Új hozzászólás Aktív témák

  • Alteran-IT

    őstag

    Sziasztok!

    Nincs valami ötletetek távoli asztal tesztelésére? :D
    Már nem egyszer belefutottam abba a problémába, hogy beállítottam a távoli asztalt, a Windows, illetve a vírusírtó tűzfalát (néhány esetben ugye az kezeli a Windows tűzfalt) és a routert is (portot nyitottam) és mégse működik a dolog, persze ezt csak távolról tapasztalom, miután felébresztettem a gépet és nem tudom kikapcsolni ameddig haza nem megyek (a gép biztos, hogy megy).
    Most speciel a szervert szeretném elérni (Windows 2012 R2 Standard) távolról, de sajnos nem sikerül. Helyi hálózatról tökéletesen el tudom érni és tűzfalon a távoli asztal résznél a nyilvános hálózati elérést is bepipáltam, de valamiért nem megy a kapcsolódás (kliens gép amiről kapcsolódni szeretnék hozzá távolról - más szolgáltató hálózatáról - egy XP, illetve egy 7) és ezt a helyzetet szeretném elkerülni azzal, hogy valahogy tesztelni tudnám (sajnos nem működik a szomszédnak szólok, hogy próbálja ki dolog, nem akarok másokat ezzel feleslegesen zavarni).
    Meg amúgy olvastam valahol a Microsoft supportnál, hogy előtte a szerepköröknél és a szolgáltatásoknál telepíteni kellene külön egy távoli asztal szolgáltatást, de az a helyzet, hogy fogalmam sincs, hogy az mire jó és mit takar pontosan.

    Na meg ha már itt vagyok, akkor megkérdezném, hogy nem tudtok valami jó vírusírtó+tűzfalprogramot ajánlani, amit fel lehet lökni szerverre és konfigurálni úgy, hogy minden szolgáltatás és szerepkör ami hálózatos (pl. AD) az megfelelően működjön?

    Valamint láttam, hogy a távoli, illetve a hálózati telepítéseket beszéltétek, meg az az utáni aktiválást (KMS) és konfigurálást és hogy jó lenne egy ilyet összedobni. Én is támogatnám az ötletet, mert már próbálkoztam ilyenekkel, de nem találtam megfelelő megoldást.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák