Új hozzászólás Aktív témák

  • Timer

    veterán

    CISCO-s profiktól kérdezném elsősorban, hogy alap licenccel rendelkező ISR-en hogyan lehet a legegyszerűbben egy alapszintű rendszer logolást beállítani? Csak annyi kellene, hogy legyen nyoma, hogy vált a WAN-ok között, vagy hogy rájöjjek, miért nem vált esetenként. Az sem lenne baj, ha továbbítani tudná valahogy az elkészült logot, mondjuk email-ben, vagy a jó ég tudja, min keresztül.

    SNMP-vel a rendszert tudom ugyan monitorozni, de semmi olyat nem találtam, amivel a fentebb leírt paramétert monitorozni tudnám. A héten már másodszorra járok úgy, hogy nincs net, mert egy pillanatra megáll az elsődleges kapcsolat, a másodlagosra át sem vált, de valamiért ezt követően már az elsődlegest sem használja, pedig azon időközben már újra épült a kapcsolat. Lassan tökön szúrom magam, mert a beállításokon nem változtattam, eddig viszont rendben volt a dolog, csomó alkalommal váltott már stabilan a két WAN között.

    Az egyébként ördögtől való gondolat, hogy valójában azért nem vált, mert "azt hiszi", hogy van net, miközben nincs? Arra gondolok, hogy esetleg a szolgáltató DNS feloldásával lehet egy pár pillanatra gond, és mivel IP-t pingel, ezzel "dönti el", hogy van-e net, ez akkor is megy, ha a DNS a túloldalon leáll. Hogy a kliensek miért nem állnak át a másodlagos DNS-re, az megint egy jó kérdés... A belső hálón nem volt net, miközben a tűzfal előttről, direkt a kábelen nézve lazán ment.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák