- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Synology NAS
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 11
-
IT café
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - Korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Új hozzászólás Aktív témák
-
HKorn
veterán
Hi!
Szeretnék tőletek segítséget kérni, ha van ebben valakinek tapasztalata. Van egy okostarifa 90 előfizetésem és egy-két kérdést jó lenne tisztázni.Az addig oké, hogy opera minivel korlátlan a böngészés, emailezés, de az nem tiszta, hogy ha valamit alkalmazásból nyitok meg, nem a böngészőből pl. gmail, facebook az is ingyenesnek számít e, tehát számolja e adatforgalomként?
Köszi!
Run&Ride
-
Micuir_M
tag
válasz jozsi252 #8252 üzenetére
Nekem nem működik. Maga az oldal azt írja ki, hogy adjam meg a számomat és sms-bel elküldik. Az sms-ben meg az van, hogy hívjam a 1220-at. :-)
A telefon böngészőoldala meg azt, hogy technikai okok miatt nem működik.
[ Szerkesztve ]
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=micuir_m
-
csabyka666
veterán
Üdv!
Saját tapasztalat...
Aki régi SIM kártyával rendeli meg a Klikk szolgáltatást, annál előfordulhat, hogy véletlenszerűen ledobálja a netről. Erre megoldás lehet, ha bemegy a Telenor-ba, és kér egy új SIM-et. Személyi, illetve lakcímkártya kell hozzá. Ingyen megcsinálják.
Én is egy 10 éves Pannonos kártyával használtam a Klikk-et, és gyakran megszakadt a kapcsolat. A Telenor-os kártyával (eddig) tökéletesen működik!Remélem, hogy tudtam segíteni!
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
rudymester
senior tag
Bármi esély van rá, hogy megtudjam mennyit forgalmaztam az okostarifám keretéből? Neteztem már bőven, Android Marketről letöltöttem pár dolgot, MMO játékot tolok. Nem érzek lassítást, lehet mérnem kellene egyet. Szerintem ma este ráeresztek egy netrádiót, majd meglátom meddig bírja a 180 megás "multimédia" keret.
csabyka666: Ezt csak megerősíteni tudom. Több vevőm is panaszkodott már telefonokra, hogy lefagyott új sms írásnál, vagy nem lehetett egyáltalán felhívni, majd kiderült, hogy valami nagyon korai SIM kártyájuk volt. 2-3 évente szerintem érdemes friss kártyát kérni.
[ Szerkesztve ]
Retrofaktor, a régi játékok tárhelye (bemutatók, végigjátszások) - youtube.com/retrofaktor
-
korpicschess
veterán
válasz korpicschess #8248 üzenetére
Lett új lista, de minden változatlan.
Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
csabyka666
veterán
Azt nem tudjátok, hogy mikor indul az "új hónap" a Klikk mobilnetes csomagnál? A 100 megás keretet átléptem, be is lassították, de ma, az új SIM-mel 3-400kb/s-al töltök HSDPA hálózaton. Augusztus 20-án fizettem elő a Klikk szolgáltatásra, de nem tudom, mikor "fordul" a következő számlázási ciklusba...vagy valami más oka lenne a gyorsulásnak? Elvileg 4kb/s sebességgel kéne mennie le és fel is (jelenleg ugye lassítva vagyok).
Valaki?
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
Predator666
aktív tag
válasz csabyka666 #8259 üzenetére
Nekem is az van és amit én tapasztaltam, hogy ugyanazon a napon kezdődik 30 nap múlva, mint amelyiken előfizettél. Én mondjuk kifejezetten figyeltem, hogy hónap első napján fizessek elő, és azóta minden hónap első napján újra is kezdődik. Tehát vagy mindenkinek hónap első napján vagy azon a napon, amelyiken regisztráltál.
Más:
Ki mit tud erről az új telenoros hálózat bővítésről? Ez most 4g-t jelent vagy egyszerűen a 3g elérést teszik jobbá/gyorsabbá? Mert az origo.hu-n olvastam valami hasonlót, hogy jobb lesz a 3g elérést, ugyanis aktuálisan elég kevés helyen jön be nekem. Van valami ismeretetek erről?
KösziKivettem, mert volt, kit zavart.
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Predator666 #8260 üzenetére
De telenor online-on ki is írja a szolgáltatásoknál, hogy mikor jár le.
-
csabyka666
veterán
válasz Predator666 #8260 üzenetére
Akárhogy is van, nekem nem kezdődhetett újra a számlálás. Augusztus 20-án fizettem elő, és most augusztus 30-a van. Az SMS már korábban megkaptam, hogy átléptem a limitet, és innentől lassítanak, a következő számlázási ciklustól lesz újra teljes a sávszélesség.
Az a fura (vagy csak véletlen egybeesés), hogy pont ma gyorsult be, amikor kicserélték a régi SIM-emet egy újra. Érthetetlen...
Persze nem baj, ha gyors, de nem akarok fizetni miatta!Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
Tutu7030
veterán
Át kellett kapcsolnom csak 2G hálózatra, mert hiába volt 4/1-4/2 3G/HSDPA térerő kijelzés, a mobilnet mégsem működött.
LG Optimus G E975 v20 -> LG G4 H815 V29a-EUR-XX -> Huawei Mate 9(MHA-L29) -> Huawei P30 Pro -> Honor Magic5 Pro
-
csab2
veterán
Szerintem tök jó lett a Telenor új honlapja. Kicsit "hipernetesítették". Jól néz ki, és jobban is áttekinthető szerintem.
Az viszont röhej, hogy a Samu Omnia 7 még mindig horribilis áron van, amikor GSM boltokban hivatalos gyári garival 60-65-ért adják!!!
Asus Vivobook 14 X413EA, iPhone 13 mini, LG 50LF652V, PS4 slim
-
Landsmann
addikt
Szerintem meg egyre szarabb. Egyik változat sem közelíti meg sem a régi Pannonos oldal szerkezetét. Ezek a mostani oldalak úgy néznek ki mint valami reklámoldal. Régen ott voltak jobb oldalon a közlemények, módosítások, pár szóban az is ott volt, miről szólt. Most meg kersgetni kell, hogy van-e változás, régen meg egyből ott volt a kezdőoldalon. Ki is vágtam a böngészó kezdő oldaláról a linküket. Most már nem a szolgáltató a kezdő oldal a böngészőben. Hetek, hónapok telnek el, hogy rá sem nézek. Egyszerűen semmi értelmes újdonság, szolgáltatás nincs. A szerződési feltételek módosítása meg már a vicc kategória, éppen csak át van fogalmazva, de egyre értelmezhetetlenebb. A mobil csomagok is egyre káoszosabbak. Egyszerűen már az is követhetetlen, hogy melyik csomaggal mit lehet böngészi. Egyáltalán mi minősül multimédiás tartalomnak, mi nem. 12 éve vagyok előfizető ugynazzal a telefonszámmal. Ha nekem nem abeszédhívás lenne a lényeg, talán régen ott is hagytam volna őket a fenébe. Évről évre egyre jobban kiábránulok belőlük, azt látom, hogy egyre jobban csúszik lefelé a színvonaluk. Egy csomó fölösleges marhaságot vezetnek be, aztán pár hét, pár hónap után már módosítják. Egyszerűen minden követhetetlen. Nem beszélve a közlemények menetrendszerű módosítását, merthogy tévesen jelent meg. Szóval nálam igencsak maguk leírásához közelítenek. Az a szerencse, hogy a beszédhívásoknál nem tapasztalok problémát, mert gyakorlatilag ez tartja életben nálam az előfizetést.
Videóim: http://www.youtube.com/landsmann?sub_confirmation=1
-
csab2
veterán
válasz Landsmann #8265 üzenetére
Sok mindennel egyetértek.
Azonban én csak az oldalról beszéltem, és az szerintem jobb lett mint volt.Egyébként szeptember 27-től megszűnnek a mostani internetes csomagok: a Mini, Flexi, Prémium, Classic, Flexi plus. Vajon mi lesz helyettük?
[ Szerkesztve ]
-
csab2
veterán
No igen, esély van rá.
-
darvinya
titán
A Klikk szolgáltatás Praktikummal minden hónap 14-én kerül újra indításra.
Most nem 4G(LTE)-és halozat van, hanem 3.7(3.75)G azaz HSPA+.
Kettő nem úgyan az.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
csabyka666
veterán
Üdv!
Tegnap írtam, hogy kicserélték a Pannonos SIM-kártyámat egy Telenorosra, és furcsa módon begyorsult a netem, pedig augusztus 20-án rendeltem meg a Klikk-et, ami azóta már elfogyott, és ezért be is lassítottak. A kártyacsere után begyorsult a netem, pedig még nem telt el a 30 nap az előző ciklusból...
Nos, ez a mai napig tartott, ugyanis lefogyott a kártyámról a 100 megás keret. Jött az üzenet, hogy innentől belassítják a netet. Ok, ez nem is baj, gondoltam, még így is van 4kb/s le- illetve feltöltésem.
A gondom viszont az, hogy amihez bőven elég ez a lassított letöltés is, az sem megy rendesen. On-line pókerről van szó. Néztem Netlimiterrel, és 1kb/s környékén használja csak a netet. Elméletileg jelenleg 4kb/s-ot tud a mobilnetem, de ennek ellenére mégsem működik rendesen.HSPA kapcsolaton keresztül netezek, nem értem, miért pingel ennyire. Amíg nem lassították, tökéletes volt, és a vicc az, hogy - bár a HSPA többet is tud, mint a 4kb/s, mégis laggol a netem...
Összefoglalva: azzal nem vagyok kibékülve, hogy miért nem tudja hozni a kapcsolat a 4kb/s-ot stabilan, amikor ezelőtt 3-400kb/s-al is teljesen stabil volt.
Ötlet?
-
Varszegig
veterán
válasz csabyka666 #8273 üzenetére
Feltételezhetően megnő a válaszideje is a hálózatnak, és gyakran timeout van. Ezért szar ez a lassítósdi. Az hogy HSDPA-t használsz tökmindegy, 4 kb-hoz a GPRS is sok
[ Szerkesztve ]
-
csabyka666
veterán
válasz Varszegig #8274 üzenetére
Igen, erre én is gondoltam. Próbáltam csak EDGE módban is, de ugyanaz. Viszont akkor sem tudom elfogadni, mert van, amikor 1 óráig simán bírja akadás nélkül, aztán annyira megbolondul, hogy a net is megszakad.
-
Varszegig
veterán
válasz csabyka666 #8275 üzenetére
ez egyértelműen az, hogy nem csak a forgalmad lassul be, hanem a válaszidő is. Aztán vagy elég gyors, hogy megvárjon a server, vagy nem. Ez így azt mondanám a digitális őskor telenor módra.
-
csabyka666
veterán
válasz Varszegig #8276 üzenetére
Felhívtam a supportot, azt mondta a hölgy, hogy állítsam csak EDGE elérésre, az talán megoldja a problémát. Próba-szerencse...
Persze, a válaszidő is több lesz, de ha működik rendesen egy bizonyos ideig, akkor miért dob le??
Na, kipróbálom...
-
darvinya
titán
válasz csabyka666 #8277 üzenetére
Egyszerű a kerdés.
Az új rendszer nem igazán támogatja az ilyesféle megoldásokat.
Mert a HSPA+ eleve a folyamatos nagy forgalomra tervezték.
Én az átátlás előtt használtam a klikket és addig a korláttal nem volt gond.
Megoldás sajnos nincs?
De ha közben töltesz talán nem dob le egyfolytában?[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
csabyka666
veterán
válasz darvinya #8278 üzenetére
Kipróbáltam "csak EDGE" hálózaton a netet. 50 percig nem szakadt meg, majd benyomtam egy YouTube videót, és egyből megszakadt. Szerintem azt fogom csinálni, hogy amikor használom, akkor mindent kinyomok, ami a netet használja - Avast, MSN, Skype...és akkor talán nem lesz vele baj.
Kiderül hamarosan...
-
Peso
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy használt nokiát amin már nálam gariban alaplapot cseréltek . Ha az előző tulaj nem fizeti a számlát a telenor letudja tiltani a telefont ? Mert új alaplap új imei . -
Damage401
senior tag
Szia!
Ha jól tudom, a telenornál nincs ilyen letiltás ha nem fizeted számlát.
ÜdvSiemens MC60>Sony Ericsson K300i>Sony Ericsson K750i> Sony Ericsson C902> HTC Desire > Nokia C7> Sony Ericsson Neo>Sony Xperia P>HTC Desire X> Sony Xperia L>Nexus 4>LG G2>Sony Xperia Z1 Compact> Sony Xperia Z3 Compact> Apple Iphone 6>Sony Xperia Z5 Compact>Samsung S7
-
csabyka666
veterán
Üdv!
Tudtommal a telefon és a SIM két külön fogalom. Olyanról nem hallottam, hogy ilyen miatt telefont is tiltanának...
-
tomp
félisten
Hiába van kész Budapesten a ZTE hálózat, azért még nem 100%-os. 7.kerben déltől kb 6-ig 0,2Mbittel ment a 3G. :-)
[ Szerkesztve ]
-
kano
nagyúr
válasz csabyka666 #8282 üzenetére
T tilt egyedül Magyarországon számlatartozás miatt.
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
csabyka666
veterán
Nem értem, mi köze lenne a kettőnek egymáshoz, de nem vitatkozom, mivel nem tudom a jogi procedúrát.
Nem értem, hogy ha valaki nem fizeti a számláját, akkor miért tiltanák le a telefonját...SIM kártyát még jó, hogy letiltják, de a telefon nem sokat tehet róla - szerintem.
-
kano
nagyúr
válasz csabyka666 #8285 üzenetére
Szerinted...
Azért mert az előfizetés miatt kapta az emberke kedvezményesen a telefont, így a telefont is tilt, ha nem fizeti az előfizetést.[ Szerkesztve ]
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
nggabi
félisten
nos rossz hírem van nektek: [link]
egy máski srác is mondta h vett egy telenoros sgst de letiltották pár nap múlva, utána meg az eladó szó nélkül visszaadta neki a pénzt...
szóval úgy néz ki h a telenor is beállt a sorba...
de én azért remélem h csak félrebeszélt mindkettő
[ Szerkesztve ]
"szenyor dzsíííí"
-
tomp
félisten
Okostarifások!
A mai naptól használható az Opera Mini 6.1 a korlátlan netezésre!
-
Prien
addikt
Annyira parasztvakításnak érzem ezt, hogy csak Opera Minivel korlátlan a böngészés. Hogy miért?
Mert nekem 1 gigás havi korlátom van, naponta rengeteget böngészek a telefonon, 2 nap múlva számla zárás és most járok 600 megánál az Opera minivel úgy,hogy a marketről is töltögetek le. Persze a gyári flash-es böngészővel 1 giga nem lenne elég, de hát az már az okostarifánál is multimédiás tartalomnak minősül akkor ezek szerint.A kevés is több a semminél.
-
tomp
félisten
Én multhónapban 3,4GB-ot szedtem össze csak bőngészőn. :-)
-
ambrus14
tag
Sziasztok!
A véleményetekre lennék kíváncsi a következő történettel kapcsolatba:
Történt körülbelül 2004-5 környékén, hogy GPRS netezni lehetett telefonról ekkor az új telefon adta lehetőségeket kihasználván gyanútlanul némi netezés után elég hatalmas számlával lepte meg az embert a kedvenc szolgáltatom. Mivel a mai napig felesleges számomra külön elöfizetni mobil netes csomagra ezért már akkor letiltattam a szolgálatónál ezt. (A mai napig nem igényeltem újra mobilnetet!). Erre június hónapba megint kiszámlázásra került egy elég magas összeg mobilnet címen. Konkrétan 20k körüli összeg, a beszélgetések része a számlának rendben voltak. Azóta utána jártam a dolognak és mint kiderült ők automatikusan újraengedélyezték ezt, ezért történhetett adatforgalom a hálozaton. Nekem nem tűnt fel mert folyton wifiröl ment ha kellett valamit mobilon netezni, de valószínüleg az okostelefonom szép küldözgette az adatot a "megnyílt kapun" keresztül a háttérbe. Összesen pár MB adat mehetett át, de mivel nem volt külön net előfizetve így elég drága volt ez kevés adat is. Hiába írtam a szolgáltatónak, hogy ez egy nem megrendelt szolgáltatás és nem szándékos használat eredménye, nem hajlandó elengedni az összeget. Nem is értesítettek arról, hogy ezt ők engedélyezték csupán a számla illetve némi utána járás eredményeként tájékoztattak, hogy engedélyezték a mobilnet start vagy milyen alapcsomagot nálam! Én még mindig szándékos lenyúlásnak érzem a telenor felől ezt a számlát, hiába írtam nekik levelet ezzel kapcsolatba. Mit tudok tenni az ügyben?Xbox 360 user - Gamertag: AMBRUS144
-
Tutu7030
veterán
válasz ambrus14 #8293 üzenetére
Legyél határozottabb! Nekem évekkel ezelőtt, a (számukra már kedvezőtlen) korlátlan wap előfizetésem mondták fel egyoldalúan (indok: elavult csomag, fizessek elő forgalomkorlátos csomagra).
Akkor a fogyasztóvédelmet megemlítve érdekes módon pár perc alatt újra tudták aktiválni a szolgáltatást.LG Optimus G E975 v20 -> LG G4 H815 V29a-EUR-XX -> Huawei Mate 9(MHA-L29) -> Huawei P30 Pro -> Honor Magic5 Pro
-
club1
veterán
Ált. csak úgy maguktól nem szokták a szolgáltatást bekapcsolni. Viszont az ÁSZF-ben benne van, hogy bizonyos egyéb - ügyfél által igényelt szolgáltatásokhoz, vagy azok kikapcsolásakor - ezt a mobilnet szolgáltatást aktiválják.
Amennyiben mégis teljesen maguktól kapcsolták be ezt a szolgáltatást, keresd meg az egyedi igénykezelési csoportot. Mindenekelőtt minimum töröld a telefonodból a szolgáltatói APN-eket, hogy a mobilod illetve az azon futó alkalmazások véletlenül se tudják a netet szolgáltatón keresztül használni. -
csabyka666
veterán
@ club1: +1. Valóban célszerű kitörölni minden olyan opciót, ami a mobilinternetre vonatkozik, így garantáltan nem fogod tudni használni a fizetős netet.
-
tomp
félisten
A mai napon tudtam meg, hogy a lakásban nincs hivatalosan beltéri 3G! Eddig mégis tökéletes volt. Azaz jó térerő és 2-5Mbit közötti sebesség. A mai napon kb du. 4-től megpusztult a 3G. Térerő ugyanúgy jó, de 0,15Mbites letöltés... Most már 0,8-1,9Mbit között liftezik.
A 1220 szerint az utcán jó, mert ott van 3G. Kimentem az utcára. 0,4Mbit, majd elment a net...
-
axioma
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Sorozatok
- LED világítás a lakásban
- Realme GT Neo2 - ők már nem zöldfülűek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos autók - motorok