-
IT café
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
renatto
őstag
De ha kiválasztod a tipust pl GZ950 és rányomsz a regisztrációra, ott feljön a magyar zászló? Mert nekem azzal van gondom, hogy ott sincs és így regsztrálni sem lehem magyarországi vásárlással.
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Yamaha RX-A2080 Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
snecy20
nagyúr
Lehet hogy a Bravia KD65AG8-at be kéne most húzni 613e-ért, sokkal jobb ez már úgysem lesz idén.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
krx21
nagyúr
válasz daneel_hu #33486 üzenetére
"Szerintem a W egyetlen, illetve tulajdonképpen megduplázott hátránya, hogy hiába teszed fel a falra, ha tökéletes hatást akarsz akkor a szalagkábelt a falba kell rejtened, magyarán bontani kell a készülék felszereléséhez"
Te komolyan falat bontanál egy vékony szalagkábel miatt??? -
-
daneel_hu
addikt
válasz renatto #33511 üzenetére
Nem egészen mert az E8 csatlakozói a hátfalon vannak, a W8, W9-é pedig az asztali "soundbaron".
Ha az E8-ast felhelyezem a falra, akkor 5 cm-re eláll a faltól, ha "beásom" a falba akkor pedig nem elérhetőek a csatlakozók."Te komolyan falat bontanál egy vékony szalagkábel miatt???"
Yes.
-
renatto
őstag
válasz renziNNN #33512 üzenetére
3 betű biztosan!
(#33513) daneel_hu egymilkáért elfogadható veszteség lenne a beásott kábelek. De ha ezen múlna, adok neked 3 HDMI kábelt hogy előre betedd!
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Yamaha RX-A2080 Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
törölt tag
válasz daneel_hu #33513 üzenetére
Fali karra is lehet tenni, és úgy kihúzható marad a tévé, ha a kábelezéshez akar nyúlni az ember. Amúgy meg betolható a fal síkjába. Csak ennyire egy konkrét tévéhez építkezni szerintem necces.
A kar amúgy is hasznos lehet szerintem, én a fix "slim" konzol mellett az oldalsó csatlakozókhoz is alig férek hozzá.
A W-nél az a soundbar azért bazi nagy. Nálam az a fő hátrány, ha az árát nem nézem. Kábel nekem nem oszt-szoroz. (T-2 hónap és úgyis falbontás lesz. Akkor pedig kézenfekvő, hogy mindkét oldalra kerüljön egy-egy elég széles és mély csatorna, aminek az alsó nyílását a bútor, a felsőt pedig a tévé takarja.)
[ Szerkesztve ]
-
Gigi01
őstag
Én sokat nem tudok írni.Volt egy 40 samu led,Optoma hd72 vetítő,Pana st60 plazma,Benq W1070 vetítő,Pana st50 plazma,most ez 65b8
Mind saját pénzből!Hát nem tudok mit mondani.Ha kell a minőség,vagy bármi más.
Oled leírhatatlan minőség.LG rendszer,hát le a kalappal.Baszki,minek külső lejátszó?4k HDR-t tolja,el sem hittem.Bár most pc-ről hajtom,nem 4k -n,fhd 120HZ-en ?na ez is áá. -
athomi
veterán
Nem tudom mik ezek a képernyő bal oldalán, de világos homogén képeknél elég feltünőek, viszont sötét, erős színeknél nem látszanak. Kb. 1- 1.5 centi hosszúak, szóval nem kicsik. [kép]
Van rá esély hogy eltűnik?
Azt egyébként meg lehet nézni valahol hogy mennyi üzemóránál járok?
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz renatto #33524 üzenetére
Én QLED-et vettem és idejövök írni,hogy legközelebb majd remélem OLED lesz Sajna a telekomos akcióról lemaradtam vagy nem is volt Pedig nézegettem napokig,hogy hátha lesz készlet.Euronics pedig egy darabot árult csak jó áron,ami kiállított darab volt. Nem akart összejönni az OLED. Meg a családi felhasználásra nem ajánlott. Nem is értékelik a feketét és a beégés elkerülésével sem foglalkoznának.
Ez legalább olcsóbb volt,így valamit valamiért. Remélem pár év múlva jön valami jobb panel a tv-kbe. Kár írni többet,mindent tudtok. Arra lennék kíváncsi,hogy akinek sokadig panelt cserélték már,hogy látja az OLED-et most?[ Szerkesztve ]
-
renatto
őstag
válasz grabber #33526 üzenetére
Minden tévének lesz valamilyen hibája, tehát pár év múlva is lesz valami.
Akkor is csak OLED jöhet szóba. Azért nézzek gyenge képet, mert talán nem romlik el?! Ez nekem nem megy. Inkább romoljon el ami f@sza! Aztán újra...KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Yamaha RX-A2080 Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
proly01
őstag
Valaki tud nekem segíteni abban,hogy ha dolby vision tartalmat kap a tv akkor az rthings beállításai alapján ők az otthoni mozi módot javasolják rá. Na most ezen belül még módosítani kell a beállításokat a tesztben fentebb írtak szerint vagy csak annyi hogy átteszem otthoni mozi módba és jó is? Mert pl. A tesztjük elején azt írjak az hatterfeny legyen 85 de ebben a módban (dolby vision otthoni mozi) a hatterfeny 100 on van stb...
....Pr:)ly....
-
janos666
nagyúr
válasz proly01 #33529 üzenetére
Hát, én sötét szobába a sima Mozi-t javaslom, nem az Otthon-t, mert az felhúzza a fényerőt, és nem piszkálnám a Fényerő/Kontraszt/OLEDFény beállításokat, a többit pedig Kikapcsolnám (dinamikus/szuper akármik).
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
alaves
addikt
válasz grabber #33526 üzenetére
A 3. kijelzőt nyúzom (B7), tapasztalatom szerint, ha megfelel a 100-120 nit fényerő (OLED fény: 17-33), akkor nyugodtan vegyél OLED TV-t, mert a család is nyugodtan használhatja beégés nélkül is hosszabb távon (2018-2019 évjáratoknál logó védelem magasra állítva).
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
renatto
őstag
válasz grabber #33528 üzenetére
Régen lehet jó volt, egy Zsigulit vagy Nívát "egy piroslámpánál" magjavítottál egy villáskulccsal, csavazhúzóval, egy komolyabb szerviz is pár ezredes volt, bár 100km-en megevett 1 liter olajat. De ez azt jelenti ma is azzal kellene járnom?! Nem hinném. Volt német autóm, több, majd japán több, most megint német. Nem tudnám megmondani melyikre kellett többet költeni. Az viszont biztosan kijelenthetem, a németben jobban érzem magam.
Azt nem mondtam, hogy nem létezik, csak azt, hogy én így döntenék. Nyilván akikről Te beszélsz, azok most a QLED fórumon ülnek.
-
daneel_hu
addikt
válasz #72042496 #33515 üzenetére
"Fali karra is lehet tenni, és úgy kihúzható marad a tévé, ha a kábelezéshez akar nyúlni az ember. Amúgy meg betolható a fal síkjába. Csak ennyire egy konkrét tévéhez építkezni szerintem necces. "
Nem tűnik ennyire macerásnak. Nálunk gipszkarton van, miért lenne olyan nagy macera 30-40 cm-en bemarni a falat, betenni a kábelt, majd lefedni és lefesteni?
Ehhez képest felfúrsz a mennyezetre egy nagyobb lámpát akkor fúrnod kell 4-5 lyukat minimum. -
athomi
veterán
55B8 hibajelenségek, amiket 1 nap alatt észleltem (és még nem is volt időm tüzetesen átnézni, egyszínű képekkel végignézni).
- a szürke nagyon csíkos, bár olvastam hogy ez 10-20 üzemóra után javulhat
- a kijelző legfelső pixelsorának a nagyrésze teljesen döglött, fekete
- a kijelző jobb szélső pixelsorában 2 pixel teljesen halott, 6 pixel csak bizonyos színeknél
- a kijelző jobb szélétől 1 cm-re van egy állandóan pirosan világító pixel
- van benne két egész nagy halvány csík, ami erőteljes színeknél nem látszanak (pl. erős piros)
- találtam a két csíkhoz nagyon hasonló 4 db kb. 5mm átmérőjű tömör körfoltot, de ezek halványabbak a csíkoknál, ezek is a képernyő bal oldalán találhatókSzóval ez erősen nem egy hibátlan panel.
[ Szerkesztve ]
-
renatto
őstag
válasz athomi #33534 üzenetére
Ez nem jó hír, így ez tuti cserés. Emiatt biztos: "2 pixel teljesen halott, 6 pixel csak bizonyos színeknél". Ezt az idő sem fogja javítani, legalábbis mindet tuti nem. A banding, tinting biztos változni fog, enyhűlni, de a hibás pixelek nem nagyon. Szerintem küldheted vissza...
[ Szerkesztve ]
-
daneel_hu
addikt
válasz renatto #33536 üzenetére
Nálunk a banding nem javult semmit sem 1 év alatt...
Igaz, eleve nem volt problémás, de pontosan ugyanolyan mint amikor elhoztam a készüléket.
A tinting talán erősödött, de ezt nem tudom bizonyítani. Eleve van olyan pont ahol semmi nem látszik.Szóval ha egy 40-50 óra múlva valaki nem elégedett a szürkéken látható bandinggal akkor szerintem már cseréltetheti is a panelt.
-
athomi
veterán
válasz daneel_hu #33535 üzenetére
Új, tegnap érkezett. Az a baj ha elállok a vásárlástól, akkor bukom a 280.000,-Ft-os OLED TV-t. 300-nál többet nem szánok TV-ért adni. Vagy jelentsem az LG-nek, aztán cserélnek benne egy panelt és reménykedjek hátha jó lesz? Szóval nem tudom mi legyen. Egyelőre várok pár napot, de szerintem a több száz halott pixel nem fog életre kelni később sem.
(#33540) daneel_hu: Szervizmenü megnézése nem jár garancia vesztéssel? És ha nem, akkor hogy tudom megnézni?
[ Szerkesztve ]
-
daneel_hu
addikt
válasz athomi #33541 üzenetére
"Szervizmenü megnézése nem jár garancia vesztéssel? És ha nem, akkor hogy tudom megnézni?"
Van erre speckó távirányító. (igaz, többféle kapható)
De mire megjön EBay-ről addigra kicsúszól a 14 napból szerintem.
Jobb megoldás ha szerzel egy IR-képes mobilt és teszel rá egy AnyMote-t vagy mi a neve az app-nak.[ Szerkesztve ]
-
renatto
őstag
válasz daneel_hu #33538 üzenetére
Nekem a banding enyhűlt az első pár hétben, de ha az első 50 óra után nem szimpi, akkor bizony vissza vagy csere. A tinting nekem sem változott a zeleján viszont 2 évvel jelentősen rosszabb lett.
-
renatto
őstag
válasz athomi #33541 üzenetére
Azon az áron lehet jobban jársz ha vársz pár napot vagy többet és LG-vel szervizelteted. 280k-ért nem nagyon kapsz hasonló tévét, ezért tényleg "hiba" lenni elállni a vásárlástól. Szerintem. Amúgy ha simán nézed a tévét, bármelyik feltűnik/zavaró?
-
daneel_hu
addikt
-
athomi
veterán
válasz renatto #33545 üzenetére
A pixelhibák láthatatlanok, mert a legszélső sorokról van szó, az az 1 ami meg beljebb esik, azt meg szintén nem lehet észrevenni nézési távolságról.
Ami viszont zavaró, azok a világos vonalak, feltűnők is, nagyok is. TV műsorok, filmek alatt is látszódnak, főleg ha viszonylag homogén a megjelenített kép.Én is arra gondoltam hogy inkább az LG-vel szervizeltetem, jobb esetben cserélnek egy hibátlan panelre, rosszabb esetben csereutalvány a vége, de akkor valószínűleg a pénzem kapnám vissza. Bár a panelcserében nem bízok, ahogy elnézem az utóbbi időben ugyanilyen rosszak a cserélt panelek is. Olyan mintha a másodosztályú paneleket tartották volna meg a végére, szervizelésre.
Azt mondjuk én kizártnak tartom, hogy használt paneleket visszaépítenének új készülékekben, meg azokat használnák panelcseréknél.
[ Szerkesztve ]
-
renatto
őstag
válasz daneel_hu #33546 üzenetére
Ezt én sem értem. De amit nekem hoztak panelt, előttem bontottuk ki, teljesen vatta újnak tűnt és mégis volt hiba vele bőven. Még az enyémnél lehetett volna kifogás, hogy régi, régebben gyártották bla bla, de a B8 azért nem olyan régi és elvileg jobb is...
#33548 daneel_hu A szervizes azt mondta, Lengyelországból jön a panel, Ferihegyre (repülővel? ) és onnan megy hozzájuk. Ez csak panel ugye. De új tévénél azt sajnos el tudom képzelni, hogy valaki elállt a vásárlástól, visszaküldte, és ezt a tévét újraértékesítik "új"ként.
Lassan tuti, hogy a Médiában is lesz bőven Outlet termék OLED-ből. Az "első szériás" BF-ből már lassan visszaérhetnek az impulzus vásárlók termékei.
[ Szerkesztve ]
-
athomi
veterán
válasz renatto #33549 üzenetére
Amelyik készüléktől elállnak, az már biztosan nem megy vissza a gyárba. Szóval azt lehet látni, ha nem gyári a csomagolás, a fóliát olyan pontosan biztos nem illesztik fel a kijelzőre a gyáron kívül, ahogy az gyárilag fel van. Konkrétan fel se tűnt hogy fólia van rajta.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest