Új hozzászólás Aktív témák

  • Vistaboy

    veterán

    Sziasztok. :)
    Csatlakoznék én is a topikhoz, pár napja vettem egy Philips 65OLED706/12 típusú készüléket, és lenne pár kérdésem a kezdeti dolgokkal kapcsolatban.

    Először: Olvastam az összefoglalóban, hogy be kell járatni az OLED paneleket, és ezalatt a 100-200 óra alatt lehetőleg kerülni kell a HDR-tartalmakat, illetve 16:9 képarányú (teljes képet kitöltő) filmeket kell nézni. De most akkor pontosan mit is jelent ez? Mert én már megnéztem rajta egy-két filmet és a YouTube-on pár OLED HDR-demót is lefuttattam (DV-s videót még nem néztem, de HDR10+ filmet már igen), volt közöttük teljes képet kitöltő és 21:9-es is (utóbbi volt sajna a HDR-es)...

    Szóval akkor ez mennyire volt káros, és mennyire kell ezeket kerülni a bejáratás alatt??? Ja, a beállítások jelenleg alapon vannak, ahogy a készülék rendszere felajánlotta az ajánlott lehetőségeket. Tudom, hogy nem ez az optimális, de egyelőre így semmi gond nincs vele, a képe gyönyörű, a filmek is szuperek, a fekete valami isteni, egyedül talán a menü tűnik picit lassabbnak, mint a Samsung QLED-en volt ezelőtt, de nem vészes.

    Viszont ami fura, hogy amikor lejátszok egy filmet HDD-ről, és valamilyen oknál fogva kilépek, nem tudom folytatni onnan, ahol abbahagytam. Nem minden esetben van így, valahol engedi, de nem mindenhol. Esetleg bizonyos formátumoknál nem engedi?

    (80%-ban HDD-ről történő filmnézésre lesz használva a TV, maradék 15% anime-sorozatok HDMI-ről (a formázott feliratok miatt), illetve 5% TV-közvetítés (Forma-1, stb.). Kb. ennyi. Monitorként csak addig üzemel, amíg átküldöm a MPC-HC képét a TV-nek, mikor elindítok egy animét, durván egy pár perc (áthúzom). Játékra nem lesz használva, arra ott a monitor.)

    Másik kérdés: Sikerült kicsit összemaszatolni a képernyő alsó szélét, mikor tettük fel a falra, kicsit tenyér-lenyomatos lett. Na most, az OLED képernyőkhöz jó a LCD-képernyők tisztítására használt folyadék, vagy speciális tisztítószer kell? :F Jelenleg egy ilyen van nekem, a TV felfogató-keretéhez adták:

    Ez jó lesz OLED-hez is? A biztonság kedvéért megkérdezem. Nem volt még OLED TV-m, ez az első, nincs tapasztalatom ezen a téren. :B

    Köszi előre is. :R

    [ Szerkesztve ]

    "A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

Új hozzászólás Aktív témák