Új hozzászólás Aktív témák

  • Tin

    veterán

    Canon 55-250 STM

    elég régóta akartam telezoom-ot, nagyon sokáig a 70-200 F4 IS állt a listán, de sajnos az még használtan is 200 felett van, újról ne is beszéljünk. IS nélkülit ebben a tartományban meg nem akartam, fotóra még csak-csak, de videóra használhatatlan.

    az 55-250 STM-ről az első benyomások pozitívak voltak a neten, hónapok óta olvasgattam róla teszteket is. így végül, hogy le ne maradjak a 3 éves gari akcióról, megrendeltem. karira lesz, de ki kellett próbálnom, szóval csak röviden tudok írni róla.

    - elég jól összerakott darab, bár műanyag, de nem kelt gagyi érzést
    - tényleg hangtalan az STM fókusz
    - meglepően közeli az MFD-je
    - a fókuszálási sebessége gyors, nem USM szintű, de meglepően gyors, főleg, ha előtte már nagyjából megvan a fókusz. azt néztem, hogy gyorsan mozgó közeli objektumokra talán már kevés (oda már kellene egy jobb USM), de lassan vagy közepes sebességgel mozgókra bőven elég
    - stabija jó; nem kiemelkedő, 2-3 FÉ közötti lehet, de kézből bőven jó fotóra-videóra
    - gyors teszt volt a Raynox 250-esemmel: aztaaa, bár kicsit közel kell menni...
    - sajnos a fényereje olyan amilyen, 65-től már F4.5, 100-tól már F5.0, és 155-től már F5.6, kintre viszont megfelelő

    ezek alapján ez egy jó obi, viszont csak ezek alapján nem érne 100e forintot, akkor már inkább 120e körül használtan a 70-200 F4 a maga limitációival.

    ami viszont miatt nagyon megéri, az a képe. döbbenetesen jó. olvastam róla, hogy szép és jó a képe, de mind a felbontása, mind a kontrasztja valami állati jó. 250mm-en kiloméretekre fekvő objektumokról is éles képet csinál. nagyon meglepődtem, hogy ez tényleg ennyire jó.

Új hozzászólás Aktív témák