-
IT café
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
chros
őstag
válasz Pro Koryak #34944 üzenetére
> Attól más a Pana, hogy nem kell panelt cserélni. ... a topikban eddig 1 hibás Pana volt
-
Zolom89
senior tag
-
renatto
őstag
válasz rothfb #34940 üzenetére
Nekem nem ilyen jött az tuti és a szervizes sem említett ilyesmit. Viszont máshol már olvastam, hogy a cserepanelek között van már módosított (B7 v C7), ami jobb, strapabíróbb, de nem tudom ez konkrétan mit jelent/het.
Azt viszont tudom, az enyémre egyik sem volt igaz.KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Yamaha RX-A2080 Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
janos666
nagyúr
válasz Pro Koryak #34953 üzenetére
A téglalap hiba nem firmware miatt van, hanem a(z évjárattól és márkától függően 1500-2000 óránkénti) "hosszú" (~1 órás) kompenzáció után jön elő.
Igen, ilyenkor LG panelt kell cserélni, de abban a Sony/Pana/Philips TV-ben is LG panel van, amelyik hibátlan.(#34950) chros - De nem kerülne sokba kipróbálni a képkockánkéntit. Aztán ha nem jó, a saját HDR->SDR tone mapping algójához is kellett valami hasonló villódzásgátló cucc, amit valószínűleg akár 1:1 át lehetne ültetni (de csak ha muszáj).
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Pro Koryak
addikt
-
renatto
őstag
válasz Pro Koryak #34959 üzenetére
Azokat a válogatott paneleket nem a Pana kapja végül?!
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Yamaha RX-A2080 Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
Plebi
senior tag
válasz szuszinho #34913 üzenetére
Én nem a minőségre térnék ki, mert az nem tudom, mivel a madvr + MPC-t nem próbáltam, de ami biztos, hogy kényelmesebb akármelyik alkalmazás + PC szerver kombót használni.
Filmek és főleg sorozatok esetén látod, hogy mit néztél meg, hol tartasz, kapsz egy szép felületet. Én eddig Plexet használtam Emby helyett, de ami biztos, hogy az Emby kevésbé érzékeny és kevésbé gépigényes ha nem a helyi hálón használva néznél tartalmat.
A Plex eddig nekem több sorozatot filmet talált meg, egy kicsit talán kiforrottabb és használhatóbb a felületet, de egyre több mindenért kér pénzt, de ne legyen kétséget a felől, hogy az emby nem áll be a sorba. Nekem kiverte a biztosítékot, hogy egy film elindítása előtt már ajánlgatja, vegyem meg az emby premiert, a plex ilyet nem tesz, de a plexben nincs alapból több felhasználó és ahogy írtam a transzkódolás is sokkal erőforrás igényesebb.
A kép és hang mindkét alkalmazás esetén tökéletes.
Gigabyte B450 Aorus Pro; Ryzen 5 3600; 16GB DDR4 3200 HyperX Predator, Sapphire Pulse 6600, SSD-k+HDD; NZXT H510 Elite; CM Silent Pro M2 620W; NZXT X62 Kraken; Dell 2311H; XSX; PS5
-
janos666
nagyúr
válasz rothfb #34963 üzenetére
Nem, nem nem...
Amelyik leesik és visszapattan, az megy a japán gyártóknak (annak függvényében, hogy milyen magasra pattan, de a sorrend titkos), amelyik nem áll fel három másodpercen belül, az pedig az LG szervizeké.
Remélem, hogy most már tiszta, és nem kell ezt újra megvitatni minden nap.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Zebu
addikt
Skacok, EARC használatához milyen hdmi kábel kell? az oled55c9pla-hoz adnak valami ilyesmit?
[ Szerkesztve ]
-
powerup2
addikt
elvileg ami mellett fel van tüntetve hogy tudja a hdmi 2.1illetve ez 48GBps akkor az tuti jó lesz.
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
renatto
őstag
Elvileg sima HDMI with Ethernet is jó lehet hozzá. Ha van olyanod, azzal próbáld ki mielőtt vennél. Kétlem, hogy adnának HDMI kábelt tévéhez.
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Yamaha RX-A2080 Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
powerup2
addikt
válasz renatto #34972 üzenetére
elvileg az optikai szálas hdmi kábeleké a jővő mert nincs jelveszteség majd én is beszerzek olyan kábelt és csinálok tesztet
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
renatto
őstag
válasz Szatura #34971 üzenetére
Nincs mit. Nem sokat tudok javasolni, csak néhány apróság. Az elején lehetőleg teljes képernyős műsor menjen, mint TV, játék, demó videók, viszont ~60 percenként azért én váltanék játékot, csatornát. Játék menüben (XboX/Ps), dashboard-on, játékban nem AFK-znék 5-10 percnél tovább, inkább kikapcsolnám a tévét. Valamint ha filmet néznék, ami alul-felül csíkos vagy játszanék egy órát, esetleg többet, mielőtt kikapcsolnám amikor végeztem, pár percre átraknám tévére, hogy "átmozgassa" a teljes képet... Én anno így csináltam és a következőnél is így fogom. Ez csak az első 2-4 hét, utána egyre hanyagabb lettem. A végén már 4-6 órát is játszottam egyhuzamban.
-
powerup2
addikt
válasz Celtis #34975 üzenetére
Elvileg van, ugye függ a kábel hosszától meg a szigeteléstől illetve attól is hogy van e a közelébe tápkábel.
[ Szerkesztve ]
-
powerup2
addikt
válasz rothfb #34978 üzenetére
Én nekem B7 oled van és semmi beégés nincs pedig egy ideig pc-vel volt összekötve ugy gameltem és néztem filmet sőt bőngészőt is sokat használtam ezen tulmenően volt még xbox is és volt hogy zsinorba 8 órát is ment a tv
-
renatto
őstag
válasz rothfb #34978 üzenetére
Miért ha elkezded nézni a "zEszmeraldát" abbahagyod?! A kérdés arra irányult mit tanácsolok, így ennek megfelelően írtam, hogy én ezt tenném/tettem az elején. Nem is égett be a készülék 2 év alatt, pedig rengeteget játszottam. Nem hiszem hogy nagy áldozat az első pár héten. Bár lehet sokkal többet is kibír a tévé, de nekem ez bejött.
Felőlem lehet nyélgázon tolni napi 10-20 órában is az első perctől, egy percig sem fog zavarni!
Amúgy bele tudok tolni egy AC-ba 30-40 órát egy hétvégén, ha ez a kérdés.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz powerup2 #34979 üzenetére
Egyébként ahogy nekem lejött, ha volt hiba a panellel kapcsolatban valaha is, az nem igazán beégéssel kapcsolatos volt. Inkább a túlzott tinting, banding, halott pixelek, téglalapok, formák a képernyőn voltak inkább a csereokok.
Kezdem azt hinni, hogy ez a beégés egy kicsit túl lett tolva.[ Szerkesztve ]
-
powerup2
addikt
válasz rothfb #34981 üzenetére
Nekem nincs bajom szuper a kép most azt várom legyen nagyobb akció lg c9 65" aztán cserélem is.
-
powerup2
addikt
válasz rothfb #34984 üzenetére
650 ezer illetve alatta
-
janos666
nagyúr
válasz powerup2 #34973 üzenetére
Az nem optikai szálas HDMI, hanem két aktív eszköz, amik "tunneling" jelleggel átviszik a HDMI jelet valamilyen tetszőleges formátumba csomagolva, optikai kábelen utaztatva, majd vissza kicsomagolják HDMI jellé a kábel másik végén.
Erre akkor van szükség, ha messzebb van a két pont, mint amit megbízhatóan át tudsz hidalni rézkábellel. Ez a táv pedig egyre csökken, ahogy nő a sávszélesség.
De alapvetően nem lesz semmi képhiba egy jó minőségű rézkábellel több méteren sem, és ebben a külsős optikás megoldásban sokkal több a hibalehetőség ahhoz képest, mint ha lenne szabványos optikai verziója a HDMI-nek.[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
powerup2
addikt
válasz rothfb #34990 üzenetére
Nemtudom de most nagyon vadászok rá . A hónapba a házimozi egészül ki plusz 2 hangfallal és remélem karacsony előtt meg is kapom külföldről.
-
renatto
őstag
válasz Szatura #34991 üzenetére
Sosem használtam. Ha látnál valami visszamaradást, várd meg hogy a "4 óránkénti alap frissítő" (összeadódik) lefusson, ami 5-7 perc, kikapcsolás után, és ha utána is látszik valami, akkor használd szerintem az 1 órást.
-
athomi
veterán
válasz Calogero #34985 üzenetére
Debrecenibe például a C9-et azzal a megjegyzéssel értékesítették az egyik vevőnek, hogy jobbat nem választhatott volna. :) És az elejétől dicsérték a készüléket. Nyíregyházán viszont tényleg a pocskondiázás megy, főleg a Panasonicokról. Ott egy ratyi lcd volt a legjobb.
[ Szerkesztve ]
-
-
johnwillow
tag
Tudna valaki segíteni, hogyan kapcsolhatom ki a képernyőt Spotify lejátszás, internetes rádió hallgatás... közben? Köszi! Bocsi: C9
[ Szerkesztve ]
-
renatto
őstag
válasz johnwillow #34998 üzenetére
Egy ilyet találtam, nem tudom lecsekkolni, hogy jó-e: Settings -> Energy Saving ->Turn off Screen
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest