Új hozzászólás Aktív témák

  • Timer

    veterán

    Sziasztok!

    Érdekes, de hasonló gondban vagyok én is. Adott egy kis cég, 18 fő, ugyanennyi gép, kábé 300 gigányi adattal, több lokál mysql adatbázissal. Kliensek frontján már jellemzően W10 van, de akad még egynéhány W7Pro is. Office-ok OEM-ek, 2013+. SBS2011 ment eddig workgroupban, de lassan elérkezik a szervercsere ideje. O365-öt vegyesen veszünk igénybe, nincs mindenkinek licence, és csak vállalati alapverziót használunk levelezésre.

    Amit szeretnék elérni, hogy az elsődleges szerver ne fizikai vas legyen, hanem hyper-v gép, és az sem lenne baj, ha átmenetileg a régi vasat is virtualizálva futtathatnám majd a hoszton az új szerver mellett. Alapvetően WS2012R2 Standard-ben (esetleg WS2016?) gondolkodom telepítve a vasra, és azon belül futtatnám a hyper-v gépként magát a produktív szervert, és egy ideig a régit is, p2v után.

    Nem tudom, mennyiben játszana nálam az Essentials. Ha jól rémlik, Essentials alatt nincs guest hyper-v futtatás, így viszont nálam bukott, hacsak nem a vason "csak" hyper-v servert futtatnék (ez elvileg ingyen van, vagy rosszul emlékszem?), ami alatt futna a virtuális Essentials, és mellette a régi munkacsoportos szerver virtualizálva .Azon is gondolkodom, kell-e nekem AD, mert egy visszaállítás csak nagyobb szopó, és olyan nagyon sok funkcióját nem használnám ki az AD-nek ebben az esetben, mivel a fluktáció minimális, levelezés kint van, van viszont helyette egy raklap retek program, amelyek futtatásához a klienseken rendszergazda jogot kell adjak a usernek. Az is biztos, hogy egy ideig együtt kell futnia a régi workgroup szervernek az(esetleg) AD-s újjal, bár ez nem jelenthet gondot, maximum nem lesz a régi szerverre SSO.

    Mi itt a legjobb megoldás, szerintetek? WG vagy AD? Essentials vagy Standard?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák