Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz magnum81 #38091 üzenetére

    Szerintem ne várj (csak míg szétnézel, hol most a legolcsóbb). ;)
    Már jó áron megy a C9, de májusban még drága lesz a CX.
    Szerintem az X az eddigi leguncsibb UHD OLED sorozat. Gyakorlatilag semmi újdonság nincs, csak engedélyezték azt a BFI módot, amit a C9-en megjelenés előtt mégis letiltottak. De VRR mellett szerintem nem fog működni a CX-en sem (nem is tudom, hogy OLED-en össze tudnák-e hozni a VRR kompatibilis BFI-t, LCD-n is trükkös dolog és kevés monitor tudja), illetve HDR mellé sem annyira szerencsés (visszafogja a fényerőt, és nem is kompenzálja ezt a tone mapping, tehát gyakorlatilag hibás a kép ilyenkor), és egyre több játék HDR-es is.

    Ha a pénz nem is lenne olyan fontos, majd költsd el új konzolra és/vagy PC VGA-ra, mikor jönnek a HDMI 2.1-esek. Esetleg eARC-s AVR-re, stb. A C9-et nehéz kiszolgálni.

    Samsung-on nem tudom, hogy működik-e már a G-Sync, bár újabban lassan a kávéfőzővel is szinkronizál majd a Geforce :)) (minden elképzelhető adaptív sync módot támogat).

    Tényleg! Ha valakinek van esetleg otthon a Turing (RTX2xxx, GTX16xx) generációtól régebbi (pl. GTX1060, GTX980, stb) Geforce kártyája és 2019-es LG TV-je, az próbálja ki a kedvemért, hogy működik-e a G-Sync egy ilyen passzív DP->HDMI adapter-el.
    Tegnap kipróbáltam az RTX2060-on poénból, és működik ;], az nVidia pedig azt mondta, hogy a régebbi kártyákon a HDMI port nem elég jó hozzá (ami persze valószínűleg kamu, és csak mesterséges termék szegmentálás, és szerintem gyakorlatilag minden HDMI port egy ilyen alt-mode DP már régóta, mint amit a fent linkelt passzív adapter is csinál a DP csatiból, csak nem a házon kívül lóg a level shifter, hanem a PCB-re van építve...).

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák