Új hozzászólás Aktív témák
-
Jó ez a számolás csak egy felejtődik ki: adott a fix 1 hónap, tehát nem tartja vissza és használja extra ideig. Tehát ha a szerződés szerint 20.-án utal és aláírja vki akkor mindig akkor fogja megkapni, max az első töredék hónapnál érheti a munkáltatót a vád hogy visszatartja. Szerintem.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
EQMontoya
veterán
válasz bitpork #56851 üzenetére
Miért is?
Az a munkabér az előző hónapra vonatkozó munkának az "ára", tehát elseje után szerintem minden nap késedelmes. Nyilván erős túlzás, de az étteremben sem lehet jövőhéten fizetni a fogyasztást.Éppen ezért, ha a munkáltató költségvetése úgy van tervezve, hogy csak 10-én tud utalni, az azt jelenti, hogy az alkalmazott felvételétől kezdve igazából adósságspirálban volt. Ha ennyi mozgó tőke nincs, akkor nagyon el kell gondolkodni, hogy valami szarul megy.
Same rules apply!
-
válasz EQMontoya #56852 üzenetére
Mert ha pl nem elsején kezdtél , akkor csak a ottani kollektív szerződésben folglalt fizetési nap és a belépés napja közötti különbséget "tartja vissza", azt is csak egyszer.
Felejtsük el a naptári hónapot. A mobilszámla is a belépéskor záródik. Ez ilyen ősirománmagyar szokás valóban hogy 10. nap de ha így ha úgy akkor is hónapos időtartam pontosan tehát nem ér hátrány.
Kérni kell az illetékest hogy változzon a kollektív szerződés, vagy a szabály a könyvelés és munkaügy területén.[ Szerkesztve ]
-
EQMontoya
veterán
válasz bitpork #56853 üzenetére
Ha nem elsején kezd, akkor is ugyanide jutunk, mert 10-én nem a kezdéstől addig eltelt napok számára kap fizut, csak 10-zel kevesebbre. Tehát végig a munkáltató tartozik.
Ez rossz, fillérbaszó hozzáállás.Érdekes, nálunk tudnak tárgyhó 26-án utalni. Milyen fura, nem?
Same rules apply!
-
válasz EQMontoya #56854 üzenetére
Mondom h szabálváltozás is kell minden hónap adott napján kell jelentéseket készíteni. Ez jellemzően külső iroda. Ezekben minden kifejezetten utolsó pillanatos. Pl olyat még nem láttam hogy 12.-e előtt vki áfát jelentett volna.
De ez van amióta vállalkozok, tehát 1996 óta. Semmi nem változik ebben az országban, csak annyi érdekesség van mostanség h egy etnikum kijelentette hogy őrizni kell az etnikai homogenitástNe csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
parandroid
félisten
válasz EQMontoya #56854 üzenetére
Alapbért igen. Túlórát, pótlékot, egyéb változót nem. Ahogy táppénzzel sem tud kalkulálni, és a fentiek ellenőrzése, engedélyeztetése sem megy át. Illetve de, a következő havi bér korrekciójával - mindig, tehát az alapbéren felüli rész minden hónapban csúszik. Én is 28-án kapok fizut amúgy, de mindig csak alapbért, plusz a folyó hó előtti hó pontos elszámolásával korrigálva. Ha engem kérdezel, ezt sokkal szarabb követni, mint ha 5-6 nap késéssel utalnának. Német közalkalmazottaknak egyébként 15. Előtti utolsó munkanap a fuzetésnap.
Az élet nagy kérdései...
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
addikt
Én 5. kapom meg, így most ebben a hónapban 3-án holnap a fizut, az előző helyen 8-a volt. Nyilván a feldolgozáshoz kell 1-2 nap, hogy mindenki adata beérkezzen ha nagyobb cégről van szó, több telephellyel.
Szóval reálisan úgy 3-a az vállalható lehetne mindenkinél, illetve ha hétvégére esik akkor az utáni munkanap.[ Szerkesztve ]
-
EQMontoya
veterán
válasz parandroid #56857 üzenetére
Ez jobb helyen úgy van megoldva, hogy ami tárgyhó 20-ig könyvelésre kerül (akár túlóra, akár táppénz, bármi hasonló), az még abban a fizuban jelentkezik, ami később, az a következőben. Szerintem ez tök egyértelmű.
Same rules apply!
-
-
Viszlát
addikt
válasz EQMontoya #56859 üzenetére
Az itteni kedvencem a hónap utolsó péntekén fizetés. Ráadásul leginkább minimálbéres melóknál jellemző, szívni fognak épp most márciusban is sokan, előző hónapban 24-én volt az utolsó péntek, most meg 31-én lesz.
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
tildy
nagyúr
válasz fokukac #56865 üzenetére
Nálunk 4 heti fizu van szóval 13-szor kapunk egy évben fizut.sajnos arányosan kevesebbet, mintha havi lenne
[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
parandroid
félisten
"Bár erről nincsenek adatok, de az az érzésem, hogy például a tanítói pályának pont az tett jót, hogy rettenetesen alulfizetett. Annyira nem jelentett perspektívát, hogy hacsak valaki nem akart egy diplomát minden áron, egyre kevésbé ment tanítónak. Persze az, hogy továbbra is a legalacsonyabb pontszámmal lehet bekerülni a képzésre, nem tesz jót a szakmának."
Ezigen! Így kell elhivatott, küldetéstudatos, és a célra koncentráló szakembereket képezni! Csodálom, hogy a hanyatló nyugat még nem vette át ezt az illiberális mintát - persze tudják is azok, mi a jó?! Gyanítom egyébként, hogy az államtitkár úr elképzelései igazak lehetnek az egészségügyre is.
Nem politizálok (különösebben), csak korábban valami kísértetiesen hasonló gondolatmenetre jutottunk itt a topikban, úgy látszik, a korunkat megelőzve...
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
válasz parandroid #56870 üzenetére
Nem is tudom, de olvasgatva időnként a felelős nyilatkozókat, az az érzésem támad, hogy a Darwin díjat valóban meg kellene alapítani, és akkor lehetne Magyarország egyeduralkodó végre valamiben a világon - mert máshova nem jutna. A teljes lakosság arányaira vetített hülyék száma itt a legtöbb, és még meg is fizetjük őket.
-
-
Oké, cselendzs accepted: mondj egy másik országot ahol ennyi hülyeséget és hazugságot beszélnek közpénzből. Amerikát még esélyesnek érzem most a Trump kormánnyal, de még az oroszok "demokráciájában" is inkább hallgatnak mint hogy hülyeséget beszéljenek.
-
Lehet én nem vagyok naprakész geopolitikailag és a kérdést is rosszul fogalmaztam meg, de harmadik világbeli országok beláthatóan nem is képezik a hasonlítás alapját. Ennyi erővel nem kell messzire menni, itt van Lukasenka. Bár őt sem hallani etnikai homogenitást emlegetni, ami utoljára (történelem könyvek szerint, amiket ugye most alakítanak a jelenhez) emlékeim szerint a második világháború környékén volt divat, meg a Krími beavatkozáskor.
MOD
persze lehet itt észak-kóreázni de ott ugye egy - egy ilyen kiszólásért golyó is jár. Mondjuk lassan itt is.
[ Szerkesztve ]
-
Mondanám hogy megfogtál.
Szívem szerint válaszolnám hogy azok a fejlett demokráciák ahová 89 után elindultunk. Tekintve az utóbbi évek nyitogatásait és képviseleti hisztijét, ez meglehetősen álságos lenne. Az eredeti irányon körülnézve is kezd elhatalmasodni az az őrület és butaság aminek itt jól megágyazott fészke van (gondoljunk csak Edwin Marton legutolsó nyilvános kijelentéseire példának).Szeretném mondani, hogy ebben a kérdésben tudok észérvekkel felülkerekedni, de nem biztos hogy nem inkább a kivétel lehetnék akkor is.
Szubjektív véleményem szerint a nyugat-európai országok hangos bolondjai nem tudták olyan magasra felverekedni magukat olyan sokáig mint itt. Ahogy említettem Amerika most egy üdítő kivétel, és izgalommal várom hogy a hülyeség vagy a józan ész kerül ki győztesen. Ott még talán elmondható, hogy remény még maradt.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Ki mennyire szokta figyelni, jellemzőnek érzitek magatokra az érvelési hibák megjelenését a beszélgetéseitekben, a saját oldalatokról?
Én nagyjából az összeset alkalmazom, tudatosan is, passzív-agresszív stílusban olykor, nem túl kedves, de elég biztonságosnak érzem, hangulattól függően...Everybody lies.
-
Mi van itt, mindenki alszik?
-
-
-
concret_hp
addikt
olyat tud valaki ajánlani ahova fel lehet ajánlani adó 1%ot és a lehető legkisebb eséllyel lopják el a pízt'?
vagy fullba vagy sehogy :D
-
K1nG HuNp
őstag
válasz concret_hp #56890 üzenetére
Annak az 1%-nak ugyan az a sorsa mint a többi 99-nek.
[ Szerkesztve ]
(raw_item.get("pk").unwrap().as_s().unwrap().to_string()).split("#").collect::<Vec<&str>>()[1].to_string()
-
Viszlát
addikt
válasz concret_hp #56890 üzenetére
En tudok olyat ahol az adomanyok 100%-a kozhasznu tevekenysegre megy el, szemelyesen ismerem oket, tobbszor onkenteskedtem naluk, arvahazat epitettunk Karpataljan, etelsegelyek kelet-mo.-ra, ilyesmikkel foglalkoznak, gyerekekre fokuszalnak leginkabb. Magat az alapitvanyt sajat penzbol tartjak fent, nincs fizetett alkalmazott, csak onkentes alapon dolgoznak naluk. Kereszteny missziorol van szo, ha igy is erdekel, priviben kuldom a reszleteket.
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
-
gaborbol
őstag
Magyar nyelvu W10 desktopon gepen levo Cortana hasznalhato magyarul? Vagy csak angolul lehet vele ott is kommunikalni?
-
FehérHolló
veterán
Leszerveztünk egy legénybúcsút Bulgáriába, repjegy, szállás, programok lefoglalva.
Erre a menyasszony kitalálta, hogy nem engedi el a vőlegényt 1 hétre nyaralni a fiúkkal...Nem arról szólna az egész, hogy még egyszer utoljára kiélhesse magát szegény?
Skynet is real. It's called Google.
-
EQMontoya
veterán
válasz FehérHolló #56896 üzenetére
És ezt most találta ki?
Akkor csak a számlákat küldjétek el Neki, meg a számlaszámot, hogy ennyivel jön, ha tartja magát az álláspontjához.Same rules apply!
-
Spet
addikt
Fél, hogy így jár az úriember.
Kb. egyébként az abszolúte féltékenység. Max. ha tényleg nem engedi, akkor fizesse ki a kár bizonyos %-át.
[ Szerkesztve ]
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
Viszlát
addikt
Nem arról szólna az egész, hogy még egyszer utoljára kiélhesse magát szegény?
Ha ez így lett megfogalmazva (meg ez a szándék) akkor mondjuk én nem csodálom, hogy nem tetszik a menyecskének.
-
nagyúr
Hát hagyjátok otthon a vőlegényt, de ti azért menjetek el, jó buli lesz így is
Csak majd küldjetek neki fotókat a csajokról...
Pleased to meet you - hope you guess my name
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest