Új hozzászólás Aktív témák

  • Andras6800

    senior tag

    válasz LOTR #47798 üzenetére

    Remek ez a videó, köszönöm. Tipikus példája a kiragadott tényeknek. :)

    Egy ide vágó írás: [link]

    "A CO2 természetes forrása a vulkanikus tevékenység, talajrepedéseken való szivárgás, erjedéses folyamatok. A tiszta levegő csekély (0,03 tf%) CO2 koncentrációja a kibocsátás és felhasználás (növényzet, óceánok) szabályozásának köszönhető. Az emberi tevékenység kiterjedése – ipari forradalom – a természet kritikátlan támadása – erdők irtása, fosszilis energiahordozók kitermelése, égetése – szinte megállíthatatlanul rombolja a környezetet és a levegő minőségét"

    "A Föld légkörének CO2 koncentrációja az ipari forradalom óta mintegy 38%-al
    emelkedett (5), az akkori 280 ppm-ről napjainkig 387-400 ppm-re (a hőmérséklet +3oC-kal), a Columbia Egyetem adatai szerint az éves emelkedés 2 ppm. A növekedés 2100-ra elérheti a 450-500 ppm-t (6), ha ez bekövetkezik, a globális hőmérséklet +2oC-kal lesz nagyobb."

    Szóval lehet a gazdának kellemetlen, hogy sokat kell költenie ezekre. Illetve mindenkinek az, de aztán akkor a másik oldalról ne menjen a sírás az elsivatagosodás miatt, meg mert egyik nap elmossa az eső a termást, utána meg 2 hónapig aszály van.

    Nem találom azt a cikket, de volt értékelés, hogy az elmúlt 20 évben miként fedte el az óceánok CO2 megkötése a problémát. Csak közben elsavasodtak szépen. Emiatt pusztul benne az élet. A koraalok csak az első jel.

    Ez egy komplex nagy rendszer, melyet még az sem lát át minden aspektusában, aki evvel foglalkozik. De amiben a világ tudós társadalmának 90%-a egyet ért, azt ne vonjuk már kétségbe (Amúgy is a föld lapos ;] :P ). Amiben lehet nem egyet érteni, hogy mennyire lesz durva, milyen hamar :DDD.

    Szóval igenis, ki lehet vonni a CO2-t a levegőből (lásd e-üzemanyag concept), ami majd magával hozza az egyébb területeken (Óceánok vize) a csökkenést.

    [ Szerkesztve ]

    A békéért harcolni olyan, mint a szüzességért dugni!

Új hozzászólás Aktív témák