Új hozzászólás Aktív témák

  • sanzi89

    addikt

    Felmerült az iskolánkban az igény, hogy bizonyos feltételekkel a diákok is használhassák az internetet a saját WiFi-s eszközeiken. Ebben szeretném kikérni a tanácsaitokat:
    - Jelenleg egy 120/10-es szolgáltatói és egy 4/0.25-ös Közhálós internetünk van. Ígéretet kaptunk, hogy a Közhálós netet bővítik 100/100 megásra. A terv az volna, hogy a diákokat ráengedem a 120/10-esre az iskolai gépek pedig mennének a 100/100-as neten.
    - Az AP-k UBIQUITI UniFi Acces Point LR lennének, mivel csak ennek találtam központi menedzselhetőségi lehetőségét. Első körben 9 darab lenne beszerezve, és később még pár darab.
    - A diákok eszközei teljesen el kellene szeparálni az iskolai eszközöktől, valamint a diákoknak csak annyi jog kellene, hogy internetezni tudhassanak. Ezt milyen módon lenne tanácsos megoldani? Fontos lenne, hogy amennyiben tanári gépről van szó érje el a tartományt, megosztásokat, esetleg nyomtatókat.
    - Minden diáknak regisztrálnia kell az eszközét ami után kap egy WPA2-Enterprise accountot, amit majd beállít a telefonján. Ennek a kivitelezésére valamilyen gyakorlati ötlet/tanács?
    - Időzíteni kellene az internet elérést, de csak a diákok eszközein, vagyis egésztől 45-ig ne legyen internet, és csak szünetben internetezhessenek mondjuk 08:00-14:00-ig, de a tanári eszközök mindig működjenek.

    Elég képlékeny a dolog, és még csak a tervezés megy, de jó volna, ha rendelkeznék pár konkrét elképzeléssel, mivel még nem is láttam ilyen rendszert, pláne nem építettem ki/üzemeltem.

    "Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

Új hozzászólás Aktív témák