Új hozzászólás Aktív témák

  • privacy99

    senior tag

    Sziasztok! LG C1 hang ügyben lenne pár kérdésem.

    Jelenleg optikai kimeneten van egy idősebb erősítő, és PC-n fut a Plex Media Server, ami külön vinyón lévő filmekre néz. Így a TV-n lévő Plex alkalmazással helyi hálózaton keresztül tudok filmeket nézni, simán megy a 4K HDR stb. 5.1 Dolby Digital hanggal, az erősítő ennél többet amúgy sem tud.

    Arra gondoltam, hogy kicsit korszerűbbé tenném a felszerelést, és cserélném az erősítőt egy újra, ami tud Dolby TrueHD-t, Atmos-t és hasonlókat.

    Próbáltam informálódni amennyire lehet, és már látom, hogy itt vannak gondok. Az első, hogy a TV-n lévő Plex 5.1 Dolby Digital-nál többet nem tud, hiába van a film mögött 7.1-es TrueHD hangsáv. Ezt a problémát egy Nvidia Shield-del szokták megoldani, az már ki tudja küldeni a komolyabb hangsávot. Ezt még értem, bár elég nevetségesnek tartom, hogy közel 600 ezerért kevés, és még kell egy 100 ezres lejátszó is hozzá.

    Az volt a tervem, hogy az új erősítőt a TV-vel HDMI eARC porton keresztül kötöm össze, a TV-n beállítom, hogy minden hangot küldjön csak tovább (passtrough), és így bármit kötök a TV-re (Shield, PC, konzol stb.), minden hang a maximális minőségében átkerül az erősítőre egyetlen HDMI kábellel.

    Utánaolvastam, és úgy néz ki, hogy ez nem biztos, hogy lehetséges, mert többen is problémákba ütköztek ezzel, bár annyira keverve van a sima ARC-vel, hogy lehet, hogy inkább csak azzal volt probléma.

    Valakinek van esetleg eARC-n keresztül összekötött TV-erősítő kombója? Ha a TV-re van kötve pl. egy PS5, akkor simán átmegy rajta mondjuk a 7.1 hang az erősítőhöz? Vagy mindenképpen minden egyes eszközt először az erősítőbe kell dugnom HDMI-vel, és onnan megy ki a kép a TV-re?

    Csak azért kérdezem, mert tudtommal az eARC lényege az lenne, hogy az már mindent támogat, mert akkora a sávszélesség.

    Köszi!

Új hozzászólás Aktív témák