Új hozzászólás Aktív témák

  • bugizozi

    őstag

    Miért ne fusson egy szerveren Exchange és BlackBerry szolgáltatás is? - című rovatunk következik
    Többször szóba jött már, hogy külön kellene szedni de a gyakorlatban ez még nem valósult meg

    Múlthét péntek estére tervben volt egy Blackberry frissítés, amiben nekem annyira kellett - volna - részt vennem, hogy előtte csinálok egy VMware snapshot-ot, majd ha minden ok akkor törlöm. A BES-t más cég kezeli. Mondták, hogy nagy gond nem lehet, csináltak már ilyet, next-next finish az egész. Természetesen nem így lett.

    Először update után nem lehetett belépni az Exchange szerverre, se RDP, se VMware konzol. A konzolon hiába nyomtam Ctrl + Alt + Delete nem reagált. A VMware vSphere szerint nem volt leterhelve a gép. Power Off majd Power On aztán elindult.

    Ezután mondta aki frissítette a BES-t (legyen neve Béla), hogy nem tudja használni a testusert amit csináltam neki. Reseteltem a pw-t, hátha félregépeltem, de úgy sem ment. Megpróbáltam belépni OWA-ra, de nem jött be az oldal, 404 hibát dobott. Itt jött a fekete leves :) (Exchange-ért elvileg mi vagyunk a felelősek)
    Újraindítottam az Exchange szervizeket de semmi. Újraindítottam az IIS-t de semmi. Az IIS-ben elleőriztem a binding-eket de jónak tűnt. Google 1000+1 ötlet de egyik sem segített.

    Aztán azt láttam az IIS felületén, hogy a Default First Site nem fut, holott kéne. Próbáltam elindítani, de nem ment, kiírta, hogy vmi más processz használja.

    Internet Information Services (IIS) Manager - The process cannot access the file because it is being used by another process.
    (Exception from HRESULT: 0x80070020)

    Az eseménynaplóban is volt error emiatt.

    "The World Wide Web Publishing Service (WWW Service) did not register the URL prefix http://*:80/ecp for site 1. The site has been disabled. The data field contains the error number"

    Aztán rátaláltam erre a cikkre: https://support.microsoft.com/en-us/help/973094/error-0x80070020-when-you-try-to-start-a-web-site-in-iis-7.0

    "This issue may occur if TCP port 80 and/or 443 is grabbed by a different service."

    Elvileg vmi alkalmazás fogja a 80 vagy a 443 portot.

    netstat -aon | find ":80" parancsot lefuttattam, és kiderült hogy a 546 PID számú processz figyel a 80-as porton.
    A feladatkezelőben megnéztem, hogy mi is ez: tomcat8.exe szóval valami webszerver, ami a Béla nevű user nevében futott. Megkérdeztem Bélát hogy mi ez, leállíthatom e: nem tudta úgyhogy mondta hogy próbáljuk ki. Leállítottam, és el tudtam indítani az IIS-ben a Default First Site-ot, és így már az OWA is ment.

    Aztán Béla utánajárt, és kiderült, hogy ez a BB frissítés feltett egy új komponenst is, BlackBerry UEM - BlackBerry Control Service néven, ami feltelepített automatikusan egy tomcat-et és emiatt volt használatban a 80-as port. :W Letiltottuk ezt a szervizt, újraindítottuk a szervert és fut az OWA rendesen, ahogy eddig.

    Ezekután péntek hajnal 2-kor sikerült is ágyba kerülnöm... (úgy hogy a normál meló mellett szerda és csütörtök este is volt termelés ennél az ügyfélnél eset 8 és 10-kor bár azok csak ilyen 1-1 órásak)

    VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!

Új hozzászólás Aktív témák