Új hozzászólás Aktív témák

  • sellerbuyer

    őstag

    Tartományba léptetés probléma:

    Ha tartományi gépről készült image-ből felhúzok Win 7 Enterprise-t egy másik gépre, utána meg kell változtatnom a nevét, hogy ne legyen két gép ugyan azzal a névvel a tartományban. Az IP-jét sikeresen meg tudom változtatni, még a tartományi felhasználót is meg tudom adni, viszont a gépnév változtatási próbálkozásnál kiírja, hogy erre a kérésre nincs jogosultság a tartományban, pedig tartományi rendszergazdaként akarom csinálni.

    Na most nem is jó megoldás az átnevezés, mert ugye akkor a gep19-ről készült image-et felhúzva a gep27-nek szánt gépre és átnevezve a gep19 eltűnne a tartományból és gep27 néven futna tovább. A cél pedig az, hogy legyen egy gep19 és egy gep27 is a tartományban. Ennek kiküszöbölésére kiléptettem tartományból a gépet egy tetszőleges nevű munkacsoportba. Majd miután ezt megtettem, már meg tudtam adni az új nevet a gépnek. Ez után pedig vissza tudtam léptetni simán tartományba, mert kijelölhető volt a Tartomány a gépnév megadása panelen és a Hálózati azonosító gomb is aktív volt, tehát varázslóval is ment a művelet simán. Ez 6 gépen működött...

    Sajnos most van egy rakat gép, ahol pedig ez a módszer egyáltalán nem működik! Már régebben is szívtam ezzel sajnos sokat... Miután egyszer kilépteted a gépet tartományból, soha többé az életben nem bírod visszaléptetni, mert a Tartomány melletti rádiógomb és maga a felirat is szürke, nem választható ki csakúgy, ahogy a Hálózati azonosító gomb sem.

    Valaki leírná, hogy pontosan hogyan kell image felhúzás után a gep19-es nevű gépet gep27 néven új gépként beléptetni tartományba korrektül, úgy, hogy a gep19-es gép is megmaradjon? Legfőképpen az érdekelne, hogy egyáltalán miért szürkül ki a tartományba léptetési lehetőség, miért nem marad meg?
    50 gépnél működik rendesen, utána meg mondjuk 20-nál nem. Tök ugyan az a Win, ugyan arról a lemezről telepítve és ugyan azzal a proggival image-elve.
    A felhasználókat hagyja létrehozni AD-ben, azzal nincs gond, sőt a gépeket is létre tudom hozni AD-ben, az is műxik. Csak az nem műxik, hogy magán a kliensen meg tudjam csinálni a beléptetést tartományba.

    Bocsánat, ha érthetetlen voltam, de piszok meleg van. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák