- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
Új hozzászólás Aktív témák
-
keIdor
titán
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
-
biggamer
veterán
-
DigitXT
nagyúr
Hát barátom mellélőttél, mert pont ilyen kariról
váltottam, és nekem nem volt elég... Nem
kezdem el megint elmagyarázni, hogy nekem
mit kellett volna tudnia, de a miheztartás végett:
fix 60 FPS-t kedvelt játékaimban Vsync mellett.
(Van akinek kevesebb is elég, nekem nem az.)
Szerk a szerkre: nem kellett ahhoz 24xAA. Talán
olyan nincs is. 4xAA + 16xAF, és Vsync, tehát az
55 nem elég a 60 helyett, mert abból 30 lesz.Basszus, most nézem, hogy 4830-ad van, akkor
megértem, hogy miért "magyarázol", de ne tedd,
mivel tökéletesen felesleges, amit írtam, áll...Szerk: 4107-re: mondtam, hogy nem kell magyarázni.
Ki érdekel, hogy átlag 40 FPS? Neked jó, légy vele
boldog. Én azt mondtam, hogy 60 és mindig. Pont.
(Egy csomó játékban tudott esni az FPS 60 alá, amiből
a jelenet tartósságától függően vagy csak röccenés lett,
vagy maradt stabilan 30, ami engem rohadtul zavar, de
főleg a kettő közötti átmenet. Pl. PoP, TRL, DiRT, stb.)[ Szerkesztve ]
https://hardverapro.hu/apro/ibike_mono_adventure_3000w_sok_extraval_elado/friss.html
-
Zsozsooooo
tag
válasz Beowulf_78 #4088 üzenetére
A fene én NV karival nézem a képeidet, lehet nem is ugyanazt a képet látom mint te !
-
Beowulf_78
addikt
Kövezzetek meg...de én nem kis eltéréseket látok, a képminőség javára ATi-nál. Főleg az első képen szembetünő. Nem hiszem el hogy nem látjátok...mert akkor vagy nekem túl jó, vagy nektek túl szar a szemetek. A nagyított másodikon is...ATi-nál én kissebb recéket látok, ami globálisan élesebb, kontrasztosabb képet eredményezhet. A 3. képen pedig ami először szembetünik, az a szinek élethűsége. Ezek együttese játékok alatt okozhat nagyobb vizuális élményt ATi-nál. Persze ebbe az is benne lehet, hogy lehet a Crysis-ban ez még jobban látszik. De lehetnek olyan játékok is ahol meg nem számottevő látványbeli különbség. Igazából nekem mindegy, én tavaly szeptember óta 1300 órát toltam a Crysis Wars-ot. Mást nem akarok meggyőzni semmiről sem. Nekem bőven elég ha én látom a nem kis különbséget abban a játékban amivel 95% játszom.
Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
-
DigitXT
nagyúr
válasz Beowulf_78 #4109 üzenetére
Ebben egyébként igazad van: az számít, hogy neked mi felel meg,
a többi csak porhintés... Mi csak az objektív összehasonlítás
miatt szerettünk volna összehasonlító shotokat látni a dologról.Elhiszem, hogy jobban tetszik a kép, hiszen máskülönben nem
írnád azt, amit. Az okokra lettem volna kíváncsi + a különbség
megjelenési formájára, de nagyjából már van elképzelésem róla.Az más dolog, hogy attól még nem váltanék vissza ATI-ra, mivel
nincs olyan single kártyájuk, ami kielégítené az igényeimet, CF
meg nem játszik. (Valaki írta pl. hogy tök jó a 4890, az egyetlen
hátránya, hogy hangos: nos nekem már elegem volt a folytonos
hűtőcserékből ezen okokra visszavezethetően, tehát nekem ez
az egyetlen ok akár a legnagyobb visszatartó ok is lehet.)Szerk: mivel mostanában (nem tudom, mi van velük) nagyon sok ATI-s
fordul meg ebben a topikban: igen a GTX pl. halk. És igen, játékban is.[ Szerkesztve ]
https://hardverapro.hu/apro/ibike_mono_adventure_3000w_sok_extraval_elado/friss.html
-
Beowulf_78
addikt
Lehet hogy ez összeesküvés elméletnek fog hangzani...lehet mégis "sáros" volt a 295-ön a HDMI port? Mert érdekes módon ezen csak DVI van. Gondolom ha nem lettek volna problémák, rajtahagyták volna. Furi nekem ez így...kicsit olyan ez a kártya mintha a a költséghatékonyság csak üres duma lenne. Nekem inkább úgy tünik hogy ez egy Rev.2-es kártya, az előző "apróbb" hibáit, "gyerek betegségeit" orvosolván. Csak lehet marketing szempontból jobb volt azt mondani, hogy drága, és lesz olcsóbb 1 PCB-s változat, mint azt mondani, "túl nagy a meghibásodási arány, és ilyen meg olyan hibái vannak, és ezeket fogjuk orvosolni a Revision 2-vel.
Abu: Te nem hallottál HDMI port hibáról? Mert itt a fórumon rajtam kívül más is tapasztalta! strebacom is tapasztalta azt a HDMI hibát ami miatt cserélnem kellett. A szervízben pedig egy másik XFX is produkálta a monitorommal.
Valami nem gömbölyű itt...[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
-
keIdor
titán
válasz Beowulf_78 #4111 üzenetére
Szerintem ezen tényleg azért nincs, mert spórolnak a hülyék amin csak lehet... ha rá van "integrálva" a kártyára, akkor tudtommal HDMI licensz díjat kell fizetni, de ha átalakító van, akkor nem kell. De ez csak az én "elméletem"!
Egy biztos, én többet 100k felett nem veszek videókártyát pont az ilyenek miatt... eleve jó drága, és hamar lecserélik egy másikra a régit meg jó nagy bukóval tudod csak eladni. Te is jókor "adtad még el" szerintem, mert mindenki az újat fogja keresni inkább, az SLi-s meg rádrohad.[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Beowulf_78
addikt
Jah...rámrohadt volna az tuti. 10-15k-t élből veszíteni fognak az 1 PCB-ssel szemben. Sztem jobban fog menni tesztekben mint az SLI-s verzió. Ezért is írtam már azt, hogy 2db 60k körüli kártyán kevesebb lehet a bukó mint egy Top 100k feletti karin. Ezeket egyesével simán el tudnám adogatni 55k-ért, most is, és még egy jó darabig. De még ha bukok is rajta, gyorsabban fogják elvinni. Mint a 110-115k szörnyetegeket. Sztem nem a költség optimalizálás miatt hagyták le. De majd kiderül. Ha működne a monitorommal, akkor egyértelmű lenne, hogy miért hagyták le.
-
biggamer
veterán
Lencsevégen a második generációs NVIDIA GeForce GTX 295 : [link]
Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak és terhes nők lennének ... WOT / BF3 / BF4 ... biggamerHUN
-
biggamer
veterán
Inno3D GeForce GTX 295 egy PCB-vel: képek ! [link]
/ egy kicsit másképpen /Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak és terhes nők lennének ... WOT / BF3 / BF4 ... biggamerHUN
-
chege
aktív tag
Visszatérve a képminőségre. Azt én is olvastam hogy az ATinak szebb a képe(igaz a képeken én sem veszek észre semmi különbséget). Meg azt is olvastam hogy az Nvnél ha állítasz a contol panelen akkor elv. elérhető az ATira jellemző élénkebb színvilág. De ha az Nv Control panelen belemegyek, hogy 'Adjust video color settings' ,átnyomom 'With the Nvidia Settings' -re, és tolok a csúszkákon majd 'Apply' nincs semmi változás a képen, hogyvan ez?
-
ImI87
őstag
Na végre egy retail kép.
biggamer v.melyik linkjén van több kép is. rajta van a hűtés is. Én nem tudom, hogy mennyire lesz hatékony. Sz.tem ez így ránézésre kevés, és a hő egy része is a házban fog maradni. Bár ne legyen igazam............Viszont a tápcsatik legalább újra normálisan vannaek elhelyezve.
[ Szerkesztve ]
-
Beowulf_78
addikt
-
HSM
félisten
Most lehet hatalmas baromságot mondok, de nem a hardwergyorsított videólejátszás színét állítgattátok? (Mondjuk Ati-nál az apply-ra se kell rányomni, és már állítja is a színt... Ott amúgy külön lehet az Avivo-nak színprofilt, a desktop-nak színprofilt és a 3D-nek színprofilt állítani.)
-
DigitXT
nagyúr
válasz Beowulf_78 #4118 üzenetére
A Digital Vibrance nem volt meg? Olyan rikító/harsány/brutális (is)
színeket ki lehet keverni, hogy arra aztán nem mondja senki, hogy fakó.
Más kérdés, hogy még sosem használtam, de most "a topik kedvéért"
lőttem pár shotot. Volna. Ha az a volna ott nem volna: a framebuffer
tartalmát vélhetőleg nem módosítja, hanem valamilyen "postprocessz" a
valós képen, tehát shotot lőni nem lehet róla, mind ugyanolyan lett.
De legalább egyet beteszek, amin látszik, hogy ha odarakod a csuszkát
a default nulláról, akkor történik valami, ami még elviselhető (mert ugye
ha nagyon feltolod, akkor eléggé eltorzítja a színeket). Jó, ez Desktop
Color settings néven fut, de gondolom ugyanezt tudja 3D módban is...
Viszont vélhetőleg túlvezérli a kimenetet, tehát a maximális telítettség
közelében információ veszthető, mint az az első tesztképen frankón
látszik, a természetes képeknél meg a bőrszín változása, ami gátat
szab a "toljuk-fel-maxra-és-akkor-rohadt-élénk-lesz-minden" ötletnek.
Amúgy ha rákeresel a topikban Abu85 épp erről írt, április 15-én.
Bocs, hogy a HSZ előtt nem néztem utána a működési elvének, de
a fenti megállapításaim nagyjából állnak a tapasztalatok fényében,
ill. utólag ismét elolvasva Abu85 hivatkozott HSZ-ét. Hogy-hogynem
épp azzal kapcsolatban merült fel a dolog, hogy Macka épp ATI-ról
váltva valamit nem talált kósernek a látott képminőségben.
Szerk: bocs, hogy a linken már az én HSZ-em is megtalálható, nem
magam akartam linkelni... Meg ne vedd magadra, hogy ezt Neked
írom, hiszen már úgysem próbálhatod ki, de esetleg másoknak még
jól jöhet, ha "tuningolni" akarják a képet. (Nekem jó a default is...)[ Szerkesztve ]
-
Beowulf_78
addikt
válasz DigitXT #4121 üzenetére
Ezt a Digital Vibrance dolgot régóta használtam..... 10-15% környékére lőttem be mindig.
-
DigitXT
nagyúr
válasz Beowulf_78 #4122 üzenetére
Akkor mi a kérdés? Azt írtad, hogy soha nem sikerült a
színek élénkségén változtatni: ez pontosan azt csinálja.
Az más dolog, hogy chege másfelé "tapogatózik": néhány
sorral lejjebb mászkált a Control Panelben, így mást állított.
Úgy értetted, hogy videóknál nem sikerült változtatnod, vagy
csak arra céloztál, hogy azzal a módszerrel a desktopon...?
(Utóbbi logikus, de akkor meg nem értem, miért a "".)[ Szerkesztve ]
-
Beowulf_78
addikt
válasz DigitXT #4123 üzenetére
Nem nagyon állítgattam. Belőttem, és úgyhagytam. Ennyi. Faszom fog non-stop csúszkákat állítgatni, ide-oda, játékhoz, filmhez, desktop-hoz...
Ezt arra írtam hogy én nem tudtam elérni ezt a képminőséget amit a 4890 tud, a Contol Panel buzerálásával. Persze nem kizárt hogy sokat lehet javítani...nekem nem sikerült, bár azért némi javulás tapasztalható volt.[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
Egy névre szoló kisdobos kifestöt kap az a szerencsés user aki az NV panelban 10%-ra állítja a digital vibrance-t.... amióta ez létezik nem lehet...driverröl driverre próbálom,de azése...
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
DigitXT
nagyúr
válasz Beowulf_78 #4124 üzenetére
Én sem állítgatok semmilyen csuszkát (még annyira sem állítottam, mint te).
De ha nem haragszol, ebben a tekintetben inkább Abu-nak hiszek, mivel neki
egy időben, ugyanarra a monitorra kötve volt (van?) ATI és nV VGA-ja, így az
összehasonlítási alapja nem csak az emlékeire korlátozódik, hanem "online"
rendelkezésre áll. Viszont ez nyilván csak a kép színtelítettségét orvosolja
(már ha egyáltalán hiba, hogy az nV fakóbb, avagy természetesebb), tehát ha
egy játékban mondjuk a textúrák szebbek ATI-n, akkor ez van: az nV valamit
túloptimalizált. (Hiszen alapesetben a WHQL-ség miatt a képeknek egyeznie
kell, vagy legalábbis valami ilyesmit írtatok nemrég a Microsoft referenciáról...)TTomax: tényleg nem lehet, érdekes. (Pedig billel is megpróbáltam.)
Akkor viszont egyetlen megoldás van: ATI-t kell venni, azon épp 10%.[ Szerkesztve ]
-
Beowulf_78
addikt
Laraxior-nak is gondja volt a Zotac AMP! 280-as kártyával....nála is szarakodott a digital vibrance. És még sokaknál volt ez gond...nálam hála isten nem volt ilyen.
-
Beowulf_78
addikt
válasz DigitXT #4126 üzenetére
Annak hiszel, akinek akarsz, szíved joga. Nem akarom szétbontani a színekben, és a textúrákban történő különbségeket. GLOBÁLISAN szebbnek látom az ATi-t.
-
TTomax
félisten
válasz Beowulf_78 #4127 üzenetére
Na azt megnézem hogy te hogyan állítod 10%-ra...
Mert nekem eddig 8800GT-el GTX280-al meg most a 9600GSO-val se megy...
Jut eszembe a régi hibáról beszélsz te amikor is ha megmozgattad a csuszkát azonnal 100%.ra ugrott... arra emlékszem az nekem is gáz volt... de ettől független már egy pár éve próbálkozok a 10%-al de nem megy...nem mintha zavarna,jó nekem a 11% is...[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
DigitXT
nagyúr
válasz Beowulf_78 #4128 üzenetére
Elhiszem, hogy szebbnek látod. Meg megértem, hogy nem akarsz
különbséget tenni: más meg lehet, hogy akar, ezért volt értelme leírni
azt, amit. (Lehet, hogy mindenki rutinból vágja ezt a Digital Vibrance
dolgot, de a topikban rákeresve azért nem sokszor merült fel: vannak
új nV tulajok is, nekik még hasznos lehet, amit írtam.) Én amúgy
sem 4890 CF-et, sem GTX295-öt nem vennék: majd GT300/RV870.https://hardverapro.hu/apro/ibike_mono_adventure_3000w_sok_extraval_elado/friss.html
-
DigitXT
nagyúr
Ha túlvezérled a monitorodat, az minden lesz, csak nem természetes.
Lehet persze egy szép élénk képnek természetes hatása, az rendben
van, viszont ha ez csak úgy megy, hogy közben a színskála jó részét
beáldozod (amiben amúgy a TFT-k amúgy sem nagy spílerek), akkor
az egész annyi, mint a szarnak egy pofon. Olyan parasztvakítás, mint
az agyontuningolt képek a TV-üzletekben, hogy "ezt a TV-t vedd, mert
ez aztán milyen fasza, hihetetlenül éles a képe, meg minden."
Ugyanez a baj a dinamikus kontraszttal is, de ez már messzire vezet.[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
Na azt megnézem hogy te hogyan állítod 10%-ra...
Ő már sehogy. Most akkora ATI fan lett belőle, mint
amekkora nV fan volt a váltás előtt (pedig ez nagy szó),
tehát azt, hogy mi lesz következő kártyája, a jóég tudja.https://hardverapro.hu/apro/ibike_mono_adventure_3000w_sok_extraval_elado/friss.html
-
Beowulf_78
addikt
-
HSM
félisten
válasz DigitXT #4132 üzenetére
Najó, de Ati-n (főleg 4870, 4890) a színek túlvezérlés nélkül szebbek, élethűbbek (szerintem)... Nem kell semmi színskálát babrálni... Nekem NV is és Ati is a gyári alapbeállítás szerint ment, nálam az már régen rossz, ha valami karin ide-oda kell kutyulni a beállításokat, hogy jó legyen... Pont, hogy folyamatosan azt olvasom, hogy az NV-t kell felhúzni, meg kontraszt, fényerő ide-oda, meg ez a digital vibrance...
[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
Ha tökugyanazt a képet tudod beállítani az egyik babrálásával,
mint a másikon megtették a mérnökök, akkor valószínűleg az
előnyei mellett a hátrányai is jelentkeznek... Azt fogd már fel,
hogy a monitorod képességei limitáltak. Részemről a téma
lezárva, azzal a végszóval, hogy én pl. egyik gyártó VGA-ját
sem állítgattam, mert nem akkora a különbség, hogy zavart*
volna a váltás: Abu85 legalább objektíven leírta, hogy mit lát
különbségnek, s hogy hogyan lehet eltüntetni, ha valakinek
az a vágya. Te meg csak lököd a flame-et, feleslegesen.*: szerk: mi több, mint már írtam, észre sem vettem, mivel nem
közvetlenül egymás után/mellett néztem a két kari default képét.
Mindezektől függetlenül lehetnek megjelenítésbeli különbségek
különböző játékokban a különböző szintű optimalizáltság, vagy
neadjisten a különböző driverhibák miatt. Mind az ATI, mind az
nV képes véletlenül(?) leoptimalizálni részleteket a képekről.[ Szerkesztve ]
-
strebacom
senior tag
válasz Beowulf_78 #4134 üzenetére
A Cryostasis-t próbáltad már hogy fut a CF-n SH4-ben???
Ja és mikor lesz kész a full teszt....[ Szerkesztve ]
-
strebacom
senior tag
A másik, nekem pl. tökéletesen müködött az eddigi összes vga-mal a Digital Vibrance....
A HDMI hibának meg utánna jártam anno, mert ez már nem friss dolog és az a légyeg hogy nem müködik akkor ha a VGA multigpu módban üzemel,legalább is akkor nem müködött irták hogy az új driverekben majd orvosolják ezt, nem foglalkoztam vele, használom a dvi-hdmi kábelt és kész....
Amúgy sok embernek van(volt) vele gondja.....Ha valaki full angolos akkor kihámozhatna valami megoldást esetleg az alábbi linkröl,nagyon szépen megköszönném,mert lehet hogy kipróbálnám....
HDMI.... -
HSM
félisten
válasz DigitXT #4136 üzenetére
Najó, de Abu85 9600GT-t hasonlít 3850-el... Mi pedig GTX260-295-4890-ről beszélünk.... Azért picit más felépítésű cuccok ezek... Viszont a monitoros érved jogosnak tűnik, nem is értem, hogy lehet digitális interfészen ilyen különbség....
Na mind1, sry a Flame-ért, részemről befejeztem.... -
DigitXT
nagyúr
Alapvetően ATI vs NV az is... Egyébként szerinted mennyi
különbség van egy 4890 és egy 4870 között képminőségben?
Elárulom, hogy semmi. (Ugyanez igaz a 4850 meg a 4870-re
is természetesen, tehát ott vagyunk, ahol a part szakad...)Ugyanezt megkérdezhetném egy GTX260 és egy GTX285-re.
Tudom, hogy volt kis ideig GTX260-ad, most meg van 4890-ed:
nekem meg volt sok ideig 4850-em, meg már jó ideje GTX285.
Szerintem mind ugyanazt mondjuk: bizonyosan van különbség
az alapbeállítások között, de mivel ugyanaz a színvilág mindkét
kariból kihozható, kár ezen lovagolni. Az más kérdés, ha egyes
játékokban is további különbségek vannak, de azokat addig nem
is érdemes keresni, míg az nV alapból "fakóbb" alapbeállításait
nem állítjuk be az ATI-nak megfelelőre. (Vagy gondolom az ATI-t
is lehet állítgatni, hogy fakóbb legyen, ez izlés kérdése.)Ha ez megvan, utána lehet nézegetni az egyes játékokat... Már
ha az egésznek van értelme a mai átlagmonitorok esetében.:D[ Szerkesztve ]
-
strebacom
senior tag
válasz strebacom #4137 üzenetére
Na most ezzel a HDMI hibával a fülembe tetted a bogarat rendesen, mert nekem aztán soha nem müködött(mondjuk nem is eröltettem nagyon a dolgot), és lehet én is próbálkozni fogok valami cserén.....
Te ITT azt irtad nem müködött neked....
Na nekem meg ITT azt irod hogy neked müxik..és én vagyok a láma hogy a win7-en próbáltam(amúgy megpróbáltam a többi oprendszeren is)...
Na most akkor nem értem, segits légyszi...
-
strebacom
senior tag
Az elözö Beo-nak ment volna...
-
Beowulf_78
addikt
válasz strebacom #4141 üzenetére
Nincs ötletem még mindig...ez a "helytakarékos" szöveg az új 1 PCB-s változaton parasztvakításnak tünik ezek után, több mint gyanús.
Elqúrtak valamit, és azt úgy tudták csak megoldani ha leveszik a HDMI portot, és ráfogják arra hogy kell a hely, ahelyett hogy beismerték volna a hibát. Bár úgy többet buktak volna anyagilag, gondolom ezért nem tették.Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
-
Beowulf_78
addikt
Kiderült még egy sarkalatos pont a 295-tel kapcsolatosan, ami most derült ki, nem egyedileg csak nálam jelentkezett, kaptam egy pü-t, akinek szintén ez a gondja, ill. ez is...
HDMI üzemmódban, nem kapcsolja le a monitort a gép kikapcsolásánál. Tehát mindig ki-be kell kapcsolgatni a monitort. Idegesítő egy jelenség, ami megint valami globális G200 hiba lehet, mert a 260 OC-vel is kipróbáltam, és az is ezt produkálta.
-
keIdor
titán
válasz Beowulf_78 #4144 üzenetére
Hát hibátlan chip ugye sajnos nincs, RV770 hiba is biztos van, lehet nem ennyire idegesítő de biztos van... és G92-vel mi a helyzet vajon? Amúgy lehet inkább a NYÁK a szar valahol nem biztos, hogy ez GPU hiba.
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Beowulf_78
addikt
Nem GPU-ra értettem a hibát. Csak a G200 kariknál fordult ez elő eddig. Lehet sok volt a selejtes nyák. Passz. Bár ez konstrukciós hiba lehet...mekkora az esélye hogy pesti viszonylatban van még egy olyan 295 ami u.a. a hibákat produkálja mint az enyém a hibás nyák miatt? Szinte nulla...hacsak nem globálisan lett elqúrva a HDMI kompatibilitás.
Ráadásul a sztem más nyákot használtak a 192SP-s 260 OC-n, mint a 295-ön. Ezért is inkább utal chip hibára.[ Szerkesztve ]
-
strebacom
senior tag
válasz Beowulf_78 #4146 üzenetére
Az újabb Asus gtx295 dobozán már rajta van nagy betükkel,hogy ez a HDMI nem az a HDMI.....
[ Szerkesztve ]
-
JaniS
senior tag
Én a DVI kimeneten használom a GTX295-öt, de megnéztem a HDMI kimenetét is (a kedvetekért ). HDMI-ben 1920x1080-as felbontást jelez ki natívnak, ezt nem lehet széthúzni a vezérlőpultból semmilyen módon full screen-re (persze a monitor tudja). 1920x1200-at mint egyedi felbontást lehetne definálni a driverből, de nálam nem működött. (Alapból a teszt sikertelen volt, továbbá volt ott még valami manuális beállítási lehetőség olyan paraméterekkel, amelyekről fogalmam sincs, hogy micsodák, így inkább nem is próbálkoztam vele.) Megjegyzem, hogy szerintem az 1920x1200 nem HDMI felbontás, mint ahogy az Eizo manual-ja sem tartja annak (a 480, 720, 1080 i/p-t inkább). Tehát szerintem a GTX295 HDMI kimenete a "szabványnak" megfelelően működik.
Ami viszont érdekes, hogy egy kollégám egy pontosan ugyanilyen monitort használ HDMI-n keresztül 1920x1200-as felbontásban egy GTX280-nal. Hogy pontosan ezt hogyan teszi nem tudom, de ott működik az 1920x1200-as felbontás a HDMI-n keresztül is.JaniS
-
Beowulf_78
addikt
Én ennek már utánajártam...HDMI is digitális jel mint a DVI. Tudja hivatalosan ez is a 1920x1200-at, ezért sincs különbség ha DVI átalakítóval oldod meg.
HDMI 1.3 supports 2560x1600
HDMI 1.2 and below 1920x1200Ennyi. Innentől kezdve nincs mit magyarázni. ATi-n is tökéletesen megy. Viszont nV 7300, 9600 GT-n is próbáltuk. Ment jól. Szóval ez az új nV karik "rákfenéje" lehet. Nem mindenki fedezi fel, csak aki a HDMI-t is használná. Különben már világméretű blamázzsá nőtte volna ki magát. Mondjuk ennyi is pont elég...
[ Szerkesztve ]
-
JaniS
senior tag
válasz Beowulf_78 #4149 üzenetére
Akinek fontos, hogy HDMI-n keresztül hajtsa a monitorát, annak nyilván kellemetlen lehet. Kollégám valamilyen okból odakötötte, láttam úgy is üzemelni (ugyanolyan Eizo, mint az enyém), nem vettem észre különbséget. Tehát a furcsaság, hogy a GTX280-as még kezelte ezt a felbontást, a GTX295 pedig már nem.
JaniS
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus Dual Rx580 OC 8GB BESZÁMÍTÁSSAL!
- BESZÁMÍTÁS! EVGA RTX 3080Ti XC3 ULTRA HYBRID 12GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASUS ROG STRIX RTX 3090 24GB Dobozos 1-Év garanciával, számlával!
- GAINWARD RTX 3070 8GB GDDR6 PHOENIX GS Eladó! 105.000.-
- BESZÁMÍTÁS! ÁRGARANCIA! ÚJ GIGABYTE GAMING OC RX 7800 XT 16GB GDDR6 videokártya 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest