- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Synology NAS
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 11
-
IT café
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - Korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Új hozzászólás Aktív témák
-
ILLDisPozed
aktív tag
Küld a Telenor tájékoztató sms-t, ha a függetlenítés kész?
Ma bementem ismét, mert a restore sem segített. Újra kérvényezték. Bár szerintem az elsőnél elíródhatott az imei szám vagy valami, mert igen nagy volt a csend.
Nem baj csak működjön.iPhone 11, Apple Watch SE 44mm, iPad 6th gen., MacBook Air M1
-
MODERÁTOR
-
bollokcs80
Korrektor
Sziasztok!
Jól értelmezem, hogy a jelenlegi havidíjas csomagokhoz nem lehet adatmegosztó SIMet rendelni?
B.Cs.
-
bedibazsa
senior tag
válasz bollokcs80 #70403 üzenetére
igen
-
Somatom
veterán
Elkezdett haldokolni a routerem. Gondoltam, benevezek egy B525S -re. Egyes oldalak szerint 10/100 -asok a LAN portjai, máshol meg Gb -eseknek írják. Melyik a valós?
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Somatom
veterán
-
azbest
félisten
válasz Somatom #70406 üzenetére
Gigabites a lanja.
Nocsak, most látom, hogy új webes felülete lett, az utóbbi két hétben kaphatott update-et a szoftvere.
B525s-23a
Szoftver verzió: 81.191.11.02.77
Web UI verzió: 81.100.31.02.77
Nemrég még ez volt [link]Mivel csak tartaléknak használom itthon a mobilnetet, így ez a b525 van beállítva, hogy a vezetékes netemet szórja wifin, mint egy access point. A 250/20-as vezetékes sávszélességemet AC-s wifit tudó gépen kitolja kábelről fel wifire 5GHz-en.
Dizájnosabb lett
Persze, ez csak a telenoros rendszerűnél ilyen.[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz azbest #70409 üzenetére
Köszi! Itt is 1:1 -re állunk.
Ha veszek, akkor független lesz. Webshop -ban megrendelem, kifizetem, ennyi. Nem szeretnék szolgáltatós hókuszpókuszt. Szívem szerint már a mostani helyett is ilyet vettem volna, de akkor még nem tudta a fix belső IP kiosztást. Az meg kellett a NAS miatt. Ahogy megvettem az MR200 -at, pár hónapra rá a B525 is megkapta ezt a ficsőrt egy firmware frissítéssel.Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
adika4444
addikt
válasz pauliboy23 #70411 üzenetére
A portjai gigabitesek, és a max. 300/50 specifikáció szerinti 4G+ sebesség át is fér ezen. Az, hogy egy első sorban mobilinternet megosztására alkalmas eszköz nem NAT-olja a DIGI vezetékes PPPoE 500 Mbps-os internetét nem von le az eszköz értékéből.
Szerk:
(#70410) Somatom A NAS pont olyan, hogy kézzel is belőhető egy olyan fix címre, ami a DHCP pool-on kívülre esik[ Szerkesztve ]
üdv, adika4444
-
4Grider
nagyúr
válasz pauliboy23 #70415 üzenetére
A kérdés az volt hogy gigabitesek-e a LAN portjai. Ha gigabitesek, akkor 950 Mbps körüli sebességet tudnak kábelesen...
-
Somatom
veterán
válasz pauliboy23 #70415 üzenetére
A 100 Wan nekem bőven elég. Főleg egy SIM -es routernél. Most visszaolvastam, hátha én fogalmaztam pontatlanul, de kifejezetten LAN -t írtam. Ez nyilván belső hálós átvitelnél számít. Az MR200 -amat sem értem. Van rajta egy ac -s Wifi, aminek az elméletije (750) majdnem a duplája annak, mint amit a modeme és a LAN portjai összesen át tudnak ereszteni. Vicc. Ezért szeretnék Gb -es LAN portokat. Van Gigás switchem, de az a LAN - Wifi irányon nem segít.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz Somatom #70417 üzenetére
wan = vezetékes netszolgáltató bekötve az egyik erre való portra. Ilyenkor 3 másik port lan és nem a mobilnetet használja - talán átvált rá vezetékes kieséskor, de nem próbálgattam. Ezt csak azért írom, mert nem általánosságban a netet jelenti a wan, hanem a vezetékeset.
Ha biztos legyen a dolog iperf programmal csináltam sebességtesztet két gépem közt a Huawei B525s -en át.
Ha natolás nélkül, lan módra kapcsoltam át minden portját (ilyenkor lenne az, hogy a mobilnetet 4 lan eszköz felé is tudja továbbítani közvetlenül), akkor két vezetékes port között 736Mbit/sec volt a sebesség. Akkor is, amikor a wan-nak is használható portot is belevettem. Néha viszont, egyik portot használva, volt rá példa, hogy lefelezte 380 körülire. Nem láttam logikát ebben, lehet csak poros volt a két éve nem használt aljzat és az vicceskedett.
Kipróbáltam normál módban is, amikor a wan felől vezetékes internetet oszt tovább, ilyenkor natolást is végezve. Akkor is 736 ment át a wan felől lévő gép és a lan közt. Az adika4444 féle pppoe kapcsolat kezelés azért lehetett lassabb, mert a titkosított bejelentkezős módhoz hardveres támogatás kell, mert a proci erő limitálja a sebességet titkosítást használva a vezetékes szolgáltatóval.
Egy dell vostro 3578 gép wifijével, AC 5GHz módban nézve 310Mbit/s sebességet tudott áttolni a lan felőli gépről.
Ahogy mondtam ez iperf programmal történt, ami kifejezetten a nyers maximumot méri. A különbözö eszközök közt, más protokollokat használva ez lassabb lehet. Szerintem a 736 nem rossz. Egyébként a két gépem közé olcsó gigabites switchet téve 940Mbit/sec sebesség volt. Alapból nem is nagyon dugok semmit a b525-be, csak a vezetékes internetet. A belső hálózatomon gigabites switchek vannak (5 és 8 portosak több helyen), ezek filléres árú tplink és dlink eszközök.
Többiektől bocs a hálózatos játék miatt. Talán nem volt haszontalan az infó, mert b525-öt a telenor is árul/árult a hipernet home csomagokhoz, nekem is onnan van.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
-
azbest
félisten
válasz #72445440 #70422 üzenetére
Sőt, a wifis 300 a laptop oldaláról volt limitált, mert közben megkerestem, hogy csak 1 streames a gép qca9377 kártyája. A router 3 streamet tud kezelni, így megfelelő géppel duplája vagy triplája / vezetékes módjához hasonló sebességet is bírhat.
Amúgy főleg azért mentem bele a tesztelésbe, mert több komment is félrevezető dolgokat, ismeretek hiányából adódó tévedést tartalmazott.
Szóval, hogy biztosan ne legyen félreértés, leírom még egyszer és utoljára:
a B525 routernek gigabites lan portjai vannak, amin 736 MBites valós sebességet tud. A 2.4-es wifije megfelelő eszközzel elvi 450-es is lehetne, ami gyakorlatban a fele. Az 5-ös sávon AC módban pedig elvi 1300 -as módot tud, gyakorlatban mondjuk ennek legyen fele. De csak, ha a rá kapcsolódó készülék is képes erre.A laptopom csak elvi 433-as módot tud wifin, ebből hozott 310-et. Még manapság is jónak számít ennek az asztali mobil routernek a képessége. Hasonló képességűeket 1750-esnek szokták marketingelni, összeadva a két elméleti sebességet.
[ Szerkesztve ]
-
-
alratar
addikt
Sziasztok,
Nem tudjátok, van valami a telenornál? Nem megy a mobilnet és a myTelenor appba sem tudok belépni.10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem
-
jbnd-007
tag
Régebben voltak gondjaim a Hipernettel, csúnyán akadozott. Telefonáltam, visszahívott egy műszakis, elbeszélgettünk, de igazából megoldás nem született. Azt javasolta, hogy álljak át 3G-re, megpróbáltam, nem volt lényeges változás, így végül hagytam 4G-n. Egy-két hét múlva mégis valahogy elmúlt a dolog. Gondoltam valamit mégiscsak mókolhattak a tornyon.
Ma megjött a flottás kártya, betettem a routerbe és ugyanúgy akadozik, mint régen. Youtube videót 240p felett nem tudok lejátszani, index.hu képekkel együtt fél percig töltődik. Létezik az, hogy a régi számomra csináltak valami kivételt, hogy ne panaszkodjak?
(Megpróbáltam megint a 3G-t, valamivel jobb, ott legalább az 1080p videó nem akad meg.)
[ Szerkesztve ]
-
ToBeY
nagyúr
Hello
"Feltöltős kártyánál" (prepaid) mit kell tenni,hogy legyen mobilnetem?Hol tudom megnézni,hogy van-e egyáltalán?
Mert az előfizusnál csak megnyomom a mobilnetet és megy... -
Somatom
veterán
Muszáj nekik. A korlátlan csomagokban a havidíjból vásárolható roaming adatmennyiség alapján kell számolniuk a roaming adatkeretet. Mivel az EU -s rendelet alapján az adat fizetendő max. egységára évről-évre csökken, ezért vagy a havidíjat kell csökkenteniük, vagy a roaming keretet kell növelniük.
Az én flottás korlátlanom roaming kerete is minden EU -árcsökkentésnél ugyanígy emelkedik.[ Szerkesztve ]
-
jbnd-007
tag
válasz 4Grider #70433 üzenetére
Hát pedig lényegesen rosszabb lett a 4G net. Hasonlóan szar volt a másik kártya is, mielőtt zaklattam őket, de a flottással még zaklatni se tudom. (A műszakis amúgy azt mondta, hogy a Telekom tornyára kapcsolódom, mert az övék túl messze van.)
Nekem ezek nem mondanak semmit, de hátha nektek igen:
4G: 193 ms ping, 0.27 Mbps le, 17 Mbps fel
CELL_ID: 437251
RSRQ: -9dB
RSRP: -84dBm
SINR: 19dB
PLMN: 216013G: 57ms ping, 24 Mbps le, 4 Mbps fel
CELL_ID: 28935514
RSSI: -77dBm
RSCP: -80dBm
ECIO: -3dB
PLMN: 21601 -
tomp
félisten
válasz jbnd-007 #70432 üzenetére
Létezik az, hogy a régi számomra csináltak valami kivételt, hogy ne panaszkodjak?
Igen! Ha túl sokat reklamáltál simán beállíthattak rá egy priorizálást így több RB-t kapsz a cellán azaz jobb lesz a sebesség.4Grider
Ehhez nem kell komoly menedzsment. Alap RB priorizálás.Amúgy mostanában pesten gyorsítottak a 4G-n.
M4-es metró üres állomással:
A szűkös betáp optika miatt eddig kb 80/50Mbit volt. Hiába van 20MHz-es B3 ha a betáp kevesebb. Képesek voltak csillió Ft-ért bővítést kérni a vonalra és a feltöltési sávon itt is átálltak 64QAM-ra. -
tomp
félisten
-
jbnd-007
tag
válasz bociusz #70444 üzenetére
Nem, ez egy Szeged melletti falu. Az eszköz képességeihez nem értek, szokásos Telenoros Huawei B525 routerről van szó.
Egyébként biztosan túlterhelés lesz, mert éjjel elindítottam próbaképpen egy nagy letöltést és lejött 13 GB óránként, az olyan 28 Mbps, de most kora reggel látok 60 Mbps-t is.
Na mindegy, majd kapcsolgatom 3G-re amikor a többiek is itthon vannak.
-
törölt tag
Holnaptól:
https://hvg.hu/tudomany/20191120_telenor_korlatlan_mobilnet_ingyen_telefonalas_karacsonyi_ajandek#rss
(Ezért pirospont, de címíró magyartudásért fekete: ez nem karácsonyi, hanem adventi, az is inkább az orthodox és nem a katolikus számítás szt.)[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
Akkor iden sem marad el az ev vegi ingyenes stress test, es karacsonykor megint azzal lesz tele a forum, hogy aki lement videkre csaladozni, nem tud semmit se csinalni a neten, mert mindenki rajta log, es kulon anyaznak meg majd ezerrel, akik tv-zni akarnak, de nem tudnak
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Tőzsde és gazdaság
- Horgász topik
- Androidos tablet topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Sorozatok
- Gyúrósok ide!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest