Új hozzászólás Aktív témák
-
Moho.Jojo
csendes tag
Sziasztok srácok, MOHO JOJO vagyok! (Roland) Kezdem is a kérdésemmel, mert azért vagyok itt, hogy segítséget kapjak, mert hát kicsit unom a banánt 3 napja.. Számítógép: Ryzen 7 - rtx 2070x - 32 giga ram - 900mb/30mb internet. 3 napja szenvedek, hogy képernyő felvételt tudjak felvenni. 5 hónapja, sima OBS-el ment. GTA 5 Roleplay játékban. Tűéles kép, nem laggolt. 3 napja ugyan ezt szeretném, vagyis próbálkozok Streamlabs OBS-el. De ugyan úgy sima OBS-el is megpróbáltam. Eredménytelenül.. Bárki, aki TÉNYLEG ért hozzá, segítsen. Megpróbáltam a videó által is: [link] Régen működött! De már nem.. Jelenlegi beállítás a képen. Igen tudom, mindenki felkapja a fejét egyből! Úristeeen Moho, hát azért nem jó, mert processzorral veszed a kijelző felvételt!!! Videókártyával is próbáltam, 15000 bittől, 180.000 ezerig, 10000-sével! Ötször rosszabb. Gép legjobb teljesítényem, háttérben Steam fut, a FIVEM, meg a Discord. Más a netet nem használja. Internet kábeles, 1Gbs-os. 2 napig Bios frissítés előtt ugyan úgy nem értem el eredményt. Lett Bios frissítve. Ugyan az.. Szerintem feladtam.. Segítsetek. Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
-
steewcv65
őstag
válasz bobalazs #147 üzenetére
Szia!
Kipróbáltam,de ez még mindig nem jó sajnos.Kép sebessége nincs 50fps-se a streamben és eléggé szétesett a kép,ami még akadozk is...Valami más megoldás,esetleg capture card?Olyasmi minőséget szeretnék mint amit látok(nem 100%ban,de legalább 70-80)#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
-
steewcv65
őstag
-
bobalazs
nagyúr
válasz steewcv65 #141 üzenetére
Ami nekem bevállt az a CQP de csak youtubera jó, meg jó net is kell hozzá, mert twitch 6 mbit felett letilthat. CQPben egy jó minőséget belősz, felmehet a bitrate mondjuk 25 mbitre, ott már elég jó a minőség. 6 mbittel meg nem lehet jó minőséget csinálni, mert gagyi az amd kódolója.
-
steewcv65
őstag
Sziasztok!
Örülnék,ha találnék egy olyan embert aki a problémámra megtudná mondani vagy mutatni a hiba forrását.Vagy egyáltalán amit szeretnék ,hogy kivitelezhető ....
Gép:
zen 3600
16gb 3000mhz(dual chanel)
Rx 580nitro
net feltöltésem átlagban 90-100mbit
Szóval a problémám,hogy obs-be nem tudok egy olyan beállítást csinálni ,amivel a stream minősége élvezhető lehetne.Rengeteg videót néztem róla youtube-on,de ezek valahogy nálam mégsem működnek...
Kép nálam vagy szakaszosan laggol vagy nagyon rossz a minősége(érdekes mert a youtube-on ilyen géppel meg szép videókat csinálnak.itt gondolok procira)
Amit szeretnék:
Egy géppel lenne a stream és mondjuk a játék is(vagy más tartalom)
minimum 720p,de inkább 1080p
60fps
kép minősége jó legyen (ne szétesett vagy ilyesmi)
Üdv#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
djzolee91
tag
Sziasztok!
Közösségi helyünkön szeretnénk kiépíteni az alkalmak YouTube stream-eléséhez egy több kamerás rendszert. Jelenleg van 2 darab ptz dome ip biztonsági kameránk, ezek rtsp porton keresztül adják a képet az OBS-nek, a hang az analóg keverőből jön az OBS-t futtató stream számítógépbe.
A gondunk az, hogy a kamerák képei egymáshoz képest, valamint a hang a kamerákhoz képest csúszik, mindegyik komponens más más mértékben.
Az OBS-ben a hangot tudjuk késleltetni, és a kamerák képeit is tudjuk késleltetni, azonban a beállítások az OBS-s újraindítása után aktivizálódnak, viszont addigra már más mértékben kezd ez a 3 paraméter csúszni, valószínűleg attól függően, hogy az OBS éppen hogyan kapta el a hálózatról a kamerák rtsp adatfolyamát.
Nem tudtok véletlenül erre valami megoldást?
Előre is köszönjük -
Lifer092
senior tag
Sziasztok!
Egy hülye kérdés. Lehet megoldás sincs rá.
OBS-el szeretnék streamelni, viszont játék közben a társammal használjuk a mikrofont. Az oké, hogy a mikrofon felvételét letiltom, ekkor az én hangom nem hallják. Viszont az megoldható hogy az övét se, és csak a játék hangját hallják?Nem azért mert körözött iszlám terroristák vagyunk, csak egyszerűen no commentary gameplayt akarnék rögzíteni.
-
bobalazs
nagyúr
Amd Navi 5600 XT- 5700 XT encoding settings for OBS streaming
Ez kell:
https://github.com/obsproject/obs-amd-encoder/releases -
egerj
tag
Sziasztok!
Hasonló a gondom mint chungee nek, de nálam egyáltalán nincs képernyő rögzítés, csak hang. Igaz, hogy én csak egy játékot játszom (Assetto Corsa), de próbáltam a normál windows képernyőt felvenni, és akkor is csak fekete volt a képernyő..
Az Assetto ban volt korrekten hang..Mit csinálok rosszul ?
-
chungee
addikt
Napot!
Segítséget kérnék. Játékfelvételról lenne szó. Fekete a képernyő, csak a hang hallatszódik. De csak Division 2-nél és Streets of rage 4-nél. A többi játékaimnál jó, pl.: Resident evil 2 remake, Apex legends, Tekken 7, Mercenary Kings stb. Legit játékok uplay steam origin
-
bobalazs
nagyúr
-
fornettisuti
veterán
sziasztok!
csak rogzitesre hasznalnam az obs-t, de nem jovok ra, hogy lehetne beallitani, hogy csak a jatekban vegye a mikrofont, ne folyamatosan. van erre megoldas?iPhone 13 - Apple Watch Series 7 - Ryzen7 5800X - MSI RTX 3070 - 32GB Kingston HyperX Predator - 34" Iiyama - Redragon Surara Pro - A4Tech X7 - Aspire Huracan - Voopoo Argus Pod
-
Dolphine
addikt
Újabb kérdés!
Laptopnál, hogyha szeretném a monitor képét rögzíteni (nem játék, PDF olvasó, illetve böngésző), akkor melyiket érdemes használni? QuickSync vagy x264?Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
Dolphine
addikt
válasz bobalazs #120 üzenetére
Köszönöm!
Sajnos úgy tűnik, hogy az OBS-en kívül is van egy kis csúszás, akkor ezzel együtt kell élnem valószínűleg.
Sajnos, azt nem tudom, hogy amikor PC Cam módban van a kamera, akkor van-e lehetőség bármilyen beállítás változtatására.Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
Dolphine
addikt
Az OBS-hez egy Sjcam SJ6 Legend akciókamerát használok, viszont van egy kis csúszás a képnél 0,15 mp. Hogyan lehetne ezt kivédeni ha egyáltalán lehet?
Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
Dolphine
addikt
válasz bobalazs #117 üzenetére
Köszönöm!
A másik pedig, hogy olyan is van hogy jó a felvétel csak a visszajátszásnál a lejátszó szoftver miatt látszik rossznak! - Lehet, hogy igazad lesz. Ha Windows Playerben nézem vissza az anyagot, bárhova tekerek semmi gond, viszont, hogyha az MPC-HC-vel nézek bele a kész felvételbe és tekerek, akkor ott van egy kis szünet.
Mondjuk a vágás az a SONY Vegassal történik. Készítettem egy próbát, mindjárt megnézem, hogy milyen a végeredmény.Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
bobalazs
nagyúr
válasz Dolphine #114 üzenetére
Uff, CPUn elég megterhelő tud lenni a 1080p60fps.
Próbáld meg kikisérletezni, ha szaggat a kép a felvételen, hogy
Rögzítés fülön
kódoló x264CPU készletet lehetőleg eggyel magasabbra rakod. Pl veryfastről superfastre. Ha nem hozott változást akkor inkább tedd vissza, mondjuk veryfastre.
bitsebesség nem mondtad mennyi, azt ha magasabbra állítod, a rendszert jobban terheli a kódolás, de jobb minőségű lesz a video képe. Ha a számot viszont kisebbre veszed, kevésbé lesz terhelő, megszűnhet a szaggatás.
A másik pedig, hogy olyan is van hogy jó a felvétel csak a visszajátszásnál a lejátszó szoftver miatt látszik rossznak! -
Dolphine
addikt
válasz bobalazs #111 üzenetére
Az alapszitu a következő:
Tanár vagyok. Az asztali gépen PDF látható azt görgetem (pl. érettségi feladatsor), a bal alsó sarokban webkamera (jelen esetben SJCam SJ6 Legend) kép. Eddig 30 FPS használtam a kész videóhoz, viszont a görgetés nem szép, a webcam képe viszont folyamatos, nem volt framedropp. 60FPS-nél a webcam képénél várható framedropp?Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
Dolphine
addikt
Az OBS alatt be lehet állítani a 60FPS-t. Ha jól tudom, ez azért jó, mert folyamatosabb a kép. A kamerának támogatni kell a 60FPS-t, vagy enélkül nincs értelme? Asztali kép + alsó sarokban webcam képe. A cél, hogy minél folyamatosabb legyen a videó.
-
tboy35
újonc
Sziasztok
Ha videót vagy zenét ágyazok a streamba miért csak
a mikrofonon van hang, az asztali audion nincs.
Válaszokat előre is köszönöm. -
bobalazs
nagyúr
válasz Flowtation #106 üzenetére
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Élő felvételt kellene készítenem a hét folyamán, egy kis pana handy kamerát használva. Max 720p-ben lenne a felvétel, és egy átlagos laptopot tudok erre használni (részletek később). A meglévő net sebességét sem tudom még (misét kell közvetíteni), de a legrosszabb esetben 5 mbit a feltöltés. Az lenne a kérdésem, hogy ezek a körülmények elegek lennének a közvetítéshez?
Ha igen, akkor a progi használata hogyan történik? Én semmi különöset nem akarok, csak annyit, hogy a kamera képét ki tudjam küldeni youtube-ra. Jól értelemezem, hogy kell egy jelenet (akármilyen?), illetve egy forrás, ez lesz a kamera. A youtube-ot hogyan kell beállítani?
Bocsánat a sok kérdésért, nekem teljesen új pálya ez...
Előre is köszönöm!Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
nagyúr
Ide is bedobom a kérdést, hátha
Sziasztok, mid 2017-es MBP-n szeretnék életet lehelni a hangbemenetbe. Vettem ehhez egy Moshi USB-C - 3.5 jack átalakítót, ami meg is jelenik a bemeneti eszközök között, de az OBS-hez pl. nem jut el a jel. A bemenő jacket a PC-m bemenetére kötve a hang megjelenik a hangkártyán, tehát a jel rendben van. Mire lehet érdemes még ránézni, engedélyezni, hogy OBS alatt legyen hangbemenet?
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Dolphine
addikt
válasz bobalazs #102 üzenetére
Szerintem azért, mert a ReLive nincs telepítve. Egyszer valamit nagyon bekavart és azóta hanyagoltam.
Ha jól értelek, akkor a 4 mag mellé teljesen felesleges terhelés az integrált VGA-t engedélyezni, inkább egy erősebb dedikált VGA-ra van szükség[ Szerkesztve ]
-
Dolphine
addikt
válasz Dolphine #100 üzenetére
Időközben újabb kérdés jutott eszembe.
A CPU-m egy i5 6400 amiben integrált VGA van. Úgy tudom, hogy az OBS ezt is ki tudja használni (QuickSync). Jelenleg le van tiltva a BIOS-ban. Van értelme engedélyezni, illetve vacakolni vele, vagy hagyjam a fenébe?Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gumi és felni topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen autót vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- World of Warcraft Mists of Pandaria Collector s edition
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10/11 Professional 64-BIT HUNGARIAN (USB) - Retail dobozos operációs rendszer - BONTATLAN ÚJ
- Retail kulcsok 999 Ft-tól Windows 10/11, Office 2024/21/19 és egyéb szoftverkulcsok
- Surfshark Starter VPN 3/6 hó / 1 év / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
- Diablo IV ! Battlenet GIFT !
- Fifa20-24