-
IT café
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - Korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Új hozzászólás Aktív témák
-
lugosi
MODERÁTOR
Nos csodálkoztam volna, ha a válasz ezzel merőben ellentétes lett volna. Nem értem, hogy ha valamire előleget fizettettek veled, és közben minden egyes számlát is kifizettettek, akkor miért nem felfogható a részükről, hogy 1 havi díjat úgy tartanak maguknál, hogy arra jogalapjuk lenne.
Egyébként csak tök mellesleg, mikor annak idején mentem a telekomhoz szerződést kötni, hogy úgy tudom hogy van az első havi díj előre történő megfizetése, akkor csak értetlenkedtek, hogy ezt meg honnan veszem. Szóval máshol már nem így van.
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz azbest #50534 üzenetére
Igen, ilyenkor az ember érti, hogy technikai hiba, csak ugye azt is mindig ilyenkor elgondolom, hogy vajon ilyen technikai hiba a cég hátrányára is szokott-e jelentkezni. Mert valahogy nálam is nagyon úgy néz ki, hogy szólnom kell a 4. havi levonásért, amiben biztos vagyok, hogy meg fogják csinálni, tehát nem veszik el, csak frusztrál, hogy még +1 dolog ami után mennem kell ahelyett, hogy szerződésszerűen magától intéződne.
-
azbest
félisten
válasz lugosi #50552 üzenetére
előfordulhat. Például amikor szerződtem, akkor a mytv -vel is bugos volt a my telenor együttműködése. És sikerült hűséges hbo-s csomagot rendelnem úgy, hogy állítólag arra csak ügyintézővel lehetne mód. Bár lehet csak félreértés volt, ki tudja. Mivel annyiért sikerült, így most elvileg hűséges áron van hűség nélkülim (ha jól értettem az ügyintézőt, amikor helyretette), de ez sem biztos, mert a mytv rendszer hűségesnek jelzi, de nincs a my telenoron lejárat ideje, mert azt törölték. De számomra ez mondjuk pont mindegy, mert ígyis-úgyis belefér a régi csomag miatt a kedvezménykeretbe, ami újaknak már nincs az új tévével.
[ Szerkesztve ]
-
-
asdf_
veterán
válasz kicsihp #50550 üzenetére
Egy ilyen igazolásért kell fizetni?
Altalaban igen, ez a szepsege a pdf-ben kuldott szamlakivonatnak. De amugy az indito bankszamlaszamnak es a datumnak boven elegnek kell lennie, hogy megtalaljak az utalasodat, szoval en elso kanyarban igy mennek neki (es masodikban is).
-
válasz szaboi6512 #50555 üzenetére
Mondom én, hogy arra játszanak, hogy az ember nem veszi észre a le-nem vonást
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
bebe159
aktív tag
Jött egy 173 Ft-os számla. 18-án intéztem a hello datát, akkor ez a júliusi, igaz?
-
8
senior tag
válasz bebe159 #50558 üzenetére
Mi a számlán szereplő "számlázási időszak"?
52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya 2+ évig ingyen. Raiffeisen kisvállalati ajánlás elérhető. 500Ft PARKL kupon parkoláshoz. REVOLUT regisztrációhoz 8.000Ft! Privát üzenetben küldöm
-
vpanangin
senior tag
válasz betyar1974 #50561 üzenetére
-
lugosi
MODERÁTOR
Hát van egy tippem. Szerintem nem. Én megkaptam a negyedik havi számlát, nekem se vonták le.
Az eddig olvasottak alapján megfordítom a kérdést: van olyan a topikban, akinek automatikusan levonták a negyedik hónapban, és nem kellett szólni, reklamálni? Mert eddig ilyen hozzászólást nem láttam, csak azért.
[ Szerkesztve ]
-
8
senior tag
válasz bebe159 #50563 üzenetére
Végülis akkor sokkal célszerűbb volt beírni a fórumba, mint megnézni a számlát
52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya 2+ évig ingyen. Raiffeisen kisvállalati ajánlás elérhető. 500Ft PARKL kupon parkoláshoz. REVOLUT regisztrációhoz 8.000Ft! Privát üzenetben küldöm
-
MODERÁTOR
-
Nerd
aktív tag
válasz Viktor0610 #50568 üzenetére
En befogom irni ha levonjak, de meg csak elso egesz honapot fizetem
-
_Karesz_
tag
Előlegről korábban sztoriztam, hogy kezemben a 8490 forintos számlával felhívtam az ügyfélszolgálatot és a hölgy azt mondta, hogy márpedig ő nem lát befizetést, menjek vissza az üzletbe. Visszamentem, volt nagy fejvakarás, meg próbálkozás, hogy az az eszköz ára, meg az az előző számla, meg stb. Aztán mikor a srácok orra alá dugtam minden számlát, akkor megértették, hogy igen, hiba van a rendszerben. Lefényképezték a számlámat, írtak egy panaszt és 5 munkanap után jött az email, hogy jogos a panaszom, jóváírták a pénzt és láss csodát, a mai számlámon már -2790 forint van. Tehát még a következő haviból is vonják majd az előlegemet. Nem vagyok negatív, nem akarok rosszat feltételezni senkiről, de valami nagy hiba lehet a rendszerben.
-
MODERÁTOR
-
_Karesz_
tag
válasz Viktor0610 #50571 üzenetére
Semmilyen más előfizetésem nincs. Egy feltöltőkártyás szám van még a nevemen, azzal semmilyen kapcsolatban nincs az előfizetésem és az előleg sem. Minden számlámat még a kiállítás napján rendeztem eddig és 5 számla után feltűnt, hogy megint nem vontak le belőle semmit. Akkor telefonáltam az ügyfélszolgálatnak, ahol közölték, hogy hát pedig én egy forintot sem fizettem be szerződéskötéskor. Nekem pedig itt volt a kezemben az előlegről a számla és hozzátűzve a bankkártyás igazoló nyugta is.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz _Karesz_ #50570 üzenetére
"de valami nagy hiba lehet a rendszerben."
Ó, nagyon egyszerű ennek az oka. Ilyen nagy cégnél, komplex szolgáltatásoknál minden nagyobb rendszert más csapat fejleszt, üzemeltet. Valahol valami félcsúszik egy új verziónál és lehet csak hónapok múlva derül ki, hogy valami gáz van, amikor már nem csak egy-két ügyfél, hanem tucatjával panaszkodnak. Akkor próbálják a logokból kibányászni, hogy mi történhetett, csakhogy a fejlesztők által elérhető logok is csak pár hétre vagy hónapra vannak meg. A pénzügyi, személyes adatokhoz a fejlesztőknek nincs hozzáférése általában, szóval ők is legfeljebb megpróbálhatják továbbpasszolni a dolgot másik részlegre, ha nincs meg semmi azonosító, ami az ügyletet azonosítja.
Ami sosem haszontalan: minden befizetésről megőrizni bármit is kapunk cserébe, akár egy pdf akár egy fecni. Lehet rajta olyan azonosító, ami segít összekötni a szálakat. A netbankos, papíros számlakivonatokat megőrizni, letölteni mielőtt a bank eltűnteti, mert utána csak kemény ezresekért lehet kikérni.
Mondom ezt úgy, hogy három évig fejlesztőként dolgoztam egy másik ország másik cégének egyik szolgáltatásán és sajnos másik részleg miatt volt alkalmunk átélni hasonló fejetlenséget.
(#50571) Viktor0610
első alkalommal voltam én is telenor ügyfél (korábban külsősként volt korábban mytv-m, de az sehogyan sem kapcsolódik az előfizetéshez, még email címből is másikat használtam )A hiba ott lehet, hogy az előlegről legjobb tudomásom szerint nem kaptam számlát. Csak az otp fizetési felületről letölthető pdf-et. Később, amikor például adatkártyát kértem mellé, akkor a személyes péntári befizetésről fel is került az elektronikus számla a rendszerbe.
btw, múltkoriban valaki azt is észrevette, hogy a weblapos megrendeléskor a szerződés előnézeti pdf-ben össze volt cserélve az állandó lakcím és a kézbesítési cím, de a véglegesen már jól volt kitöltve.
(#50574) _Karesz_
haha, üdv, sorstárs[ Szerkesztve ]
-
-
azbest
félisten
válasz azbest #50573 üzenetére
tévedtem, van számla a forgalmi előlegről. A postás által hozott pakkban, a papírkötegben van forgalmi előleges papírszámla. Szóval, ezt érdemes előkeresnie annak akinek reklamálnia kell. Személyes megrendelésnél is gyanítom a paksamétában lehet.
Ja és, az eszköz jótállási jegye a postai csomagolás külső, átlátszó fülében van a címzett adatok alatt. Ugye más sem dobta ki azt?
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz Viktor0610 #50571 üzenetére
Nekem nincs semmilyen más telenoros előfizetésem, se feltöltő, se semmi.
-
MODERÁTOR
Köszi a válaszokat.
Köv. kérdés. Hogyan vásároltatok (neten, viszonteladónál, bemutatóteremben), hogyan fizettetek (készpénz, bankkártya)?
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
_Karesz_
tag
válasz Viktor0610 #50577 üzenetére
Mindig mindent kártyával. Üzletben is szerződéskötéskor, illetve számlát is a neten keresztül.
-
MODERÁTOR
-
azbest
félisten
webes rendelés, kártya
Első törthó bankkártya, aztán csoportos beszedés. Kivéve az adatmegosztó elsője, amit kéréskor (3adik hó közben) személyesen kp-ban. A 4edik számlában már az is csoportos részeként.[ Szerkesztve ]
-
DrDobos
őstag
Sziasztok!
A telenornal belassitjak a netet, vagy 0/0ra kikapcsoljak, ha lejart az adatkeret? (elofizeteses)Samsung Galaxy A55 5G
-
borges7
aktív tag
Sziasztok!
A Telenortól szeretném átvinni a számomat a Vodafone-hoz, de már kétszer elutasította a Telenor a lakcím adatok nem egyezése miatt. Most megint bementem hozzájuk, hogy nézzék meg, mi a hiba, ma vagy holnap kiderül sikerül-e végre, de már eléggé bosszant. Valakinek van ebben tapasztalata, hogy mire kell figyelni? Hogy lehet elérni legegyszerűbben, hogy mindkét szolgáltatónál azonos legyen a cím? Első alkalommal kiderült, hogy a Telenornál össze volt cserélve a házszám az emelettel, azt javították, de másodjára megint nem stimmelt valami. köszi
ui. Közben látom, hogy van külön számhordozás topic is, beírom oda
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
_Karesz_
tag
válasz Viktor0610 #50579 üzenetére
Corvin.
-
lugosi
MODERÁTOR
Bemutatóterem, kártya.
-
DrDobos
őstag
válasz Viktor0610 #50583 üzenetére
Es azt, hogy nekem melyik típusu csomagok van a mytelenorbol meg tudom nezni, vagy nem?
Samsung Galaxy A55 5G
-
MODERÁTOR
-
DrDobos
őstag
válasz Viktor0610 #50587 üzenetére
Korbeneztem, de nem talaltam Tudsz kerlek segiteni?
Samsung Galaxy A55 5G
-
MODERÁTOR
válasz DrDobos #50588 üzenetére
A megrendelt netcsomagot a my.telenor.hu-n a Szolgáltatások módosítása oldalon látod, a MyTelenor appban pedig "Részletek" részen kattintva írja a megrendelt netcsomag nevét.
Azt, hogy ez lassítós vagy megállítós, azt a szolgáltatás leírásánál látod.
Xiaomi 13T
-
DrDobos
őstag
-
darvinya
titán
Pozitív vélemény(em).
Augusztus közepe után megrendeltem MyTv Pluszt (NFL miatt főként).
1 hét tesztelés után jeleztem, hogy bármit csinálok pontosan 2h elteltével leáll MyTv adatforgalom.
De csak MyTv adatforgalom, az összetöbbi működik.!
Ezt csak hálózatra újrafeljelentkezés(repülő mód, vagy készülék újraindítás) oldotta meg.Hibát technikai munkatárs sem tudta megoldani, de készítsek feljegyzéseket mikor fordul elő és jelezzem nekik.
Viszont minden értesítés nélkül visszakaptam havi előfizetés árát.
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
kgb79
tag
Sziasztok!
Most mennék át egy telekomtól egytelenoros flottába, és az lenne a kérdésem, hogy a telenor is árul független készülékeket, vagy náluk mind függő?
-
Bferibörs
addikt
Pixel 8 Pro,Galaxy S23 ultra, Blackview Tab 18, Lenovo P2 dual
-
MODERÁTOR
A készülékek alapból függőek -egy-két kivételtől eltekintve.
Megoldás1: feltöltőkártyával veszel egy telefont és kéred a függetlenítését -plusz 7650 Ft.
Megoldás2: listaáron vásárolsz telefont (bemutatóteremben van erre lehetőség), ez esetben díjmentesen függetleníti neked a Telenor.Xiaomi 13T
-
kgb79
tag
válasz Bferibörs #50593 üzenetére
Köszönöm!
A kérdés szempontjából lényegtelen információ volt az, hogy flottába megyek át.A lényeg:
Telekom webshopban látszik, hogy melyik függő melyik nem. A telenor honlapon viszont nem láttam infót arra vonatkozólag, hogy a telefonok függőek e vagy sem. A kérdésem erre vonatkozna, hátha tudja valaki. -
bebe159
aktív tag
Próbáltam befizetni a "nagy összegű" számlámat, de a MyTelenor azt írja, hogy a számlabefizetés jelenleg nem elérhető, a Telenor Wallet pedig ugyanezzel az indokkal szintén nem akarja. Többször nekimentem ma (különböző időpontokban), de sikertelen. Már a telefont is újraindítottam, esetleg user fail lenne vagy a technika ördöge?
Más:
Próbáltam gépen, a telenor.hu-ról. Valahogy nem jutott eszembe a név/jelszó páros. Kértem jelszó emlékeztetőt, jött az email, ami azt tartalmazta, hogy a fiókom blokkolva, hívjam 1220-at. Ez igencsak meglepett, és elég idegesítő...[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
bebe159
aktív tag
válasz Viktor0610 #50597 üzenetére
Újratelepítettem mindkettőt, de nem megy,
Gyanítom, hogy azért nem tudtam belépni neten a "rossz" név/jelszó miatt, mert már korábban blokkolva lettem valamiért.
Kicsit gáz, hogy ez csak akkor derül ki, ha rányomok a jelszó emlékeztető email küldésére...
A héten dolgozom szombatig, szóval csak telefonálnom kell, azt pedig nem szeretem (inkább személyesen szoktam intézni, lakóhelyemtől nincs messze a telenor.)[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest