Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz concret_hp #56250 üzenetére
Teljen el az ido es jojjon a szoke herceg feher lovon, de ha feher audin, az se baj.
Everybody lies.
-
parandroid
félisten
"A bolti eladó helyében annyi pénzért téged se érdekelne semmilyen akció, csak teljen le a 4-8-12... óra és mehess haza.. "
Az a gond általában, hogy aki ilyen mentalitással dolgozik, annak nem tudsz annyit fizetni, hogy rendesen dolgozzon. Aki meg nem, az meg nem fog annyi pénzért dolgozni, hogy nem él meg belőle, mert keres (és talál is) magának másik munkahelyet. És máris ott vagyunk a jelenlegi magyar munkaerőpiacon, ahol egyszerre tombol a munkaerőhiány, és a munkanélküliség.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
veterán
válasz parandroid #56252 üzenetére
En se szivesen dolgozom ilyen mentalitasu emberek kozott meg annyiert..
Everybody lies.
-
gaborbol
őstag
Sajat es koszonjuk! Talan a jovo heten kiderul, hogy egypetejuek-e vagy sem.
Feladtak a lecket rendesen.[ Szerkesztve ]
-
gaborbol
őstag
15 honapos a lanyom majd o elterelgeti oket. Amugy meg time to buy a minivan
-
parandroid
félisten
válasz gaborbol #56260 üzenetére
Naja, az öregedés biztos jele, amikor ezeket elkezded nézegetni... Az igazi nagycsaládossság meg ott kezdődik, amikor rájössz, hogy a kompakt egyterűek három gyerekhez kicsik lesznek, és elkezded az áruszállítóból átalakított cuccokat nézegetni (VW Caravelle és társai).
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
trialboj
őstag
Egy viszonylag kis városban élek, és szökő évente megyek el moziba, valami látványos filmet megnézni.
Tavaly a dzsungel könyvét néztem meg 3d-ben, ami úgy kezdődik hogy fák ágai közt megy a kamera, azt hittem hogy rossz a szemüveg mert hihetetlenül életlen volt a kép. Aztán mikor a kamera már nem mozgott éles lett a kép. Másnak is ilyen volt szóval azt gondoltam rossz minőségű a vetítő, vagy a kópia.
Ma megnéztem egy másik moziban a kínai nagy falról egy mítosz filmet, ahol ugyanúgy azt vettem észre hogy ha mozog a kamera, és pl hegyekhez közel megy el, v sivatag dűnéi közt, akkor semmi sem éles, az elsuhanó tárgyak közül. VIszont ha a kamera megy a kilőtt íjjal, akkor viszont tökéletes.
Kezdem azt hinni, hogy ez egy általános hiba, és ennél jobbra nem lehet megcsinálni egy 3d-s filmet.Aki volt már minőségi moziban, az meg tudná erősíteni, a fent leírtakat. Mert ha ez igaz, akkor végképp értelmetlen dolog moziba járni.
Köszönöm
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
K1nG HuNp
őstag
válasz trialboj #56264 üzenetére
Én sokáig egy olyan helyi moziba jártam ahol gyakori volt hogy a filmet fejjel lefelé indították el és leléptek kávézni (3x történt meg), hát ott mind a hang mind a kép ramaty volt, a 3d beköszöntével a legfosabb szemüvegekben néztük a filmeket, amik full homályosak voltak. Szóval persze, függ a mozitól.
(raw_item.get("pk").unwrap().as_s().unwrap().to_string()).split("#").collect::<Vec<&str>>()[1].to_string()
-
gaborbol
őstag
válasz parandroid #56261 üzenetére
Ha a Honda Odyssey vagy Toyota Sienna sem lesz eleg akkor tenyleg nem tudom mi kell majd.
-
veterán
Nézegetem ezt a rendszerüzenetet, egyetlen dolgon akadtam meg
Most akkor Bambano simán bambano vagy bambanő-nek ejtendő?Everybody lies.
-
Tim82
félisten
válasz Pttypang #56267 üzenetére
Tudod, amikor ő regisztrált, akkor még a felhasználónévben lévő ékezetes betűktől lett instabil a kód.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
tildy
nagyúr
válasz Viszlát #56256 üzenetére
Nekem meg nem is gratulaltal, na jol van Megjegyeztem Bah, de mire szamitottam, ferfiaknak egyertelmuen kell kozolni mi van.
Amugy nem csak te nem vetted eszre, ugy latom mas sem.
[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
válasz Viszlát #56272 üzenetére
Koszonjuk, ezuttal remeljuk minden rendben lesz. Az NHS mar megint alkot, rajottem, a multkori korhaz , ahova oktoberben bejelentkeztem korrekt, csak a varos masik vege, ezert egy olyanhoz adtuk be amirol jot irtak, es kozel van. Erre ma hivom oket, hogy na mi van mar, korai uh, vagy valami, jahm, hat majd csak 12. heten. Mondom ember, ez a 4. release 2.5 ev alatt, ebbol ketto elbukott a unit teszten, szoval nem kene a mostani release teszteleset es deployat olyan felvallrol venni. MEg neki allt feljebb.
Szoval na, Isten ovja a kiralynot, meg aki Angliaban tervez szulni.
[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
Lortech
addikt
Nem viszonyulnak az eü-ben másként, negatívan hozzátok vagy másokhoz amiatt, mert bevándorlók (értsd jól) vagytok? Persze feltételezem az eüben egyébként is sok bevándorló dolgozik, amiért azt gondolom, hogy nincs ilyen, mégis érdekelne, tapasztaltatok-e ilyet.
(abszolút semmi rossz indulat, hátsó szándék, csak érdekel)Thank you to god for making me an atheist
-
tildy
nagyúr
válasz Lortech #56274 üzenetére
ez egy erdekes kerdes, mert jol megb...nak oket, ha igy lenne, es valaki jelenti. Csak ugye nehez fulon csipni az ilyen eseteket, mer thonnet tudod, hogy valoban azert nem lat el rendesen, mert orvosilag nem indokolt, vagy azert, mert epp nem csipi a sok bevandorlot.
Ettol fuggetlenul neha erezheto. A newhami korhazban pl nagyon sok beteg nem brit, es neha olyan erzese van az emebrnek, hogy felvallrol veszik. Lasd babysitterem esete: eletveszelyben volt, egy polipot operaltak ki neki otthon, itt meg a doki siman hazakuldte, monndvan tudhatna, hogy ami problemaja van, az okoz ilyen fajdalmakat... Ugyhogy most az en dolgaimmal egyutt is probalunk megfelelo ugyvedet keresni, es ha osszejon, felnyomjuk ezt a korhazat, mert nagyon sok van a rovasukon.
-
félisten
1) gratula mindkettőtoknek
2) +1while (!sleep) sheep++;
-
bobsys
veterán
Kabel menedzsment. Hasznal valaki valamifele megoldast? Olyat keresek ami nem ontapados, fel lehet rakni az asztal szelere (van egy jo 2 centis pereme) es mondjuk vastagabb kabeleket is bir mint pl VGA/HDMI. Jelenleg ha kihuzom mondjuk a monitor vagy az ethernet kabelt a laptopbol az gyonyoruen beesik az asztal moge.
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
bobsys
veterán
Holnap be is szaladok az irodaba es felmarkolok parat
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
Tothgera30
Ármester
Beck Zoli féle kultúrész. Egyszerűen megfogható, korrekt, bírom a munkásságát.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
nagyúr
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
K1nG HuNp
őstag
Ki mennyit fizet az exisztenciájért? Albérlet+rezsi? Meg.. hogyan vesz valaki pesten házat hitel nélkül?
(raw_item.get("pk").unwrap().as_s().unwrap().to_string()).split("#").collect::<Vec<&str>>()[1].to_string()
-
parandroid
félisten
válasz K1nG HuNp #56287 üzenetére
Ha meghallod, mennyit fizetek havonta albérletre egy 75 nm-es, kétszobás lakásért, szerintem hanyatt is dobod magad. Tildy írta korábban valahol, hogy mennyibe van neki havonta a lakás, az még csúnyább összeg, de ő már a sajátját fizeti.
Szóval nem az az igazi kérdés, hogy pontosan mennyit fizetsz, hanem hogy ki mennyit keres, amiből ki tudja gazdálkodni. Mondjuk reálisabb lenne a kérdés talán, ha úgy teszed fel, hogy a jövedelme (még inkább a család jövedelme) mekkora részét teszi ki a lakhatási költség. Ezen belül sem mindegy persze, hogy mennyi a tényleges lakbér, mennyi a rezsi (itt megint függ ugye az ingatlan méretétől), és hogy hitelt törleszt-e, vagy lakbért fizet. Saját ingatlan esetén nem elhanyagolható kérdés a karbantartási költségek összege sem, az is durva tud lenni, ráadásul hajlamos visszatérni pár tétel, és itt sem mindegy, hogy pontosan hol van az ingatlan, illetve hogy van-e a családban szobafestő, burkoló, kőműves, víz-, fűtésszerelő, vagy hasonlóan hasznos mesterember, mert ezek a világ kevésbé illiberális felében hajlamosak egy kisebb vagyont elkérni a munkájukért cserébe.
Szóval a kérdésedre releváns, használható választ nem fogsz kapni, ha nem konkretizálod, hogy mire vagy kíváncsi.
p
-
K1nG HuNp
őstag
válasz parandroid #56288 üzenetére
Egyetem után egy remélhetőleg 150k körüli nettóval mit fog tudni kezdeni az ember?
-
parandroid
félisten
válasz K1nG HuNp #56289 üzenetére
Kezdőtőke nélkül lakást nem veszel, főleg nem Budapesten,és vonzáskörzetében. Házat lehet akármennyiért, de nem Budapesten, vidéki kistelepüléseken néhány helyen ingyen a nevedre írják, csak ne kelljen nézniük, ahogy összedől, pénzt meg senki nem ad érte.
Nehéz ügy lesz elindulni, a legjobban anyagilag egy társbérlettel jársz, persze ehhez kell valakit találnod, akivel 100%-os a bizalom. Barátnőt szoktak ilyesmire tartani jobb helyeken... Akkor van rá esélyed, illetve esélyetek, ha ketten kerestek, hogy valamit elkezdjetek félretenni, amiből néhány év múlva el lehet majd indulni. Nem egyszerű menet, és őrült sok fegyelem, meg kitartás kell hozzá. Vagy egy jóval magasabb nettó jövedelem. Nem ismerem túl jól a hazai viszonyokat, de az a nettó 150 sajnos elég karcsúnak tűnik bármihez, és azért onnét van hová továbblépni.
Na, ilyen ez az élet, előtted a pálya, tessék szépen építkezni, kitartás, szorgalom, meg egyéb közhelyhegyek!
p
-
e=mc²
őstag
válasz K1nG HuNp #56289 üzenetére
Ha van hol laknod (pl. szulok), es meg foznek is, hogy tudj valamit enni, tovabba nincs nagy ingered sem szorakozasra, sem oltozkodesre, egeszsegmegovasra, valamint tarsasagi kapcsolataidat sem szeretned ezek utan jobban apolni, mint ahogy veled teszik, akkor a havi 150k-t felreteve, mondjuk egyelore csak bankban hagyod, akkor ugy 15-20 ev mulva mar vasarolhatsz rajta sajat lakast hitel nelkul. Ha esetleg megunnad a belvarosi levegot, akkor egesz szep hazat is kaphatsz videken majd erte es melle meg egy kocsi is beleferhet.
Ambulimax Provider
-
EQMontoya
veterán
válasz parandroid #56290 üzenetére
Magyarországon oda tartunk, hogy egy generáció múlva csak az fog tudni lakást venni, aki megfelelő vagyont örököl hozzá, senki más nem, mert nem igazán lehet annyit keresni. Már most is rohadt kevesen keresnek hozzá eleget, szerintem nettó 400 alatt gondolkodni is felesleges rajta, de a realitás inkább 500+
[ Szerkesztve ]
Same rules apply!
-
parandroid
félisten
válasz EQMontoya #56292 üzenetére
Nehogy azt hidd, hogy itt jobb a helyzet. Amennyivel magasabbak a bérek, annyival magasabbak az árak is. Hitel (vagy örökölt ingatlanból származó pénz, esetleg szülők évtizedeken keresztül tartó előtakarékoskodása) nélkül teljesen esélytelen a saját ingatlan, még egy nyomorult lakáshoz is 100k körül kezdődik (normális inkább 200k+), szóval számolgathatod, hogy ahhoz meddig kell félretenni a 4-5k-s nettóból, ami itt kb az a szint, mint otthon a 400-500k...
p
[ Szerkesztve ]
-
EQMontoya
veterán
válasz parandroid #56294 üzenetére
Hát egy normális lakás azért BP-n is alsó hangon 70K eur most már, szóval nem vagyok benne biztos, hogy ott bármivel nehezebb.
Az 5k-s nettó azért nem az a szint, mint az itthoni 500, itthon azért kényelmesen fölötte vagyok, kintről pedig 4k volt a max ajánlat, amit kaptam.
[ Szerkesztve ]
Same rules apply!
-
K1nG HuNp
őstag
válasz concret_hp #56296 üzenetére
programtervező infó és vagy anglisztika lesz
-
-
-
K1nG HuNp
őstag
válasz Pttypang #56298 üzenetére
Mármint? Az angol és az infó kéz a kézben megy.. Ebből a két tantárgyból vagyok kiemelkedő a társakhoz képest. Az info sokkal jobban érdekelne persze, de ha valami kozbejon, vagy netan nem lesz eleg pontom akko az anglisztika is tokeletesen meg fog felelni, nem fogok úgy oda járni, hogy utálom, aztán elmegyek angoltanárnak. Aztán vannak a fuziók, angol-infó tanár elég keresett, stb.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen monitort vegyek?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Gumi és felni topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- LEGO klub
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Politika
- PlayStation 5 Pro teszt
- További aktív témák...