Új hozzászólás Aktív témák

  • 04ahgy

    nagyúr

    válasz Degeczi #7506 üzenetére

    "ebben a tartományban nem sokat számít a stabilizátor, a fix fényerő többet ér"

    Én is így gondoltam. Esküvőn azonban jól jöhet az 50-70 közti tartomány, amit az elsőként említett objektív ugyebár lefed. Vajon ez az 50-70 közti tartomány megéri-e az F/2,8-tól F/4-ig csökkenő fényerőt? A képminőségben egyáltalán jobb egyik obi a másiknál?

    "mindkét Sigmán fordítva dolgozik a zoomgyűrű, mint az Nikonon megszokott, és a HSM motor ellenére forog az AF gyűrű (+nem lehet azonnal kézzel helyesbíteni, csak MF-re átkapcsolás után)"

    Hmmm. Érdekes. Van egy Sigma 150-500mm F5-6.3 APO DG OS HSM teleobim. Annál már megszoktam a fordítva zoomolást, egyáltalán nem vészes. Ott az élességállító gyűrű nem forog, és az autofókusz felett van manuális prioritás. Habár ez utóbbiban nem vagyok biztos, csak abban, hogy nem forog a fókuszgyűrű.

    "valódi makrót egyik sem tud, csak átlagosnál kisebb a közelpontjuk"

    Anno volt nálam kölcsönbe egy 70-300mm F4-5.6 DG APO Macro. Még talán az egyik első szériából származhatott, ismerős még 2000 előtt vette filmes gépe mellé. AF-em ugyebár nem volt a D40-es vázon. Átkapcsolva makró üzemmódba sem volt 1m-nél közelebbről éles képe, de brutális képek készültek vele. Nagyított szépen. Az igazi makró obi volt? Vagy az az igazi makró obi, ami nem közelhozza a tárgyat, hanem 5 centiről éles a képe?

    "a 18-50--hez hasonló, de vmivel olcsóbb a Tamron 17-50/2.8: azt is érdemes lehet kipróbálni (mindenképpen alaposan, mert nagyon gyakori a fókuszhiba, és nincsen hazai szerviz, ahol be tudnák állítani. A Sigmához van)
    az ideális persze a Nikon 17-55/2.8 - de az még használtan is több, mint 2x annyi, mint ezek bármelyike újonnan"

    Sigma vagy Nikon épp a szervizháttér miatt, másban nem is gondolkodtam. A Nikon azonban épp az ára miatt esik ki. Nem értem, konkrét esetben miért a 3x-nál is nagyobb árkülönbség új árat tekintve. Az 50mm F/1,4 Sigma és Nikon például kb. egy árban van, és kb. egy minőség is a tesztek alapján, kis előnnyel a Nikonnak. (Hirtelen azt hittem, a Nikon 17-55 full framet is lefed, de DX az is. Hmmm.)

    A Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS HSM is jó lenne még, de már az sajna a következő árkategóriába esik...

    HGyu

    7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

Új hozzászólás Aktív témák