Új hozzászólás Aktív témák

  • pergabb

    senior tag

    Sziasztok!

    A következő lenne a kérdésem.
    Tegnap vásároltam egy canon 100mm f2,8 L is USM obit. Otthon elővettem és sajnálattal tapasztaltam, hogy belül olyan, mint ha hintőport szórtam volna rá. Gyorsan visszavittem az üzletbe ahol mondták aztarohad, ilyet sem láttak még. Rögtön felmerült bennem a kérdés, hogy az L-es üvegek nem külön, spéci eljárással, ellenőrzött körülmények között összerakott, majd utólag is tesztelt csodák elvileg?
    Lekaptak a polcról egy kiállítási darabot ami állítólag cirka 3 hónapja figyel ott, azt is megnéztük, bár ez a jelenség nem volt fellelhető, de azért por az volt benne, még ha minimálisan is. Ismét elkerekedett a szemem, hogy ez az L-es minőség?
    Soha nem volt L kategóriás obim, így ezen a téren nincsenek információim, de hálás lennék, ha esetleg írna vki, akinek van, mennyire normális ez a jelenség, hogy ezekbe az obikba is por megy, illetve nem tudom a képalkotásba milyen szinten zavarnak be.
    Annyit még hozzátennék, hogy egyszerűen fény felé fordítva az üveget ás áttekintve rajta semmit sem lehetett látni, ellenben amikor a mobilom led lámpájával világítottam át rajta, akkor másik világ tárult fel :) Az is lehet minden optika ilyen lenne, csak hétköznapi normális ember nem világít át rajta, nem tudom.
    Szóval tényleg köszönöm, ha vki tudna nekem erre felelni.

Új hozzászólás Aktív témák