek összerakni ami felváltja a jelenlegi AM3+ -t.
Felmerült még, hogy szükségem van e több FPS-re, mert fixálva 60-ra / Vsync ON és így is elég élvezhető a dolog, stabil 60 FPS-em van. Lehet, hogy az egész FPS hajhászat csak felesleges problémákat szült nekem. Érdekes amúgy számomra ez a Hz vs FPS dolog, casual _noob_ játékosként nem eléggé tiszta ennek a háttere.
Előre is köszi mindenkinek! -
Pikaa
aktív tag
Pontosan! Esetleg majd kaphatok egy tutorialt, hogy hogy volna helyes beallitani mindent?
-
Pikaa
aktív tag
Mindenképp facebook, vagy youtube lenne a kijelölt közösségi oldal. Sporteseményeket szeretnék közvetíteni. Jelenleg, ahol csinálnám a közvetítést, ott nem tudom, hogy milyen a internet, de leellenőrzöm azelőtt mindenképp! Csak szeretném megtudni, hogy maga a gép, az megfelelne, vagy sem? Csatoltam a fotókat a gépem tulajdonságairól. [kép1] [kép2] [kép3]
-
rsanya87
tag
Ez függ attól mivel játszol, mivel kódolod a videot (vga vagy cpu). Twitch-re a max upload amíg nem vagy érdekelt (vagy partner) státuszban, 6-8000bit a max amit enged feltölteni, ez 1080 60fps simán szép képpel, ehhez legalább egy 15-20mbit/sec feltöltésű net kell. Kell a többlet, hogy legyen tartalék a netben. Max a feltöltési ssbességed 75%ig lehet beállítani a bitratet, hogy ne laggoljon. Géped írd meg milyen van, arra mondunk valamit, hogy jó e vagy nem.
-
Pikaa
aktív tag
Sziasztok!
Van itt az OBS témában valaki, aki nagyon otthon van benne? -
rsanya87
tag
Nekem az lenne a lényeg, hogy a stream legyen jó minőségű. Tehát ha veszek használtan egy gtx1050 2gb-os kártyát, és az nvenc new profillal 8000bittel tolom kifelé a 1060p60fps-t, ugyanaz lesz e a minősége a streamnek (a nézőknek) mintha egy 1060 6gb-al vagy 1070-1080-al csinálnám ugyanezt. Ugye nem mindegy, hogy 20k-ért veszek egy kártyát, vagy 100-ért. Ami még fontos, dedikált streampc-ről menne a stream, tehát nem azon játszom.
Remélem most már így leírtam minden infót[ Szerkesztve ]
-
rsanya87
tag
Hali, megint kérdeznék...
Nvidia vga-kban mindegyik gtx 10xx tipusban ugyanaz az "encode" egység van? Gondolok arra, hogy ugyanolyan minőség jön ki egy 1050ből vagy 1060 3gb kártyából stream ügyileg, mint egy 1080ból pl? Csak streamre, azaz nem azon a gépen játszok, csak az obs futna (ndi protokoll).
Köszi.
Sanya -
rsanya87
tag
Sziasztok!
Csak egy gyors kérdést tennék fel.
2pc-s streamben gondolkodom, és előjött egy fontos kérdés: Az OBS miként használja a cpu-t mikor megy a stream? Gondolok itt arra, hogy erős 1szálas teljesitmény felé menjek el, vagy simán használ több magot is rendesen? A gépről csak a stream menne, meg talán zene, semmi egyéb.
Köszi.
Sanya -
Adebayor
aktív tag
köszi. bár akkor tényleg nem értem, hogy egy 16 követős embernél miért tudok változtatni, akár 480P-re is. Nekem meg van 13 követőm. nem sokkal kevesebb.
Egyébként főleg azért stream-elek, hogy öreg koromra visszanézzem Bár nyilván jó ha nézi valaki. Kicsit zavart, hogy aki nézi legalább állítani tudjon a minőségen. Hátha egy szar gépről nézné, és az már nem bírja el a 1080-at. Na mindegy. Ez van.Konfigom: Intel i5 10400 - ASUS Prime B560M-K - Gigabyte 1660S oc 6gb - 32GB ram - FSP 600W Hydro Bronze HD600
-
Adebayor
aktív tag
üdv.
Twitch-en a néző nem tud felbontást/minőséget változtatni. Kizárólag 1080p60fps van. OBS-be kell valamit változtatnom, hogy választható legyen? vagy twitch?
Nem hiszem, hogy partnerséghez kötött, mert van egy ismerősöm akinél lehet változtatni pedig csak 16 követője van. (ő se nagyon tudja, hogy mitől )köszi ha tudtok segíteni.
[ Szerkesztve ]
Konfigom: Intel i5 10400 - ASUS Prime B560M-K - Gigabyte 1660S oc 6gb - 32GB ram - FSP 600W Hydro Bronze HD600
-
Léc
tag
Jó lett köszönöm.
Tényleg a keyframe volt a ludas.
Ryzen 7900X3D, ARCTIC Liquid Freezer II 360, MSI GeForce RTX 3080 SUPRIM X 10G, Corsair 32GB KIT DDR5 6200MHz CL36 Vengeance Black, ASUS ROG STRIX X670E-F GAMING WIFI , iPhone XR 64GB, Playstation 5 Digital Edition (https://www.twitch.tv/hangyapajesz)
-
Léc
tag
Köszönöm.
Meg fogom nézni majd délután meló után.
Volt hogy feltoltam én is a bit rate-t 5-6000-ig de akkor meg nem adott streamet csak valami hibaüzenet jelent meg twitch-en mikor megnéztem telefonon hogy milyen a stream élőben. Azon gondolkodtam hogy kipróbálom a Twitch prime 7 day trialt hátha azzal jobb lesz, de akkor megpróbálom ezeket a beállításokat előtte, aztán leírom a tapasztaltakat.
Még egyszer köszi.
Ryzen 7900X3D, ARCTIC Liquid Freezer II 360, MSI GeForce RTX 3080 SUPRIM X 10G, Corsair 32GB KIT DDR5 6200MHz CL36 Vengeance Black, ASUS ROG STRIX X670E-F GAMING WIFI , iPhone XR 64GB, Playstation 5 Digital Edition (https://www.twitch.tv/hangyapajesz)
-
Léc
tag
Én OBS használok és egyszerűen nem tudom úgy beállítani hogy normális streamet tudjak produkálni vele twitchen. A problémám az hogy másoknál látom hogy 720P-ben is szép folytonos a kép viszont nálam mindíg pixeleződik főleg akkor ha hirtelen forgatom a kamerát. A hardverem i7-7700k meg egy 1080Ti a netem meg 500/20 Mbit-es internet. Nem tudom hol lehet a probléma. Ha esetleg tud vki segíteni azt megköszönném.
-
bobalazs
nagyúr
válasz Heroes fan #56 üzenetére
MI az hogy gyenge jel? Talán nem jól van beállitva.
-
Heroes fan
őstag
Mit kell beállítanom még hozzá?
-
Heroes fan
őstag
Mi történt hogy állandóan szétszedi a felvételt, gyenge jelre hívatkozva és szaggat a felvétel mint állat?
-
Heroes fan
őstag
Így hogy csak a gamet veszi tökéletes.
-
Heroes fan
őstag
Rossz oldalon volt a listán azért nem vette fel XDXDXD, jajj istenem hogy mindenre oda kell figyelni milyen sorrendbe vannak.
-
Heroes fan
őstag
Ugyan olyan fos. Kép nuku.
-
bobalazs
nagyúr
válasz Heroes fan #50 üzenetére
Jó a hetes is bár én nem ismerem a rendszeredet, ha újabb tipus akkor még előnyös lehet a 10 is.
A táp hiba baj.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10/11 Professional 64-BIT HUNGARIAN (USB) - Retail dobozos operációs rendszer - BONTATLAN ÚJ
- Retail kulcsok 999 Ft-tól Windows 10/11, Office 2024/21/19 és egyéb szoftverkulcsok
- Surfshark Starter VPN 3/6 hó / 1 év / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
- Diablo IV ! Battlenet GIFT !
- Fifa20-24