Új hozzászólás Aktív témák

  • bitpork

    veterán

    LOGOUT blog (1)

    válasz EQMontoya #56517 üzenetére

    Szerintem a hozzáadott értékkel (pl tervezés, programozás etc) nem szabad keverni egy orvosi pályán lévő szakmát. Ott nincs hozzáadott érték. Ugyanakkor van irgalmatlan korrupció, beton-szilárd tekintély- és korelvű hierarchia, no meg a régi tudat, hogy az orvos a falu nagy embereinek egyike. Sok orvos irgalmatlan elvárásokkal viseltetik a saját fizetésével kapcsolatban, ez tény kérdés különösen ha figyelembe vesszük amit már írtam: más munkakörök viccesen több áldozattal tudnak járni, mégsem fizetik meg őket.

    (#56518) lenox: bébaszik ha a szakma tanulásának az ideje befolyásolja a későbbi fizetést... most amikor az EUban erőltetik a holtig tanulást és képzés, mindenkinek víz-gáz szerelő vagyona lenne nyugdíjra :D

    Mindkettőtök figyelmébe: nekem volt egy orvos barátosném. (Sajnos csak volt) Ő az egyetem elvégzése alatt árvaellátással örökséggel mindenféle támogatással havi 100-120kból élt egyedül. Majd elvégezve az egyetemet, kevesebb mint egy év alatt szakosodott (most nem fogom ide leírni hogy mire és milyen körülmények között, mert szerintem még pert is könnyen a nyakamba vehetnék vele). Amíg szakosodott havi 10 napnál ritkábban dolgozott többet, amivel kb az egyetemi évei alatti jövedelme dupláját szerezte meg. Ebben viza volt 48 órás ügyelet is. Majd a szakosítás után, a ledolgozott napok száma megemelkedett ugyan kicsivel, de a nettó bére (figyelem, az egyetem elvégzés után 1 évvel!) már több volt mint 500k. Ez csak a legálisan megkapott bejelentett és leadózott jövedelmét jelenti. És ez évekkel ezelőtt volt. Szóval annyira nem tudom sajnálni az orvosokat, és úgy gondolom, hogy sokkal drasztikusabb átalakulásnak kell történnie az orvosi társadalomban ahol egyes szakterületek milliós bevételeivel (szándékoltan bevétel!) nem versenyezhet az állami közalkalmazotti bér. (amit nem mellesleg a szanaszíjje lopott eü hozzájárulásunkból a politikusok visznek haza, az orvos helyett)

    Kész kidühöngtem magam, písz és frí Tibet :R

    MOD: elfelejtettem objektív lenni: itt van a PHn is egy orvos. Akit pl egy szülés levezetéséért apuka nagyon meg akart kínálni 50k huffal. Addig ment a huzavona, míg a boríték csak a doki zsebében kötött ki. Lement a szolgálat, elment egy bankba ahol baba betétkönyvet nyitott a korrupciós pénzből és amikor távozott a kiccsalád, odaadta nekik. Csak azért nem írok nevet , mert nem tudom mennyire élvezné a figyelmet, de minden tiszteletem az övé!

    [ Szerkesztve ]

    https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

Új hozzászólás Aktív témák