Új hozzászólás Aktív témák

  • Darkness1

    aktív tag

    válasz hege01 #8037 üzenetére

    A makró objektívek optikailag mind kiválóak, az utolsó szálig, nincs közöttük ebből a szempontból érdemi különbség. Más dolgokban eltérnek: szigetelés, belső élességállítás, AF módja, stb. A leghasznosabb a szigetelés és a belső élességállítás (kisebb az esélye annak, hogy por megy az optika belsejébe).

    Ami a gyújtótávolságot illeti: a közelpontot és a perspektívát is befolyásolja. Ahogy növekszik a gyújtótávolság, úgy növekszik a közelpont távolsága is, 100mm körül általában 30cm a közelpont, ekkor 1:1-es leképezést tudnak.

    Az életnagyságúhoz közelítő leképezés esetén nehéz dolgozni kézből, bármit is teszel fel a vázra. Az igazán jó eredményhez elengedhetetlen a megfelelő állvány. Ha nincs, vagy nem akarsz venni, akkor a stabilizátor is hasznos, de a bemozdult képek aránya így is magas lesz. Vannak varázslók, akik kézből dolgoznak fordított objektívvel, de ebben a kérdésben ne az ő véleményükre adj, a saját tapasztalat lesz a döntő.

    Kipróbálhatod a Sigma-t vásárláskor, de szerintem semmi érdemi dolgot nem fogsz megállapítani. A makrózás amúgy is MF műfaj és ők ehhez nagyon jó dolgokat készítenek.

    No stress, no work Today!

Új hozzászólás Aktív témák