Új hozzászólás Aktív témák

  • gaborbol

    őstag

    válasz bugizozi #26049 üzenetére

    Ugyan ez mind a ket eset, ugy nez ki, hogy most erre alltak ra nem a cryptolocker-re. Persze abbol bejott parezer vagy par tizezer dollar egy ilyen cegtol, ebbol meg siman negyed milla.

    Meg annyit, hogy mi csak uzemeltetest vegzunk tehat semmi forensic nagyon nincs, nem nyomozunk kimondottan, kulon atadjuk a biztosito alltal felberelt szakertoknek a hozzaferest logokat barmit.

    Persze azt megnezzunk, hogy a ceg ahol vagyunk lett-e torve vagy-nem, honnan jelentkeztek be, miota kotelezoen be van kapcsolva a 2 factor azota nagyon nem volt gaz, de mivel a partnercegnel nem volt es azt hasznaltal ki a csalashoz elegge megleptek vele.

    Az elso ugyfelnel a forensic expert majdnem egy honapot dolgozott rajta, hogy konkretan milyen emailt olvastak honnan jottek, kik lehettek...... Ertelem szeruen a biztosito fizeti ezt is, szoval szerintem nyujtjak amedig csak lehet. Meg egy konyvelonel, vagy ugyvednel is gaz, de amikor orvosi ceggel esik meg, es ott lehet eleg sok betegre nezo adat a levelezesbe, ott nagyon komolyan bele lehet szaladni a pofonfaba felelosseg teren.

    Nagy tanulsag, Cyber IT biztositas legyen mindenhol, mert a biztosito kifizeti a kart. Eddig minden ugyfelnel fizettek tokkal vonoval mindent . Nem, hogy nem kellett oket nyektetni a penzert, hanem ok hivogattak az ugyfelet, hogy kuldenek a penzt, csak varjak a bankot hogy azt mondjak, hogy a penz elveszett.
    A bank meg persze huzza a szajat, hogy hat lehet meglesz ez, csak turelem...nyomoznak :DDD

    Es zaraskeppen, annyit elejtett az egyik forensic alkalmazott, hogy a vilag legagyobb cegeinek is dolgoznak es ott ilyen tobbmillio dollaros utalasokat is ki tudnak sikkasztani a bunozo bacsik vagy nenik ugyan igy.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák