- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Azonnali processzoros kérdések órája
-
PROHARDVER!
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
válasz
Zolee897 #59262 üzenetére
Ha van Zigbee, akkor tetszőleges ócó oksogombbal is működne, pont, mint fentebb a Shelly javaslat, csak olcsón.
Hogy asszonynak ne kelljen mobilon kapcsolni a konyhai bojlert, építettem egy ESPHome-os kütyüt, amin a fizikai gomb kapcsolja zigbee smart plugon a bojlert. -
Zolee897
tag
A leírásában azt látom, hogy
"Támogatja az auto-off és az auto-on időzítést is, azaz meghatározott idejű ki vagy bekapcsolt állapot utáni be vagy kikapcsolást is"tehát jó lenne, de pontatlanul fogalmaztam, olyat keresek, aminél előny, ha homeassistanttal össze lehet integrálni de mindenképpen kell mennie fizikai távirányítóval és homeassistant vagy bármilyen telefonos app nélkül is.
-
ViZion
félisten
válasz
Pulsar #59256 üzenetére
Még nem próbálgattam, de van egy külön zigbee modulom, ami elvileg műXik ESP-vel.
Viszont mi hajcsa? Mert ESPHome nem annyira, ha meg arduinoval hegesztek valamit rá... minek?
Szal. még nem találtam neki rendeltetést. De remélem meg lesz ez oldva és lesz egy zigbee-ága az ESPHome-nak. -
szat8
tag
válasz
Zolee897 #59255 üzenetére
Shelly plus S szerintem alkalmas erre.
Lehet benne időzítést beállítani, és távirányítónak vehetsz hozzá shelly gombot.
Gondolom wifi adott a helyszínen, ha a HA integráció is felmerült. -
adika4444
addikt
Hali!
Home Assistant-ba szeretném beleintegrálni a klímámat. Mivel nem képes wi-fi-re, ezért egy Broadlink RM4 beszerzését fontolgatom.
Van esetleg valamiféle adatbázis, repó, amivel könnyedén belerakható a HA-ba így a klíma, hogy ne kelljen egyesével megtanítani neki a hőfokokat, ventillátorfokozatokat?
Köszi.
-
Valaki csinált már valamit ESP32-C6-ossal? Főleg zigbee irányba érdekene a dolog
-
Zolee897
tag
Távirányítható dugalj keresek, ami bekapcsolás után pl egy órával lekapcsol és újra csak akkor kapcsol be, ha a távirányítóval bekapcsolom és akkor pl 1 óra múlva kikapcsol.
A távirányító fizikai legyen és ne mobiltelefon vagy hasonló. De ha homeassistanttal is el lehet indítani, az plusz, de a fizikai távirányító mindenképpen szükséges.Távirányítható dugalj van dögivel, de ilyet nem találtam, ahol van időzítés is. Tud valaki? kb 1000 wattot kell bírnia (szivattyú lesz vezérelve róla), de nem bánnám, ha a túlméretezés miatt inkább 2kW-ot tudna kapcsolgatni gond nélkül.
-
abrtom87
tag
Sziasztok.
Adott egy Switchbot Motion Sensor (Hub Minivel, nem matter kompatibilis). Egy Wiz matter izzót szeretnék, ha mozgásra kapcsolna. A ház hubja egy mac mini vm home assistantal és egy homepod mini. Ifttt-vel rá is tudom venni a rendszert, hogy kapcsolja az izzót mozgásra. Viszont free verzióval nem tudom beállítani, hogy csak sötétben kapcsoljon. Ezért fizetni kéne évi 18 ezret, egy lámpa miatt meg nem szeretnék. Hogyan tudnám megoldani ingyenesen? Sajnos HA nem látja a sensort, mert nem tudom rávenni, hogy csatlakozzon a mac mini bluetoothra. Sehogy.
-
migabi24
nagyúr
Szerintem kezd el az alliexprest böngészni, ezek a cuccok onnan töredék áron beszerezhetők pl olyan relét én is használok, asszem 2500Ft-ért vettem legutóbb, lámpa okosításhoz de egyébként minden máshoz is bőven elég a tuya, telefonra telepíthető ingyenes appja van, és nagyon egyszerű a használata, aztán ha kevésnek érzed majd tovább lépsz
-
ovics
aktív tag
Sziasztok,
Írtam már korábban, most kezdem el nézegetni, hogy hogy is kéne megindulni.
Ezt a gatewayt néztem ki, a kérdés ezzel, hogy van e értelme egyáltalán a multiprotocolnak. Egyelőre nem tudom, hogy hova fogok jutni majd az okosításokkal (bár a másik se sokkal olcsóbb).
A másik amit néztem egyelőre és kérdés, hogy van pár váltó és váltó csillár kapcsolóm, illetve van szimpla egysarkú is. Az egysarkúhoz gondolom elegendő egy ilyen . A csillárhoz feltételezem ez lehet a jó. A kérdés, hogy ilyenkor elég a váltó egyik feléhez tenni, vagy mindenhova kell? Amit az egysarkú kapcsolóhoz néztem, az a dugaljakhoz is jó lehet? Dashboarddal szemben saját igényeken kívül van valami minimum elvárás? MiniPC-nek egy ilyen jó lehet, vagy kisebb/nagyobb teljesítményű gépet nézzek? -
-
ViZion
félisten
válasz
Strezi #59242 üzenetére
ESPHome + Dallas
Ez olcsó, viszonylag pontosak még gyárilag is. 12 bit felbontás helyett alacsonyabbal használva szerintem jó idők érhetők el. Neten volt vmi project, ahol párhuzamosan több 1Wire szenzor volt, egymás után futottak a mérések. -
szat8
tag
válasz
vampire17 #59239 üzenetére
Na azt hiszem itt kezdődnek a gondok.
A kérdést se biztos, hogy jól értem.
A HA add-on beállításokra gondolsz?
Abban csak bekapcsoltam a Funnelt és a Proxy-t.A Tailscale oldalon csak rányomtam a Funnel bekapcsolásra az "Access Controls" alatt (ezt amúgy kicsit nehezen találtam meg), amire ezt dobta fel mellette, ahogy az általad küldött leírás is mutatta:
"nodeAttrs": [
{
// Funnel policy, which lets tailnet members control Funnel
// for their own devices.
// Learn more at https://tailscale.com/kb/1223/tailscale-funnel/
"target": ["autogroup:member"],
"attr": ["funnel"],
},
],Igazából mást nem állítottam be.
(Ja, még a DNS-nél engedélyeztem a HTTPS-t, de gondolom az most mindegy.)
Ha nem ez volt a kérdés, akkor szólj.
Köszi! -
Strezi
őstag
válasz
ViZion #59230 üzenetére
OK, ár nem annyira faktor
tized fokot atomstabilan, lengésmentesen hozza, azaz 0.05fok alatti valós felbontás már jó, kalibráció nem fontos, oda tolom a bázist ahova akarom, illetve van másik hőmérő amire kelibrálnám a végeredményt, csak az nem olvasható digitálisan.
Hálós táplálás, 1-5 sec adat olvashassam ilyen gyorsan is, hálós táp, WiFi kellene.
!!! Csak hőmérő, semmi más, se kép, se állomás !!!
Tudsz valamit ajánlani? Köszi
Most ilyen a cél, 24.5 - 25.5C közötti hőmérséklet
Piros a hűt/Fűt teljesítmény, PID-et még be kell állítanom.
A nap végén a hűtés két tizeden belül leng csak, evvel már elégedett vagyok -
JozsBiker
aktív tag
válasz
Degeczi #58982 üzenetére
A cél tehát az volna, hogy Tasmota konnektortól származó áramfelvétel adatokat szeretném gyűjteni.
Nem fix helyen szeretném használni, ezért lenne jó minimálisra csökkenteni a hardvert: egy androidos telefonra vagy tabletre.
AI javasolta az adafruit.io -t, de sehogy sem sikerült összehozni a Tasmotás konnektorommal ( "Az Adafruit IO jelenleg nem kompatibilis teljesen a Tasmota discovery funkciójával", jelentsen ez bármit is ).
Aztán javasolt Termux + Home Assistant Server -t de sajnos régi hozzá az Androidos eszközöm.
Azután javasolt MQTT Logger -t Androidra, de ilyet nem találtam. Szóval futom a köröket rendesen.
Mostmár abba is belemennék, ha nem saját hardveren gyűlnének a Tasmota konnektor adatai, hanem valami felhő alapú szerveren. Tudnátok ilyet javasolni ? Köszi.
-
szat8
tag
válasz
vampire17 #59227 üzenetére
Hú köszi a tippet, erről a funnel-ről nem hallottam eddig.
Sikerült is beállítani, de van pár furcsa dolog, habár mindezek ellenére működik.
Mindenféle hibaüzeneteket ír a Tailscale add-on a logban:Drop: TCP{[valamikódszám]:45466 > [megintvalamikódszám]:40177}
80 no rules matchedhandleIngress: got ingress conn for
unconfigured"homeassistant.tailscaleazonosító.ts.net:8443"; rejectinghttp: proxy error: dial tcp 127.0.0.1:8123: connect: connection refused
http: proxy error: context canceled
Received error: PollNetMap: unexpected EOF
netstack: decrementing connsInFlightByClient[valamikódszám]
because the packet was not handled; new value is 0Ezek mellett azt is furcsállom, hogy a tailscale elérési úthoz nem kell beírnom a szokásos 8123 port számát a végére.
Valamit rosszul állítottam be, vagy ezekkel nem kell foglalkozni?
A "Subnet routes" és az "Exit node" részekhez nem nyúltam, azok nincsenek bekapcsolva.
A "TLS Certificate"-re pedig azt írja, "Valid until 3 months from now". Ez magától megújul majd, vagy valamit hitelesíteni kell majd rajta?Bocs a sok kérdésért, de elég nehezen találom a választ ezekre a kérdésekre.
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Egy régi klímat szeretnék okosítani. Valahogy meg kellene azt oldanom, hogy ha 23 fok fölé megy a hőmérséklet a szobában, akkor kapcsoljon be, de ha eléri a 22 fokot, akkor kapcsoljon ki. Sajnos nem inverteres, úgyhogy így tudnánk megoldani. Van ötletetek?
-
Yocee
aktív tag
Nem biztos hogy jó helyen keresgélek ([link]) de utána akartam nézni, hogy Noémi TTS voice mitől kezdett szebben beszélni az elmúlt pár napban. Sokkal emberibben olvassa fel az időjárást.
-
Snoop-y
veterán
Terasz napernyote van valakinek otlete szel szenzoron kivul mivel lehetne meg megoldani? Be szeretnem automatikusan huzni ha nagy szel van.
Esetleg vibraciot nezni? Csak azt nem tudom, hogy a vibracios szenzor mer erosseget is vagy csak kapok egy true-t, hogy na most vibralt? -
vampire17
addikt
nem kell kell kliens program sem Tailscale sem cloudflare eseten sem.
En a Tailscale-t ajanlom, mert oda nem kell venni domaint sem. A tailscale funnel-t pont erre talaltak ki:
-
szat8
tag
válasz
ViZion #59224 üzenetére
Azt én csináltam a két szép kezemmel.
Ubuntut is futtattam hozzá pendrive-ról, utoljára kb 15 éve csináltam ilyesmit. Egyébként minden elsőre ment, azt hittem nem lesz ennyire egyszerű. A Docker-hez képest felüdülés volt.
Biztos nem bonyolult a Tailscale, csak annyiféle lehetőség van, hogy már elvesztem közöttük, melyik a legkevésbé fájdalmas nekem.
De úgy látom a legtöbb egyszerű megoldásnál nem úszom meg a kliens program telepítését a HA app mellé a saját, és a kevésbé lelkes felhasználók telefonjára is.Köszönöm mindenkinek a segítséget, utánajárok kicsit pihentebb fejjel, és nekiveselkedek majd a beállításoknak.
-
ViZion
félisten
No offense, de ha a Tailscale bonyolult Neked, akkor keresd meg azt, aki a HA telepítésed csinálta...
Szerintem szimplán nem olvastál utána és erről a kacsásról dobott fel elsőre valamit a jutúb. Tailscale-hez kb. semmi nem kell, 3 NAT-on átmegy nálam, nincs port nyitás, mindegy mi a router, két kattintás egy gombnyomás. Ha domaint venni, meg tunnelt beállítani retro router VPN-en ennél egyszerűbb, akkor mára lekapcsolom a zinternetet. -
szat8
tag
válasz
Snoop-y #59218 üzenetére
Ó, ez egy régebbi darab...
RT-AC65P, a gyári firmware-rel. Szerintem nem tud ilyesmit, de lehet tévedek.@odrif: Láttam, hogy van ez a Cloudflare meg a Tailscale, de valahogy azok bonyolultabbnak tűntek az én nagyon kezdetlegesen egyszerű kis rendszeremhez.
De lehet csak túlságosan láma vagyok a témában. -
szat8
tag
Rászántam magam, és elkezdtem újrahúzni a HA-t egy thin client gépre a NAS-os docker-es bajlódás helyett.
Eddig minden szuper, van egy szép üres hass os-em.A kérdésem, hogy a távoli elérésre jó megoldás a duckdns és az nginx együttes használata?
(Eddig a Synology nas ddns-ét használtam, abban volt let's encrypt. Az Asus routeremnek is van ddns címe, de ahhoz nem tudok ilyet beállítani, ezért csak sima http-vel tudnék hozzáférni, ha nyitok neki portot. Gondolom az nem túl biztonságos. Vagy nincs valós veszélye?) -
válasz
Strezi #59214 üzenetére
már leszereltem a kazán csöveiről, és nem is érem el az entitásokat, de nagyon részletes. Ott nincs olyan, hogy csak akkor küld update-et a szenzor, ha változik a hőmérséklet, vagy bármi más érték. Ha hétvégén lesz időm, össze rakom és a szobával megmutatom, ha nem küld más
-
Strezi
őstag
Shelly UNI +DS18B20-szal mér valaki hőfokot? Milyen részletes, pontos? Ha esetleg lenne egy képernyőfotő pár óráról, az tökéletes lenne
-
vampire17
addikt
válasz
hzsolee #59208 üzenetére
Vannak erre amugy ilyen "celhardverek" is , amik alapbol csak impulzust adnak.
Van mellejuk gyarilag 433 mhz es nyitaserzekelo, ugy statuszt is mutatnak:
https://www.aliexpress.com/item/1005003532414239.html
Van ilyen, úszó- tolókapukhoz is: https://www.aliexpress.com/item/1005005743368480.html (bar ez wifis)
-
hzsolee
őstag
válasz
Tesztelo.hu #59181 üzenetére
Nekem a motoros tolókapu úgy nyilik "Heygugli" módon, hogy mivel tuya cuccok vannak egy tuya relé van rákötve a tolókapu vezérlőre. A relé 1 mp múlva elejt mintha csak egy nyomógomb lenne. Ki/be ugyanazzal a relével megy, a kiskapu funkciót nem eröltettem. Távirányító nélkül megy, de persze a távirányító is megy ezen megoldás mellett párhuzamosan. Alexa alá szerintem ugyanígy megy... A tuya a Google Home-ban integrálva, így hanggal simán tudom nyitni csukni ha a kocsival közlekedem.
Futárnak is így szoktam kinyitni távolról ha nagy csomagot hoz, közben meg a kamera rendszeren látom is hova pakol.... nagyon menő -
vampire17
addikt
válasz
Tesztelo.hu #59200 üzenetére
Tess ilyen kell akkor (De amugy elotte linkeltem, az sem motor "mokolas" a legtobb motor vezerlon van nyomogomb bemenet, oda kell ezeket kotni):
https://www.aliexpress.com/item/1005004195812942.html
FONTOS! meg nem teszteltuk itt a forumon ezt, a kommentek kozott vannak rossz velemenyek is, szal lehet bebuksz 5600 Ft-ot
Ha viszont megy, akkor majd varunk velemenyeket
Itt a kompatibilis kod lista:
-
vampire17
addikt
válasz
tibbike01 #59202 üzenetére
https://www.aliexpress.com/item/1005007059504735.html
https://www.aliexpress.com/item/1005006546854325.html
https://www.aliexpress.com/item/1005005932776420.html
2 perc kereses utan
es meg folytathatnam
Nem bekepzeltseg, de ha itt irnak regi tagok valamit, sztm alapvetoen lehet hinni nekik
-
-
wik_406
tag
válasz
Tesztelo.hu #59200 üzenetére
rflink is jo lehet ha akarsz szerelgetni, vagy pl a broadlink rm4 pro?
Wik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- NBA és kosárlabda topic
- Temu
- Nintendo Switch 2
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Óvodások homokozója
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest